Ha jól értem, akkor ezek szerint mégiscsak látom, de max szürkében, feketében, vagy ehhez hasonló "szinben".
Igy van, mert minden szinnek van fekete/fehér komponense, ezért egy világos szint (sárga stb.), hasonloan mint itt, nem fogsz látni, hacsak nem fekete alapra fested, takaró festékkel. (nincs kontraszt)
Ezek a dolgok az optikai alaptankönyvekben vannak, és sokszor nagyon csal a szemünk. (keress, vannak ilyen ábrák, ahol sem közelröl sem távolrol nem tudod eldönteni, pl. hogy a vonalak párhuzamosak vagy nem - csak egy példa).
Ha jól értem, akkor ezek szerint mégiscsak látom, de max szürkében, feketében, vagy ehhez hasonló "szinben".
De a kérdésem mégis az volt, hogy pl sárga, rózsaszín, meg ilyen egzotikus szinek esetén , gondolom a háttérszintől függően is mégiscsak van különbség a szinnek érzékelésében?
Nemigen találok erről semmit, videopraktikát átnéztem, 2 cikk volt róla, videkamerás kézikömyvek se igen, ok magyarokat néztem csak edddig végig.
Van a EI 1956 vagy mifene ábra, nem tom a pontos nevét, azon tényleg lehet látni, hogy 200, 400, 800 fefete vonal, fehér háttér, van esetleg ebből szines is?
Bár nem tatrozik szorosana témához, de lenne két kérdésem, ha nem is túl pontos a megfogalamzás, de lelkes amatőr vagyok. Olvasmányim sorám az interneten a következőre bukkantam:
"Az emberi szem felbontása, fekete fehér állókép esetén, kb. egy szögperc, azaz 3 méterről kb. 1mm-es objektumokat - jelen esetben képpontokat - tud megkülönböztetni (feltéve hogy azok eléggé kontrasztosak). "
"A szem színfelbontása sokkal rosszabb, mint fekete-fehér felbontása. Bizonyos színes képpontokra vonatkozóan a felbontóképesség mindössze 8-10 ívperc."
E két kijelentésből következően az első kérdésem az lenne, ha 3 méterről 1 mm fekete objektumot lehett látni fehér háttér előtt, akkor azoknál a bizonyos szineknél 3 méterről mennyire módosul ez az érték?
canon xh a1 professzionális videokamera kihasználatlanság miatt eladó. Megkímélt, újszerű állapotban, nagyon keveset használt (néhány kazetta). Az alábbi kiegészítőkkel: - Rode NTG-2 puskamikrofon - canon VL-10 Li II vaku - Lowepro Magnum AW videós táska Ezenkívül a hozzá tartozó távirányító, kábelek, töltő, az eredeti canon akksi + 2 utángyártott akksi.
Canon XL1s 3CCD videókamera + Canon 16x IS L II objektív eladó (eredeti Canon mikrofon és Canon EVF-fel, gyári töltő + 1 db akkumulátor, kábelek). A gép kifogástalan állapotban van, nem lagzizásra használt (kevés üzemórával). Kérésre fotókat tudok küdleni.
A záridő alap beállitásban 1/50 mp volt.Egyébként csak mpg2 beállitásban tudom megcsinálni,hogy jo legyen interlace és bottom field beállitásban.Ha már más file formátumot használok h264 vagy mp4 akkor darabos lesz bármilyen beállitásban.
A tesztvideóid közül az mpg váltottsoros, az mp4 pedig progresszív. A váltottsoros (interlace) fűrészfogas lesz, ha nem váltottsoros kijlezőn (régi tv) nézed. Az mp4 szerintem azért tűnik darabosnak, mert túl éles a kép (talán a deinterlace miatt, meg a gyors záridő miatt is).
Ha le tudod tenni mpeg2-be, akkor felesleges tovább firtatni a dolgot. Lehet, hogy nincs elég memoriád a gépen a H264-hez, vagy nincs jol konfigurálva..
Most nem tudom megnézni a videokat, mert lassu neten vagyok.
Az rendben,hogy a "tömöritettlen"avit nem tartom meg,csak a belőle vágott mpg2 anyagot.De biztonsági mentésként el akartam rakni valami H264 Mkv formátumban is az utokornak.Ezt az eredeti aviból akrtam létrehozni,ami szaggat mint az állat.
Megnézted a videokat?Hátha valami az eszedbe jut.:-)
Ha DVD lejátszo jól kezeli, akkor kizárolag a berendezéseidben meg a használt codeckben van a hiba.
(Mellesleg igen kevés olyan van, ami hibátlan ebböl a szempontból).
S nem AVI fájlakat kell lejátszani - azok nem arra valok, hanem, ha kész az anyag, akkor szépen alakitsd át DVD által támogatott formába (mpg2).
Késöbb igy többnyire bármikor keverheted akár mpeg4-es anyaggal söt HD anyaggal is. (Valoszinü, hogy az SD anyag eredeti formában másra nem is nagyon alkalmas).
Sziasztok. Segítséget kérek,mert nem boldogulok. Saját dv szalagos kamerámról beolvasott *.avi-t átalakítom (megvágom Pinn.15)és a kapott eredmény vagy darabos,vagy fürészfogas(interlaced). Számitógépen nézve is ugyan az,mint LCD tv-n és medialejátszón keresztül,vagy darabos a mozgásnál,vagy fürészfogas. Már több programmal is átalakítottam ,probáltam több beállitással(bottom és top field beáll)interlaced,deinterlaced de a végeredmény ugyan az. A kamera pal szabványú és SD felbonású.Ha DVD lejátszoról nézem a tv-n akkor nem darabos mozgásnál,tehát alapanyag hiba kizárva. Mellékelek linket benne kettö filét,az egyik jó a másik darabos a mozgásnál.Ugyan az a progi,csak más a kodek.Mpg2 jó de fürészefogas, mpg4 darabos. Nekem jobb lenne nem az mpg 2 használni.Mi lehet a hiba?
Sziasztok! Szereztem firewire kártyát, kábelt. Összedugtam, de még mindig nem tudom át küldeni ami a kazin van. A windows 7 azt ajánlja fel, hogy próbáljam meg a nero capturel, vagy windows moovie makerrel. Bármelyiket inditom el nem ismeri fel a kamerát. Valami ötlet? próbáltam a windv softwarell is.
Canon XL1s 3CCD videókamera + Canon 16x IS L II objektív eladó (eredeti Canon mikrofon és Canon EVF-fel, gyári töltő + 1 db akkumulátor, kábelek). A gép kifogástalan állapotban van, nem lagzizásra használt (kevés üzemórával), irányár: 189 000 Ft (igény esetén + áfa, számláva). Kérésre fotókat szívesen küldök, mail publikus.
Van egy Panasonic NV-GS250-es dv camerám, de nem tudom illeszteni windowshoz, sajnos nincs meg a lemeze. Usb-n kéne, mert nincs firewire csatlakozom a Notebookomon Hp 6715s. Valakinek nics véletlenül driver lemeze az USB-hez? Vagy valami öttlet?
már ismert kérdés: melyiket ajánlanátok általános felhasználásra?
- család - tájak - néptánc felvétel szabadban ill. sportcsarnokokban.
Lényeg: 1. a minőség 2. tartozékok legyenek olcsók/ akár után gyártott is legyen/ pl. aksi, memóriakártya... 3. könnyű kezelhetőség 4. könnyen lehessen pc-re menteni a felvételeket
Ami most akciós ediginél:
Sony HDR-CX190E 90eFt Panasonic HDC-TM80 93eFt Sony HDR-CX210E 110eFt
vagy esetleg a sokat emlegetett pana SD90/ sajnos Győrben nincs....