gutenTag!
Helmut telleg jokat irt. Szerintem sincs senkinek semmi oka a szegyenkezesre. Ugy gondolom, az eleg 'szerencses' aki eljutott mar koncertre is. De azert nem kene elfeledni, hogy Magyarorszagra most jonnek eloszor. Egy becsi koncert meg korulmenyes, egyreszt: jegy, utazas. Szar lehet kimenni, es nem kapni jegyet. (ezt most nem az aug.30.aira ertem, hanem csak ugy privat egy privat kiruccanasra) Kettos erzesem volt amikor megtudtam hogy jonnek a Szigetre. Mindig Arzte koncertre akartam menni, de kicsit most feltem pont azert, amit Arpi irt, hogy ez 'csak' egy fesztivalfellepes lesz. De azert nem adnam ezt a 'csak' fesztivalfellepest semmiert sem.
Eloszor egyik osztalytarsamnal hallottam Arztet, mert a novere nemet szakra jart, aztan oneki volt. (amikor ok mar feloszlottak, akkor meg meg inkabb azzal voltam elfoglalva, hogy tudnek kukkolni a lanyoltozbe...)
Arztevel kapcsolatban meg ilyen kerdes, hogy mi a kedvenc szamod?! MINDEGYIK. (nagyon keves gyenge van kozottuk)
talan a legjobb megis a: ZuSpaet...
A 30.at jo lenne megbeszelni, meg talalkozni sem lenne utolso...
Ja megvalami: ha mar ennyi minden kulonlegessegetek van, nem lehet megoldani, hogy masnak is meglegyen?? :-))
udv mindenkinek.
csaba
hello,
na vegre mindenki milyen sokat irt!!!! Milyen benak voltak azok a ket sorok!
Szerintem is ossze kene ulni,de eleg,ha a Szigeten talalkozunk es ott megbeszeljuk a Wien-epizodot.Szivesen megveszem a jegyeket,mert az Arena nem tul nagy hely,biztos ausverkauft lesz.
A '98-as turnera nem igazan voltak meg a jegyeim,de altalaban sikerulni szokott egy nagy SUCHE KARTE-tablaval.Egy koncertre nem jott ossze,Herfordban.Ez egy kisvaros Nordrhein-Westfalen-ben,es a foteren volt a koncert.Varoshaza,templom,meg kozepkori hangulat,persze kintrol is lehetett latni,de en azt hittem,megszakad a szivem;Meg rendort is hivtam,ö is erezte a helyzet komolysagat,de a "beengedö" hajthatatlan maradt!
Azert,hogy Farin szereny azzal vitaba szallnek,szerintem epp eleg nagykepu/bekepzelt.
Hagent en csiptem,tavaly volt egy Ärzte-interju a Max-ban es Hagen volt a riporter,ott fejtegettek a foloszlas okait,hogy a Hosen beszallt ebbe a Stadionkoncert-mokuskerekbe,es tuleltek,de ök inkabb nem akartak.Akkortajt meg nem ment igy a szeker,mint most. A Männer sind Schweine-t mar Farin is utalta a vegen,mikor minden bevasarlokozpontban az szolt!
Ha mar a limonadenal tartunk,Rod elozo csapata a Rainbirds igazan fos volt!!
Mr.Drakula,azert el kell ismerned,hogy a tuti,fulbemaszo dalokat Farin jegyzi! Zu spät,Wie am ersten Tag,Du willst mich Küssen,Ohne Dich,es persze Westerland...nagyon sokat voltam/vagyok Berlinben,ugyhogy egy kis lokalpatriotizmus is van benne... nagyon furcsa,hogy nektek nem ezek a Lieblingslieder-eitek! De igy van rendjen-izlesek es...
momentan Franciaorszagban vagyok,ezert nincsenek ekezetek,sorry!
Itthon mindig ilyen negernek ereztem magam a nagy fanatikussagommal,sokan hulyenek neznek,hogy "olyan messze elmesz egy koncert miatt,raadasul 10szer egy turnen???!!!"
Csodalkoztam,hogy jonnek a Szigetre,de biztos lattak,hogy jon a Hosen,akkor ök is,hahaha!
De a HardPopDays is bizarr lesz a Fanta 4-rel.
A nyolcvanas evek lemezei mind jok voltak,a Rodos korszakbaol a Sarga+ a 13 szuper,a Planet punk kozepszar,a Frisur meg nagyon!
Mostanaban,mivel fut a Hosen tour,meg nekik vannak aktualis lemezeik,es egyaltalan,Campino az ISTEN,Hosent nyomatok egyfolytaban.A 13-on voltak azert komoly szamok,de olyan igazi utmutato,vagy ilyesmi,mindig Campi-tol jon.Biztos ismeritek az Unsterblich-lemezt,hat tudjatok,mirol beszelek!
A Schrei nach Liebe kicsit tulzas,mar az Onkelz-cel szemben,azert ez nem igaz hogy fasisztak,meg hulyek!Kicsit elvetettek a sulykot Farinek ezzel a dallal,nem kene szemelyeskedni.Bar az Onkelz-publikum nagyreszt katasztrofak,mostanaban NAGYON jo lemezeket csinalnak!Campino meg ha igy is gondolna,sem irna ilyen dalt!De megkaptak a replikat az Onkelztol az "Ihr sollt den Tag nicht vor dem Abend loben"-Nyugtaval dicserd a napot c.dalban. Ugy kezdodik,hogy schone Grusse nach Dusseldorf und Berlin...
De ezt leszamitva,meg a duett miatt,nem rossz dal...
üdv,Arpi
Egyáltalán nem kell magad szégyellned amiatt, hogy nem vagy 15 éve Aerztés, csak mondjuk 5. Egyrészt nem tudom, hány éves vagy, de lehet, hogy egyszerűen túl fiatal voltál még akkor, vagy csak egyszerűen nem volt alkalmad a világ legjobb zenekarát megismerni.
Én pl. még soha nem voltam Aerzte koncerten, mégsem szégyellem magam, miért szégyellném...
Azért nekem is van személyes ereklyém, Farin 92-ben (akkor éppen Jan néven futott, mint a King Kong vezére, ez egyébként az eredeti neve) írt egy rövid levelet nekem, és megküldte az utolsó, egyben szerintem legzseniálisabb King Kong lemez dalszövegeit. Minden jóban van valami rossz, az Aerztéért fel kellett áldozni a King Kong-ot, holott Farin/Jan ott is nagyot alkotott. A Depp Jones-ért annyira nem vagyok oda, az egy egyszerű rockbanda volt, kivéve talán az utolsó lemezüket.
Nekem nincs kedvenc lemezem, de sok-sok nagyon kedves számom van. A Mysteryland-et már írtam, de imádom az Opfer-t, a Graf-ot, a Rebell-t, a Gute Zeit-ot, az Ist das Alles-t, és még sok-sok további mesterművét a két berlini félistennek.
A fanatizmusról még annyit, hogy sokféle zenét szeretek a Punk-tól a Hip-Hop-ig és a világzenéig, de az Aerzte az más... - valami nagyon különlegeset jelent a számomra, és gondolom, hogy a számotokra is. Farin humanizmusa és egyszerűsége, Bela misztikus, tündérekkel és vámpírokkal teli álomvilága, és persze mindkettőjük humora olyan ötvözetet teremt, amely teljesen lenyűgöz és magával ragad. (Az utóbbi fordulatot azt hiszem Sub Bass Monstertől kölcsönöztem, de nem baj...) Lehet, hogy mi magyarok szerencsésebbek is vagyunk a németeknél, akiknek természetes, hogy létezik az Aerzte, míg nekünk külön fel kellett őket fedezni, és úgy érezhetjük, hogy részei vagyunk egy misztériumnak, aminek rajtunk kívül csak nagyon kevesen...
Bocs a fennkölt szavakért, de tényleg így érzem.
Nem tudom, hogy mit fog ez a fellépés Farinnak, Belának és Rodnak jelenteni, lehet, hogy csak egy lesz nekik a sok közül, de azért a lelkem mélyén remélem, hogy ők is tisztában lesznek azzal, hogy ez azért egy kicsit más lesz, mint egy Németországi tucatfellépés. Kívánom nekik, hogy a lehető legjobban sikerüljön a koncert.
A 30-i koncertet szerintem egy-két héttel előtte beszéljük meg, én a magam részéről benne vagyok.
Gyerekek,én most úgy föllelkesültem,annyira jó érzés,hogy vannak még fanatikusok rajtam kívül.Helmut,tökéletesen egyetértek veled(a fórumot meg az eksztázist illetően).
És annyira hangulatos a történet is,ahogyan megszeretted őket,tiszta romantika.Egyébként a régi számok szerintem tényleg nagyon jól visszaadják a régi idők hangulatát,úgy érzem,mintha időutazást tennék Németországba.
Nekem Bela és Farin stílusa egyformán tetszik,mindkettőjüknek vannak jó és kevésbé sikerült számai,de a Bélát jobban szeretem. Teljesen meghatott,hogy magyar neve van.(Ezért is figyeltem fel rájuk,meg más okokból is,de a részletes körülményeket nem merem elárulni.Én ugyanis nem büszkélkedhetem ilyen hosszú és tartalmas Arzte múlttal, mint ti.)
Hogy van ezzel a 30-i koncerttel?
Tinektek mik a kedvenc számaitok és albumaitok?
Nekem kedvenc albumom nincsen,igaziból szám se,de a Schrei nach Liebe-t nagyon szeretem(bár a klippje kicsit giccses..).
Igen, az autogramm..Belátom gyerekes dolog,de a kontaktusteremtés egy viszonylag egyszerű formája.
Ha nincs jobb ötleted...
Szerintem az Uns geht's Prima az Uns geht's Prima-n sincs rajta... Ez komoly, az a szám szerintem csak a 88-as koncertlemezen van rajta, a 84-es lemezen meg nincs (bár ez a címe), csak 5 db másik szám, pl. a Sommer Palmen meg a Mein kleiner Liebling. Persze lehet, hogy több változat készült, és nekem pont a rövidített van meg, nem tudom...
Szerintem a Bela meg a Farin is nagyon nagy király, meg az is jó húzás volt, hogy a Rod-ot rakták be basszgitárosnak, így a távolból sokkal jobb fejnek tűnik, mint a Hagen meg a Sahnie voltak. A Sahnie 89-es lemeze tiszta Lagzi Lajcsi németül, de már az Aerzte időkben is ilyen suttyó számai voltak. (Pl. Ich waer so gern ein Kind vagy mi a címe...)
Valaki ért annyira a computerekhez, hogy hogy lehetne egy Aerzte-fórumot felrakni a netre? Én spec. tök hülye vagyok hozzá, de ha volna egy ilyen hős, akkor annak nagyon örülnék. Az együttes koncertlátogatás meg a Bécs is jó ötlet, de akkor előtte legalább egyszer össze kéne ülnünk egy sörre, hogy megismerjük egymást. Ez ilyen vakációs időkben nehéz lesz, de remélem megoldható. Talán a Hosenosokat is be lehetne vonni, úgy látom, nagyjából egyezik a közönség a két fórumon.
Amúgy még mindig teljes extázisban vagyok, hogy jön az Aerzte. Újra 16-nak érzem magam, állandóan a lemezeiket hallgatom. Ez valami iszonyú jó dolog...
Ti hogy vagytok vele?
-Nach uns die Sintflut /video/
-Schrai nach Liebe /maxi-cd/
-3-Tage Bart /maxi-cd/
-Ist das Alles bakelit(!)
+ egy koncert kazettán a Das ist nicht die ganze Wahrheit turnéjáról,hát ENNYI,nem túl sok de azért itthon ezeket is elég nehéz beszerezni.
Természetesen összes album cd-n,kivéve Debil és Ab 18.
Egyébként a Die Beste von Kurz... is csak egy német utazás (Berlin) során került a birtokomba,hát annak nagyon örültem,tele van ritkasággal.
arpee!
Érdekes hogy nálad is megvan ez hogy kinek a dalai jönnek be inkább. Mert nálam is,csak nekem inkább Bela dalai (Tittenmaus,Mysteryland,Dein Vampyr,Für uns,Friedenspanzer,stb.)
To Clo+Helmut K.
Pont az uns geht's prima nincs rajta a ...Früheren!Meg nem csak a dalok szamitanak,hanem a GYUJTEMENY!
Persze,jo otlet a forum!Sot mehetunk egyutt a koncertre is!De kijohetnetek aug.30-an Becsbe is!!
Az autogram valamiert sosem hozott tuzbe.Mikor '98-ban Ulmban follogtam a turnebuszukra,es ott voltak,akkor sem jutott eszembe autogrammot kerni.
Hogy kezdodott...? '85 alt.isk.7.oszt.Bravo-es a Zu spät...seitdem in Schatten der Ärzte.
Persze koncerteken csak '93-ban voltam eloszor. (Becs,Linz,Graz,Munchen)
Az Uns geht's prima egy becsi Schalplatten+CD borserol van.A tobbi meg koncertekrol+lemezboltokbol.Ki gondolta volna,hahaha
A Mysteryland tenyleg nagyon jo.Pedig nekem mindig sokkal inkabb Farin dalai jottek be. Bar 13-rol a Liebe und Schmerz messze a legjobb dal.
Der Ausnahme schliesst die Regel ein...
A Complete Mahaze két példányban van meg nekem (1000 példányban kiadott, számozott lemezek), valami nagyon különleges dologért szívesen elcserélném az egyiket.
A bakelitek nekem is megvannak, nem ma kezdtem az Aerztézést...
Az Uns geht's prima számai később a Früherre mind rákeröltek, nem vesztettél semmit ha nincs meg.
Én egy NDK-s nyári táborban fertőződtem meg, még a nyolcvanas években. A Mysteryland volt a tettes, azóta is emlékszem arra a pillanatra, amikor az egyik maedchen magnójából megszólalt az a gyónyórű basszus.
Nem kéne valami tartós fórumot csinálni a neten, hogy ne csak a szigetig legyen hol találkoznunk?
Írjatok, tesók!
Helmut K
De jó nektek!Mennyi jó dologotok van!Én nehány autogrammon kívül semmi különlegességgel nem büszkélkedhetem...
Arpee,komolyan megvan az Uns gehts prima??
És bakelitek is??Dehát hogyan jutottál hozzájuk?
(Ja-bár ez már nem aktuális-egyébként igazad volt a múltkor,nekem pedig nem,mindenesetre köszönet Mr Draculának a topicért.)
Igen,majd elfeledtem a nagy kavarodásban:
Hogyan szerettétek meg az Arztét?
---1..2..3..4.. Bullenstaat
bakelit kislemez coverekkel+Paul.Csak koncerteken arultak
---uns geht's prima
---Srassenknoter gegen Rockgiganten
split-maxi mit Terrorgruppe
---GötterDÄmmerung dupla tribute CD (feat.Terrorgruppe, Wizo,Fettes Brot,Joey de Maio,
Sodom u.v.a.
---Leave maxi Bela B. in Kaliber deluxe-filmzene
---Moskito songs valogatas feat die Ärzte with unreleased tracks
---'93 ota az osszes maxi
---zu spät maxi
---es persze minden album
Volna egy ötletem, Aerztés testvéreim, kérlek írjátok meg, hogy milyen különlegességeitek vannak a gyűjteményben. Nekem megvan az összes nagylemez CD-n, egy csomó maxi, a 88-as koncertvideó I-II, a Richie Guitar, + egy 94-es videó is.
Aztonkívül megvan az összes King Kong és Depp Jones, ideértve a King Kong-tól/től a "Complete Mahaze" maxit is.
Egyébként szerintem is kenterbe veri az Aerzte a Hosent, bár a Hosent is nagyon szeretem...
To B.L.
Bela B. en azt hittem Bela Bartok,hahaha
ott leszek a 2 koncerten,az "itthon" nem biztos,hogy talalo.Neha mar en sem tudom,hol vagyok otthon Frankfurtban,Nurnbergben,vagy Budapesten...sot meg a hetijegy-vetelen is elgondolkodom...Nemetorszag-szerte ki van plakatozva a Sziget, 1DM/Bier a szlogen...
Tankcsapda,Bad Religion,jo lesz biztos.
Attacke Royal'98-rol is irjak,vagy az tul archiv??
Az aktualis Hosen-tour:telthazak(plakatozas nelkul),noname elozenekarok, 2es fel ora csomo raadas.
Setlist kb.: alles wird gut,Sonntag im Zoo,Lesbische,Liebeslied, Unsterblich,Schon sein,Niemals...,Wunsch...Alex ,Bommerlunder,bis zum... egyszoval uj dalok+best of...
Udv,Arpi
arpeenak: nevem mondandója? te már tudod miről van szó,mást meg minek fárasszak vele?
Arzte rajongóknak azért remélem nem kell megmagyaráznom hogy Bela B. azaz Dirk Felsenheimer is őutána keresztelte el magát Belanak.
Milyen beszámolót szeretnék? részleteset,számok,közönség létszáma kb.
Te itthon leszel a 2 koncerten? Ha nem majd írok róluk. De tudnod kell hogy én meg az Arztevel szemben vagyok elfogult,a Hosen "kárára".
Sziasztok,
Bela Lugosinak:szerinted hanyan jottek ra a neved mondndojara?Igazan foltehetned a korkerdest!
Beszamolok persze,Arzte eloszor aug 25.Landsberg,
Hosen turnen folyamatosan ott vagyok.Milyen jellegu beszamolot szeretnel? Metal Hammerest? Bravost?? Sok dal van az uj albumrol,Ramones,Clash,Opium.Regiek kozul minden slager,"es ist nichts gewesen". Campino jo formaban van,de en nagyon elfogult vagyok! Herr Andreas Frege(der halb-engländer) ist mein Gott Idol +alles!!! Az uj dobos; VOM is jo fej,de a zenekar elegge szet van esve.En legalabbis igy latom!
Ki kell ,hogy javitsalak: nem "machts gut" hanem mach's gut!
Vagy ez szorozes?????
Gretidi-nek:mint bizonyara mar tudod: www.deutschrock.de vagy bademeister.com
Nem jatszanak sehol juliusban. Aug 30. Becs.
But check the homepage/tour html!!!
Helo, helo, ma technikai napom van, ld. Pepsi sziget 2000, bar mar irtam emilt is, nem volt reakcio, na mind1, azert kozszemlere teszem, hogy gratulalok annak, aki a Die Arzte honlapot a dieaerzte.com-ra linkelte... Par napja legalabbis meg nem volt ott semmi... Hiaba, nehez dolgo 1 ilyennek utananezni...
Amugy tok jo, hogy Ti ennyi mindent ismertek toluk, en mar meg se merek szolalni, de Helmut K neve eszembe jutatta a szamot, es nagyon elmosolyodtam. :) (Pl. begre 1 ismeros cim... :) Na jooo, nem csak az... :) ) Szoval orulok mindenkinek, jo tudni, hogy vagyunk. :))
Ja, nem tudja vki, nem lesz koncertjuk jul.15-29 kozott vhol?? Akkor No. kozeleben leszunk, ha a cicam is elenged. :))
Kossszi, udv: Gretidi
Sziasztok!
87 óta imádom az Aerztét, és 13 évig fogalmam sem volt róla, hogy rajtam kívül vannak még e honban hasonló őrültek... (Na jó, egy pár "szimpatizáns" haver kivételével...)
Tényleg egy nap fog játszani a DTH és az Aerzte? A két zenekar honlapjáról ez derül ki, a Sziget-honlapján meg nem találtam ilyen infót.
Írjatok!
Üdv!
Helmut K
Hello B.L.
udv Nurnbergbol,itt vagyok a Rock in Park fesztivalon,in Bayern,hahaha,hoffentlich wird dieses Stuck auch gespielt!!!Sajna Ärzte nem jatszik a feszten,viszont DTH igen.Most vettem meg a jegyeket a HardPopDays-re jo draga,pedig a Fanta 4 annyira nem erdekel,de a Bad Religion,meg DÄ kiraly lesz...(augusztus)
Gondolom a borzalmas Frisur-albumon van az altalad emlitett dal,de azt csak azert keszitettek,mert a szerzodesuk miatt kellett meg egy lemezt csinalniuk,hogy szabaduljanak a hamburgi Metronome kiadotol,es megcsinalhassak(a la JKP) a Hot Action Recordsot!!
Hat persze,hogy ironia,de nem egyvelegben nyomjak,hanem normalisan.a 93-as Bestie-tour-on a Wunsch DIR was-t jatszottak.
Udv,bis bald
figyelj nincs nekem bajom a Hosennel,imádom pl. a Liebesspieler,Alles wird Gut,Wünsch dir was,Hier kommt Alex,Alles aus Liebe,Opelgang...stb című számaikat,de nekem az Arzte-hez viszonyítva olyan igazi "sörrock"-nak tűnik rengeteg számuk,pl: itt van ez az új single a Bayern,hát ezt a számot kiknek csinálta a Hosen? Nem a tipikus elhízott elölrövid-hátulhosszú hajú bajusszal ellátott bajoroknak? Vagy a 10 kleine Jagermeister...
Ne értsd félre nem akarom bántani a DTH-t,de nem is tudom az Arztevel összehasonlítani.
Egyébként az ARzte annak idején játszott a koncerteken Brost,Kylie MInougeot,Rick Astleyt stb. Ugye nem gondolod hogy azért mert annyira szerették őket?! Csöppnyi irónia inkább.
Egyébként ha már megemlítettem ezt az elölrövid-hátulhosszú hajtípust akkor neked tudnod kell melyik albumon emlékezik meg erről az Arzte. Bela egy egész számot szentelt ennek. Ha Arzte fan vagy tudod.
Mióta vadászom a Richy Guitart...De nincs ilyen csatornánk.És hogyhogy rövidített?
A hidden trackkről:én eddig csak olyan fajtával találkoztam,mely akkor kerül elő,ha nem kapcsolod ki a lejátszót miután vége a számoknak.Erről a 13-asról konkrétan azt olvastam,hogy az indításnál play helyett a visszafelé gombot kell nyomni,de igaziból én sem értem...
Lieber L.B.
Far in Urlaub,hahaha
mért nem jössz el augusztus 25-én Landsbergbe,vagy 30-án Bécsbe? Ez utóbbin az Arena-ban igazán jó Arzte-koncertek szoktak lenni!
Miert lenne meglepő a Hosen-topic tulszárnyalás?
Arztéék eddig is TUDATOSAN ,mitegy fejet hajtva utánozták egy csomó mindenben a DTH-t!
Pl. saját lemezkiadó (először lemez,aztán live-album),Warped Tour-részvétel, Hosen-dalok játszása a koncertjeiken (mikor játszik a Hosen Arzte-t?????) de maga Farin Urlaub is fejet hajt Campino előtt,vagyis tiszteli,de komolyan!
En abszolút Arzte-fan vagyok '85 óta(ált.isk 7. oszt óta,hahaha) ott vagyok minden turnén(legutóbb Warped Tour,98-ban meg Herford,Holdesheim,Bielefeld,Bécs,Ulm,Ludwigsburg,stb) Ulmban még a turnébuszukra is fölkéredzkedtem,hahaha,mondtam,hogy én vagyok a magyarországi fan!!!!
Természetesen megvan minden lemez/cd,a kislemezek is,bár Bela soundtrack-ja elég gyengus...
A Böhse Onkelz kontra Arzte szo/dalpárbajban azért nincs teljesen igazuk a doktoroknak!! Az Onkelz utóbbi lemezei kimondottan jók,nyoma sincs bennük szélsőjobbos elemeknek.
Üdv, Takács Árpád
hosen@elender.hu
Valaki elmondaná hogy hogyan kell elindítani a 13 című albumon azt a bizonyos rejtett tracket?
Másfél éve megvan a lemez,de még nem sikerült elindítanom.
Azt tudom,hogy az első szám(Punk ist...)elé van beszúrva,de nem tudok hozzáférni.
Előre is köszi.
Ja,és írogassatok gyakrabban,mert egyfelől kihal a topic,másrészről pedig presztízskérdés,hogy a T.Hosen topic ne szárnyaljon túl minket. :-)
Igen,igazatok van gyerekek,már szégyellem is magam előbbi kijelentésemért.Továbbra is örülök,hogy tovább bővül népes kis táborunk.
Kösz a címeket,meg fogom látogatni őket.