Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2006.04.05 0 0 959
Hangos bencsóst ki kell rúgni a brancsból ugyanúgy ahogy a hangos dobost. ;)
Előzmény: logoa (958)
logoa Creative Commons License 2006.04.05 0 0 958
Ez meglehet, bár én nem szeretek hangosan játszani, de vannak olyan hangos bendzsósok, hogy csak na.
Előzmény: Stms (956)
logoa Creative Commons License 2006.04.05 0 0 957
"Először is beavathatnál minket, hogy ugyan kit lehet csak úgy Gibson mandolinon játszó egyént nézegetni errefelé??"
Erre még nem válaszoltam. Nem errefelé, hanem Csehországban történ tavaly októberben. Az ottani mandolin oktató srácnak volt egy. Leszakítja az ember fejét, akkorát szól...Gibson.
Előzmény: TheRover (916)
Stms Creative Commons License 2006.04.05 0 0 956
Kezdek rájönni, hogy a mandolinosok a dobosok és bencsósok családjába tartoznak: Nem szeretnek halkan játszani. :)
Előzmény: logoa (955)
logoa Creative Commons License 2006.04.05 0 0 955
Bocsi, de nem mindig vagyok a zinternett közelében.
Igen a StewMcDon-tól gondoltam az alkatrészek rendelését. Régebben már rendeltem tőlük, és megbízhatónak tűntek. Ezen kívül a kedvesem nyáron - előre láthatólag - az USA-ban fog dolgozni egy hónapot, így a hazajuttásuk is olcsóbb lesz. Az elkészülés várható időpontja...hmmm...Egy biztos, nem lesz kapkodás.
Egyébként én is most tettem fel egy J 75-ös húrkészletet a Sigmára. Matyi! Lehet, hogy nem is én játszottam túl halkan (ugyanis ők ezzel vádoltak), csak a J68-as készlet nem volt megfelelő. Bár akkor szükségmegoldásként került rá. Ez most eléggé szól. Viszont amivel tegnap szembesültem először az az, hogy egy új nótát gyakorlunk H-ban, és a felvételről visszahallgatva megdöbbentett, hogy a hangszeremnek ebben a felső tartományban, már csak magas hangjai jöttek ki az esztam alatt. Nem volt benne test. Eléggé fáj. Nem bántana, a dolog, ha a Kentucky, vagy pláne a Gibson nem lett volna a kezemben. Azt gondolnám ez így természetes. De nem. Ha más nem is, de ez némi löketet ad, hogy gyorsítsam az új hangszerem elkészültét.
Előzmény: TheRover (927)
Stms Creative Commons License 2006.04.05 0 0 954
Nemtom, nem én intéztem. Az itthoni dolgokat.

Fotó nem akkora gond, csak hülyéskednek. :)
Előzmény: Atteeharp (951)
Atteeharp Creative Commons License 2006.04.05 0 0 953
...vagni...
Előzmény: Atteeharp (952)
Atteeharp Creative Commons License 2006.04.05 0 0 952
Te, nem tart sokaig a mai vilagban egy rendes kepet csinalni, csak eleg onelegult fejet kell hozza :) Ha kell, intezek kepet ennyi erejéig. Vagy mindenkepp koncertezoset akarsz, szerinted?
Előzmény: TheRover (950)
Atteeharp Creative Commons License 2006.04.05 0 0 951
UPS, ok, de Orczy terrol nem zaklattak miatta? Tehat, hazhoz kaptad, vagy megfogtak a Fopostan, hogy nyilatkozzal vamolasugyben, igazolj ezt-azt, ilyesmi?
Előzmény: Stms (949)
TheRover Creative Commons License 2006.04.05 0 0 950
Oké, de a kozmetikus-fodrász-öltöztetési tanácsadóhoz ragaszkodom. Az iwiw-en van egy mandolinos fotóm, de azért majd még körülnézek, hátha van egy F-mandolinos kép is, mert ez az A-mandolin olllyan ssnassz... 
Előzmény: Stms (948)
Stms Creative Commons License 2006.04.05 0 0 949
UPS.

Inch kisujjál tompít. Bár amióta virágtartója van, semmivel. ;)
Előzmény: Atteeharp (946)
Stms Creative Commons License 2006.04.05 0 0 948
Május 14. A közös képet elkészítem házi fotóboltom segedelmével. ;)
Nevetek meg ne legyen, mert egy zenekar addig jó amíg nincs neve és közös fotója.
Előzmény: TheRover (947)
TheRover Creative Commons License 2006.04.05 0 0 947

Jjuhéé! Emil ment :-)

Stms, mikor lenne az időpont? Inch-csel még ki kell találnunk egy nevet, és kell egy közös fotó-session, előtte kozmetikus-fodrász-öltöztetési tanácsadó... szóval nem egyszerű ;-)

Előzmény: inch (944)
Atteeharp Creative Commons License 2006.04.04 0 0 946
Srácok, levil csomagját kivitte a postás, vagy kellett valamit idétlenkedni az Orczy téren?
Más jellegű kérdésem pedig az lenne, hogy 2-3 ujjas akkordokat hogyan szoktatok tompitani? Bal vagy jobb kéz?
Stms Creative Commons License 2006.04.04 0 0 945
Gondolod te. Rover bácsi, légy szíves küldeni magadról egy publikálható fotót, és fel is kerülsz a vazzéra, mint májusi vendég. Hajrá!
Előzmény: inch (944)
inch Creative Commons License 2006.04.04 0 0 944

Szívemből szóttá kedves barátom! :)

Messzemenőkig benne vagyok!

Apró problémák amik a távolságból fakadnak meg leküzdhetők! Gondolom én!

Szóval benne vagyok!

Mire gondoltál?

Előzmény: TheRover (943)
TheRover Creative Commons License 2006.04.04 0 0 943

Hmm, hát köszönöm a felajánlást ismételten, a gond csak az, hogy a zenekarunk 13 év után romokban hever, énekes nélkül. Az eddigi dalos pajtinktól épp a hétvégén vettünk érzékeny búcsút, a régivel meg több, mint fasírtban vagyunk.

Ellenben félénken eléd tárnám eleddig kebelemen melengetett, de különböző hátráltató körülmények miatt mindig a háttérbe szorított tervemet és meginvitálnálak egy gitár/mandolin, mandolin/mandolin, ír buzuki/mandolin, gitár/bendzsó stb. stb. duettre (esetleg egy bőgőssel/basszerossal kiegészülve, de nem feltétlenül), persze csak ha van kedved...

Az a baj hogy nagyon lusta vagyok, viszont ha van egy konkrét cél, akkor rá lennék kényszerítve, hogy munkahelyi és családi kötelezettségeim mellett időt szorítsak végre a gyakorlásra is. Nyersanyag részemről van bőven (saját vagy feldolgozás, ahogy tetszik), sztem májusra össze tudnánk dobni egy pofás kis műsort.

Kölcsönös elégedettség esetén meg a dolog bővíthető lenne egy Veszprémi Utcazene Fesztiválon, Művészetek Völgyén s egy-két Balaton-parti szabadtéri balhén való részvételre…

Miccósz? :-)

Előzmény: inch (942)
inch Creative Commons License 2006.04.04 0 0 942

TheRover:

Akkor várhatunk a májusi klubra egy akusztik sessiont tőled?

Előzmény: TheRover (938)
inch Creative Commons License 2006.04.04 0 0 941

Akkor ha hazajössz csinálunk egy "hangversenyt" Stms örömére! :D

Előzmény: levil (940)
levil Creative Commons License 2006.04.04 0 0 940
Hangfogot eleg jot lehet otthon is kapni. Le mesz a trafikba es "gyufanak" hivjak.

Pedig az en mandom szerintem meg az inchenel is hangosabb. (A jatekstilusomat meg nem kell elemeznem. Mar a Tibi is ram szolt... :)
Stms Creative Commons License 2006.04.03 0 0 939
Inkább abban, ha nincsenek olyan ismerőseid, akik fegyvert tartanak. ;)
Előzmény: TheRover (938)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 938

"fellelkesült rajongók" :-/

Viszont erről jut eszembe, hogy Bob Brozmannak van egy tökjó interjúja, ahol a rezonátoros gitárjait mutogatja, és meséli, hogy életet is menthet a fémtest, mert látott már olyan hangszert, amiben elöl egy golyó ütötte lyuk volt, a hátán meg csak egy horpadás, szal megmentette a gazdáját... Lehet hogy én is bízhatok a mandolinomban :-D

Előzmény: inch (937)
inch Creative Commons License 2006.04.03 0 0 937

Hmm hát persze hogy van benne valami!

De neked meg szerencséd van, mert ha a fellelkesült rajongók megrohannak, nyugodtan csaphatod fejbe őket a mandolinnal, mert egy karcolás sem fog rajta esni (mármint a hangszeren, a fejek valszeg betörnek) :D

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (936)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 936
Igen, ez logikusan hangzik, bár nem hiszem hogy a Furch sokkal vastagabb fával dolgozna... viszont én a páncélfalú Fenderrel hiába próbálkoztam, nem volt érzékelhető különbség, ha eltartottam magamtól :-D
Előzmény: PETYUS (934)
Stms Creative Commons License 2006.04.03 0 0 935
Ajajajajajaj!
Levi, nincs valami hangfogó mandolinra? Szponzorálom Inch-nek. :D
Előzmény: inch (933)
PETYUS Creative Commons License 2006.04.03 0 0 934
Gyanítom, hogy a te hangszerednek vékonyabb a háta.
Előzmény: inch (933)
inch Creative Commons License 2006.04.03 0 0 933

Abszolút nem kényelmetlen!

Egy kis fémháló, ami felfekszik a kávára, és eltartja a hangszer hátát a hasamtól,

vagyis a háló fekszik az én testemen, nem pedig a mandolin.

Így az én hagszerem jelentős hangváltozást élt meg.

Kipróbáltam a Furchokkal is. Javulás ott is volt, de nem olyan jelentős.

Úgy látszik az én hangszerem erre érzékenyebb.

Előzmény: TheRover (932)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 932
Bővebben? nem kényelmetlen? Egyszerűen le lehet venni? pattintós dolog? Sajnos még nem láttam közelről ilyet
Előzmény: inch (930)
Stms Creative Commons License 2006.04.03 0 0 931
Azt láttam én is. Azért kíváncsi vagyok, kik lesznek, akárkikre nem megyek. :)

Inch, kezdj el gyakorolni halkan. ;)
Előzmény: TheRover (929)
inch Creative Commons License 2006.04.03 0 0 930

Felkerült!

:D

Stms örülni fog, mert tényleg hangosabb lett tőle a Mandolin! :D

Arra kis jégkrémre meg kíváncsi vagyok!

by Matthew Inch

Előzmény: levil (925)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!