Ha már itt tartunk, a Kill'em All-t kb. egyszer hallottam elejétől végig. A többi számot is csak párszor, annyira rossz. Nekem tehát édesmindegy, most ki mit játszott rá, az eredetitől csak jobb lehet.
és ki beszélt itt arról, hogy neki bizonyítási okoból kellett volna játszania? ennyi erővel én is belemehetnék abba a hozzászólásodba, hogy menjek el egy megadeth koncertre, ahol mustaine ma is ugyanúgy tolja a régi témáit, és visszakérdezhetnék, hogy akkor abban neki mi a kihívás? persze, h hülye kérdés, mégis úgy játssza, mint a lemez verzió, nem nagyon improvizál bele! itt meg csak improvizált a szólóknál! (ami persze technikai oldalról nézve profi volt, mert úgy pörögtek/táncoltak az ujjai a gitár nyakán ahogy kell, csak az élvezeti értékén rontott SZÁMOMRA, hogy nem az eredetit játszotta. jó, persze van művészi szabadság, megtehette, meg ilyenek. ennyi. nincs értelme vívódni ezen, mert teljesen szubjektí a dolog, hogy kinek hogy tetszett.)
az meg nyilvánvaló, hogy arra bármikor képes, hogy alátekerjen improvizatív módon bármilyen téma alá egy szólót, tehát ilyen szinten kár volt "túrázatatni magát", nem ezzel ismertette el magát, és nem is most.
Gondolom, ebben van némi irónia. Akkor meg pláne nem értem az előző hozzászólásod. Hallhattad akárhányszor, hogy hogy nyomja a régi témáit. Ez a Metallica-buli neki nem egy bizonyítási lehetőség volt, hanem egy megemlékezés és/vagy egy elégtétel. Mit bizonyítson még Dave Mustaine egy 30 éves karrierrel a háta mögött? Hogy el tud játszani 1-2 olyan szólót, amit tinédzserként, kezdőként talált ki, és amit a youtube-hősök 99%-a is elnyom?
jó, ha már itt tartunk, akkor maga kirk hammett is bele szokott improvizálni saját szólóiba, de itt pont az lett volna a móka, hogy mustaine megmutatja, h semmit nem felejtett a múltból, még most is ha kell, ugyanúgy tudja tolni a régi témáit, amit annak idején együtt írtak. teccik érteni a "problémám"?
Könnyen megeshet, hogy rosszul emlékszem. Hiába, gyerek mellett csak cincogva lehet ilyesmit hallgatni otthon, s akkor is csak sutyiban :))) Mindenesetre tényleg kultúráltan konferálták fel, Mustaine nem panaszkodhat. A közönség is látható örömmel fogadta. Állítom ez volt az egyik legnagyobb élménye az elmúlt 30 évben, s a hülye természetéből adódóan márcsak dacból is mindent megtett azért, hogy ez az eufória ne látszódjon meg rajta. Szimpla képmutatás.
ez oké, csak fura volt, hogy a már megszokott szólót várja az ember, amikor hallgatja, és közben egy teljesen mást kap. csak akkor miért hangoztatta annyit mustaine, h amikor kijött a kill em all, akkor majd szét robbant az idegességtől, mert minden témáját, szólóját lenyulták, olyan volt, mintha csak magátt hallotta volna. akkor most ki nem mondott igazat...??? vagy ezek szerint most rántotta le ő maga leplet azzal, hogy ezek szerint mégis csak nagyobb részt kirk szólói/ötletei azok? mert ha a sajátja, akkor simán kellett volna csípőből hoznia, ennek ellenére teljesen felismerhetetlen az eredeti album verzióhoz képest.
mustaine szólói kb. köszönő viszonyban nem voltak a kill em albumon lévőkhöz képest. igazán megtanulhatta volna rendesen. mellesleg eléggé olyan fejet vágott végig, mint aki nem élvezi, pedig biztos! olyat, h mikrofonab megköszönni valami is, nagy nulla! pedig hetfield nagyon szép felkonferáló szöveggel invitálta a színpadra, sőt a közönség elkezdte skandálni a "dave, dave!"-et. de semmi... ezen a palin eligazodni nem könnyű azt már megszokhattuk, ő meg rendre be is bizonyítja ez! :)
Jaja, megvannak! Nyomja becsülettel a mester. Ráadásul nem is panaszkodhat, hiszen ha jól értettem Prof. Dave Mustaine-ként konferálta fel őt Hetfield. Jó Jasont is újra látni. Egy valami hiányzott a repertoárból: Mechanix!
ezt már akkor sejteni lehetett, h így lesz, amikor nyáron bejelentették, h négy estés 30 éves jubileumi koncertsorozatot tartanak san francisco-ban. persze, h a kill-ről játszottak, hiszen 80%-ban mustaine riffjei.
Ma a mestre újr a Metallicával fog játszani a 30-éves min turnén. Kíváncsi vaygok milyen számokban fog közreműködni, de gyanítom, hogy a KILL korszak néhány nótájában...
igen, szerintem is megérdemelné. lehet a garmmy alapfeltétele, hogy bekerüljön valaki a rock & roll hall of fame-be, már csak ezért is drukkolok neki(k). tényleg, tudja valaki, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a RRHF-be?
Hát igen. Igazán kitalálhatnának már valami olyan kategóriát, mint "a legtöbb jelölést zsinórban elbukó zenekar". Ez már legalább a 10. jelölésük szerencsétleneknek.
nagyon hajt az öreg azért a grammy-ért. mintha kéne neki... :-) jó, persze, tudom, ez szakmai díj. amúgy ha jól emlékszem az elmúlt 3 évben ez a harmadik jelölés. bár, szerintem sokkal jobb dal, mint a tavalyi jelölés, sudden death. ez nálam a th1rt3en legerősebb dala. (már ami az új szerzeményeket illeti a lemezről)
Érdekes, nekem mindössze 2 szám nem jön át a mai napig a Systemről: Truth be Told és a My Kingdom. Az összes többi erősen fejberúgós. A Back in the Day valami miatt az (egyik) örök kedvencemet, a My Last Words-ot idézi meg. A Shadow of Deth pedig nagyon jó kis koncertindító szám is lehetne. A mai napig nem értem, miért nem kapott jopbb kritikát.
Az nem egy zenekari lemez, de ez még nem lenne baj, hanem egyszerűen nem emlékszem a számokra. A Die Dead Enough nagyon jó, nagyon fogós, de a szólók felejthetők, meg a többi szám is amolyan B-oldal.
Oké elismerem, nem egy világmegváltó album de azért sok jó pillanat van rajta, no. (mellesleg most erőt vettem magamon, s végighallgattam az UA-t, amin szintén vannak jó pillanatok, de rossz viszont annál több)
Ha a mester csak egy picit is legyőzné ezt a folyamatos éneklési ingerét, s a felszabaduló idejében a zenével foglalkozna, baromi jó albumokat gyárthatna.
Ezt csak az új lemezre lehet vonatkoztatni, a csapat életműve (mínusz World Needs, System és United) nekem mind kedvencem. Na jó, a Risk és Cryptic talán csak 9 pont. Ráadásul én sosem temettem a vöröst sem, nálam nagyjából ő az atyaúristen. De csak mint Zeusz, hibáival együtt.