Sziasztok!
Szerintetek bármilyen szép szalvétát lehet erre a célra felhasználni, vagy csak a _kifejezetten_ decoupage célra valót? A múltkor láttam az Üllői úton, az Iparművészeti Múzeummal szemben lévő hobbyboltban ilyesmit, de elég drágán mérték... A Képesboltban, meg a papírboltokban is annyi jópofa szalvéta van mostanság, sokkal olcsóbban.
Jártam ma az Eszék utcai Fakéz boltban, végre megtaláltam azt a natúr fatálcát, amit réges-régen keresek, ha érdekel valakit, nagyon jó kis dolgokat lehet kapni ott natúr fából, úgymint szalvétatartót, evőeszköztartót, fadézsát, ilyesmiket. Baráti az ár, és mind-mind dekupázs után kiált!:)
Szerveznek hétvégenként különböző kétórás összejöveteleket, 1800.- Ft/alkalom, ők adják az anyagokat, ha érdekel valakit, szóljon.
Én tegnap két kifújt tojást készítettem ezzel a technikával húsvétra: nagyon jók lettek! Az egyik kockás, a másik gyümölcsös mintával lett beragasztgatva, ajánlom mindenkinek: hamarabb kész van, mintha pingálnánk rá valamit, és nagyon mutatós.
a fémdobozon nem ugrott össze a ragasztó...? - nem, bár tartottam tőle, így először csak a fedelén próbáltam ki, hogy működik-e a dolog. Ez egy fényes fémdoboz volt, nem bádog. Szépen sikerült :)
Lakkot én azóta nem használok, amióta végérvényesen beragadt az üvegcse teteje. :-)) Viszont olyan ragasztóm van, amit nem is kell külön lakkozni, önmagában is szép fényes.
A cipősdobozom meg nagyon szép kék volt, fényesebb kartonból, azért is nem akartam lefesteni, csak a feliratot eltakarni. De legalább azt le kellett volna mázolnom...
A cipősdoboz nálam úgy működött, hogy feketével lefestettem, és a Joyból, meg innen-onnan kivágott parfümös képeket ragasztottam rá, de nem festem le teljesen a fekete alapot velük. Nagyon jól mutat.
A csónaklakkot nem próbáltam, én a magam részéről az ecsettel felvihető lakkot használom, de még inkább az aeroszolos változatot, ami nagyon szép felületet ad.
Gabus:) Nem jött össze a szerény suttogás, de odagondoltuk.:))
Nyuszitappancs, a forma tört el. Biztos én voltam a béna, mert kicsit feszegettem, nehezen jött ki az öntvény. Persze lehet, hogy a gipsz volt rossz minőségű. Azóta kerámiaporral dolgozom, rajtam nem fognak ki.:) És csak a másik fajta öntőformát veszem: olyan áttetsző, rugalmasabb. Megnézem holnapra a márkáját. Nagyon bevált, viszont csak kevés helyen lehet kapni.
Domborút még nem csináltam, de két zacsi alapanyagot már hazahordtam a KH-ból.:) Ki kellene már próbálni. Olyan jó plasztikusnak tűnnek vele a dolgok.
Rizslámpás ötlet nagyon jó, kipróbálom!:) Hogy ez nekem miért nem...?:)
Beebite, Ikeában a fa papucsokat szoktam venni, azok is gyönyörűen dekorálhatók. Most költözünk, előrelátóan megvettem 25 dbot, mondván, hogy legyen.:) Alkotás költözés után indul.
Cseréljünk, cseréljünk, cseréljünk!:) Mostanában kezdem érteni a régi szalvétagyűjtőket.:) Csak azt nem értem, miért nem ragasztgattak.:))Bee, kellene még pár ember meg egy helyszín a cserélgetéshez, nem?:) Törjük a fejünket.:)
Vének Tanácsa, a fémdobozon nem ugrott össze a ragasztó...? Nekem egyszer egy bádog kannán nagyon csúnyán összement.:( Azóta nem próbálkoztam fémmel... Lehet, hogy kellene..?:)
A cipősdobozt jobb előbb lefesteni vmi jól fedő akrilfestékkel, akár többször is, nekem bevált. Utána jöhet a szalvéta vagy a képek.
Ismeritek a Fogarasi Tescoval szemben lévő kis dekorboltot..? Nemrég fedeztem fel, sokkal olcsóbb, mint pl. a KH vagy a művészboltok. Vettem is egy csomó söralátétnek valót préselt, vastag kartonból, kör alakút meg négyszögletűt is, nagyon jók!
A másik új felfedezésem a XI. kerben a Fakéz nevű bolt. Az is olcsóbb kicst, nagy a választék.
No, megyek dolgozni, azt is kell néha... Hogy meg tud lódulni az ember agya!:)
hát igen... én már csinálom jó ideje, a hétvégén mégis elkövettem azt a hibát, hogy a zöldre festett hungarocell tojást zöldre festettem, majd csodálkoztam rajta, hogy a ráragasztott fehér liba nem látszik:)) Bár megoldottam a kérdést, pacsmagoló mozdulatokkal szépen átfestettem a libákokat fehér festékkel.
Ne strapáld magad, emlékszem rá, hogy LAKK-nak nevezték! (nahát! :-)))
dekupázs-lakkot lehet kapni a hobbi-boltban, de nem olyan az állag és a felület. Ezért gondoltam, hogy valami hasonlót kéne keresni. (le sem merem írni, esetleg csónaklakk??)
Hahó, nem tudom, ki mennyire fér hozzá, de elrontott CD lemezekre is nagyon jópofát lehet decoupage-olni. (Amit rosszul ir meg az iró, ezért ki kell dobni pl.) Nagyon jól használató alátétnek, sőt, megfelelő helyen szobadisznek is biztos jó lehet.
Másik: IKEÁban lehet kapni natur iratpaucsot, 8db van egyben. Nagyon feldobja az irodát, ha olyasmivel van diszitve, ami neked tetszik:) (nekem kagylós, szerintem oylasmi mint a rizslámpa:)
Én csináltam már vászonra is vasaslóval, katicás ovis szatyrot a barátnőm lányainak. Teljesen jól birja a mosást, de textil lakk kell hozzá.
Nekem nagyon sok szalvétám van, szivesen cserélgetek is:)
Jaja, valami barna, zselés trutyi volt, ami aztán megszáradva nagyon fényes és áttetsző lett. Felvettem a sorozatnak ezt a részét, ha lesz időm megkeresem (mert miért is írtam volna rá a kazettára, ugye), hogy mi is volt az tulajdonképpen.
Aha, meg úgy is jártam, hogy pont letakarni akartam valamit (cipősdobozon a feliratot egy nagy, szalvétából kivágott masnival), és természetesen nem fedte le rendesen, átlátszott :(
Sok mindenre kell figyelni, persze aztán kitapasztalja az ember lánya :)
Ha már szó esett a Spektrum műsorról - észrevettétek, hogy valami más lakkot használt ott a nő a végén. Jóval sűrübb és szebb felületet eredményez, mint amit én dekupázslakk-címen kaptam.
Tehát: lakk tippeket várok! A praktikerben már lestem a különböző dobozokat - megvenni még nem mertem.
Szia:-) Igazad van a szalvétát illetően, azzal csak az a gondom, hogy nagyon oda kell figyelni, milyen az alapszíne annak, amire rárakod. Mert ha a szalvéta világos, a tárgy sötét, akkor négerek tánca az alagútban lesz a végeredmény. Én sajnos már jártam így. Úgyhogy szvsz ajánlatos az előfestés.
Én is szeretek dekupázsolni! És pont az említett Spekrumos műsortól kaptam kedvet hozzá. De nem csak szalvétával lehet (bár az adja ki leginkább az olyan_mintha_festve_lenne formát).
Az eddigi legizgalmasabb művem egy jókora fémdoboz, lisztesdoboznak használom. Baromi randa volt csupaszon, úgyhogy szórólapokból vágtam ki kenyereket, péksütiket, süteményeket és ezzel ragasztottam körbe. Csudajól néz ki ! :))
Éljenek bizony!:-)
A rizslámpát hogy bírtad kidekorálni? Valaki fogta, amíg Te ragasztottad? Mert másképp nem tudom Lképzelni. Egyébként remek ötlet, ha beavatsz a titokba, én is megpróbálom az én két rizsemet "megbolondítani":-)
A domborúhoz már megvettem a masszát, de most valahogy az üvegekkel vagyok elfoglalva. Először egy fadobozon fogom kipróbálni, amire árvácskákat fogok ragasztani, úgyhogy a terv már megszületett. Húsvétra elutazunk, és annyira sajnálom, hogy négy nap kiesik a "művészkedésből", de hát mégse pakolhatom össze az egész cuccot, hogy magammal vigyem... pedig időm lenne rá...
A lényeget nem is mondtam.
Vettünk rizslámpát nappaliba,hogy mégiscsak lógjon vmi szebb is mint a csupasz villanykörte.
Persze csak addig amíg nem lesz pénz beruházni mindenhova új lámpára.:)
Körbedekupázsoltam kék csigákkal meg kagylókkal,és annyira szép lett,hogy nem is vágyunk már "igazi" lámpára.
Szia aquila !!:))
Éljenek a sokoldalú művészek!:O)
Ugyanazt vettem,ugyanott.:)
A gipsz tört el? Úgy a legjobb,ha elsőre kiöntöd a kép "negatívját" és arra teszed a műanyag formát a kiöntésnél.Más tippem nincs,ha jó arányban keverted,és elég ideig vártál a kivétellel.
A szalvétákat a Kreatív Hobbyban veszem,200 pénzért van vegyescsomag.Volt az egyikben kutyás,de már elhasználtam.Majd figyelek.:)
A domborút nem próbálta még senki?
Nagyon jól néz ki.
Én inkább dobozokat dekorálok, az nem törik:-)
Szalvétát nemigen tudok cserélni, mert mindenből csak néhány darabot szoktam venni, van úgy, hogy egy fajtából csak egyet.
Nyuszitappancs, milyen gipszkiöntöt vettél? Merthogy én vmi fehér, olyan hagyományos fehér műanyagot, a Kreatív Hobbyban. És első öntögetésnél eltört.:( És nem ez volt az eslő ilyen, már egy hasonló anyagból készült macit is elnyűttem.:(
Neked bevált..? Bennem volt a hiba..?
Most találkoztam egy vasalós technikával. Próbáltátok már..?
Nincs kedvetek szalvétát csereberélni?:) Kutyásakra különösen vevő lennék.
A Spekrumon már többször ismételtek egy sorozatot Ötlettár címmel. Annak egy teljes epizódja foglalkozott a decoupage-zsal. Érdemes figyelni a TV-újságot, hátha megint leadják.
Ennyit érdemben a témásról.