Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

zsuga666 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4052
Csatlakozom KIRKE véleményéhez; BARUM. Mert nem drága és a Continental csoport tagja. Bár olcsó, de akollégámtól 1 rossz szót sem hallottam a DAYTON abroncsaira, így ezt sem árt megvizslatni. Ezen túl; www.gumibolt.hu. Aztán győzz válogatni. Aztán megnézheted még a www.gumiskála.hu-n is.
Előzmény: KorI (4051)
KorI Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4051
Kösz KIRKE,

válaszod elolvasása után eszembe jutott a gumiszervizes: ajánlott 5 gumit, ebböl 4 volt 8-13000ért, és a Goodyear UG6, ami meg 22000 ft volt. lehet hogy nem mindenki veszi a legdrágábbat?

a kocsit leginkább városban használom (néha Sopron-Bp-Sopron) tehát nem hajtom agyon, az igaz.

én az ADAC tavalyi téligumi-tesztjeit néztem meg, és az alapján gondoltam a fenti gumira. jót akartam választani, mert meg kell hogy mondjam biztonságáért (és jó áráért)vettem a tháliát (jó törésteszt+ légzsákok, 5x3pontos biztiöv) ABS-t is rendeltem hozzá, hogy teljes legyen a kép. (a dolog szépséghibája, hogy a extra ABSre és klimára kiadtam pénzt, de a 16 szelepért sajnáltam adakozni. most meg azt sajnálom , hogy akkor sóherkedtem...)

szóval bizonság iránti vágyamat ki tudnám ám elégíteni egy olcsóbb gumival is, de leagalább legyen megindokolva: legalább érjen el egy jó átlagos teszteredményt vmi független teszten.... tudsz ilyet?

kori

Előzmény: krike (4050)
krike Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4050
Korl!

Nem tudom mire használnád télen az autót, de ha nincsen sok pénzed esetleg, akkor még körülnéznék a Continentál,Uniroyal,Barum téli gumiknál, főleg az utóbbinál. Szvsz. felesleges nagy értékű gumit venni, ha például csak városban használnád, és néha hosszabb utak, bár ez is cáfolandó, mivel tavaly többen vettek velem együtt Barum Polaris-t 175/65 (v. 60?) R14 méretben, és Kecsó-Bp. viszonylatban is megállta a helyét a dolog.És asszem nem mindegy az a 4x12-14e Ft vs. 4x 25e Ft.
Én azt tanácsolnám nézegessél még a gummák között, bár tudom, az enyém egyoldalú vélemény, de az általad választott gumit ágyúval verébre esetének tartom, de ezzel nem bántani akartam.
Uff

Előzmény: KorI (4033)
tefi Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4049
Üdv. a fedélzeten !
Nekem nem volt "haver" senki. 100.000 HUF kedvezményt kaptam,mert közalkalmazott vagyok +4 db szőnyeg + elak. 3szög + izzókészlet -és nem voltam "pofátlan". Azt mondták ennyi jár a limitált szériához /Oasis/. Átvételnél alaposan nézd át a gépet nincs-e rajta sérülés v. javítás. Többen javasolták,hogy festékvastagság /vagy mia a neve / mérővel menjen kocsit átvenni v.ott kérjen. Én nem kértem, de alaposan átnéztem. Talán hibátlan !!!
Előzmény: lakivili (4048)
lakivili Creative Commons License 2003.09.24 0 0 4048
Szasztok Skacok és Skacnők!

Remélem ezen a héten átveszem a sarkok fényét, s ezzel megszünik a Swift-es korszakom. Amúgy egy rendes fiatal értelmiségi car-karrierjét futom be:
Trabi 601 Limo, S.Swift 1.0 és most a R.T. Prestige, akciós-20000 Ft,mert haver az egyik szervizes (vagy csak naiv vagyok?).
Segítséget kérek az "öreg-rutinos" talicskásoktól, mire figyeljek átvételkor, és mennyire lehetek pofátlan.
Amúgy első új autom, remélem jó lesz, amit a topkban olvastam már előre örülök az autónak.
Üdv!

KorI Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4047
Kedves Attila

el kell hogy mondjam a legvalószínűbb magyarázatot a szervizben felpolírozott "új" járgányodra.

A fiuk ott bent ráborítotttak valami fémállványt, úgyhogy gyorsan kentek rá valamit és átpolírozták.

ez persze az első eső után lejön : és látszik a karcnyom.
persze már szóban felkészítenek, hogy vigyázz rá, mert érzékeny: és ha visszaviszed a friss karccal akkor már mondhatják is "naláttya megmontuk!"

nekem is alapkék a talim, nem mondtak semmit a fényezésről. az átvételkor az ajtómélyedésben találtam egy lencsényi festékhiányt (alapozóig tartó hólyag helyét) amit renyós javítólakkal átfestettek, hogy az majd jó lesz....

hidd el : azt csinálnak veled amit akarnak: ezt sajnos le kell nyelni.

KorI

PS: eddig igyekeztem saját kézzel mosni a kocsit, szivaccsal, ahogy a forumon is hallottam: mégis látok már karcos nyomokat... ez van...

Előzmény: attila.huszar (4042)
iMre Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4046
Az en Thaliam is Kiralykek. En inkabb ugy ertelmeznem az erzekenyseget, hogy mosas utan mikor hazaerek mar latszik is a por rajta. Nem hiszem, hogy a karcolodas szinfuggo lenne (kategorian belul termeszetesen, lehet a metalfenyezesu mas mint a nem metal), csak a keken a feher alapozo jobban latszik mint a feheren.
Előzmény: BlackBird (4045)
BlackBird Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4045
Hali!

Holnapután viszem az autót 15k-s átvizsgálásra...kíváncsi vagyok, mi lesz. Az biztos, hogy ha nem engedik, hogy ott álljak a verda mellett, akkor inkább elhozom a kicsikocsit...

A karcosodásról:

Mint azt már régebben elmeséltem itt a fórumon, én/mi a normál használat hívei vagyunk, így nem féltünk/félünk keresztülnyomni az autót a gépi mosón. (királykék egyébként szintén). A tapasztalat: Igen látszanak a kefenyomok, azonban az első két mosás után már nem feltűnőek az újak. Szóval korántsem nevezném rondának vagy karcosnak a kasztnit... Azt vettem egyébként észre, hogy a műanyag elemeken látszik inkább a kefenyom, a fémen alig-alig lehet észrevenni. A témával kapcsolatban érdekesség, hogy kedves felmenőm még a nyár elején meghúzta a kocsi bal hátulját egy kukával. A karc kb. 10-15 centis, 1-2 mm széles, látszik az alapozófesték, de csak nagyon közelről. A szívás: elvittem a rönyó karosszériáshoz, aki azt mondta, hogy amikor már az alapozás is látszik, akkor általában már nem tudják kipolírozni, csak az egész elemet újrafényezni. Ez akkor 150ezres kiadást jelentett volna (ha jól emlékszem), azonban azt mondták, hogy mivel csak a festék felső része jött le,(a fehér alapozásig) ezért ez nem érinti az átrozsdásodás elleni garit, az tovább él. Érdekesh...de nem tiltakoztam. Azért remélem a macskakaromnyom még eltüntethető fájdalmasabb összeg nélkül is.

attila.huszar Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4044
Még egy érdekesség a kigyulladt Tháliával kapcsolatban. Még augusztusban levélben kerestem meg a Renault Hungaria-t, hogy szerintem jobb lenne, ha nyílvánosan és hivatalosan is reagálnának a lapokban (pl. itt az INDEX-en) is megjelent cikkekre. Erre a következő választ kaptam a RH-tól:

Tisztelt Uram!

Sajnálatos módon egyes médiák pontatlan módon idézték az MTI (hivatalos
és a helyszínről leadott)közleményét.

Helyesen a sorrend az, hogy tisztázatlan okokból szaladt le az útról az
autó és utána fogott tüzet és nem fordítva.
A rendőrségi/tűzoltósági vizsgálat még folyamatban van.
Annak eredményéből derűl majd csak ki, hogy mi okozta a tüzet.

Az eddigi eladások és műszaki megbízhatóság szempontjából még nem
találkoztunk hasonló eseménnyel vagy jelenséggel.

Tisztelettel...

Csak azért írtam meg, mert ez minden Thalia-st érint.

Üdv,
Atesz

kukucs33 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4043
Hali,

Érdekes ellentmondás :-), de:
Azért a márkaszerviz polírozási technológiáját (már, ha szakszerűen végzik) nem vetném össze az otthoni waxolással.
Amikor az enyémnek nekitámasztotta egy kedves (redves) szomszéd a használt karácsonyfáját, azt a választ kaptam a szervizben, hogy azokat a karcokat nyom nélkül eltüntetik egy gyári színű javítópasztával végzett polírozás során. Ennek ára akkor olyan 15-18 ezer Ft lett volna. Mivel még ugyanott lakom, így legfeljebb majd eladás előtt kerítek sort az akcióra.
Ha a Te autód a szállítás és a tárolás során szenvedett apróbb felületi sérüléseket, akkor azt szépen helyrehozták átadás előtt, de, hogy ilyenkor tényleg kell-e kímélni még a lakkot, azt nem tudom, mindenesetre egy tipp: Ha lepermetezed vízzel és az gyöngyszerű pöttyökbe gyűlik a vízszintes felületen, akkor van raja védő viasz. Ha csíkokban lefolyik, akkor pasztát neki nyugodtan :-))
(mielőtt még beáll a latyakos idő, amúgy is érdemes lesz átkenni)

Előzmény: attila.huszar (4042)
attila.huszar Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4042
Kedves Mindenki!

Köszi a tippeket. Mindenki azt írja, kíméljem az új lakkot, csak azt nem tudom, hogy a Renault Budakalász ezt miért nem így tudja, és miért kellet az új autót átpolírozni átadás előtt. Nem tudom ezek után én még mit kíméljek rajta. Nem értek a fényezéshez, de nagyon aggaszt ez a dolog.
Szerintetek az eredeti cikkemben leírt túlzott érzékenység (ha erőssebben ránézek az már karc formájában látszik a fényezésen)csökkenni fog az általatok "első egy két hónapnak" definiált kezdeti időszak után?

Atesz

Előzmény: nagya2 (4040)
zsuga666 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4041

Ja ! Ottan fogunk telelni az út szélin, míg az írtóztatójan ritka teher, kisteher, taxi, traktor, egyéb, feltűnően ritka haszonjárművek közül arra vánszorog valamelyik. :-)))))))))))
Előzmény: Laja73 (4030)
nagya2 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4040
Üdv Atesz!
Én is azt javaslom, hogy az új lakkott kiméld az első 1-2 hónapban. Utána javaslom a Sonax Hart Waxot v Sonax XXXwaxot!Az elöbbi folyékony, utóbbi paszta. Használhatod hidegben, melegben, vizes , száraz kasztnira, nem tartalmaz csiszoló anyagot csak VIASZT kimondottan uj karcmentes autókhoz. Nekem bejött a Metróban kapni 2300/4000 huf áron.
Üdv Nagya!!!
Előzmény: attila.huszar (4039)
attila.huszar Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4039
Kedves Kukucs33!

Azt hiszem ez a hangnem és stílus az ami már nagyon hiányzik, nem csak a fórumokból (Bár úgy láttam ez a fórum egyébként is az a hely, ahol szívesen böngészik az ember. ), de úgy általában mindenhonnan. Segítőkészség ellenszolgáltatás nélkül, kedves üdvözlés az újaknak, gyors reakció. Köszönet a tanácsokért és és a jó kívánságokért szintén. Mellesleg a kefét azóta én is szivacsra cseréltem :-)

Üdv,
Atesz

kukucs33 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4038
Szia Attila!
Színtől függetlenül: ne csak a gépi mosót hanyagold, hanem az autómosó kefét is. Bő vízzel átöblíteni, a benziknkutas kézi mosó nagynyomású vízsugarát soha ne merőlegesen, hanem min. 15-20 centiről és lapos szögben írányítsd a felületre, utána pedig mosószeres szivaccsal tisztítsd le a koszt. Arra vigyázz, hogy a szivacsba se ragadjon homok, vagy por, mert azzal is szépen fel lehet "polírozni" a fényezést. Utána megintcsak bő vízzel öblíteni, közben a még fenn maradt piszkot a szivaccsal le lehet törölni. A viaszozás, ha jó minőségű, segít a porlerakódást megakadályozni, de azt még egy ideig nem javaslom új autónál, mert ilyenkor a gyári lakk még pár hónapig érzékeny.
Ja, és a szomszádok kulcsaitól, meg a bevásárlókocsik sarkától semmi nem véd :-((
Legyen benne sok örömed, balesetmentes kilométereket hozzá!
kukucs33 (cseresznyepiros@azisérzékeny.hu :-))
Előzmény: attila.huszar (4037)
attila.huszar Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4037
Sziasztok!

Tefi írta, hogy hiányolja az új hozzászólásokat, meg egyébként is van egy nyitott kérdésem, úgyhogy gyarapítom egyel a cikkek számát.
Ami az autómat illeti, augusztus végén vettem át, 1.4 16V Prestige (régen Osasis), Királykék alapszín. Az autóról majd később, most kezdeném az átvétellel kapcsolatos érdekességeket. Első megdöbbenésem akkor volt, mikor tudatosult bennem, hogy a vadonat új 0km-es autók a kereskedő telepén kint állnak a szabad ég alatt, derékig érő gazban, vastagon porosan (még az 5mill. Lagunák is). Én úgy képzeltem valahogy, hogy megrendeled, legurul a tarilerről, bemegy, levizsgázik, majd átveszed.
Ennek ellenére az átvétel napján közölték velem, hogy csak holnap vehetem át az autót, mert a "virágpor beleégett a fényezésbe" és át kell polírozni az új autómat. Mondanom sem kell azonnal jeleztem, hogy ez nem tetszik nekem, de erre az volt a válasz, hogy ez teljesen normális dolog, nincs mit titkolni rajta és ez van. Az átvételkor mm2-mm2 re átnéztem a fényezést és teljesen tökéletesnek találtam, ezért nem vetettem fel jegyzőkönyvet az esetről, de hogy úgy mondjam nem volt felhőtlen boldogság az autó átvétele. Átvételkor mondták, hogy az általam választott királykék (alap)szín rendkívűl érzékeny és eszembe ne jussson gépi mosóba vinni az autót. Ezt megfogadva az első mosásnál erre a célra készített automosó kefével és a kapható legdrágább autosamponnal felszerelkezve álltam be az ESSO kézimosó dokkjába, ahol először a nagynyomású pisztollyal, utána az előbbi kefe+sampon "felszereléssel", mintegy simogatva (de komolyan) mostam le az autót, ami ennek ellenére száradás után tele volt apró karcolással.
Jó, ebbe belenyudgodtam, most már nem új autó, ennél csak rosszabb lesz a helyzet. Viszont most hétvégén valószínüleg egy macskától származó karcolást találtam a gépháztetőn, ahol már a fehér színű alapozófesték is látszik ha közelről nézem. Kérdésem hozzátok, főleg a királykék Thalia tulajokhoz: ez tényleg ennyire érzékeny, vagy csak én fogtam ki egy ennyire selejtes fényezést. Volt már sok autóm, de nem emlékszem, hogy bármelyiknek enyire érzékeny lett volna a fényezése. A gond az, hogy ez már akadályoz a normális autózás örömében, mert folyton a fényezéstést pásztázom újabb karcolásokat keresve.

Ennyi a nyűgös rész, egyébként az autóval maximálisan meg vagyok elégedve. Kényelmes, még hátul a gyerekeknek is jut "elég" hely. Viszonylag csendes és nagyon szépen megy, városban klímával bejáratás alatt 8.37 literes fogyasztással. Amit nehezen lehet megszokni, az az, hogy 5 mp alatt 80km/h -val gurul, ami miatt már két FOTO-t is beszereztem, de ez igazából nem az autó hibája.

Tehát összegezve: Kinek milyen tapaszatalatai vannak fényezés ügyben?

Köszi

Atesz

v__tibor Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4036
Hali Nektek!

Van erre egy Téligumi fórum (http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9008836). Az ottani infokat szvsz "szűrni" kell ... Nekem Dayton DW500 kitűnőt produkált (~10-11eFt akciósan).

Előzmény: tefi (4034)
nagya2 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4035
Hi Korl!!
Ha a tavalyi/idei telet nézzük akkor azt tudjuk mondani, hogy volt hó rendessen.Én 2db Debica Frigó gumival kihúztam semmi gondom nem volt( a kanyarokat havon nagyon ésszel vettem )pedig anyóshoz járunk rendessen a Bakonyba.A gumik 8000 huf/db ára nagyon baráti (tavaly öszi auchan akció)+ 2db használt felni 3000/db(saját lebontás rönyo 21-ről,sajnos igen ritka, ha tud valaki olcsóbban szóljon!!!!) +felszerelés 800/db.Ha az idén lesz rá keret beszerzem a másik kettőt is(a tolatóradar helyett is DVD figyelt be)
További jó Thalicskázást!
Üdv Nagya
Ja a fogyi 4,4/100 km (Dci)
tefi Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4034
A szakemberek azt mondják,hogy ha a külső hőmérséklet tartósan + 7 fok alá csökken akkor már fel kell rakni, mert a nyári guminak ekkor már nem olyan a tapadása- mivel a nyári gumi amúgy is kemény. Nálunk ez az idő átlagban novembertől - márciusig tart.
KorI Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4033
ja, kössz fifty,

akkor megnyugodtam, hogy csak jó lesz.

asszem átrakatom a gyárilag megkapott felnikre, és ha majd újra jön a nyári szezon és a nyári gumik, akkor talan jönnek az uj felnik is esetleg alufelni. van valakinek valami jó alufelnis tippje?

és mikor rakassam fel a téli gumikat szerinetetek?

üdv

Előzmény: FIFTY (4032)
FIFTY Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4032
Üdv Korl!

Az említett árkategóriába tartozó gumik között már nem nagyon van bóvli. Jómagam egy garnitúra Kleber téligumiszettel rendelkezem; ezt anno (2002.10.hó) 25.000-ért adták, új felnivel együtt.
Jobban fut rajta az autó, mint a gyári (és nyári) goodyear gumikon.
Akinek a munkájához is kell a kocsi, tehát mennie kell, ha esik, hafúj; annak a téligumi NÉLKŰLÖZHETETLEN!

Előzmény: KorI (4031)
KorI Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4031
A tavalyi ADAC téligumitesztek alapján a következő guzmi mellett tenném le a voksom:

(175/65 R 14 T )

Goodyear
Ultra Grip 6

ár kb 23000-25000 ft.

VÉLEMÉNY???

+ TI MIKOR RAKATJÁTOK FEL?

üdv kori

Laja73 Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4030
hmm-hmm, itten elbizonytalaníccsátok az embört
de jó lesz nekem a benzines, végülis a fogyasztása annak sem rossz
mondjuk úgy egy hetvenessel beljebb vagytok éves szinten, asszem...de ha elfogy a benzin, én leinthetem az első autót, hogy adjon kölcsön 1-2 litert, míg nektek várakozni kell, bibibí...:))
RiCS Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4029
Nekünk a dci clio kerek öt litert hozott az első 1000 kilométeren, klímával, dinamikusan autózva.
FIFTY Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4028
Üdv a KITARTÓKNAK!

Ilyenkor a "kishír" is hír.

Kedvenc tíz hónapos dCi Thalicsunk túl van a húszezer km-en; s most produkálta a második 5 l/100 km alatti fogyasztást. 730 km átlagában 4,68 l volt a fogyi. (Nyugodt ráérős -sztráda néküli- autózás, csak kevés légkondi)

Laja73 Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4027
én meg várom...:)
tefi Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4026
Én is ezen gondolkodtam ! Újjabban nem vesz senki Thalit ? Vagy nem tudja,hogy van ilyen fórum, vagy nincs net hozzáférése ? Javasolni kéne a kereskedőknek vagy a R.Hungáriának,hogy a szervizkönyvebe írja bele a fórum címét. Jelenleg kint 30 fok meleg van. Ez látszik + rajtam ? Én spec. azért nem írok, mert nincs semmi probléma a géppel, + vagyok vele elégedve stb. /letöröltem a nyálat az arcomról /. Lassan ideje lesz beszerezni a téligumikat. A felnit már beszereztem már csak a gumi akciókra várok. További jó Thalicskázást kívánok mindenkinek.
Előzmény: FIFTY (4025)
FIFTY Creative Commons License 2003.09.20 0 0 4025
!!!???!!!

No,bedugult a topic, vagy "géphiba" van???

FIFTY Creative Commons License 2003.09.18 0 0 4024
Hi!

Egy Renyó szervízes ismerős szerint a korábbi olajcsere kidobott pénz! A dCi motorokból már vannak (Clióban)100.000 km feletti darabok; gond nélkül. Ez a szervízforduló az olajmennyiség és az igénybevétel alapján is biztonságos,

Ja, mégy egy infó! A 29.500 - 30.500 közötti óraállásnál MINDENKÉPPEN - tehát , akkor is ha magánszorgalombólmeg korában már cseréltél - meg kell csinálni az olajcserét a jótállás (szavatosság)és az assistance jogok megőrzéséhez!

Előzmény: wiccy (4017)
RiCS Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4023
Hi.

Nekünk a migrént húzták meg a jobb oldalán átadás közben. Azt nem bírták letagadni, így kaptunk kedvezményt az árából.

Előzmény: Laja73 (4020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!