Keresés

Részletes keresés

JUSTFIRE Creative Commons License 2002.11.01 0 0 211
Sziasztok !

Mi ez a nagy csönd ?

* * * * *
Fotó kiállítás IN MEMORIAM WORLD TRADE CENTER

Burger Barna és Fényes Gábor fotográfusok kiállítása nyílt meg tegnap a MEO. Kulturális központjában (IV. József Attila u. 4-6) a 2001. szeptember 11.-én bekövetkezett terrortámadás emlékére.
A két fiatalember ugyan a támadás idején nem volt az USA- ban, az események előtt és után azonban igen sokszor megfordultak a WTC környékén. Egészen más szemmel próbálják bemutatni képeiken ezt a hatalmas építményt, amely a terror áldozatává, és nagyon sok ember, köztük 343 mentésre induló tűzoltó koporsójává vált. A kiállítás megtekinthető November 30.-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óra között.
A több mint 200 fekete-fehér fotó hűen mutatja be az ott történt események megdöbbentő, emberi részleteit.
(www.tuzoltosagbp.hu - okt. 30.)

susugár Creative Commons License 2002.10.22 0 0 210
Üdv a népességnek!
Hát a választási eredmény meg szóba sem kerül?
Oviról jut eszembe: milyen jó is volt a Leiningen utcaiba járni anno....
Most meg olyan forgalom van, hogy a gyerkőcök tuti halláskárosultak és asssssssszthhhhhmásak lesznek.
Azután láttam egy falrengetőt a minap: Piros 20-as busz a Fóti úti sulinál, befelé menet rreggel 7.20. Már én sem kockáztattam meg hogy felszálljak, pedig igencsak bírok tömörülni. Lemaradtam. Bocs, -tunk. Egy kissrác sírva-pityeregve: ez már a 3. volt, amire nem fért fel! Az önkormányzat tegyen már valamit, mert ez az állapot mindennapos!
Pusza nektek!
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.22 0 0 209
szia! igen, valahogy sikerült, de azt nem tudom pontosan, hogy most mi a helyzet arrafelé. viszont szerintem kupálodik az a környék is.

az ovimat azóta bezárták :(, pedig olyan jó volt, még medence is volt benne, meg napozóterasz.

Előzmény: Gabka44 (208)
Gabka44 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 208
szia Szopiszuri,
akkor megnyugszom egy kicsit, csak felnőttél te is, épen, egészségben.
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.22 0 0 207
én ott nőttem fel (attila utca), oda jártam oviba (baross utca)és soha nem volt semmi baj.
Előzmény: Gabka44 (206)
Gabka44 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 206
szia, hát mi egy ilyen új házban vagyunk, de a legszélső új ház, mellette már mindenhol kicsi régiek vannak, és hát igen, vannak érdekes emberek.
főleg a párom jön haza későn a munkahelyéről, 10 körül, én eddig a nyolc órás maximumot tartom.
nem nyugodtam meg. Bár én Zuglóban is tudtam félni...
Előzmény: kdezsoe (205)
kdezsoe Creative Commons License 2002.10.22 0 0 205
Hat... nem kedvencem az a kornyek.
Csak azt tudnam tanacsolni, hogy lehetoleg az uj hazak kozott probalj eljutni a vegcelodhoz.
A regi hazak kozott szoktak gyanus kulseju, hogyismondjam emberkek csoportba verodni.
Azert ne remulj meg, Ujpest szerintem biztonsagosabb mint sok mas kerulet.
:)
Előzmény: Gabka44 (204)
Gabka44 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 204
utcák pontosítva: Károlyi István, Venetiáner, Templom, Liszt Ferenc ( főleg az első kettő )
tevékenység: főleg hazajárás
holdkorzózni otthon szoktam, lakáson belül, azt tudom, hogy biztonságos...
kdezsoe Creative Commons License 2002.10.22 0 0 203
Na, most ezt a koszalast korulirhatnad...:)
Egyszeruen csak keso este akarsz hazajarni, setalni akarsz, futni, kutyat setaltatni, vagy netan holdkoros vagy?:)) (bocs)

Mert mindegyikre kulon tudnek tanacsot adni.
:)

Előzmény: Gabka44 (201)
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.22 0 0 202
hát, szerintem utcája válogatja, de annyira azért nem vészes.
Előzmény: Gabka44 (201)
Gabka44 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 201
közvéleményt kutatok:
mennyire jó/rossz környék - közbiztonságilag - a Polgármesteri Hivatal mögötti rész, piac, és az amögötti részek Újpesten??????
csak hogy mennyire merjek esténként kószálni??
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.12 0 0 200
konditerem? én a fóti út - attila utca sarkára járpk, de nemrég nyitott egy az árpád úton, az aradi utca sarkánál is. kívülről jól néz ki.
Előzmény: Zsötem (199)
Zsötem Creative Commons License 2002.10.12 0 0 199
Köszke a fagyi-ötletet. Elnyaltunk egy egész vagyont!

Konditerem ügyben van valakinek jó ötlete?

JUSTFIRE Creative Commons License 2002.10.05 0 0 198
Szaisztok !

Figyeled Gabka ?
Mi itt kúszunk a fagyi meg olcsó boltok témában, oszt ha Nagy. G orrba nem pöcköl minket, csak jó sokára jutottunk volna a "szellemi táplálék" ügyéhez.

GGGG !
Köszi az infókat, 12 év után most költözök vissza a "szülőföldre".

Jut eszembe: ingatlanforgalmazás ügyben hová érdemes fordulni ?

Előzmény: Gabka44 (194)
Nagy G. Creative Commons License 2002.10.03 0 0 197
www.ujpest.lap.hu
Nagy G. Creative Commons License 2002.10.03 0 0 196
nem mindenre, de segít
www.ujpest.hu
Előzmény: JUSTFIRE (193)
Nagy G. Creative Commons License 2002.10.03 0 0 195
Akkor itt az októberi paletta (nem csak Neked)
(megvolt, mert egy másik topicban is szó került rá)

Újpest Színház: www.család az Interneten. hu hu komédia két részben

Újpest Galéria: Vertel Andrea grafikusművész, Fiók László képzőművész, Tánczos Krisztina festőművész, valamint Butak András grafikusművész kiállítása

Újpesti Kamaraszínház: Kálmán Imre emlékműsor, Nosztalgiaklub játszik a Hangulat Zenekar

Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény: Két ezredév között, fejezetek Újpest történetéből

Ady MK: Márai Sándor: Tanú vagyok rá, játék három részben
Bajor Koós show
Szüreti Bál

Művészeti csoportstúdiók: Kerámia, Színitanoda, Kamarakórus, Nyugdíjas Kamarakórus

Tanfolyamok: Számitógép, tánc: jazz, kalsszikus, spicc, modern

Kondicionáló torna

Előzmény: Gabka44 (181)
Gabka44 Creative Commons License 2002.10.02 0 0 194
sziasztok!
csatlakozom Justfire kérdéssorához:
- olcsó boltok ( háztartási, élelmiszer )????
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.10.01 0 0 193
Tán kipállottak az izlelőbimbóink a nagy zzadásban ! :))

Legjobb általános iskola ?
Ovi ?
Gimi ?
Autószerelő ?

Előzmény: kdezsoe (192)
kdezsoe Creative Commons License 2002.10.01 0 0 192
Sot... en meg emlexem azokra az idokre, amikor meg ennel is jobb volt... mert most nyaron nem izlett annyira...
Lehet, hogy oregszem? Nyugos vagyok? De mastol is ezt hallottam.
:))
Előzmény: JUSTFIRE (191)
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.10.01 0 0 191
Sze. országos szinten is megállja a helyét !
Előzmény: szopiszuri (190)
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.01 0 0 190
no igen, valóban ott adják a város legjobb fagyiját.
Előzmény: JUSTFIRE (189)
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.10.01 0 0 189
Azt tudnám javasolni, hogy egy vasárnapi ebéd HELYETT egyétek végig a fagyiválasztékot !
Előzmény: tihanyi.tamas (188)
tihanyi.tamas Creative Commons License 2002.10.01 0 0 188
azt a cukrászdát már sokan dicsérték!!most má én is elmegyek......
Előzmény: JUSTFIRE (187)
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.09.30 0 0 187
Sziasztok !

Gabka ! Ki ne hagyd a Vécsey utca (majdnem) végében a (Kozma ???) cukrászdát. Olyat Ti még nem ettetek...

Ki lesz a polgármester ?
Nem is tudom, most 20-án, hová ikszeljek.
Nálam Dercze úr ingyenes tankönyve nem jött be (bár a 7.-es gyerekemnek 24, 7 eFt lett volna a tankönyv...)Mikor ontom a gyerekeimet az iskolába, csak úgy sorjáznak a 10 milán felüli járgányok.

Előzmény: Gabka44 (179)
szopiszuri Creative Commons License 2002.09.30 0 0 186
szia.
Előzmény: Gabka44 (185)
Gabka44 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 185
köszi, most már megyek el, de majd még benézek a kérdéseimmel. az öreghalászt már ki is próbáltuk, nagyon jó volt.
szia: Gabi
szopiszuri Creative Commons License 2002.09.30 0 0 184
igen, ott kezdődik a lakótelep.

a hídon a hajógyári szigetre is át lehet menni, meg a római partra is. (én ott lakom mellette) gyalog lehet menni, meg van bicikli út is a hídon.

étterem? nem akarok reklámot csinálni, de mondok párat:

árpád úton a pizza hut alatt van ateatrum nevű hely, ott elég jól főznek szerintem,

ugyancsak az árpád úton, a duna felé az öreghalász nevű hely, ami valószínüleg a legismertebb étterem újpesten,

aztán a külvárosi kávéház, két villamos megálló a metrovégállmástól (a kanyarban),

a vécsey utcában (a kertvárosban van), azt hiszem vécsey 67 a neve, ott nyáron van kerthelyiség is.

Előzmény: Gabka44 (183)
Gabka44 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 183
szórakozási lehetőség: akár jó vendéglő, akár mozi, nem annyira táncos, hanem mint a belvárosi beülős zenés helyek ( jól leírtam... )
a lakótelepek az István út túloldalán kezdődnek, a PM HIvatallal szemben?? arrafele már vannak játszóterek??
azon a vasúti híd-szerűségen, ami az Árpád út vége fele van, át lehet menni?? És az ott a Hajógyári sziget?? oda lehet menni, vagy át lehet menni esetleg a budai oldalra?? Pl. a Római partra???
szopiszuri Creative Commons License 2002.09.30 0 0 182
szia.

park mondjuk a semsey park, ami nem messze van az új városháza mögött a lakótelepen. sajnos játszóterek vonatkozásában nem vagyok képben. sajnos a pm hivatal környékén nem nagyon vannak parkok, (iletve én nem tudok) inkább csak a lakótelepen.

jó időben érdemes lemenni a duna-parta, mondjuk a zsilip utcánál.

futópálya? sporttelepek a tábor utcában vannak, de nem tudom, hogy milyen állapotok vannak ott.

milyen szórakozási lehetőségekre gondolsz?

Előzmény: Gabka44 (181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!