Keresés

Részletes keresés

Klammeraffe Creative Commons License 2002.03.28 0 0 29
Sziasztok!
Szerintetek bármilyen szép szalvétát lehet erre a célra felhasználni, vagy csak a _kifejezetten_ decoupage célra valót? A múltkor láttam az Üllői úton, az Iparművészeti Múzeummal szemben lévő hobbyboltban ilyesmit, de elég drágán mérték... A Képesboltban, meg a papírboltokban is annyi jópofa szalvéta van mostanság, sokkal olcsóbban.
aquila Creative Commons License 2002.03.28 0 0 28
Jártam ma az Eszék utcai Fakéz boltban, végre megtaláltam azt a natúr fatálcát, amit réges-régen keresek, ha érdekel valakit, nagyon jó kis dolgokat lehet kapni ott natúr fából, úgymint szalvétatartót, evőeszköztartót, fadézsát, ilyesmiket. Baráti az ár, és mind-mind dekupázs után kiált!:)
Szerveznek hétvégenként különböző kétórás összejöveteleket, 1800.- Ft/alkalom, ők adják az anyagokat, ha érdekel valakit, szóljon.
Moll Creative Commons License 2002.03.28 0 0 27
Sziasztok!

Én tegnap két kifújt tojást készítettem ezzel a technikával húsvétra: nagyon jók lettek! Az egyik kockás, a másik gyümölcsös mintával lett beragasztgatva, ajánlom mindenkinek: hamarabb kész van, mintha pingálnánk rá valamit, és nagyon mutatós.

NyusziTaPPancs Creative Commons License 2002.03.27 0 0 26
Sziasztok!

Hát...izé...A rizslámpát a földön ülve csináltam,és alábam között volt.:))De megáll a saját lábán is,ha kimerevíted.

ny.

Előzmény: aquila (9)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.03.27 0 0 25
a fémdobozon nem ugrott össze a ragasztó...? - nem, bár tartottam tőle, így először csak a fedelén próbáltam ki, hogy működik-e a dolog. Ez egy fényes fémdoboz volt, nem bádog. Szépen sikerült :)

Lakkot én azóta nem használok, amióta végérvényesen beragadt az üvegcse teteje. :-)) Viszont olyan ragasztóm van, amit nem is kell külön lakkozni, önmagában is szép fényes.

A cipősdobozom meg nagyon szép kék volt, fényesebb kartonból, azért is nem akartam lefesteni, csak a feliratot eltakarni. De legalább azt le kellett volna mázolnom...

Előzmény: Lvica (22)
aquila Creative Commons License 2002.03.27 0 0 24
A cipősdoboz nálam úgy működött, hogy feketével lefestettem, és a Joyból, meg innen-onnan kivágott parfümös képeket ragasztottam rá, de nem festem le teljesen a fekete alapot velük. Nagyon jól mutat.
Előzmény: Lvica (22)
aquila Creative Commons License 2002.03.27 0 0 23
A csónaklakkot nem próbáltam, én a magam részéről az ecsettel felvihető lakkot használom, de még inkább az aeroszolos változatot, ami nagyon szép felületet ad.
Előzmény: Gabus (21)
Lvica Creative Commons License 2002.03.27 0 0 22
Örömmel látom, hogy beindult a topic.:)

Gabus:) Nem jött össze a szerény suttogás, de odagondoltuk.:))

Nyuszitappancs, a forma tört el. Biztos én voltam a béna, mert kicsit feszegettem, nehezen jött ki az öntvény. Persze lehet, hogy a gipsz volt rossz minőségű. Azóta kerámiaporral dolgozom, rajtam nem fognak ki.:) És csak a másik fajta öntőformát veszem: olyan áttetsző, rugalmasabb. Megnézem holnapra a márkáját. Nagyon bevált, viszont csak kevés helyen lehet kapni.
Domborút még nem csináltam, de két zacsi alapanyagot már hazahordtam a KH-ból.:) Ki kellene már próbálni. Olyan jó plasztikusnak tűnnek vele a dolgok.
Rizslámpás ötlet nagyon jó, kipróbálom!:) Hogy ez nekem miért nem...?:)

Beebite, Ikeában a fa papucsokat szoktam venni, azok is gyönyörűen dekorálhatók. Most költözünk, előrelátóan megvettem 25 dbot, mondván, hogy legyen.:) Alkotás költözés után indul.
Cseréljünk, cseréljünk, cseréljünk!:) Mostanában kezdem érteni a régi szalvétagyűjtőket.:) Csak azt nem értem, miért nem ragasztgattak.:))Bee, kellene még pár ember meg egy helyszín a cserélgetéshez, nem?:) Törjük a fejünket.:)

Vének Tanácsa, a fémdobozon nem ugrott össze a ragasztó...? Nekem egyszer egy bádog kannán nagyon csúnyán összement.:( Azóta nem próbálkoztam fémmel... Lehet, hogy kellene..?:)
A cipősdobozt jobb előbb lefesteni vmi jól fedő akrilfestékkel, akár többször is, nekem bevált. Utána jöhet a szalvéta vagy a képek.

Ismeritek a Fogarasi Tescoval szemben lévő kis dekorboltot..? Nemrég fedeztem fel, sokkal olcsóbb, mint pl. a KH vagy a művészboltok. Vettem is egy csomó söralátétnek valót préselt, vastag kartonból, kör alakút meg négyszögletűt is, nagyon jók!

A másik új felfedezésem a XI. kerben a Fakéz nevű bolt. Az is olcsóbb kicst, nagy a választék.

No, megyek dolgozni, azt is kell néha... Hogy meg tud lódulni az ember agya!:)

Vica

Gabus Creative Commons License 2002.03.27 0 0 21
szóval nem is annyira elvetemült ötltet volt részemről.
Esetleg próbáltad már a csónaklakkot? És vajon más felületre is jó lehet, nemcsak a fára?
Előzmény: aquila (16)
Gabus Creative Commons License 2002.03.27 0 0 20
bannyek, a mínusz lemaradt

ilyen szerényen akartam, suttogva

Előzmény: Gabus (18)
aquila Creative Commons License 2002.03.27 0 0 19
hát igen... én már csinálom jó ideje, a hétvégén mégis elkövettem azt a hibát, hogy a zöldre festett hungarocell tojást zöldre festettem, majd csodálkoztam rajta, hogy a ráragasztott fehér liba nem látszik:)) Bár megoldottam a kérdést, pacsmagoló mozdulatokkal szépen átfestettem a libákokat fehér festékkel.
Előzmény: Vének Tanácsa TM (13)
Gabus Creative Commons License 2002.03.27 0 0 18
Ne strapáld magad, emlékszem rá, hogy LAKK-nak nevezték! (nahát! :-)))

dekupázs-lakkot lehet kapni a hobbi-boltban, de nem olyan az állag és a felület. Ezért gondoltam, hogy valami hasonlót kéne keresni. (le sem merem írni, esetleg csónaklakk??)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (14)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.03.27 0 0 17
Mekkora ötlet, hogy ez nekem nem jutott eszembe! Ajándéknak is jó a poháralátét-készlet. Megyek és összeszedem a rontott CD-ket :))) Köszi!
Előzmény: Beebite (15)
aquila Creative Commons License 2002.03.27 0 0 16
csónaklakk volt
Előzmény: Gabus (12)
Beebite Creative Commons License 2002.03.27 0 0 15
Hahó, nem tudom, ki mennyire fér hozzá, de elrontott CD lemezekre is nagyon jópofát lehet decoupage-olni. (Amit rosszul ir meg az iró, ezért ki kell dobni pl.) Nagyon jól használató alátétnek, sőt, megfelelő helyen szobadisznek is biztos jó lehet.

Másik: IKEÁban lehet kapni natur iratpaucsot, 8db van egyben. Nagyon feldobja az irodát, ha olyasmivel van diszitve, ami neked tetszik:) (nekem kagylós, szerintem oylasmi mint a rizslámpa:)

Én csináltam már vászonra is vasaslóval, katicás ovis szatyrot a barátnőm lányainak. Teljesen jól birja a mosást, de textil lakk kell hozzá.

Nekem nagyon sok szalvétám van, szivesen cserélgetek is:)

bee

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.03.27 0 0 14
Jaja, valami barna, zselés trutyi volt, ami aztán megszáradva nagyon fényes és áttetsző lett. Felvettem a sorozatnak ezt a részét, ha lesz időm megkeresem (mert miért is írtam volna rá a kazettára, ugye), hogy mi is volt az tulajdonképpen.
Előzmény: Gabus (12)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.03.27 0 0 13
Aha, meg úgy is jártam, hogy pont letakarni akartam valamit (cipősdobozon a feliratot egy nagy, szalvétából kivágott masnival), és természetesen nem fedte le rendesen, átlátszott :(
Sok mindenre kell figyelni, persze aztán kitapasztalja az ember lánya :)
Előzmény: aquila (11)
Gabus Creative Commons License 2002.03.27 0 0 12
Sziasztok - akkor bejelentkezem én is!

Ha már szó esett a Spektrum műsorról - észrevettétek, hogy valami más lakkot használt ott a nő a végén. Jóval sűrübb és szebb felületet eredményez, mint amit én dekupázslakk-címen kaptam.

Tehát: lakk tippeket várok! A praktikerben már lestem a különböző dobozokat - megvenni még nem mertem.

G.

aquila Creative Commons License 2002.03.27 0 0 11
Szia:-) Igazad van a szalvétát illetően, azzal csak az a gondom, hogy nagyon oda kell figyelni, milyen az alapszíne annak, amire rárakod. Mert ha a szalvéta világos, a tárgy sötét, akkor négerek tánca az alagútban lesz a végeredmény. Én sajnos már jártam így. Úgyhogy szvsz ajánlatos az előfestés.
Előzmény: Vének Tanácsa TM (10)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.03.27 0 0 10
Én is szeretek dekupázsolni! És pont az említett Spekrumos műsortól kaptam kedvet hozzá. De nem csak szalvétával lehet (bár az adja ki leginkább az olyan_mintha_festve_lenne formát).
Az eddigi legizgalmasabb művem egy jókora fémdoboz, lisztesdoboznak használom. Baromi randa volt csupaszon, úgyhogy szórólapokból vágtam ki kenyereket, péksütiket, süteményeket és ezzel ragasztottam körbe. Csudajól néz ki ! :))
aquila Creative Commons License 2002.03.27 0 0 9
Éljenek bizony!:-)
A rizslámpát hogy bírtad kidekorálni? Valaki fogta, amíg Te ragasztottad? Mert másképp nem tudom Lképzelni. Egyébként remek ötlet, ha beavatsz a titokba, én is megpróbálom az én két rizsemet "megbolondítani":-)
A domborúhoz már megvettem a masszát, de most valahogy az üvegekkel vagyok elfoglalva. Először egy fadobozon fogom kipróbálni, amire árvácskákat fogok ragasztani, úgyhogy a terv már megszületett. Húsvétra elutazunk, és annyira sajnálom, hogy négy nap kiesik a "művészkedésből", de hát mégse pakolhatom össze az egész cuccot, hogy magammal vigyem... pedig időm lenne rá...
Előzmény: NyusziTaPPancs (8)
NyusziTaPPancs Creative Commons License 2002.03.26 0 0 8
A lényeget nem is mondtam.
Vettünk rizslámpát nappaliba,hogy mégiscsak lógjon vmi szebb is mint a csupasz villanykörte.
Persze csak addig amíg nem lesz pénz beruházni mindenhova új lámpára.:)

Körbedekupázsoltam kék csigákkal meg kagylókkal,és annyira szép lett,hogy nem is vágyunk már "igazi" lámpára.

Szia aquila !!:))
Éljenek a sokoldalú művészek!:O)

NyusziTaPPancs Creative Commons License 2002.03.26 0 0 7
Ugyanazt vettem,ugyanott.:)
A gipsz tört el? Úgy a legjobb,ha elsőre kiöntöd a kép "negatívját" és arra teszed a műanyag formát a kiöntésnél.Más tippem nincs,ha jó arányban keverted,és elég ideig vártál a kivétellel.

A szalvétákat a Kreatív Hobbyban veszem,200 pénzért van vegyescsomag.Volt az egyikben kutyás,de már elhasználtam.Majd figyelek.:)

A domborút nem próbálta még senki?
Nagyon jól néz ki.

Ny.

Előzmény: Lvica (5)
aquila Creative Commons License 2002.03.26 0 0 6
Én inkább dobozokat dekorálok, az nem törik:-)
Szalvétát nemigen tudok cserélni, mert mindenből csak néhány darabot szoktam venni, van úgy, hogy egy fajtából csak egyet.
Előzmény: Lvica (5)
Lvica Creative Commons License 2002.03.26 0 0 5
Nyuszitappancs, milyen gipszkiöntöt vettél? Merthogy én vmi fehér, olyan hagyományos fehér műanyagot, a Kreatív Hobbyban. És első öntögetésnél eltört.:( És nem ez volt az eslő ilyen, már egy hasonló anyagból készült macit is elnyűttem.:(
Neked bevált..? Bennem volt a hiba..?

Most találkoztam egy vasalós technikával. Próbáltátok már..?

Nincs kedvetek szalvétát csereberélni?:) Kutyásakra különösen vevő lennék.

Vica

Előzmény: NyusziTaPPancs (3)
aquila Creative Commons License 2002.03.26 0 0 4
Én is művelem a dolgot, elég régen. Én már túl vagyok az anyaggyűjtés fázisán, szívesen adok tanácsokat, ha érdekel bárkit.
NyusziTaPPancs Creative Commons License 2002.03.25 0 0 3
Szia!

Én is művelem a "dolgot".:)
Vettem falikép alakú gipszkiöntőformát és azokba csinálok képeket.

Ny.

Előzmény: Lvica (-)
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.22 0 0 2
A Spekrumon már többször ismételtek egy sorozatot Ötlettár címmel. Annak egy teljes epizódja foglalkozott a decoupage-zsal. Érdemes figyelni a TV-újságot, hátha megint leadják.
Ennyit érdemben a témásról.

Előzmény: Lvica (1)
Lvica Creative Commons License 2002.03.21 0 0 1
Zsoldos, valóban nem.:) Vmi építőbb hozzáfűznivalód nincs? Annak jobban örülnék!:))
Előzmény: Zsoldos (0)
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.21 0 0 0
Gondolom nem 0 forintba kerül a hobbi.

Előzmény: Lvica (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!