A Live Naton válasza még a szándékra sem utal. Nesze semmi fogd meg jól.
Live Nation: "Nincs róla információnk, azonban fontos tudni, hogy amennyiben egy buli tervben van, akkor sem kommunikálhatunk róla semmit a hivatalos bejelentés előtt. Ennek megfelelően a weboldalunkon és a facebook oldalunkon található információknál többet egy esetben sem fogunk tudunk adni."
Mivel a hammerworld volt olyan szíves jól átbaszni mindenkit. A bécsi koncert még NEM BIZTOS!!! Hivatalosan nem lett bejelentve, majd ha a Maiden kiírja, vagy a Rock in Vienna akkor lesz biztos. De egyébként elég valószínű, hogy ők lesznek a fesztivál egyik headlinere, mert a Rockavariának, a Rock im Reviernek és a Rock in Vienna fesztiváloknak ugyanaz a szervezője, és múlt évben is úgy volt, hogy szinte teljesen ugyanaz volt a line up mind a 3 fesztiválon. (Lehet egyáltalán nem is voltak változások, ebben nem vagyok biztos, de a headlinerek ugyanazok voltak az tuti.) A 2 németországira pedig már be lett jelentve a Maiden hivatalosan is. A Rock in Vienna pedig holnap 9 órakor (van egy visszaszámláló a honlapjukon) fogja bejelenteni az első fellépő(i)t.
IRON MAIDEN - The Book Of Souls Tour, Europe 2016 (a már biztos állomások)
05. 26-28. - Gelsenkirchen, Rock im Revier 05. 27-29. - München, RockAvaria 05. 27-29. - Bécs, Rock In Vienna 06. 08. - Arnhem, Gelredome (+ The Raven Age) 06. 19. - Dessel, Graspop Metal Meeting 06. xx - Berlin 08. 04. - Wacken, Wacken Open Air 2016
Mintha múlt évben olvastam volna egy Harris interjút erről. Abban nyilatkozta, hogy nem szeretne "nyugdíjas" zenész lenni, és unplugged zenekarként sem szerepelni (jobb híján). Még egy albumot a hozzá tartozó turnét és egy búcsúturnét tud elképzelni. Ha belegondolunk ez is mondjuk 6 év kifutással bír. Harris jövőre lesz 60 és a többiek is követik. Sajnos nem találok most linket az interjúhoz, és nyilván örülnék, ha nem így lenne.
Szerintem nagyon rendben van az album. Nyilván nagy újításokat nem tartalmaz. Viszont jó eséllyel ez az utolsó Maiden stúdióalbum, nem hiszem, hogy bárki azt várhatta, hogy most fognak nagyot újítani a stíluson. Kár is lett volna.
A dalokban sok korábbi motívul jön elő, de ez sem zavaró. Viszont nagyon hangulatosak. Az pedig külön pozitív, hogy nem csak az utóbbi pár album hangzásvilága jön elő, hanem kimondottan "ős-Maiden" motívumok is előkerülnek. A 18 perces szám viszont azért is fura, mert egyrészt a lassú részek és a szöveg miatt az album talán legjobb nótája, a váltások szempontjából viszont nagyon "Van Gogh".
Szóval szerintem remek album készült, remékem lesz szerencsém koncerten is meghallgatni őket. Amúgy gondolom a koncerten 4-5 szám lesz az albumról, annyi koncertképes "bulinóta" simán van rajta.
Kiadó: Parlophone
Honlap: www.ironmaiden.com
Kicsit szívtam a fogam, mikor olvastam az új album dupla-lemeznyi hosszáról, és a Maiden történelem leghosszabb számának felvételéről: az eposzi méretek az utóbbi években egyet jelentettek a refrének végtelen és felesleges[...] Bővebben!Tovább »
Egyelőre csak a nyitó számot hallgathatom, ő egyre jobban adja magát. Szokásos:) Elsőre kicsit semmilyen dal sok hallgatás után kibontja magát...ha a többi is ilyen akkor ez egy jó lemez.
Izlések és pofonok, nem kötelező velem egyet érteni, én sem értek egyet sok mindennel és sok mindenkivel, de... Én ezt az albumot úgy hallgattam végig, hogy gyakorlatilag fel sem tűnt, hogy eltelt a másfél óra. Szerintem hatalmasat alkotott a zenekar, nyilván nem fognak sok újat mutatni, de az volt az érzésem, hogy hiába a megszokott témák jöttek, mégis teljesen más a korábbiakhoz képest. Van benne Wasted Years, van benne Blood on the world's hands, sok minden, de azt nem úgy kapjuk vissza, hogy "na már megint...".
Én imádom ezt az albumot, és mindenképp ott van a toplistás Maiden albumok között. Azt meg kell említenem, hogy az album abszolút csúcspontja szerény véleményem szerint az Empire of Clouds. Fantasztikus szerzemény!