Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4030
hmm-hmm, itten elbizonytalaníccsátok az embört
de jó lesz nekem a benzines, végülis a fogyasztása annak sem rossz
mondjuk úgy egy hetvenessel beljebb vagytok éves szinten, asszem...de ha elfogy a benzin, én leinthetem az első autót, hogy adjon kölcsön 1-2 litert, míg nektek várakozni kell, bibibí...:))
RiCS Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4029
Nekünk a dci clio kerek öt litert hozott az első 1000 kilométeren, klímával, dinamikusan autózva.
FIFTY Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4028
Üdv a KITARTÓKNAK!

Ilyenkor a "kishír" is hír.

Kedvenc tíz hónapos dCi Thalicsunk túl van a húszezer km-en; s most produkálta a második 5 l/100 km alatti fogyasztást. 730 km átlagában 4,68 l volt a fogyi. (Nyugodt ráérős -sztráda néküli- autózás, csak kevés légkondi)

Laja73 Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4027
én meg várom...:)
tefi Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4026
Én is ezen gondolkodtam ! Újjabban nem vesz senki Thalit ? Vagy nem tudja,hogy van ilyen fórum, vagy nincs net hozzáférése ? Javasolni kéne a kereskedőknek vagy a R.Hungáriának,hogy a szervizkönyvebe írja bele a fórum címét. Jelenleg kint 30 fok meleg van. Ez látszik + rajtam ? Én spec. azért nem írok, mert nincs semmi probléma a géppel, + vagyok vele elégedve stb. /letöröltem a nyálat az arcomról /. Lassan ideje lesz beszerezni a téligumikat. A felnit már beszereztem már csak a gumi akciókra várok. További jó Thalicskázást kívánok mindenkinek.
Előzmény: FIFTY (4025)
FIFTY Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4025
!!!???!!!

No,bedugult a topic, vagy "géphiba" van???

FIFTY Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4024
Hi!

Egy Renyó szervízes ismerős szerint a korábbi olajcsere kidobott pénz! A dCi motorokból már vannak (Clióban)100.000 km feletti darabok; gond nélkül. Ez a szervízforduló az olajmennyiség és az igénybevétel alapján is biztonságos,

Ja, mégy egy infó! A 29.500 - 30.500 közötti óraállásnál MINDENKÉPPEN - tehát , akkor is ha magánszorgalombólmeg korában már cseréltél - meg kell csinálni az olajcserét a jótállás (szavatosság)és az assistance jogok megőrzéséhez!

Előzmény: wiccy (4017)
RiCS Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4023
Hi.

Nekünk a migrént húzták meg a jobb oldalán átadás közben. Azt nem bírták letagadni, így kaptunk kedvezményt az árából.

Előzmény: Laja73 (4020)
Laja73 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4022
hehe...én 4002 után szoktam:)
Előzmény: Közgazdi (4018)
tefi Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4021
iMre !
Neked is jó ismerőseid vannak !!
Ha az én ismerősöm ilyet csinálna - hááááát, lehet,hogy őt is kéne vinni "karosszériáshoz". Mit várjon akkor az ember az ellenségeitől? Nem tudom mit akart azzal az ütéssel modellezni ? A tolvajoknak nem hinném,hogy ez a módszere,hogy előbb behorpasztjuk a gép tetejét, aztán elkötjük. A magnó stb. tolvaj sem ütögeti a kocsit. Sajnos ez az okoskodás már nem segit rajtad.
Laja73 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4020
zsuga666 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4019
Tedd azt! Mindenkinek Szíve joga. Én 2800 körül cseréltem.
Előzmény: Közgazdi (4018)
Közgazdi Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4018
Én az első 4000 után cserélnék olajat ;-)
wiccy Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4017
Hali MIndenkinek!

Bocs, hogy most szolok hozza a dolgokhoz, DE

A korabbi 10 ill. 15k km-es szervizciklusok CSAK a markakereskedok szempontjabol voltak fontosak, hiszen nekik ebbol van a fo beveteleuk!

Nem tudom, hogy figyeltetek-e, hogy nalunk meg mindig 12 honap volt a kotelezo garancia es atlag 15k km a szerviz intervallum, amikor mar tolunk nyugatabbra ez 24 ho. ill. 20-30k km volt!

Ok elobb jutottak oda, hogy az emberek akkor fognak toluk autot venni, ha vmi ok is nyujtanak es nem csak a csillagaszati szervizszamlat!

A 30.000km boven realis, csak az zavarja az embert, hogy ilyen sok lett!

Az anyagiakon tul:

Ha megnezitek egy negyobb igenybevetelu (pl mezogazdasagi gep (kombajn, traktor)) olajcsere periodusat megdobbenve tapasztalhatjatok, hogy nem speci 0W meg 5W olajokat toltve is 500 uzemora korul van evtizedek ota (Ne az MTZ-re gondoljatok)!

Ha kicsit matematikazunk, akkor egy szemelyautot (atlagos hasznalatban) 60km/h atlagsebeggel hasznalunk

30000km / 60km/h =500h

tehat a 30000km NORMALIS HASZNALATBAN, es nem agynhajtva boven realis!
Mint olajokkal foglalkozo gepeszmernok batran merem allitani, hogy ez az adat is tulbiztositott, tehat a novekvo atlagsebesseggel kozlekedo szemelykocsiknal is elegendo a 30000! Na, jo, ne az extrem tisztan autopalya tempora gondoltam!

Jo autozgatast!

Viktor

iMre Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4016
Koszonom a tanacsot, sajnos a horpadas merete (2cm), helye pont azon a hataron van amit mar nem lehet kihuzni, de megis lathato szabad szemmel.
Megfigyelheto, hogy parhuzamosan az ajtok resevel (ajto es plafon kozotti res)ugy ket centire van a teton (termeszetesen kivulrol) egy finom hajlitas, valoszinu erosites szerepet jatsza.
Ez a hajlitas a szelvedo elott 2-3 centire veget er, a szelvedo korul mar tiszta egyenes/lapos a teto. Pont ott, a hajlitas vegen horpadt be. Ha a teto, motorhazfedo kozepen van egy horpadas azt siman kihuzzak a tappancsokkal, de ezt ...
A honap vegen lesz valami dolgom Budapesten, meg probalkozom ott is.
Előzmény: szafe2 (4015)
szafe2 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4015
probaltad mar egy komolyabb karosszeriasnal? nekik lehet van ilyen vakumos tappancsuk, amivel frankon ki lehet huzatni a lemezt, ugy hogy a festes sem serul. szomszednak igy huztak ki a Xedos mocitetojet amikor raesett egy alma (nem vicc... )
Előzmény: iMre (4013)
KISPIPI Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4014
Köszi Neked és RICS-nek is a tanácsokat!
Előzmény: szafe2 (4012)
iMre Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4013
Tegnap delutan szomoru dolog tortent az autoval. Visszavittem a riasztoshoz (ismeros), hogy meg allitson valamit a berendezesen, meg kellett utogetni az autot, hogy a shock szenzort tesztelje, utott egyet a tetejere okollel, a szelvedo bal felso sarka es a vezeto ajto ajto alkotta sarokba (pont a sarokba)... es behorpadt a lemez. Pedig a riasztoszerelo nem egy nehezfiu, finom munkara alakult keze van.
Tetokarpit le, 70%ban sikerult visszapattintani de igy is latszik egy kicsit. :(
Szerencsere a festeken nincs szemmel lathato serules.
Kovetkeztetes minden Thaliasnak (minden mai Renaultosnak?): nem szabad utogetni az autot mert vekony a lemez es baj lesz belole ...
szafe2 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4012
szerintem jobban jarsz, ha keresel egy szelvedojavitot, furnak bele egy lyukat (nem atmenot) azt feltolti neked atlatszo anyaggal es felpolirozzak. frankon meg tudjak csinalni nehany ezresert, (3-6eft) ha el tudod szamolni akkor jo, ha nem, meg mindig jobban jarsz mintha cascora csinaltatnad, mert az csak cserere fizet szerintem. az onresszel nehany tizezer bukta. addig is ragaszd le egy darab celluxal, hogy ne menjen bele a kosz.
Előzmény: KISPIPI (4009)
RiCS Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4011
Igen a casco elvben használható. Bár én abból indulok ki, hogy amikor a transitra megkötöttem a cascot az állapotfelmérésnél gondosan felvették a szélvédőn már meglevő kavics okozta sérüléseket is. Persze csak feltételezés, de kb arra gondolok hogy a casco megkötése után keletkezett, kárrendezésre jogosult sérüléseket megkülönböztessék a casco megkötése előtti kárrendezésre nem jogosoltaktól, vagy mi. A lényeg, hogy a gyerek egy sematikus rajzon kb-ra bejelölte ezeket az apró retteneteket.
Előzmény: KISPIPI (4009)
zsuga666 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4010

Megoldható, de eléggé fusi és baromi drága. Pl. teljesen más rendszerű benne a légzsák. Duplán nyílós(?!)
Előzmény: BlackBird (4005)
KISPIPI Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4009
Sziasztok!
Ime a tapasztalatom hosszú út esetén: Mentem Miskolcról a Szajki tavakig (ez 370 km), és döngettem 140-el a sztrádán. Ahol pesze nem lehetett, pl. a 8-as úton, ott ugye szelidebben. Nos! A fogyasztásom igy 6,92-re emelkedett. Tanulság: az optimális sebesség valahol 100 km/óra körül van a kedvező fogyasztás szempontjából. Sajnos egy kis malőr is bejött: egy kavicsot kaptam a szélvédőre. Látótérben van, lencse nagyságú üvegsérülés. Szerintetek a Casco ilyenkor használható?
Üdv:kispipi
iMre Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4008
Ezek kulisza titkok, nincs honnan biztosra menjunk, arra gondoltam, hogy felesleges elvinni oket Becsbe, hogy aztan legyen mit visszahozni, meg minek bevinni/raktarozni oket olyan orszagba ahol nem is forgalmazzak.
En amikor atvettem (Bukarestben), akkor ott voltak a nagybajuszos torok trailer soforok a torok kamionokkal - mondjuk ez nem mervado mert Bukarest jo par szaz km-el kozelebb van az Oyak Renault-hoz mint Budapest.
Előzmény: zsuga666 (4003)
Xikla Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4007
Tudomásom szerint is Bécsbő szállítja a Hödlmayr Hungária Logistics Kft., Györ. Nekem 8 hétre jött meg, de a szokásos 5-6 hét lenne.
Előzmény: iMre (4002)
Xikla Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4006
Hali! 1.5dCi-t vettem es nem bantam meg. Nem kertem metalt, radiot es tudtam alkudni az arbol is. Megeri, mert nem kell szamolgatnom a fogyasztast. A radiot meg majd beleteszem kesobb.
Előzmény: laja73 (3995)
BlackBird Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4005
Sziasztok!

Pár napja motoszkál bennem egy kérdés, ha van valakinek rönyó szerelő ismerőse, megkérdezhetné...

Szóval: szerintetek lehet-e és ha igen, akkor kb milyen áron clio II műszerfalat tenni a thaliába? Tudnillik nekem sokkal jobban tecc, hogy ott van pakolórekesz meg ilyesmi, és gondolom a méretek meg a kábelezés csak vmi hasonló...vagy nagyon elvetélt ötlet?

Szerintetek?

Laja73 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4004
Heló,

Hát akkor ez nagyon érdekes, ugyanis erről konkrétan beszéltünk: megnézte, hogy mi van neki raktáron, mi az amit, gyártatni kell (2 hónap) - és milyen autók vannak már úton (2-3 hét). Ez utóbbit választottam, és hát Bécsről beszélt, hogy oda 16-án érkezik, majd kamionnal hozzák ide. Elfelejtettem a cég nevét, de nem csak Renault-kat szállít Magyarországra.

zsuga666 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4003
Te IMI !
Azért az arzént ne kapkodd be rá ! Mertmintha Bécs városának környékén lenne 1 bazi depó, ahonnan szerte-széjjel osztják az EU Oszti részébe a thalicskákat.
iMre Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4002
Szia Laja73.
A Thalia nem Becsbol erkezik hanem keletrol. Torokorszagbol vagy Fekete Tenger - Duna utvonalon hajon viszik Budapestig vagy siman kamionon, de biztos nem kerulnek Becs fele.
Udv.
Imre
Előzmény: Laja73 (3997)
Laja73 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4001
szerintem a thalia esetében tényleg olyan kicsi az árkülönbség, hogy aki a dízelt szereti, az vegye azt
ha spórol az üzemanyagon, az már hab a tortán
nekem volt egy dízel astrám, de az sajnos szét volt hajtva előtte, füstölt, kopogott...mégsem bánom, mert (némi szervizelés után) nagyon szerettem, és a fogyasztása is alacsony volt

PS: laja vazzeg...nem akarsz egy markánsabban elkülönülő nicket?:)

Előzmény: Alexfux (3998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!