Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Wayteq x995 gépre letöltöttem az Osmand navit. Tervez, meg működik, de hangot nem bírok belőle kivarázsolni. Tudja valaki, mi a trükk? Hálás köszi!
Hát ez az. Többeteknek is van, mégis elég nehezen csak egy sebességmérő progi mellékes funkciójával sikerült.
Vagy nem értitek a 'bizonyítás' szó jelentését. Az hogy sokan mondanak valamit ugyanúgy (köztük egy blogger is) az még nem bizonyít semmit, sokan mondják azt is hogy Jehova és Allah is létezik, de bizonyítani ezt még nem sikerült. :)
Basszus.. többen mondjuk, hogy tudja a 4G-t, hogy tudja a B20 LTE szabványt... nekünk VAN ilyen készülékünk, te találgatsz.. (vagy trollkodsz). Nem tudom eldönteni melyik...
Adatkommunikáció, üzemidő, végszóA Redmi Note 5 két nanoSIM-et fogad be dual standby technológiával és korrekt vételi, beszélgetési minőséggel, kellően hangosan. A B20 természetesen adott, a 4G átvitel pedig elvileg akár 600/100 Mbps-on is folyhat, hálózattól függően. A kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n/ac szabványú (Display, Direct, HotSpot), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (microUSB, MTP, OTG). A navigációs modul villámgyors (A-GPS, GPS, Glonass, BeiDou, Galileo), szobabelsőben is pontos a pozíciószerzés. Akad iránytű, hang szenzor, hall szenzor, infra, giroszkóp, és gyorsulásmérő.
Doky586 : Híradástechnikai szakember vagyok 30 éve , az egyik hobbym is a rádiótechnika . Lakhelyem Kisalföld déli részén lévő kicsi falu , itt B 20 az LTE . A telefonos cégek a munkahelyemtől bérelnek helyeket ....olyan rádióim vannak amikkel ezeken a frekvenciákon látok spektrumot ....
Ezt a hozzászólást Redmi Note 5- ről írom ( persze Global , nem pedig Kínai belpiacos ) .
Jobban megbízok egy gsmarena nevő tesztelésre szakosodott cégben mint egy bloggerben vagy egy youtube videóban 1000000 lájkal amiben bebizonyítja hogy ő feltalálta a perpetuum mobilet és téved minden fizikaprofesszor.. Majd ha egy magyar hiteltérdemlő tesztelő leteszteli, de ilyen még nem akadt. :)
A Redmi Note 5 (Globel) tudja a B20-at és ha jól emlékszem az OTG-hez a kernel számra kell kattintani 4-5x utána pedig engedélyezni a fejlesztői módot.
Egyébként ezeket néztem ki, mint lehetséges verziót. Nem csak a GPS miatt. De lehet, hogy Xiaomi lesz a nyerő a végén, mert hát olcsóbb, mint amiket néztem.
A helyzet az, hogy 2003-tól nem kevés navihoz "késztettem" térképeket a gyártó elvárásai alapján... Nagyjából tudom mit nem tud a Waze, ezért is írtam le amit írtam.. egyszerűen olyan helyen ahol nem nagyon jár Waze user (és ez Európa nagy része még sajnos) alkalmatlan a megbízható navigációra.
Vannak előnyei.. persze.. sőt.. - Egyetlen más naviban sincs online, a többi usertől beérkező forgalmi információ, főként a sebességmérésekre vonatkozóan - Egyetlen más navi sem tud mit kezdeni az XY KFT címmel, az elütésekkel, és a "haverom után"címmel, ha az nincs az adatbázisában (Az NNG szoftvere és a Sygic is használ Google keresést, de az sehol nincs a Waze-hoz képest) - Egyetlen más navi sem reagál ennyire gyorsan dugókra, terelésekre, lezárásokra (természetesen az, hogy a userek ezt simán csak bejelenthetik, egyből csökkenti is ennek értékét.. lásd a példa amit lentebb írtam)
- Egyetlen más navi sem fut szinte minden platformon (Na jó WindowsPhone-on a Waze sem, mivel az a srác aki azt a részt fejlesztette sajnos meghalt :( )
De ezekkel együtt sem tart még ott, ahol egy rendes felmérés után kiadott digitális térképen alapuló navigáció. Persze.. Budapesten helyben, meg az M7-sen Bécsig megteszi, de mint mondtam én pl ezen az útvonalon nem navigálok, mert minek.. (Persze a Waze azért fut, de teljesen másért) ;)
Még egy olyan kérdésem lenne a terület kijelölés témában, hogy ha megveszem a terület térképét a geoshop -tól akkor azt milyen programmal tudom megnyitni illetve a terület koordinátáit leolvasni.
A geoshop -tól az alábbi file formátumokban tudom kérni a térképet:
Kiegészítés: mostanában a Google megint végigment az autóival egész Németországon. Pedig Németországban nincs Streetview* adatvédelmi aggályok miatt, tehát a felvételeket kizárólag a navigációhoz hasznosítják. De önmagában a navigáció miatt is felvették újra az egész országot.
* Néhány nagyvárosban a kb. tíz éve felvett képek elérhetőek, de sem azokat nem frissítik, sem új területeket nem tesznek láthatóvá, holott a Google-nél ott vannak a felvételek, szóval ez nem technikai kérdés.