Szerintem is így van. Hatalmas diófánkba a 100-as szelek belekapnak, tekergetik rendesen, de semmi. A szomszédok igen magas fenyőitől viszont a favágó szaki szerint is tartani kell, mert sekélyen megy a gyökérzete, nem mélyen. Átázott talaj esetén veszélyes.
Jön az eső, és ismét 100-as szél is lehet. A fagy most úgy látom, a Dunántúlon a felhők miatt szerda hajnalban kisebb lehet, mint keletre.
"Utcában egy, szomszéd utcában két fa dőlt ki," Azok diófák voltak? Diófa az egyik legstrapabíróbb az időjárás ellen.(gyökérzete, félgömb koronája) Leginkább nyárfák "hullanak" nagy szélben meg hegyekben a fenyők. Persze ha beteg a fa akkor mindegy miféle :/
Komolyan aggódtam, hogy a házamra dől a diófa. Utcában egy, szomszéd utcában két fa dőlt ki, egyik kinyírta a brutális, oroszok által épített kerítést is.
Ma megint volt egy kis szellő. Laza százas löketek lehettek benne, a második szomszédból hozta át a fenyőtobozokat. Kab-hegy is mért 110-est. De hogy milyen hullámvasúton megy a T, hihetetlen, tegnap egész meleg volt, ma hideg, éjjel sokfelé fagyni fog, aztán újra megyünk 15 fok fölé, hogy szerdán újabb szélviharral és csapadékkal jöjjön egy lehűlés.
Értem, ahogy gondolod. Szerintem nem lakunk messze, mikor itt vagyok; spontán is szívesen elmegyek, és nálam a titkos helyek is jó helyen vannak, mert nincs akinek továbbadjam. Nekem csak kevés titkos helyem van, azokat szívesen megmutatom.
Elnézést (a többiektöl), hogy ide írok, de a gombász topikott rettenetesen bennfentesnek látom; néhány arc írogat csak, jobbára ugyanazok dicsekszenek a legújabb fogással, a közös gombászat pedig kifejezetten tabutéma; "jóérzésü" gombász ilyesmivel nem hozakodik elö. Söt leginkább semmivel se hozakodik elö, ami amatör gombászokat úgy általában érdekelne, mint:
Bolond idő ez, egész héten meleg volt (mikor kisütött a nap), hétvégére lehűl és a hajnali fagyok egy héten keresztül is itt lehetnek. A március és április veszélyes lehet a fagyokkal majd szokásosan. A januári 100 mm után most február olyan 20 mm körülire sikerült, és a sok széllel elég száraz időszak köszöntött be.
Bizony, ott szabadon szárnyal a levegő sok km-en keresztül. Télen is rendes hófúvások szoktak lenni még gyerekkoromban (szülőföldem). Bringázom én is arrafelé rendszeresen, alig várom már a jobb időket.
barnag? amikor arra tekerek gyönyörű kilátással a tőle észak-nyugatra lévő kab-hegyre, sokszor eszembe jut, hogy milyen szél lehet ott ilyen hidegbetörésekkor.
Van egy kis szellő. Döntögeti a fákat, de már hozzászoktak. Évente most már van pár ilyen viharos idő, nem annyira kuriózum errefelé. Kab-hegy mért 122-t, de azóta nem látni a méréseit. Elvitte a széljelzőt a vihar? 117 volt már Balaton déli oldalon is Siófok és a nyugati végénél is.