Nem lehet minden tökéletes :-) Mondjuk nekem még nem hiányzott ez a funkció :-) Ami hiányzik az a 0-hoz tekerés, amiben az a röhely, hogy a Pana videók tudják!!! csak nincs minden távírányítón rajta! Egy barátomnak van olyan Panája (típus most passz, 7-8 éve került olyan százezerbe...), amihez olyan távírányító van, amin rajta van ez a gomb, kipróbáltuk ezt a távírányítót más (olcsóbb) Pana videókkal, és működött ez a funkció! Más extrák is vannak azon a távírányítón, azok is működtek. Egy jobb fajta univerzális távírányítóval is elő lehet csalogatni ilyen dolgokat.
Apropo index search. Hibanak tartom, hogy a kutyu /pana/ felvetel kezdetekor automatikusan rak egyet, ez alapjan lehet keresni, de en magam nem rakhatok olyat utolag kedvemre. Mar egy 10 eves samsung videonkon is volt mark feliratu gomb...
Hát úgy tünik... Nálunk úgy történt, hogy lemerülőben volt az elem, ezért kétségbeesetten nyomogattam a távirányitót. Néha történt valami, néha meg nem. Aztán egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy németül beszél :-)
Nekünk a családban 3 db NV-HV61 van, szóval nekünk bevált ez a típus :-) Nem hinném, hogy 1-1 az egyben más gyártaná, persze a részegységeket a fene se tudja, manapság ugyis minden Kinában készül... erről talán Mikimaus tudna nyilatkozni. Mindenesetre pl a távírányító az oda-vissza kompatibilis 10 évvel ezelötti Pana videóval. Egyébként a 61-esnek sokkal szebb a távírányítója mint a 60-asnak, annak elégé tescogazdaságos gagyi kinézete van :-) A menü kezelhetősége, programozás, stb is maradt Panasonicos, könnyen kezelhető. Az egyik 61-es pont ezért lett véve, elötte egy Sony volt, borzalmasan kezelhetetlen menüvel, arról nem is beszélve, hogy egyszerű Index Search funkciót nem tudott!
Azért beirom ide is, hátha valakinek hasonló gondja lenne, és akkor ne szenvedjen vele heteket, mint én...
Szóval Thomson VPH6950G videón nyelvbeállitás (legalábbis a miénken):
az EXIT gombot kellett hosszan lenyomni. Ekkor nem egy menü jött fel amiből választani lehetett, hanem egy hosszú lenyomással egy nyelvet váltott, utána kilépett, majd megint hosszú megnyomás, nyelv-váltás. . . Igy aztán egyesével átváltott spanyolon, lengyelen, stb-n keresztül végre angolra.
Az nvhv50 vs nvhv60 analogiajan az nvhv61 a +1 scart csatlakozo mellett meg rendelkezik ket rca kimenettel is, hogy erositobe dughasd, plusz vps-t is tud /kishazankban mondjuk ez nem sokat er, bar emiatt mindig lesz egy hajszalpontos orad, amit sosem kell beallitani, es meg a teli/nyarit is automatikusan intezi (a vps miatt teletext dekoder van benne, es onnan cseni a pontos idot)/, es van meg egy nagy elonye, kaphaato feketeben is ;))) Ha esetleg a 61-re esne a valasztasod, inkabb a videopartban vegyed, ott 35e ft.
Nekem nvhv60-am van, meg vagyok vele elegedve, egyedul a tunerenek a kepe nem tetszik /ha videon keresztul nezem a csatornakat, sokkal vilagosabb valamiert a kep/, na jo, igaz, nincs viszonyitasi alapom, de lejatszaskor lehetne halkabb is ;) /ejszakai felvetlenel ha epp duruzsol, nehezen alszom el mellette, de mondjok ez evente egyszer van, sz'al kibirom :)/.
Gondoltam itt az alkalom, hogy lecseréljem nem túl régi de nem túl jó Thomson (6300-as) videómat.
Körülnéztem néhány boltban hogy is néz ki, meg mi van még terítéken.
2 boltban is az eladó az LG márkát ajánlgatta, szerinte a SONY meg a Panasonic márka név alatt már LG meg Samsung belső rejlik, olcsóbbért megkapom talán még magasabb szinvonalon ha LG-t vagy Samsungot veszek.
Őszintén szólva az LG márkáról - ha nem számítástechnikáról van szó - nincs nagy bizodalmam.
Lehetett kapni Panasonic NV-HV 61-est is, ránézésre ez jóval szélesebb és hátul 2 21 pólusu csatlakozás van (az 51-es nél csak1 db) Ez viszont már 40 eFt.
Adódik a kérdés, amiről a topic is szól, Milyet ?
A Panasonic tényleg már csak név ? Az említett 2 tipus között mitől lehet 15 eFt különbség ?
Szimpatikusnak tünt még 27 eFt-t SONY 6 fejes HIFI, bár ennél is csak 10 scart van.
Nagyon köszi, a hétvégén - több heti próbálkozás, netezés, fórumozás, stb után - végül sikerült megoldani. Mázli kérdése volt, mert persze nem a menüből lehetett nyelvet váltani...
Thomson VPH6950G videónk van, használati útmutató elveszett.
Hosszú sztori, de elállitódott a nyelv és szeretném visszaállitani... De nem találom, hogy hol lehet. A főmenüben nincs ilyen lehetőség, és az alapbeállitások között se találom...
Nekem is van egy kérdésem, nem tudtok-e valahol boltban/akárhol, ahol lehet asztali miniDV magnót kapni az egyszerűbb fajtából, pl. Panasonic AG-DP2000, ami emberi áron elérhető, mert 800kHUF-ot nincs kedvem kiadni egy ipariért...
Nekem is volt Daewoo-hoz szerencsém, szabadultam tőle hamar. Nagyon béna volt. Leírása szerint ugyanazt tudta volna, mint a többi, de nem tudta, mert egyszerűen selejt az egész. A mechanika, a fejet, a tuner rosz-rossz-rossz. A Thomson-JVC vonalat is javallott kerülni. Van egy - minden bizonnyal JPC licensz alapján épült - "professzionálisnak" számító tomson magnóm, az néha a hifi hangot lejátszáskor felcseréli a tunerban beállított tetszőleges TVcsatorna hangjára.
A Panasonicban nem csalódhatsz. Ha 25eFt-ot adsz érte, tedd kritériumnak a QSPB-t is (Quasi SVHS PlayBack), lehet, hogy semmire nem használod, de dolgozzanak meg a pénzedért :-)
Itt kicsit lejjebb írtam, hogy jártam a JVC tévémmel. Mivel nem tetszett a viselkedése, nekiálltam kapcs rajzot keresni hozzá. Meg is lett - és kiderült, hogy a JVC tévémben Daewoo sasszi (alaplemez) van. Hogy a képcsövet honnan vették, még nem tudom (nem szedtem szét a tévét), de a kapcs rajz szerint lehet LG, Philips, Thomson vagy Samsung... Szóval csak a neve JVC a tévémnek. A Daewoo TV ugyanezzel a sasszival és tudással 30-50 ezer forinttal olcsóbban megvásárolható. Nem tudom, rosszabbul jártam volna-e, ha a Daewoo sasszit Daewoo tévében veszem meg, ennyivel olcsóbban... Daewoo sasszi van egyes NEC tévékben is, és még ki tudja, melyik "márkás" készülékekben. Egyébként meg a sasszin az összes integrált áramkör egy svájci-német chipgyártó fejlesztése és gyártmánya, szóval a tévém igazából Micronas gyártmány... Olyan, mint a PC világban az alaplemez, hogy Intel chipsetes, vagy Opti vagy akármi. Az én tévém Micronas chipsetes.
Nem erősködtem, hanem szerettem volna több ember véleményét hallani. Természetesen mindenki nézhet mindenkit annak, aminek akar -- pl. én is téged. Erre mondtam, hogy ez mindenkinek a maga baja.
Hmm, erdekes, meg google sem talal rola semmit ;) Hmm, a becsuletes neve amugy NV-HV51EP. Mindegy, kapd le az nvhv60-at, az ott leirtakbol vond le az egyiks scart csatlakozot, a sztereo rca hang kimenetet, es a vps/pdc-t, add hozza a jet rewind-ot, es akkor kb. ott is vagy, hogy mit tud. /Megjegyzem, hogy ugyan kishazankban ezt a vps cuccost a honi tv-knel nem lehet hasznalni, pedig rajukferne, de jo dolog, hogy van egy halalpontos ora a szobamban, amit sosem kell beallitani ;)/