Szolnokon asszem a 24-essel lehet eljutni az Autóbuszpályaudvarig a vasúttól, de én mindig gyalog szoktam menni (kb. 1/4 óra), úgyhogy ez nem biztos, de valaki úgyis segít.
A Népstadionról a busz valamikor 12 után indul, és du. negyed 5 körül ér Körűbe, előtte pedig Kőtelken, azelőtt meg Tiszasűlyön áll meg.
A Ganz üdülő helyén most is valami üdülő van, csak nem tudom a nevét, tulajdonképpen aki régen Ganznak ismerte, most is így hívja.
Szolnokról nem tudok pontos információkat, de a védelmi központ pénteken éjszaka még a Tisza-ligetben volt, ahová civileket nem engednek le. A polgármesteri hivatalban szerintem tudják mi a teendő. Ezt a 5,6,7,8-as buszokkal lehet megközelíteni, és a Szabadság téren kell leszállni.
Nagykörűbe pedig a Kossuth térig kell buszozni, és a "kisiskolát" kell keresni, mert ott zsákolnak, vagy a temetőnél. Ott biztosan megmondják, hol kell segíteni.
Kaját tudtommal szervezetten nem adnak, de voltak akik hurkavacsorával vendégelték meg a gáton dolgozókat.
Persze hogy érdemes. Csak 3,5 óra és ottvagyunk. Elindulunk reggel 6-kor, és hamar leérünk. Este meg jöhetünk ha kell haza, nekünk annyi kell csak, hogy elérjük a 23.30-as vonatot Nagymaros fele a Nyugatiban. Az meg megoldható. De írtad is, hogy lehet lent is találni egy sarkot ahol aludni tud egy kicsit az ember, víz meg van dögivel, fürdeni nem is kell :))))))
Szal megyek, lehet, hogy csak egyedül, remélem nem küldenek el, ha betrappolok a Sportcsarnokba, hogy aszongya: ide nekem a hegyet, elviszem!!
Nagy öröm, hogy ennyien vagytok.
Nagykörűbe megy egy busz is a Népstadiontól indul, sajna nem tudom mikor, de kb. 6-ra van ott. Bár ez Tiszasűly felé közlekedik, és arra mostanában le szokták zárni az utat. A volán biztosan többet tud erről mondani.
Az út egyébként a legjobb esetben 2,5 óra Budapesttől. Szolnoktól kb. 1/2-3/4-ed óra az út busszal Nagykörűig. De szerintem tényleg szinte mindegy, hogy melyik faluba mentek. Bár most ezen a vidéken elég súlyos a helyzet.
Egy napra nem tudom érdemes-e ennyit utazni, nektek kell dönteni. De szerintem érdemes.
Szolnokrol buszok Nagykorube a kovetkezo idopontokban indulnak:
6:30, 9:50, 11:30, 13:10, 14:30 (ez lehet, hogy hetkoznap 14:45-os), 16:30, 18:30, 20:30.
Koszi mindenkinek a segitseget, en sajnos csak valamikor hetvegen tudok hazamenni, de neha szerencsere a csalad hazamegy, es tudok veluk beszelni egy kicsit telefonon. Allitolag neha tenyleg sokkal rosszabb a helyzet, mint amit a hirmusorokbol mi latunk, de most picit nyugodtabbak a kedelyek.
Köszönöm, a busz ügyben majd telefonálok. A pesti volánpályaudvar, vagy a buszos topic is ad információt :)
Küldtem két levlistára is buzdító levelet, meg írtam a kirándulós topicba is, hogy menjünk. Meglátjuk a reakciókat, lehet hogy csak Rambo meg ?Ardu? (bocsi, elfelejtettem :() fog lejönni, de megyünk.
Nagykörű felé buszok járnak, nekem ott nincs információm mi a helyzet a Volán buszok biztos járnak, a JászNagykun Volán 56-375550 az illetékes, az Ady Endre útról indulnak. a Vasútról a 24-es busz vissz oda, de ebben Inabu tudna segíteni.
Én láttam egy teljes hatodikos osztályt osztályfönököstől zsákokat töltöttek az egyik deponál.
Mindenki dolgozik a gátak környékéről, de kevesen vannak még mindig
Econ! Légyszíves mondd el, hogy hogyan juthatunk el Nagykőrüre. Ha lehet akkor menetrenddel, de ez kevésbé gond, azt könnyen le lehet telefonálni, netezni. Valószínűleg fel is hívom a polgármesteri hivatalt, infoért.
Előfordulhat, hogy lemegyek egész hétvégére. Nagyon jó dolog segíteni annak, aki rászorul.
Econ neked most is igazad van. Bár nagyon meglepődtem, hogy mennyire öregek, és mennyire fiatalok is dolgoznak. És persze a katonákat sem szabad kihagyni, mert ők is rengeteget dolgoznak.
Egy ötlet: tavaszi szünet van a sulikban, vagyis a srácok ráérnek. Egy osztálykirándulásnak sem rossz, ebben a jó időben ezeket a falvakat meglátogatni. Mellesleg egy zsákba 4 lapát homokot kell tenni, tehát egy gyengébb elsős is elbírja. A zsákokat a gáttól abszolút biztonságos távolságra töltik, vagyis még a gyerekek is segíthetnek.
Nagyon fontos tudni, ha valaki még nem tudná, hogy a gátakat a hatalmas víznyomás ellen erősítették meg, vagyis, ha levonul az ár, ami igen sokáig fog tartani, akkor sem lehet abbahagyni a munkát, mert még mindig fennáll a veszély, hogy beomlik a gát. Vagyis senki ne higgye, hogy ez egy pár nap alatt megoldható probléma. Éppen ezért jó lenne, ha minél többen segítenének.
A kis falvaknak nagyobb szüksége van a segítségre a lakosságuk alig néhány ezer és zömmel öregek, a nagyobb települések nagyobb önerőt képesek kiállítani...
Még talán annyit a személyes tapasztalatokhoz, hogy van ahová érdemes lapátot vinni, mert nem biztos, hogy tudnak adni. Bár nekem azonnal sikerült szerezni. Nem árt kesztyűt is vinni, mert a zsáktól elég hamar teli lesz az ember keze sebekkel, és akkor nem halad úgy a munka.
Egyébként szerintem már azért is érdemes lemenni, mert nagyon jó látni, hogy milyen lelkesen és fáradhatatlanul, és ami a legfontosabb, jókedvűen dolgoznak az emberek.
A szervezettség szerintem is kettő embernél már elmondható. Mellesleg Nagykörűben telefonügyelet van a polgármesteri hivatalban, és velük mindent meg lehet beszélni. (56-494-001, de nem biztos, hogy ezen a számon van az ügyelet)
Még talán annyit a személyes tapasztalatokhoz, hogy van ahová érdemes lapátot vinni, mert nem biztos, hogy tudnak adni. Bár nekem azonnal sikerült szerezni. Nem árt kesztyűt is vinni, mert a zsáktól elég hamar teli lesz az ember keze sebekkel, és akkor nem halad úgy a munka.
Egyébként szerintem már azért is érdemes lemenni, mert nagyon jó látni, hogy milyen lelkesen és fáradhatatlanul, és ami a legfontosabb, jókedvűen dolgoznak az emberek.
Állítólag valamelyik rádióban volt, hogy egyénileg ne menjen senki, csak szervezetten, mert csak úgy fogadják ott őket.
Ez most mennyire igaz?
Különben is, mi (legalább) ketten szervezetten megyünk.
Szerintem bárhová mentek szívesen fogadnak. Személyes tapasztalat: Szolnokon nem tudott senki felvilágosítást adni, hová is menjünk a munkát felvenni. Nagykörűben csak be kellett állni dolgozni, és nagyon korrekten irányították a helyiek a munkát. Ha úgy döntötök, hogy Nagykörűbe mentek, akkor szerintem érdemes odatelefonálni, hogy hol tudnak szállást biztosítani.
Holnap megyek egy kolléganőmmel Pestről. A 8:05-ös vonattal.
Hova érdemes menni?
Szolnokra gondoltam első közelítésben, mert oda könnyen eljutunk. Nagykörűhöz és Martfűhöz személyes szálak kötnek, oda is szívesen mennék.
Én két napot dolgoztam, remélem péntektől folytatom az iroda jó részével megyünk szerintem Martfű és Szentes közötti szakaszra, A hétvégén szentesiekkel is dolgoztunk együtt most az a minimum hogy megyünk és segítünk nekik.
Kár lenne Nagykörűért,
a közlekedés nem nagy próbléma autók százai szállítják a homokot és a sódert és a platókon a Zsákok mellet emberek is utaznak, elég ha jelentkezel és mondod hová szeretnél menni és biztos eljutsz oda ahová kell.
az árvíz adó egy jó nagy kiba..ás lenne az emberekkel, mert azokra is kivetnék, akik már lassan hetek óta dolgoznak a gáton egy fillér anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Ráadásul ezeket a munkákat az előző árvízből tanulva, már egy éve el kellett volna végezni, de a kormány, és pl. Budapest inkább a metrón vitatkozik, mint azon gondolkodnának, hogyan mentsék meg az amúgy is szegény emberek házait.
Felháborító az is, hogy egyes vezetők úgy nyilatkoznak, mintha az ő érdemük lenne ez az elképesztő munka, ami a gátakon folyik. Pedig szó nincs erről. Kizárólag az egyes embereké a "dicsőség", amiért ilyen hősiesen dolgoznak. Gyerekektől kezdve, öregekig minden korosztály képviselve van, és senki nem döngeti a mellét, hogy milyen nagy hős.
Csak hallottam azt a sztorit, hogy állítólag Orbán t majdnem meglincselték, mert kiment a gátra, felemelt egy zsákot, amíg lefényképezték, aztán ledobta, és a helyieknek nem tetszett, hogy miért nem a gátra dobta, ha már a kezében volt. Ugyanakkor a Szolnoki polgármester, aki szintén hasonló pártállású, már napok óta kinn van a gátakon, és ugyanúgy dolgozik, mint bárki más. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy nem valami szervezet, vagy párt vagy kormány az aminek köszönhető, ha megmenekül az ország az árvíztől, hanem az egyes "kis" embereknek.
Torgyánnak is nem helikopteren kellene repkedni Szolnok felett, hanem leszállni, és egy lapátot fogni a kezébe. Abba még senki nem halt bele, ha homokot lapátolt.
Sajna pl. itt Budapesten el sem tudják képzelni, milyen hatalmas munka folyik a Tisza mellett. Én pl. tök jó lenne, ha adnának a munkahelyeken szabadnapokat, annak, akik az árvíznél dolgoznak.