Keresés

Részletes keresés

dgyp Creative Commons License 1998.12.29 0 0 59
Bár még csak egy hete szerelték be hozzánk kísérleti jelleggel a kábelmodemet, de mindenképp jobbnak tartom a helyzetet a telefonos kapcsolatnál. A sebesség a saját szolgáltatóm gépén található web lapokhoz és ftp szerverhez gyakorlatilag olyan, mintha saját gépem cd-jéről kapnám. Kifelé természetesen a világháló forgalma és a szolgáltató kapcsolata limitál. De - mivel nincs telefondíj - a lassúság már kevésbé lesz húsba vágó kérdés.
Gino Creative Commons License 1998.12.28 0 0 58
Hali

Uvrt-s tesztidoszakrol tudok 1-2 dolgot
ismerem a fonokot is , anno 1 honapja irt
a Guruba hogy lehet nala kerdezoskodni !
volgyesi@mail.uvrt.hu
Szemelyes velemenyem szerint gyengebb lesz
mint a TVNET :-( Pl a belso halon eddig
a max letoltes amit lattam 6k/sec. Feltoltesi
sav szukebb lesz mint a letoltesi :-(....
kilove ezzel a halozaton beluli gyors adatcseret stb...
Jellemzo a csillagpontos halozat minosegere
hogy kb 30 meterre lakok a szervertol megsem lehettem tesztelo mert tolem mar nem volt normalis vissziranyu jel :-(

EasyRider Creative Commons License 1998.12.28 0 0 57
Kukacznak: A www.uvrt.hu-hoz semmi koze a TVNETnek!!!!!!! :-)) Pont ezt mondtam. Annyit tudok rola, hogy az ott hasznalt kabelmodem rendszer a TVNET-ben mar nagyreszt lecserelt elso generacios (fix adasi jelszintu, QPSK modulacios) rendszerhez hasonlo, ami letezo kabelhalozaton nem igazan tud mukodni, (csak idealison) mi mar rajottunk. De szemetseg a konkurrenciat szidni, ezert az Ujpest temat le is zarom, plane, hogy sajnos meg nalunk is vannak nehany helyen ilyen modemek, ott valoban sok a leallas.
A Matav pedig nem aggodik, hanem nyomul a kabelTV piacon, van mar nekik szupermodern fejallomasuk, optikai kabelTVjuk a 17. 18. keruletben, es csak elhatarozas kerdese, hogy mikor teszik ra a netet, es persze ok mindjart a leheto legkorszerubb eszkozokkel tudjak kezdeni. A kabelTVsek pedig nem nyomulhatnak a telefonpiacon, tehat megint lehet a Matavot szidni :)
A lassusagrol pedig megint csak azt tudom mondani, hogy ha a muholdas savszelesseg X forintba kerul, akkor annyit kell erte fizetni, hiaba lenne sokkal jobb ha olcsobb lenne es tobb lenne.

Tamtam: Sose higyj egy ugyvezeto igazgatonak ;-) En annyit tudok, hogy a TVNET-nek koltseget jelento osszes dolog ara emelkedik, es meg inflacio is van tehat emelkednie kell az araknak. Idaig tartanak a kozgazdasagi ismereteim.

TamTam Creative Commons License 1998.12.28 0 0 56
EasyRider,

én is köszönöm, hogy válaszolsz, de azért van egy dolog, ami bosszant. Több, mint egy éve, amikor beszálltam (60eFt), T. fonökötök azzal gyozködött - hú, de sok itt az "ö" :))) - , hogy ez mind visszajön (talán igaz), és (az akkor még) 8eft/hó csak egyre kevesebb lesz, ahogy bovültök. Most - ezzel szemben - emeltetek 10eft-ra. És ki tudja, mikor megint és mennyire. (Mint a Matáv). És nincs igazán garancia a szolgáltatás minoségére sem. Nem is lehet, mivel - ahogy tapasztaltam - nem nagyon tudjátok mérni, hogy egy user mikor milyen mennyiségben és minoségben tud muködni.

Kicsit olyan az egész, mint venni egy jegyet a Budapest - Los Angeles útvonalra, aztán vagy odaérünk 15 óra alatt repülovel, vagy 5 hét alatt teherhajóval. És néha a hajó sem megy...

Tudom, hogy a jó szándék megvan. De jelenlegi teljesítményetek sokak számára csak a hobby-netezéshez elégséges. Talán ezért terjedtek olyan lassan. Engem meglepett a >egy év utáni 1000 user létszám.

De azért drukkolok...

pic Creative Commons License 1998.12.28 0 0 55
Dear EasyRider!

Azért az 1 kbps ftp is csak akkor ér valamit, ha tényleg annyi. Számtalanszor dobtak már le tengerentúli és európai serverek is mert lelohadt az átvitel.
Szóval, ha hatszor kell letölteni ugyanazt a file-t, akkor azért nem gyorsabb a dolog.

üdv
pic

kukacz Creative Commons License 1998.12.27 0 0 54
EasyRider!
Kösz a választ. Korábban jelzett félelmeim talán nem alaptalanok, hisz bizonyos esetekben nem megengedhető a hálózat üzemképtelensége. Az általad adott www.uvrt.hu cim sem jelentkezik, remélem, nem ez a jellemző szinvonal. Talán 1 éve annak, hogy itt Ujpesten átépítették a kábelhálózatot csillagpontosra. Azóta a szolgáltatások lényegében nem bővültek, pedig ez a kábel sok mindenre alkalmas lenne és hát szerintem is ez lehet a jövő egyik lehetséges útja. Valahogy ennek is ugy kellene müködni, mint a vizvezetéknek: hiába a sok vastag csővezeték, ha a csapok áteresztőképessége kicsi. Az egész rendszert ehhez kellene igazitani, azaz ne magyarázzátok meg, hogy havi 10E Ft-ért 24 ürát lehetek bent a neten, ha közben silány szolgáltatást kapok. Ráadásul tőzsdeidőben meghaló rendszertől dühkitörést kapok, igy hogy épitsek a kábeles internetre?
Jól kidühöngtem magam, ennek ellenére szivesen látnám már Ujpesten is a kábeles netet kipróbálásra. A sokak által szidott Matáv pedig a jelek szerint egyenlőre nem aggódja szét magát a TVNET-től. Vajon miért ...?
Üdv.: Kukacz
EasyRider Creative Commons License 1998.12.27 0 0 53
Kedves HJM!

Esetunkban nem arrol van szo, hogy keves felhasznaloval probal a TVNET nagy profitot elerni, hanem arrol, hogy minden eroforras a halozat bovitesere es az uj felhasznalok bekotesere forditodik, pontosan ugy ahogy Te is leirtad, mikozben igyekszik a ceg nem tul veszteseges lenni. Azonban mindennek vannak koltsegei amiket nem lehet a semmibol finanszirozni. A TVNET 1KB vs. modem 3-4KB osszehasonlitas pedig elegge egyoldalu, mert nem veszed figyelembe a (majdnem ;)24 oras kapcsolatot, a szabad telefont, a gyors magyar kapcsolatot, stb stb itt lejjeb mar paran szepen leirtak. Maskulonben pont a 24 oras kapcsolat miatt lassu a kulfodi vonal is, mivel sokkal tobbet hasznaljatok :) mint a modemesek, akiknel emiatt szabadabb a vonal. Tudok olyan modemes internetszolgaltatorol akinek nincs is garantalt savszelessegu kulfoldi vonala, csak egy normal magyarorszagi bereltvonala, es jol elvan vele, a felhasznaloi pedig kb ugyanannyit fizetnek neki+a Matavnak mint a TVNET felhasznalok. Tehat nem lassu :)

HJM Creative Commons License 1998.12.27 0 0 52
Kedves EasyRider!
(98-12-27 18:33)

Először is kösz a válaszokért.

Én arra utaltam, hogy ha magasak a belépési és előfizetési díjak akkor az előfizetői kör nehezen bővül(het).

Persze azt is tudom, hogy a "befektető" profitot akar, de talán meg lehet(ne) győzni arról, hogy a bevételt elsősorban az előfizetők számának növelésével kell(ene) elérni és nem a díjak emelésével.

Tehát a mondanivalóm lényege:
kisebb haszonkulcs magasabb forgalommal tud párosulni(több előfizető), ergo a profit így is tud akkora lenni mintha magasabb árakat alkalmaznátok.

A több előfizetőhöz pedig jobb szolgáltatás(gyorsabb külföldi vonal!) szükséges, hogy a kábeles net előnyeit valóban ki lehessen használni, és ne kelljen a kábeles kapcsolat mellett még modemes kapcsolatot is létesíteni(fenntartani).

Mert ugye azt azért elismered, hogy 1k körüli ftp sebesség......
amikor egy modemes "kölcsön" kapcsolattal 3-4k ugyanaz a külfodi ftp hely.

Ettől függetlenül vallom, hogy ez a jövő!

Üdv:
HJM

EasyRider Creative Commons License 1998.12.27 0 0 51
Na ittvagyok.

TamTam: a savszelesseg aranyosan van elosztva mar amennyire IP szinten lehet aranyosan osztogatni. A tobb letoltes/user mar TCP szint, abba nem lehet belnyulni a routerekben.

pkosaras: a VI. keruletben mar keszul a TVNET, de meg pontos datum nincs sajnos. A modemet es a kabelt hasznalhatod egyszerre, csak szoftver kerdese.

kukacz es a ramozdulas: Azert nem mozdulnak ra, mert sokba kerul. Akiknek meg sok penze van es hosszabb tavra akarnak befektetni azok tul ovatosak es ugyvedekkel es kozgazdaszokkal veszik magukat korul :) Azoknak meg nem eleg, hogy tudjak, hogy a kabelnet mennyivel jobb lehet mint a telefon, be kell bizonyitani, hogy mekkora lesz belole a profit, ezt meg senki nem tudja bebizonyitani. Ujpestrol:www.uvrt.hu

ubulx: A XI. keruletben a kabeltel igeri a
netet.

napoleon: Ha a mikros internet gyorsabb mint a kabeles akkor dragabb is. Nekik sem lehet olcsobb a kulfodi kapcsolat.

HJM: a "nagy forgalom, kis haszon" elve ervenyesul a kulfodi vonalon, erre gondoltal, vagy nem ertem? :-)

InfraRED: kizarolag a penz. A 100Mb-ig meg nem jutott el a tudomany, valahol 40Mb korul tartanak a fejlesztesek catv-n, de nemhiszem, hogy ez sulyos problema volna egyelore.

viktorio: van 50millio forintod ra? Akkor azonnal megyunk. (tevedes ne essek ezt nem a Tvnetnek kell adni, hanem az eszkozokert es a kabelhalozat 2 iranyusitasaert kell kifizetni)

dx: szerintem kb max 1000-en.

dx Creative Commons License 1998.12.25 0 0 50
somebody szakerto!?

engem mindossze annyi erdekelne, hogy uszkve hanyan fizettek elo eddig Magyarorszagon (5ker, stb-ker, nyiregyhaza, pecs, stb) kabeltv-s Internetre?

thx...

dx

TamTam Creative Commons License 1998.12.25 0 0 49
Pic,

max. egyetértek. Esetemben úgy történt, hogy egyszer egy hiba (rendszeresen >40% packet loss a TVNET szerverhez) miatt a TVNET hetekig magyarázta, hogy a CITY-TV így, meg úgy, hogy a kábelért ok a felelosek, de nem hajlandók kijönni, ba-ba-ba, stb. Aztán mérgemben felhívtam oket pénteken!!! 4-kor. Kijöttek és 6-ra meg lett csinálva. Mintha nem két együttmuködo, hanem ellenmuködo cég lenne. Vagy csak egyszeruen hetekig nem szóltak volna? Akkor még rosszabb...

viktorio Creative Commons License 1998.12.25 0 0 48
Békéscsaba-Békés-Orosháza vonalon a kábel TV 70%-a csillagpontyos, sok családban van bent a Kábel TV és itt nem matáv van, hanem HTCC, szóval itt nincs éjjeli 125-ös kedvezmény. Ha van kedve, akkor jöjjön már ide egy kábel TV-s internet szolgáltató és csináljon már valamit, mert szörnyű telefonon netelni. Itt suhan el a házam mellett a 2 hónapja cserélt, zsír új koax, szegényke a 37 csatorna mellett éhes az internet adataira is. Ha valaki bele akar kedzeni, szóljon, segítek én is. viktorio@freemail.c3.hu
pic Creative Commons License 1998.12.25 0 0 47
Úgy hiszem, elég nagy probléma az is, hogy
a kábelrendszerből adódó hibákért a kábelrendszer fenntartója a felelős, az átvitelért meg a tvnet.
Nálunk Kispesten eddig ebből adódott a gondok egy része. (Mindig azt nem lehetett elérni akinél a hiba volt ;) ) Nálam a legnagyobb leállás 10 nap volt.
EasyRider Creative Commons License 1998.12.24 0 0 46
@#@!(%$%&*^$@@##!%@%!
Tegnap este irtam egy kilometer hosszu hozzaszolast, mindenre valaszoltam, es nem jelent itt meg! Most viszont mar nincs megint fel oram ra. Par napon belul biztos valaszolok mindenre, addig is kellemes karacsonyozast!
Gyurma Creative Commons License 1998.12.23 0 0 45
Drága egyetlen EasyRider!

Lehetne-e esetleg arról szó, hogy a mi IP tartományunkat is regisztráltassátok, mert már uncsi, hogy kidobnak a serverek.

Többieknek!

Itt a XVIII-ban két mikro után nem tudom minősíteni a dolgot. De legalább van kapcsolat. (Néha)

InfraRED Creative Commons License 1998.12.23 0 0 44
Ahh.. mert nem gondolom vegig az osszes kerdest mielott irok :-))
Szal meg egy kerdes.. van-e arra esely, hogy valamikor a tavoli/kozeli?? jovoben a tvneten beluli savszelesseg 100mbitre nojon? Ez tul nagy koltsegekkel jarna?

InfraRED Creative Commons License 1998.12.23 0 0 43
EasyRider/thomas-nak
Azt szeretnem megkerdezni, hogy mi akadalya lenne annak, hogy a BIX fele is 10mbit legyen?
Dante Creative Commons License 1998.12.23 0 0 42
Hát őszintén szólva, nekem nem kell olyan nagy külföldi sávszélesség, helyette inkább esedezem, legalább belföldre hadd tudjak rendesen netezni.Itt a XIX. kerben ugyanis olyan szutyok a hozzáférés mint atom,és olvastam,hogy valaki az optikai kábelben bízik,előszőr mi is bíztunk amikor a TVNET-esek mondták,aztán pár hónap múlva már
lemondtunk róla...
HJM Creative Commons License 1998.12.23 0 0 41
Kedves EasyRider!
(98-12-22 21:26)

Sejtettem, hogy van itt "valaki" inkognyitóban... :-))))
Csak a bokrot akartam kiugratni a nyúlból, hogy ne má nekem kelljen állandóan "reklámozni" a TVNET-et. ;-)

Ami azt illeti tényleg lehetnétek gyorsabbak külföldre.

A díjról meg szó essen!!!!!! :-))

Különben nem fognak jönni az újabb kuncsaftok.

Nagy forgalom kis haszonnal, lehet ugyanolyan eredményes mint kis forgalom, nagy haszonnal!

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.23 0 0 40
Sziasztok!

Érdeklődöm, tudja-e valaki, hogy az Antenna Hungária internet szolgáltatása beindult-e már. Vagy csak próbálják még? Az éteren keresztül gyorsabb az információ áramlása, lehet hogy jobb mint a kábel?

rad84 Creative Commons License 1998.12.23 0 0 39
Tvnethez hasonló kábeltvs internet-szolgáltatás van Pécsen is a Drávanet Kft és a Kábelkom (azóta talán UTC) kezdeményezésében. Szegény iNteRNeTTo.Pécs már megért egy fórumot ezzel kapcsolatban.
ITT VAN
ubulx Creative Commons License 1998.12.23 0 0 38
Én lakok csak a legrosszabb helyen?!?! XI. kerületről tudtok valamit? Ahogy a lépcsőházban lévő TV-dobozt nézem, ezen egy kibaszott bit nem menne át :)
Mi lesz így?
kukacz Creative Commons License 1998.12.23 0 0 37
Érdekes, mint újpesti lakos még senkitől nem hallottam, sehol nem olvastam, hogy itt kábeles internet szolgáltatás lenne. Lehetne valami konkrét infót is adni erről?
Más: a MATÁV is nyomul a kábeles területen, nek lesz/van kábeles net szolgáltatása már valahol?
Nem sűrűn és csak rövid időre kell használnom az internetet, de kell, akkor nagyon nagyon. Az itt olvasott lefagyások bekem katasztrófálisak lehetnek. Ezek szerint a modem nem kidobható mégsem.
Nehezen tudom felfogni, hogy ilyen kábeles internet igényre miért nem mozdul rá igazán senki sem /műszaki v. anyagi gondok vannak/???
Üdv.: Kukacz
pkosaras Creative Commons License 1998.12.22 0 0 36
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a VI. kerületben (Terézvárosi Kábeltévé) mikor lesz internetcsatlakozás?
Lehet- utána a modemet, és a kábelt egyszerre használmi gyorsításnak (windows98 multimodem)?
TamTam Creative Commons License 1998.12.22 0 0 35
Ha jól látom, EasyRider egy illetékes elvtárs/úr. Megismétlem korábbi kérdésemet:

Egy ilyen szolgáltató nem tudná az egy userre jutó sávszélességet valahogy arányosan elosztani, elkerülendo az egy user=20 letöltés okozta lassulást? (sorry, ha naiv a kérdés)

EasyRider Creative Commons License 1998.12.22 0 0 34
A TVNET kapcsolatairol roviden:
A BIX-re a Westelen keresztul jutunk el, a sajat vonalunk januar elejen lesz meg (2Mb)
azert akkor, mert mostmar senki nem akar dolgozni. A kulfold akkor lehetne gyors ha sokkal nagyobb lenne az elofizetesi dij. Ezt gondolom nem akarjatok. Ha valaki megis akar gyorsabb kapcsolatot es meg is fizeti (64k kulfoldre kb 500000Ft) annak megoldjuk.
Van ilyen elofizetonk.
EasyRider Creative Commons License 1998.12.22 0 0 33
Kedves HJM!
A kezdtektol fogva ittvagyok ;-)
thomas@tvnet.hu
HJM Creative Commons License 1998.12.22 0 0 32
Sziasztok!

A TVNET honlapjára belinkelték ezt a támátaz Aktuális címszó alá.
Ez jó, mert úgy látszik figyelnek ránk!
Az viszont még jobb lenne, ha TVNET-től egy illetékes is hozzászólna.

Ezennel tisztelettel megkérem/meghívom ide a TVNET illetékesét/munkatársát is.

Remélem egyetértetek.

N e t S h a r k Creative Commons License 1998.12.22 0 0 31

Én októbertõl lógok a TVNET hálózatán a Bakáts Parabola alatt. Eleinte nagyon sok probléma volt a sebességgel (akkor indult itt a móka), de mostanra már valamelyest normalizálódott. Sajnos a Bakáts Parabola a Sztár TV-n keresztül kapcsolódik a TVNET-hez és a SztárTV nem annyira rulez, mint a Satimex. Úgyhogy nagyon változó a minõség, de amikor gyors, akkor tényleg az. További problémát okoz, hogy a Sztár TV egy mikrohullámú modemmel kapcsolódik a TVNET közponjához, ami szintén megbízhatatlanul mûködik (ez nem tudom, hogy kinek a hibája, lehet, hogy egyszerûen szar az a modem). Viszont azt hallottam, hogy tavasszal ez a kapcsolat le lesz cserélve fénykábelre. Ez bíztató.

A TVNET Kft egyébként egyelõre eléggé gittegylet, de szerintem rendesek és lelkiismeretesek. És folyamatosan javulnak, fejlesztenek. Ennyire telik attól a csapattól. Kész. Itt tart Magyarország.

Én az egyetemrõl általában 20-30 K/sec sebességgel tudok letölteni (visszafelé kicsit lassabb), de néha akár 50 K/sec-ig is felmegy. Külföldre is az egyetemen keresztül 'megyek ki' (proxy), tehát a TEN-34 vonalon, ami többnyire szakít, mint disznó. Ráadásul Magyarország egyetemi hálózata 1999 januárjában átkerül a jelenlegi 34 Mbit/s sebességû TEN-34 hálózatról a TEN-155-re. Úgyhogy akkor még tovább javul.

Ebben a pillanatban például 68 ms az átlagos idõ, amíg egy csomag elér az egyetemre és 0%  a csomagveszteség (fasza). De délelõtt (illetve szinte egész nap, már több napja) például katasztrofális volt (több, mint 50% packet loss), mert éppen 'gondok vannak' a Sztár TV-nél. Valószínûleg megint reklamáni fogok, hogy a december havi számlám nehogymá tíz rongy legyen. Már egyszer megjátszották, hogy csak 6000 Ft-ot számláztak (az egész Sztár-Tv alatti szegmensnek, ha jól tudom), mert annyira kritikán aluli volt a minõség. Ez nagy pozitívum. Szóval rendesek.

Én még soha nem voltam modemes, 7 éve szinte csak az egyetemrõl (BME) nyomulok, úgyhogy összehasonlítási alapom nincs, de azt nehezen tudnám elviselni, ha a telefonom foglalt lenne, mert éppen a hálón lógok. Ugyanis azért vettem telefont, hogy elérhtõ legyek. Mi van, ha valaki egy fontos dolog miatt akar hívni (neaggyisten családi katasztrófa) és én éppen valami szex-oldalakat böngészek. Elég szar. Ha modemen nyomulnék, akkor biztos megrendelnék valami Digifon szolgáltatást is, hogy jelezze a hívást akkor is, ha foglalt vagyok. Nem tudom, hogy ez a modemmel együtt lehetséges-e.

Kedves TVNET-esek! Azt mondom, hogy minél többen és minél gyakrabban kell basztatni õket, hogy érzzék, van még mit tenni (persze ezt õk is tudják). Akkor talán nagyobb vehemenciával ugranak neki a problémáknak. Persze figyelembe kell venni a társaság gittegylet voltát. A TVNET Kft. jó irányba mozdult el és most is jó úton halad. Ez a jövõ, legalábbis a modemezéshez hasonlítva.

BencE kérdezte:

> Lehetseges-e, hogy csak azokba a hazakba kotik be (gyorsan), ahol sokan tartanak ra igenyt ?

Igen. Oda kötik be leggyorsabban, ahol van igény. Nem sorban kötik be. Oda nem kötik be, ahol nincs igény. Minél messzebb vagy a fejállomástól, annál több drót kell, tehát annál tovább tart. Szerintem 2-3 hét alatt bárkit bekötnek. Ez persze a kábeltévé feladata, nem a TVNET-é.

Na most befejezem, de még szívesen írok ha valakinek kérdése van.

wotan Creative Commons License 1998.12.22 0 0 30
Igazán nem akarom az előttem szólóakat visszhangozni:
TVNET ötker-ben IMHO elviselhetetlen, talán a telefonmodemmel is gyorsabb lenne. Láttam én is már 30 k/s letöltést, de mostanában (főleg külföldről) általános a 500 byte/s.
Kifelé a TVNet-net nincs kapcsolata. Még talán Budapesten is kevés, lásd http://goliat.c3.hu/bix/
Hálózatleakadások (napokra, a max. eddig 5 nap).
Szerintem mindenki jól gondolja meg...
w

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!