Keresés

Részletes keresés

plissken Creative Commons License 2001.01.24 0 0 431
Nem sokáig húzza már ő sem, amilyen vén trotty szvsz.
Előzmény: nebamun (429)
gpx Creative Commons License 2001.01.24 0 0 430
Örömmel látom, hogy kicsit feléledt kedvenc topicjaim egyike. Állítólag az én barátoi köröm is "művelt-olvasott" egyénekből áll-én ezek között szoktam rá (többek között) Vonnegut mesterre is. Tény és való egyébként, hogy a hazai olvasóközönség nem ismeri. De nem is sikk olvasni, mert még a végén elgondolkozol rajta...

Ja, és kedves, fiatal rajongótársunknak, bookworm-nak, üzenem: a jailbird (börtöntöltelék magyarul, ass'em) "kötelező" olvasmány....:)))

nebamun Creative Commons License 2001.01.24 0 0 429
Tényleg, mit olvas manapság a "művelt-olvasott értelmiség"? Harry Pottert?
Az a Playboy interjú nekem is kimaradt, pedig engem is érdekelt volna. Sőt, emlékeim szerint még az első sorozatú magyar Playboy-ban is volt egy beszélgetés Joseph Hellerrel és Vonneguttal, mint 'a mai amerikai irodalom két legnagyobb élő alakjával'. Már csak Vonnegut maradt.
Előzmény: VÖRÖSBEGY (425)
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.23 0 0 428
"Szerintem öreg hiba, hogy van gondolkodó és érző anyag. Rossz hallgatni, mikor panaszkodik. Persze ha jól meggondolom, sziklák, hegyek, holdak joggal vádolhatók azzal, hogy egy kissé túlságosan is flegmatikusak."

vagy:

"Semmi ok nincs rá, hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppen olyan gyakran, mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok, remélem úgy szervezkednek, mint a maffia."

Mindkettő a Titán szirénjeiből.

Hehe.

lubos Creative Commons License 2001.01.23 0 0 427
Kedves Vörösbegy!

Üzenem a "muvelt-olvasott értelmiségieknek", akik úgy tunik, nem velünk azonosak, hogy ez az ember biokémiában és antropológiában is (papírokkal bizonyítottan) jártas. Valószínuleg nem csak írni szokott, hanem olvasni is, talán többet, mint én, vagy a híres általad emlegetettek!

Egyébiránt pedig sokáig az volt az álmom, hogy (bár nem az én stílusom az amerikai iskolarendszer) egy eloadás sorozatát meghallgassam személyesen.

Üdv:
lubos

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.23 0 0 426
ÉN vagyok a művelt-olvasott értelmiség! Mit kaptál tőlem?
VÖRÖSBEGY Creative Commons License 2001.01.23 0 0 425
Örömkönnyekkel küszködtem , amikor megláttam ezt a fórumot ! Fiuk, lányok! Nagyon kis drágák vagytok, hogy még olvastok ilyesmit, én kapok érte eleget, az un. művelt-olvasott értelmiségtől! Majdnem az összeset sikerült megolvasgatni, de a Playboy-ban leadott hosszabb cikk kimaradt. Nincs az meg valakinek ?
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.22 0 0 424
De.
Előzmény: nebamun (423)
nebamun Creative Commons License 2001.01.22 0 0 423
Meg Utópia 14, nem?
Előzmény: Törölt nick (420)
bookworm Creative Commons License 2001.01.19 0 0 422
Köszönöm szépen, kedves Orlandó, utánanézés folyamatban. De a Börleszket már olvastam, méghozzá az volt az első. Írtam is... De köszi szépen. Rákérdezek a bátyámnál, biztos megvannak itthon...

-bw-

Előzmény: Törölt nick (417)
Ati-pati Creative Commons License 2001.01.18 0 0 421
Egy Kurt Vonnegut rajongónak bármit elnézek. :)

Ati-pati

Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.18 0 0 420
:(

Épp a 14-es számú jelentésen kéne dolgoznom. :((
Tényleg durva.

Előzmény: Ati-pati (419)
Ati-pati Creative Commons License 2001.01.18 0 0 419
ÖTÖS SZÁMÚ!!! vágóhíd!

Kedves orlando_005, ez durva volt!
Még a nevedben is benne van.

Ati-pati

Előzmény: Törölt nick (417)
lubos Creative Commons License 2001.01.18 0 0 418
Börtöntöltelék
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.18 0 0 417
Macskabölcső
Éj anyánk
14-es számú vágóhíd
Börleszk - ez mindenképp

Mellesleg épp újraolvasom az időomlást

Előzmény: bookworm (416)
bookworm Creative Commons License 2001.01.18 0 0 416
Sziasztok!

No, én viszonylag friss Vonnegut-rajongó volnék. Ha ezt mondhatom, a Börleszk, Hókusz-pókusz, Kékszakáll, Bajnokok Reggelije, Mesterlövész, meg néhány novella (DiPi, Isten hozott a Majomházban, meg még néhány másik, most nem jut eszembe)
Igazság szerint a Bátyám adta a kezembe.. de nekem tetszik :o))
Mindenesetre tessék nekem ajánlgatni! :o) (figyelembe véve zsenge koromat, merthogy még 15 se vaygok, csak majdem....)

bookworm

ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.14 0 0 415
Ugye mindenki figyeli a naptárat? Egy hónap múlva, 2001. február 13-án időomlás!

Úgyhogy gondoljátok végig jól az elmúlt 10 éveteket...

[ZedIzDead]

kilgoretrout Creative Commons License 2001.01.09 0 0 414
Az idézet-szerűség a Halálnál is rosszabb-ból van.
Előzmény: nebamun (403)
gpx Creative Commons License 2001.01.09 0 0 413
Köszönöm szépem a helyreigazítást, ugy tanul az ember, ha segítik. Én még kezdő Vonnegut rajongó vagyok, csupán hat éve kaptam kezembe az első könyvét. De azóta pótolom. Most megint a "Bajnokok reggelije"-t olvasom, és egyszerűen nem tudom igazán beleképzelni Bruce Villist, mint Pontiac kereskedőt....
Hkoala Creative Commons License 2001.01.08 0 0 412
Ha már elővettem a könyvet, persze nem tudtam letenni... -:)
A vége felé még egyszer benne van ugyanez a szöveg (a filmsztár medaillonjában).
Előzmény: nebamun (411)
nebamun Creative Commons License 2001.01.08 0 0 411
Hkoala!
Ez az, pontosan erre gondoltam.
Előzmény: Hkoala (410)
Hkoala Creative Commons License 2001.01.06 0 0 410
Az idézet nem innen, hanem Az ötös számú vágóhíd-ból való (3. rész)- abban a kiadásban, ami nekem van (Szépirodalmi Kiadó, 1980, Olcsó könyvtár Sorozat) a 64. oldalon.

Nemes László fordításában így hangzik:

"Isten, adj nekem
derűt és nyugalmat, hogy tudomásul
vegyem mindazt,
amin úgysem változtathatok,
bátorságot,
hogy változtasak azon,
aminek megváltoztatására képes vagyok,
és bölcsességet, hogy mindig
megmondhassam,
mi a különbség a kettő között.

Azok között, amiket Pilgrim nem tudott megváltoztatni, szerepelt a múlt, jelen és a jövő."

Előzmény: gpx (406)
Matyika_ Creative Commons License 2001.01.06 0 0 409
Az V-VI. ker. Szabó Ervinben van egy csomó Vonnegut (pl. nem tudom, Palm Sundayt honnan akasztasz le máshonnan). Célszerű pl. kivenni, sokáig nem visszahozni, aztán azt hazudni, hogy már rég visszahoztad, akkor a néni összevonja a szemöldökét és annyiban hagyja, hogy elkeveredett a cédula (de lehet, hogy felülkerekedik bennem a jóérzés és visszaviszem a Sonkádi Egyed gazdát).

Van egy csúnya borítójú regény, rá van írva, hogy UTÓPIA kb 10x ekkora betűkkel. Az a Player Piano? Mert az nem tetszett. Kétszer is letettem olvasás közben.

Meg volt itt szó Hellerről. A Something Happened nagyon jó, érdemes megpróbálkozni vele.

Idézet kéne, csak ahhoz meg könyv:(
Ja, persze, hiszen a kedvencem megy fejből: "What makes a man turn his daughter into an outboard motor?"

esz-ki-mo Creative Commons License 2001.01.05 0 0 408
Udv a Vonnegut rajongoknak.

Kicsit kiestem mar a konyvek idezgetesebol, mert kb. 5-10 eve olvastam oket, legutobb csak a Bajnokok...-ba neztem bele, a film apropojabol, amit vegul is nem neztem meg. ( kicsit nehezen tudom elkepzelni filmen, bar a Mother Night egesz jol sikerult)

(Talan) Kedvenc Vonnegut konyvem, amit asszem eloszor olvastam, az Utopia 14 (meg valami kemenyfedelu kiadasban, Kolozsvar, vagy Ungvar,vagy ilyesmi) ha jol tudom, eredeti cime Player Piano.

Szerintem zsenialis, csodalatos negativ utopia.

Ja, egy rovid idezet a vegere, a legsokatmondobb:
So it goes...

Eszkimo

Előzmény: ZedIzDead (407)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.05 0 0 407
Az Időomlásból, de most nem tudom kikeresni a pontos helyet.

[ZedIzDead]

gpx Creative Commons License 2001.01.05 0 0 406
...Egyébként szerintem az idézeted az Isten áldja Mr. Roeswaterből van.. De lehe, hogy azért tűnik így, mert ez a legfrissebb Vonnegut-élményem. A bajnokok reggelijét láttátok filmen?
gpx Creative Commons License 2001.01.05 0 0 405
Az ötlet nem rossz..:) Akár indíthatnénk erre egy Kilgor Trout- a legnagyobb Sci-fi író topicot....:)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 404
Igen. Mint műkedvelőnek definitly.
Orlando
nebamun Creative Commons License 2001.01.05 0 0 403
Zedizded!
Ez miből van? Kékszakáll?
Javaslom, hogy idézni csak a szakirodalomban megszokott módon, a forrás megjelölésével tegyük (cím, kiadás, oldalszám)
Mert pl. nekem itt van az egyik kedvenc idézetem, ami kb. arról szól, hogy Uram adj .... hogy lássam a hülyeséget, hogy lássam az okos dolgokat, és legfőképpen hogy a kettőt meg tudjam különböztetni egymástól.
De nem bírok visszaemlékezni, hogy melyik könyvben van ez!
A másik kedvencem a Bajnokok reggelijéből való, pontosan ezt sem tudom, de olyasmi, hogy hősünk egy nyilvános wc-ben látja a falon: Mi végre vagyunk a világon? vagy Mi az élet értelme?
Erre ő azonnal aláírja: Hogy szeme, füle, szíve és lelkiismerete legyél a világ teremtőjének.

Régebben sokat gondolkodtam, hogy össze kellene gyűjteni "az összes Kilgore Trout novellát", ami ugye sehol nincs leírva (talán csak a Hókusz-pókuszban van egy teljes Kilgore Trout novella, a Tralfamador bölcseinek jegyzőkönyve szépen novella formájában), csak az egyes könyvek történeteiben vannak utalások, rövid összefoglalások sok-sok novelláról.
Ezeket kellene összegyűjteni, az idevágó részeket egybeszerkeszteni (mint ahogy az ókori szerzők elveszett műveit próbálják a többi fennmaradt szerző utalásaiból rekonstruálni.)
Lenne ehhez valakinek kedve?

Előzmény: ZedIzDead (398)
Gyalogk Creative Commons License 2001.01.05 0 0 402
idézet témában (fejből, mert az irodába nem hordok be vonnegutot):
"Nédd mán a nigge' hogy röpű'"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!