Hi mindenkinek!!!
A hátsó zár problémám megoldodott! tényleg eltörött ott ahol a kalaptartóbol átjön.Annyira szűkre hagyták a madzagot, hogy még összesodorni sem lehet!!!!!!!!!!!!!
Bele kell toldani madzagot(speciel szilikon boritásut raktam fel ez jól birja a hajtogatást), ennyi. A ködzárófény tényleg hibádzik, de megnéztem nyugodtan ki lehet fúrni, marni, pákával kiolvasztani, kinek mi a szimpatikusabb.Én a furásra, majd a pákával történő kiigazításra szavazok, így megerősítem a kifurt karimát.
Üdv Nagya
Mielőtt nekiláttok kifúrni a lámpabúrát tudjátok meg a KPM-től, hogy átengedik-e a műszaki vizsgán azt az outót, amelyiknek a féklámpával összekeverhető hátsó ködlámpocskája van!
"Engem is megdöbbentett a hátsó "egyködlámpa" (~egygyűrű?), de úgy vagyok vele, hogy ha a legtöbb francia autón, sőt talán a németeken is elég egy, akkor mit trutyizzak ezzel, úccsem látom... :)"
a gond akkor van ha a mögötted lévő sem látja:( mi van ha azt gondolják, egy középen haladó motoros vagy?
én már elhatároztam, hogy kifúrom (hogy nehogy megrepedjen a műanyag nyáron, vagy pedig meleg szobában javaslom, de arra is gondoltam, hogy egy forrasztó pákával metszem ki:)
ja és még valamire jó a dupla ködlámpa, ha rád mászik valaki akkor fékezés nélkül villanthatsz neki "majdnem féklámpát" biztosan rá fog fékezni:)))
hála istennek volt szerencsém látni ahogy egy nagyobb kategoriás opelben is ez történt.
ergo, ahol hajlik egy "drót" az előbb utóbb el is fog törni, tehát csak akkor nyisd fel a csomagtartot ha tényleg muszáj, ezzel is spórolhatsz néhány felnyitást:))))
Amikor vettem a kocsit júniusban, az eladó srác kicsit beégett, mert meg akarta mutatni, hogy mekkora a csomagtartó, de az sem kulccsal, sem központizárral nem nyílott! Kicsit vicces volt ahogy próbálkozott. Azt hitte, hogy nem látom, mert bent ültem a kocsiban. :) Szenvedett, mint disznó a jégen. Én meg kiszáltam és megkérdeztem, hogy megnézhetem-e a csomagtartót! Csak pirulni meg dadogni tudott! :))
Visszatérve a témához:
Vmikor korábban is volt szó ilyen problémáról. A megoldás az volt, hogy megtört a központi zár vezetéke ott, ahol hajlik. Ezt cserélik a szervizben. De szerintem egy kicsi műszaki érzékkel és időráfordítással könnyen javítható házilag is.
A Suzukimon nekem is két télen keresztül Matador volt, most az anyósjelölt kapja meg 10000-ért, ui. mostantól már 14"-os thalicska kerekek kellenek nekem is. Beharangoztam a mai újkocsi átvételt, de szombaton szóltak, hogy holnap (kedd) du-án jelentkezzek a kicsiért.
Engem is megdöbbentett a hátsó "egyködlámpa" (~egygyűrű?), de úgy vagyok vele, hogy ha a legtöbb francia autón, sőt talán a németeken is elég egy, akkor mit trutyizzak ezzel, úccsem látom... :)
Hónapután beszámolok az első kilométerekrűl, hétvégén osztmeg Szüreti Napok Tokajban!! Odavalósi gyerek vagyok, ammeg odavissza 400 km, jösztök Tik is?
nagy buli van mindig, az kedves öreg bácsikák a felelésüket mindig hozzák a szüreti napra, hogy legyen aki hazakiséri őket... :)
Nekem Matador típusú téli gumiaim lettek a családon belülről 10000-ért a négy felni nélkül. Ilyen volt a kettővel ezelötti Suzukimon is és egészen jól szolgált. Tavaly a céges autóra Vredestein-t vett a cég, a 175/65-ös darabja 25000 HUF volt.
VDO CD táram van az anyósülés alatt. Le sem takarom, mert ha nincs teljesen hátratolva az ülés, akkor nem látszik a cucc.
Az autót ma vittem a Renault Dél-Pesthez egy kis karosszéria munkára. Olajat is cseréltetek, meg csipogókat rakatok bele, 12V-os csatlakozó kerül a csomagtartóba és az ablaktekergető elektronizmust köttetem be úgy, hogy levett gyújtásnál is fel tudjam húzni.
Köszi az észrevételeket a ködlámpával kapcsolatban. Azt már tudom,hogy nem fúrom meg, elég a bal oldali is.
Azért elgondolkodtató,hogy 1 nyomorult ködlámpaizzó miatt képesek 2 féle búrát gyártani !! /Igaz bal + jobb oldal amúgy sem egyforma/ Az egyiken van lyuk a másikon + nincs, ez nevetséges - ennek ellenére bevezetékezik + az izzó helye is megvan - GRATULÁLOK !!
A központi zár romlott el vagy a csomagtartó zárja? Kulccsal nyílík?
Az enyémen a csomagtartó zár adta meg magát, márkaszervíz 10 percen belül ingyen javította.Nem én voltam az első, azt mondták konstrukciós hiba /2001 évj/.Azóta O.K
Hali,
Az már nekem is feltűnt, hogy a jobb oldali hátsó ködlámpa nem világít, szét is szedtem, de látva az izzó helyének hiányát, annyiban hagytam a dolgot. Ha viszont az elektronika része tényleg be van üzemelve, csak a LYUK hiányzik, akkor keresek egy megfelelő méretű fúrót és csinálok magamnak jobb oldali ködfényt :-))) A legegyszerűbb tuning :-))
Hi Mindenkinek!
Szomorú hírem van, megadta magát a csomagtartó központi zárja, ha valakinek valami tapasztalata van ez ügyben légyszi irjatok!!!!!!!!!!!!!
A ködzárófénnyel kapcsolatban egyéni meglátásom: ki kell fúrni az izzó helyét.(már ha más minden tényleg passzol)
További balesetmentes Thalicskázást!
Nagya
valóban csak a bal oldalon van ködlámpa, engem is idegesített és kiszedtem a lámpatestet. hát ilyen egy smucig bandát mint a renyó...
a helyzet az, hogy be van vezetékelve a jobb oldali is, a fogalalt is muxik csak egy izzót kellett bele rakni (a tartalék készletből:). mielőtt visszaraktam volna be is kapcsoltam, működött.
És itt jött a meglepetés: a visszarakás nem ment, ugyanis a búrában nincs lyuk az "extra" izzónak, pedig a piros búra meg a foncsoros tükör benne van. Amit sporoltak az izzó árárn azt elba**ták a műanyagon (szvsz az 5gramm műa=izzó:)
Nem kéne lassan valami őszi Thalálkát szervezni?:)
Ma reggel volt itt Debrecenben egy minitalálka,a lámpánál, előttem kettő,mellettem egy Thalicska ,nem mondom jó érzés volt így négy autó egy kupacban:))))
Nekem is csak a bal oldalon van.
Anno az R11-es nek is csak a bal oldalán volt, a jobb oldali csak egy fényvisszaverő prizma szerepét töltötte be, izzónak nem is volt helye.
Kicseréltem egy izzós-ra és fejjel lefelé egy kis módosítással be lehetett rakni. A thalics-nál nem tudom meg lehetne-e oldani valahogy, mert két lámpával jobban mutatna. Majd holnap szétszedem, hátha megoldható.
Hi !
Lenne 1 súlyos kérdésem -Hátul hány ködlámpa van az autónkon ?
Ellenőríztem a lámpákat, azzzzasszony állt a kocsi mögött és figyelte. A ködlámpám csak a bal oldalon világított. A kocsi könyvében az 5.12-es oldalon "az izzók cseréje" címszónál azt írja "Ködlámpa /bal oldal/" Igaz ugyanitt olyan is van " Tolatólámpa /jobb oldal/" ebből viszont megvan mind a kettő nekem. Mielőtt szétszedném világosítsatok fel, Nektek mennyi van ?!!
a megismerés kérdése már más topicokban is felmerült, és egy volt thaliás-forumos (most megános) elmondta: az ő forumuk külön matricát gyártat (gondolom nem nagy összeg) MEGÁNKLUB felirattal, ami elfér valahol a szélvédőn (a hátsó ablak szerencsésebb talán, mert ha szembejövö ablakáról olvasod le, akkor már a következönek tudsz csak villantani), és ez egyértelművé tesz mindent.
Nálam a csomgatartóba kerül a hátfalra és annyira föl amennyire csak lehetett így nem igazán látható még nyitott csomagtartó mellett sem. A magasságom miatt meg én elérem más meg úgysem használja.
Nos, nálam pont ugyanezen szempontok alapján lett a Philips, a srácnál éppen volt ez is, meg VDO is - én inkább a feketét választottam, mert kevésbé virít. Én a vezető ülés alá tettem tépőzárral (a tár egész alja be van ragasztva az öntapadós tépőzár durvábbik felével, így kiemelni szinte nem is lehet, annyira fogja), ott nem annyira feltűnő amikor beszállás után v. kiszállás előtt kicsit előrehajolok - úgy simán elérem és tudom kivenni vagy betenni a lemezeket tartó magazint.
Igazából lehetne csavarozni is, de ahhoz a Thalicsban nincsenek meg a gyári pontok, fúrkálni meg nem akartam.
Namost; az ülés alá símán befér, de, ha nem rángatod helyre az anyósnak az ülését, amiben fektetted az út alatt, hát biz látszik. A sötétszürke szőnyegen csillanó ezüst szín + ugye ingerli a szarkákat és egyéb állatfajtákat. A csomagtérbe helyezett áru pedig, - ha nem is sokat - de helyet foglal és feltűnhet, ha derékig bemászva töltöd újra. Persze sokat segít, ha ezt otthonod békés magányában, vagy olyan helyen követed el, ahol egyébkéntileg nem szox járkálni. Ez nem azt jelenti, hogy nincs javaslatom, de kicsiny üldözési mániámból kifolyólag ide sem írom le.
A VDO CD tárról rosszat nem tudok mondani, bár csak 5 hónapos. Viszont pillanatnyilag hiánycikk. Nemcsak a Fórumon előforduló két hirdetőnél, hanem egy 3.-nál is, akit a kollégáim ajánlottak. Az egyik Úr ajánlott ugyan tizes tárat, de azt nem mertem megvenni. Nem a tár minőségében nem bíztam. Egyébként 30 pénz lett vón.
Köszi a segitséget a CD-váltó ügyben! Még egy kérdés: hova érdemesebb tenni: anyósülés alá vagy inkább a csomagtartóba?
Korábbi topikokban volt szó, hogy a kipufogó bekormozza a lökhárítót és ezért egy kis toldást tettek a srácok az auspuffra. Nem rondítja el ez a kocsi fenekét (még jobban:)))), illetve fenn ál ez a kis füstölés a benzineseknél is?
Szasztok!
Először is gratulálok minden új márkatársunknak, hogy a számunkra kedves autót választotta! Bízom benne mindenkinek bőven lesz örömben része használat alatt, közben!
Mivel én már ügye a másodikat nyúzom, ez már 2x annyit ment, mint az előző., és még meg van...., a mai nap átléptük az első igazán bűvös számot, a 10000 kilométert! Véleményem továbbra sem változott és mindenkit csak biztatni tudok, aki ilyen árkategóriában szeretne autót venni, az nem fogja megbánni!
Lenne mindenkihez egy kérdésem és várok ötleteket, tippeket! Tudom néhányan itt a fórumon személyesen is ismerik egymást, de mit lehetne tenni, hogy a fórumlakók valami alapján, ha útközben találkoznak megismerjék egymást??????? Nem kellene semmi költséges dologra gondolni, és utána sem az lenne a fórum érdekessége, hogy te xy.. nem veled találkoztam az itt és itt.....! Ezt meg lehetne oldani privát levelekkel!!!
Talán a lényeg az volna, hogy útközben ha találkozunk elég villantani vagy inteni a másiknak és tudjuk Ő is ezen kis / nagy / csapat tagja! Nekem a leg kézenfekvőbb ötlet talán a kocsi antennájára tenni valamit! Akár színre festeni, akár valami jelképet rárakni!
Igazán nem tudom!
Várom a tippeket, vagy ha nagy hülyeség szerintetek, akkor azt is bátran vállalom!
Üdv!
Milyen az 'újautóillat'? ;-))
Nekem Philips CD váltóm van, csak annyi a különbség, hogy ez fekete, a VDO meg szürke, a bele ugyanaz - a lényeg: nagyon szépen szól, megérte az árát (mondjuk én még 30-ért vettem, anno annyiba került, de annyit is megért).
Jó utat!
kukucs
Unnézki, hogy holnap még nem, de hétfőn már tuti, hogy saját talicskámmal gurulok ki a szolnoki kereskedésből! Én is sokat gondolkoztam a 16V-n és az ABS-en, de a ráció (a máni...) a limitált széria mellett szólt. A röhej, hogy a családi pénzkunyizás úgy sikerült, hogy csak 200 eFt-t kellett volna hitelként felvenni, erre szóltak, hogy min. 300 kilóFt a hitel..., mindegy a tesóméknak hamarabb megadom a lovettát.
Én már ültem is sajátomban, de a műszaki, papírügyek tartanak egy hétig.
Korábbi topikban olvastam, hogy 25eFt-ért lehet CD váltót (VDO?)i az ótóba, van vkinek tapasztalata ezekről?
Csácsumi!