* * * * *
Fotó kiállítás IN MEMORIAM WORLD TRADE CENTER
Burger Barna és Fényes Gábor fotográfusok kiállítása nyílt meg tegnap a MEO. Kulturális központjában (IV. József Attila u. 4-6) a 2001. szeptember 11.-én bekövetkezett terrortámadás emlékére.
A két fiatalember ugyan a támadás idején nem volt az USA- ban, az események előtt és után azonban igen sokszor megfordultak a WTC környékén. Egészen más szemmel próbálják bemutatni képeiken ezt a hatalmas építményt, amely a terror áldozatává, és nagyon sok ember, köztük 343 mentésre induló tűzoltó koporsójává vált. A kiállítás megtekinthető November 30.-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óra között.
A több mint 200 fekete-fehér fotó hűen mutatja be az ott történt események megdöbbentő, emberi részleteit.
(www.tuzoltosagbp.hu - okt. 30.)
Üdv a népességnek!
Hát a választási eredmény meg szóba sem kerül?
Oviról jut eszembe: milyen jó is volt a Leiningen utcaiba járni anno....
Most meg olyan forgalom van, hogy a gyerkőcök tuti halláskárosultak és asssssssszthhhhhmásak lesznek.
Azután láttam egy falrengetőt a minap: Piros 20-as busz a Fóti úti sulinál, befelé menet rreggel 7.20. Már én sem kockáztattam meg hogy felszálljak, pedig igencsak bírok tömörülni. Lemaradtam. Bocs, -tunk. Egy kissrác sírva-pityeregve: ez már a 3. volt, amire nem fért fel! Az önkormányzat tegyen már valamit, mert ez az állapot mindennapos!
Pusza nektek!
szia, hát mi egy ilyen új házban vagyunk, de a legszélső új ház, mellette már mindenhol kicsi régiek vannak, és hát igen, vannak érdekes emberek.
főleg a párom jön haza későn a munkahelyéről, 10 körül, én eddig a nyolc órás maximumot tartom.
nem nyugodtam meg. Bár én Zuglóban is tudtam félni...
Hat... nem kedvencem az a kornyek.
Csak azt tudnam tanacsolni, hogy lehetoleg az uj hazak kozott probalj eljutni a vegcelodhoz.
A regi hazak kozott szoktak gyanus kulseju, hogyismondjam emberkek csoportba verodni.
Azert ne remulj meg, Ujpest szerintem biztonsagosabb mint sok mas kerulet.
:)
utcák pontosítva: Károlyi István, Venetiáner, Templom, Liszt Ferenc ( főleg az első kettő )
tevékenység: főleg hazajárás
holdkorzózni otthon szoktam, lakáson belül, azt tudom, hogy biztonságos...
Na, most ezt a koszalast korulirhatnad...:)
Egyszeruen csak keso este akarsz hazajarni, setalni akarsz, futni, kutyat setaltatni, vagy netan holdkoros vagy?:)) (bocs)
közvéleményt kutatok:
mennyire jó/rossz környék - közbiztonságilag - a Polgármesteri Hivatal mögötti rész, piac, és az amögötti részek Újpesten??????
csak hogy mennyire merjek esténként kószálni??
Figyeled Gabka ?
Mi itt kúszunk a fagyi meg olcsó boltok témában, oszt ha Nagy. G orrba nem pöcköl minket, csak jó sokára jutottunk volna a "szellemi táplálék" ügyéhez.
GGGG !
Köszi az infókat, 12 év után most költözök vissza a "szülőföldre".
Jut eszembe: ingatlanforgalmazás ügyben hová érdemes fordulni ?
Sot... en meg emlexem azokra az idokre, amikor meg ennel is jobb volt... mert most nyaron nem izlett annyira...
Lehet, hogy oregszem? Nyugos vagyok? De mastol is ezt hallottam.
:))
Gabka ! Ki ne hagyd a Vécsey utca (majdnem) végében a (Kozma ???) cukrászdát. Olyat Ti még nem ettetek...
Ki lesz a polgármester ?
Nem is tudom, most 20-án, hová ikszeljek.
Nálam Dercze úr ingyenes tankönyve nem jött be (bár a 7.-es gyerekemnek 24, 7 eFt lett volna a tankönyv...)Mikor ontom a gyerekeimet az iskolába, csak úgy sorjáznak a 10 milán felüli járgányok.
szórakozási lehetőség: akár jó vendéglő, akár mozi, nem annyira táncos, hanem mint a belvárosi beülős zenés helyek ( jól leírtam... )
a lakótelepek az István út túloldalán kezdődnek, a PM HIvatallal szemben?? arrafele már vannak játszóterek??
azon a vasúti híd-szerűségen, ami az Árpád út vége fele van, át lehet menni?? És az ott a Hajógyári sziget?? oda lehet menni, vagy át lehet menni esetleg a budai oldalra?? Pl. a Római partra???
park mondjuk a semsey park, ami nem messze van az új városháza mögött a lakótelepen. sajnos játszóterek vonatkozásában nem vagyok képben. sajnos a pm hivatal környékén nem nagyon vannak parkok, (iletve én nem tudok) inkább csak a lakótelepen.
jó időben érdemes lemenni a duna-parta, mondjuk a zsilip utcánál.
futópálya? sporttelepek a tábor utcában vannak, de nem tudom, hogy milyen állapotok vannak ott.