Keresés

Részletes keresés

Ancsúr Creative Commons License 2007.12.23 0 0 8301

Sikerül követned a gyerekeket a gyógyulásban?

Nálunk már karácsony van, aprónép még nem tudja:-)

Párom kocsonyát főzött éjjel, bejglit kaptunk, több tennivalót nem terveztem, pihenni szeretnénk.

Előzmény: quizas (8300)
quizas Creative Commons License 2007.12.21 0 0 8300
Sziasztok,

Jó hír: gyerekek javulnak.

Rossz hír: kezdődő arcüreggyulladás nálam (egyelőre a bal felemen). Orrcsepp, infra, pihenés (amennyi csak jut).
Most örülök, hogy a szüleim megsértődtek, hogy 23-án nem szerettük volna, ha jönnek, és azért most egy darabig nem óhajtanak megjelenni. Nem hiányzik, hogy körül kelljen ugrálnom apukámat és nyelnem a bölcs megjegyzéseit.
levelibeka Creative Commons License 2007.12.21 0 0 8299

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Nézzetek be ide, ha szeretnétek, hogy jó kedvetek legyen:

http://www.elfyourself.com/?id=1177301478

Ancsúr Creative Commons License 2007.12.21 0 0 8298

Jó pihenést Nektek!

Én is gondoltam rá, hogy előbbre hozzuk a karácsonyozást 1-2 nappal. Mi nem utazunk, csak úgy. Talán szeretnék már játszani:-)

Előzmény: pbuza (8296)
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.21 0 0 8297

Azért írhatnál még az új évig! Meg egyébként is:-)

Nők Lapja mostani számában benne van Zádor bölcsije. Hátha vkinek a kezébe akad. Zádor pont akkor volt az államiban, így ő nincs a képeken. De jól szórakoztunk. Ugyanis sokáig járt nekem, aztán nemrég lemondtam, már nem olvastam. Csak a képeket vagdostuk belőle, meg Zádor "olvasta". Mint most. Azt a csodálkozást, hogy most meg ismerősöket talált benne!

Előzmény: Mona73 (8295)
pbuza Creative Commons License 2007.12.20 0 0 8296

MIndenkinek mindenféle jót kívánok. Mi elutazunk holnap a mamiékhoz végre.

Az építsünk karácsonyt, gondolom a karácsonyfát jelenti a lányomnál, mert ha látott egyet, utána rögtön előjött, hogy neki is építsünk egyet.

Nos, tegnap építettünk neki.:) MI megtartottuk itthon a mi kis ünnepségünket és persze a nagy ajándékosztást.

Ha hazajöttünk teszek fel képet.

Mellesleg remélem eljutunk anyósomékig, mert olyan rosszul voltam két napig, hogy a világomat se tudtam és ma meg iszonyú nagy hasmenésem volt. Oké, délutánra javult a helyzet és szerencsére másnak még nincs baja, remélem nem is lesz.

MAjd jelentkezem

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánonk!

Mona73 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 8295
"Jobbulást"

Na ezt pedig már idén NEM AKARTAM LEÍRNI! De látom muszáj :((((((

Napi szintem olvasó vagyok itt, igy toppon is vagyok.
Csak mire ide értem elfelejtettem, hogy mi is a baj. :O

Tényleg mindenkinek jobbulást!
És ajánlom mindenki figyelmébe a VITAKOLAN-t.
Norbinak augusztos ota adom. Meg rengeteg hagymát, és majonézes tormát eszik.
Ami tudom nem minden gyerek álma, de egy próbát megér.
Körözötett tonna számra jó sok hagymával.

Viszont azt hiszem én sikeresen elkaptam ezt a nyavaját, mert ma egésznap fáj minden porcikám, a fejem, és a torkom is elkezdett most este fájni.
Ennek viszont kevésbé örülök, mert ha én beteg leszek, akkor sajna mindenki.
Pedig fertőtlenítem magam ilyenkor, hogy óvjam a családot, de még sose jött be.

Még jövök addig, de ha valaki viszont nem, akkor:

Mindenkinek KELLEMES KARÁCSONYT, ÉS BUÉK!
De csak akkor ha már férfi kívánta neki !
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.20 0 0 8294

Remélem tényleg rendben lesztek karácsonyra!

Zorka is az édeseket hányja ki:-( Igaz, mi alapból hajlamosak vagyunk arra, hogy könnyen visszaadjuk, amihez nincs kedvünk.

Előzmény: quizas (8293)
quizas Creative Commons License 2007.12.19 0 0 8293

Sziasztok,

Az orrszívással én is kiegyeznék... Két kisebb - napok óta tartó láz, köhögés, nátha - Zinnatot kap (Csongornál felülfertőződés a vírusos után, Karsa kapásból ronda), kisBulcsú egyelőre csak antibiotikumos orrcseppet, és pénteken kontroll. Karsa gyógyszer után alig akar enni (túl édesek neki a szirupok), úgyhogy kaja után nyomom bele, remélve, hogy nem hányja ki - ma nem sok hiányzott.

De szerintem akkor is meggyógyulnak karácsonyra, legalábbis az alapbaj megszűnik. Holnap sütjük a mézeskalácsot, akkor talán jobb formában lesznek már és "segíthetnek". :-) Igazából annak örülök, hogy - kopp, kopp, kopp - egyelőre úgy tűnik, én nem kaptam el, és így akármilyen betegek sokkal könnyebb ellátni őket, mintha én is lázzzal és takonnyal fetrengek és szívem szerint átaludnám a napot.

Ancsúr Creative Commons License 2007.12.19 0 0 8292

A mi gyorvosi rendelőnk is tele volt beteg kisgyerekekkel. Pedig emlékszem, hogy tavaly mennyire vágytunk ilyen hideg időre, hogy abban kihalnak a bacik. Ezek szerint mégsem.

Zorkának elmaradt a "műtét", elromlott a sterilizáló. Majd jan. közepén kell vinni. Jó lenne, ha akkor nem jönne közbe semmi.

Nekem most muszáj bent lennem, az új főnök miatt. A többiek passzív ellenállásba kezdtek, hátha akkor lemond. Képzelhetitek mennyire van nekem ehhez kedvem. Én sem őt szerettem volna, de harcolni nincs energiám. Még annyira szokatlan minden, hogy örülök, ha egyáltalán normálisan meg tudom szervezni a napomat.

Zádorék tegnap karácsonyoztak. El volt varázsolva.

_PISKO Creative Commons License 2007.12.18 0 0 8291
Látom, nem sokat javult a helyzet betegség-ügyben:-( Mi ma voltunk kontrollon, Soma változatlanul szedi a Spiropentet, de a köhögésen kívül nincs különösebb baja. Na, persze, utálja az orrszívást. Sajnos sok nem jön ki belőle... Lora is köhög, de neki elég a Stodal.Én kiegyeznék azzal, ha nem romlana az állapotuk. Végül is nem nagyon emlékszem olyan karácsonyra, amit megúsztunk volna orrszívás nélkül:-(

Nálunk konkrétan éhen halna a család, ha én lennék a családfenntartó:-))) Bár az én férjem sohasem ajánlotta fel a cserét. Egyszer vigyázott csak 1 egész napot Lorára, amikor nekem a CVS-t csinálták Somával, és arra ugye be kellett feküdni a Schöpfibe. Aztán, miután haza értem, ő rögtön lefeküdt aludni:-)
quizas Creative Commons License 2007.12.18 0 0 8290
Piros,

Ne is legyetek! Mi holnap elzarándokolunk az orvoshoz. :-(

A karácsonyépítés az a fadíszítés?
Előzmény: pbuza (8289)
pbuza Creative Commons License 2007.12.18 0 0 8289

Remélem mindenki meggyógyul karácsonyra. Szerencsére mi nem vagyunk betegek és remélem nem is lesz senki. Pénteken elutazunk és a mami végre csinál nekünk karácsonyt. A lányom folyton karácsonyt szeretne építeni és már nagyon várja, hogy menjünk a mamihoz.

quizas Creative Commons License 2007.12.18 0 0 8288
Sziasztok,

Ancsúr,
Már meg is jött, köszönöm szépen. :-)
Néha az én párom is fölveti, hogy cseréljünk. De ugye nekem nincs hova mennem, no meg valószínűleg közel nem keresnék annyit, mint ő.

Helyzetjelentés: kisBulcsú egész jól van, bár köhög és taknyos; Csongor visszaesett, rosszul aludt a sok köhögéstől, megint van hőemelkedése. Karsa éjjel lázas lett, most délután is (39-0,5), köhög, taknyos. :-(
De talán karácsonyra meggyógyul mindenki. És talán mi sem kapjuk (annyira) el.
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.18 0 0 8287

Jobbulást mindenkinek!!!

Nálunk szerepcsere van: párom itthon, én dolgozom. Elfáradtunk:-)

Tegnap megtudtuk, hogy ki lesz az új főnökünk. Persze a legrosszabbat válsztotta a megyei. önk. Azt hittem már nincs ilyenben politika. Van.

Quizas!! Levél elment.

quizas Creative Commons License 2007.12.17 0 0 8286

Sziasztok,

Piros,

Miféle gép az? Gondolom, utána fogsz járni, mielőtt elkezded a kezeléseket.

PISKO,

Gratula az őrlőkhöz!

Hátha pont karácsonyra meggyógyul mindenki. :-)

Mi ebben reménykedünk. Csongor láztalan, csak csúnyán köhög és rengeteg taknyot szív ki magából; a torka is alig fáj már. KisBulcsúnak ma este már nem volt láza, ő is köhög és taknyos, de nem panaszkodott a torkára - de nem is evett egy napon át (itatni tudtam). Karsa köhög és taknyos, a hangulata jó, meglátjuk, megússza-e. Orvosnál -nyugdíjas anyósomat kivéve nem jártunk; úgy okoskodom, ha a láz elmúlt, csak javulóban vannak, minek menjünk a rendelésre még valamit összeszedni.

Előzmény: pbuza (8283)
_PISKO Creative Commons License 2007.12.17 0 0 8285
Soma még eléggé köhög, és folyik az orra, de gyakorlatilag jól van. Lora viszont elkezdett köhögni, fáj a torka, és fújja az orrát. Ma már nem is vittem óvodába, mert elég sok a beteg gyerkőc (pénteken pl. a 14 lányból csak 4-en voltak). Majd csütörtökön elmegyünk az ovis karácsonyra, ha addig nem lesz rosszabbul... Nem túl jó kilátások így karácsony előtt.
Somának kinőtt 2 nagyörlője. Iszonyat nyűgös, éjszaka többször is ébred. Úgyhogy nincsenek jó napjaink:-(
quizas Creative Commons License 2007.12.15 0 0 8284
Sziasztok,

KisBulcsú a következő a sorban. :-(
Előzmény: _PISKO (8279)
pbuza Creative Commons License 2007.12.15 0 0 8283
Hát állítólag az nincs. A házidoki se látott semmit a röntgeneken meg a reumás doki se. Állítólag a dokinak van vmi csodagépe, amivel teljesen megszüntethető a pikkejsömör a fejemen. A hátránya, hogy Kerepestarcsára kell kijárnom még nem tudom hányszor. Sajna én nem igazán tudom hova rakni a gyerekeket, legfeljebb együtt megyünk.
Előzmény: Ancsúr (8281)
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.15 0 0 8282

http://granna.pl/grannahu/index.php?menumain=2&names=zagadkiobiboka&gorabaner=2

Felébredtek. Zorka iszik továbbra is, tehát nem beteg. Ez a kettő kizárja egymást.

Előzmény: _PISKO (8274)
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.15 0 0 8281
Ez nekem is új:-( És mi van a csontkinövéssel?
Előzmény: pbuza (8265)
_PISKO Creative Commons License 2007.12.14 0 0 8280
Az a lényeg, hogy nem rossz a közérzete.
Soma ma először nem volt lázas vasárnap óta, és határozottan jobban érzi magát. Viszont elkezdte rágni a körmét:-(((( Akárcsak a nővére...
Előzmény: Ancsúr (8277)
_PISKO Creative Commons License 2007.12.14 0 0 8279
Pucolja maga a bilijét:-))) Ez tetszik:-)

Mi is a szorulás miatt ültettük WC-re Lorát. Ő ugye alig evett valamit 2 éves koráig, csak szopott, viszont egy idő után az elfogyasztott anyatejet mind felhasználta a szervezete, és jó volt, ha hetente 1-szer kakilt. Persze iszonyú kínok között. A fájdalom miatt összeszorította a fenekét, nem jött ki semmi, csak ordított... Szóval borzasztó volt. Aztán egyszer ráültem vele a WC-re, őt meg magam elé ültettem, így kénytelen volt kakilni- mert nem engedtem el, amíg eredményt nem produkált.

Puzzle: mi is sokat kirakózunk, csak Lora állandóan nehezményezi, hogy segítek neki. Ő is szereti, na:-)

Szegény Csongor! Csak el ne kapják a többiek...
Előzmény: quizas (8276)
quizas Creative Commons License 2007.12.14 0 0 8278
Na, mára nálunk Csongor lett beteg. Torka fáj, füle fáj, taknyos. :-(
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.14 0 0 8277
Ez egy elég titokzatos betegség. Zorka 13 órát aludt, éjjel ivott 6!!! dl-t, most sikongatva báboznak. Az Augmentint is első szóra bevette.
quizas Creative Commons License 2007.12.13 0 0 8276
Sziasztok,

Szegény Zorka,
Gyógyuljon meg mihamarabb!!

Jó dolog ez a játékdugdosás. :-)) Én könyvekkel lepem meg magam általában, kirakózni van alkalmam a gyerekeimmel (ha a legkisebb hagy).

Bili-téma:nálunk kisBulcsú olyannyira szorulós volt, hogy amint ülni tudott, bilire ültettük, mert úgy könnyebben kinyomta. Pedig még csak kemény sem volt (szopós babaként is kínlódott vele mindig). A vécénken az ülőkén van egy spéci felhajtható rész a tetőn, ami megkissebbíti, de a fiaink mindig szerettek együtt bilizni és társalogni közben, meg hasonlók. Hatéves kora előtt mondtam a nagyfiamnak, hogy akkortól maga pucolja a bilit. Na ez hatott. :-)) És akkor az öccse is hajlandó lett, de csak a "régi" lakás vécéjén. De így is jól elvan mindegyik, ilyenkor olvasnak. :-))
_PISKO Creative Commons License 2007.12.13 0 0 8275
Ez hihetetlen. Akkor egy darabig még nem lesz érzékelhető javulás ezek szerint:-(((
Előzmény: pbuza (8265)
_PISKO Creative Commons License 2007.12.13 0 0 8274
Akkor legalább jót játszottál:-) Én ma kirakóztam: vettem még 2 hete egy 2000 db-os puzzle-t, hogy tudjak mit csinálni esténként "unalmas" óráimban. Igen ám, de azt nem vettem figyelembe, hogy a kép kirakva 1 m2, és nincs akkora helyünk, ahova biztonságosan el tudnám dugni Soma elől. Így maradt a gyerekszoba szőnyege alatti rész, de azon meg este a matrac van, szóval ugrott az előre megtervezett kirakós esti program. Nappal meg abszolút nincs időm ilyesmire. De ma, hogy Somával nem tudtam menni sehova, leültem egy kicsit, aztán amíg ő autózgatott mellettem, rakosgattam egy kicsit. Ha így haladok, 2010-re talán kész lesz:-)

Nekünk meglepetés lesz Soma parkolója, mert amikor meghozták, azonnal átvitettem a férjemmel az irodába, mivel a játék doboza kb. akkora, mint Soma, és nem tudtam itthon jól elrejteni. Szóval még nem bontottuk ki, így igazi meglepetés lesz nekünk is:-)
Előzmény: Ancsúr (8261)
_PISKO Creative Commons License 2007.12.13 0 0 8273
Szegény Zorka:-((( Milyen antibiotikumot kapott? Iszonyat sok gyerkőc beteg most. Az óvodában a 25 fős csoportban voltak vagy 15-en. Pedig az óvónők azt mondják, ez egy stramm társaság...
Somának ma se ment 38 alá a láza, és még mindig tele van az orra, és állandóan köhög.

Más: Soma mostanság mindent beledug az orrába. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Tegnap konkrétan egy szombaton beledugott mikulásos sztaniolt tüsszögött ki, ami volt vagy 6-7 mm hosszú. Én nem tudtam kiszedni semmivel, gondoltam, majd kijön a náthával. Még jó, hogy nem a tüdő felé indult meg... Remélem, előbb-utóbb leszokik erről, mert egész egyszerűen nem lehet egyedül hagyni.
Előzmény: Ancsúr (8264)
_PISKO Creative Commons License 2007.12.13 0 0 8272
Ezek szerint Kinga nem csupán tornász-, hanem úszóbajnok is:-) Olyan jó látni, ahogy egyre ügyesebbek. Idáig kisvízben úsztak, de ha az emeleti medencébe osztották be őket, Lorának ott sem ért le a lába, szóval olyan, mintha mélyvíz lett volna. Most tették át decembertől a félhaladóba, ott már nincs melegvizes lazsálás:-)
Én egyelőre annak örülök a legjobban, hogy nem sírt az utóbbi két alkalommal. Lassan másfél éve úszik, és idáig állandóan pityergett. De talán azzal, hogy egyre biztosabban mozog a vízben, ez megszűnik.
Előzmény: levelibeka (8267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!