Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

norbos Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4120
Kedves Pferco! Ez a téligumi maszlag ahogy te nevezed 10 évvel ezelött valóban nem volt téma.Azóta kicsit más értékü autókkal közlekedünk és nem fényűzés megóvni a gépet egy kis lámpa,lökhárító,vagy sárvédő töréstől, magunkról nem is beszélve.(Bár az ördög nem alszik!!!)Fenyűzésnek inkább a plusz lemezfelniket tartom mivel pl.a négy darab új utángyártott kb 44000.Ft,ebböl a pénzböl megoldható a téligumi prbléma.Az átszereléstől (ha szakműhelyben végzik!)a gumi nem károsodik sőt attól sem ha le van engedve.A lényeg,hogy ne legyen összenyomorgatva.Legjobb ha kettesével esetleg ha kevés a helyed negyesével egymásra fekteted őket.
Előzmény: pferco (4118)
zsuga666 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4119
FIFTY már +válaszolta a felét. A kupaknak, ha szintén lágy műanyag van 1 füle. Na azt teszed be elsőké0nt, félig visszahajtva, majd utánaszuszakolod az egész dugót. Ottmarad, csendes.
Előzmény: Laja73 (4112)
pferco Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4118
téligumi: hát lassan annyit mondja mindenki, hogy én is talán beveszem azt a kommerciális téligumi maszlagot. (bár nem értem, hogy 10 évvel ezelőtt még csak nem is hallottunk ilyen fényűzésről, mégis mindenki túlélte:) A könnyűfémeseknél érthető a csere, mert a felnit is kímélni kell a hidegtől és a sózott utaktól.
Nos, abban tudnátok-e véleményt mondani, hogy ha téligumit veszünk akkor nem-e kell felnit is venni hozzá? ugyanis valahol azt olvastam, hogy (pl akik könnyűfémesek) a leszerelt kerekeket nem szabad leereszteni, sőt inkáb egy picivel keményebre kell fújni, mert a gumiban lévő szövet/fém hálózat károsodik ha sokáig alacsony nyomáson áll, nincs kifeszítve. (ezt szakember nyilatkozta)

vélemény?

norbos Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4117
Hali mindenkinek! Wiccy kérdezte,hogy hol vagyok megtalálható,téhát a város ahol tevékenykedem:Pécs.Tel:06/70-237-82-35
Előzmény: wiccy (4110)
rhapsody Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4116
Sziasztok!

Itt egy cím lista, annak aki téli gumit akar venni.

http://www.gumibolt.hu/uni/forg.htm

tefi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4115
Én tegnap vettem téligumit. Akcióban 11.200 Ft / listaára: 13.738 Ft./ Barum Polaris-2 - idei fejlesztés. Igaz nem jössz ki 40-ből, de közel van hozzá. A gumibolt.hu oldalon találsz országos partner listát hozzá, ha érdekel - én is ott találtam. Télen jó ha megyek 2.000 km-t, ezért nekem ez bőven megfelelő !! 2 év gari van hozzá ! Ja és ellenőríztem a gyártási időt rajta - amit korábban valaki már javasolt - 2003. 27-ik hét. Csak azért, nehogy évekig raktárban heverő gumit sózzanak az ember nyakára /kerekére/.
Előzmény: JÉÉÉÉ (4111)
FIFTY Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4114
HI!

(olaj)kályha = 1,5 dCi >>>>és nekem is azt javaslák, hogy "olajtartályt nem kiszárítani, ha jót akasz" !!

Előzmény: Laja73 (4112)
Laja73 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4113
Köszönöm szépen:)
Amúgy van vigyorgós kép, a keresked? akart csinálni egy ilyet rólam, a kocsi mellett állva...
Váltózár meg gravír már benne volt

Amúgy neketek is alá kellett írni egy papírt, hogy ezt és ezt a tartozékot átvettem?

Előzmény: KorI (4109)
Laja73 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4112
Alessza, kösz! Nahát.
Amúgy sajnos csak reggel marad meg rajta a kupak, amikor össze van menve. Mert amúgy leesik.
Félek, a kályhát nemtommi:)
Előzmény: zsuga666 (4108)
JÉÉÉÉ Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4111
Sziasztok!
Én is most dolgozom a téli gumi kiválasztásán:)
Ez nem vicc! Nem valami egyszerű a feladat , túl sok a jónevü gumiscég.(Nem úgy mit két átkossal ezelőtt) most a bőség zavarával küzdök. Sajnos csak kb 40 ezer jut erre a mutatványra, és mind a négy gumit szeretném lecserélni. Az előző autómon (Mitsubishi Lancer) Pirelli Winter gumik voltak, csak a felniméret hibádzik. A Misura 13"-os gumik kellettek, A Thalicska meg persze egy mérettel nagyobb, Így a pirellik hiába egy telesek nem tudom felrakni őket. Ha tud valaki olyan megoldást ami kijön 10e/db-ból irja meg. Egyégként a fogyasztásom az első három tankolás szerint 7,1 ;6,9 ;6,5 ebőll az is kiderülhet hogy még nem töltötte be a Kicsike a 2000 kilómétert:) Igaz hogy a klímára már nem igazán volt szügség, és a pörgetést sem vittem tulzásba.
Előre is köszi.
Széles utat , gumifát mindenkinek.
Előzmény: norbos (4106)
wiccy Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4110
Hali norbos!

Téged hol lehet megtalálni?
Ha nincs túl messze, lehet, hogy egyszer elnézek arrafelé!

W.

Előzmény: norbos (4106)
KorI Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4109
Hi Laja,

szivet gyönyörködtettő kép a ITY-987 ről!!!!

de a legfontosabb megint lemaradt a képről: a fülig érő mosoly fényképe : ti. amikor kigördültél a RH-tól!

na csá!

PS: ne feledd a váltózárat és a gravirozást mihamarabb elintézni!

Előzmény: Laja73 (4105)
zsuga666 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4108

Ha van váltózárad, lesd meg feltetted-e a zárókupakot. Saját tapasztalat szerint; a lámpa első villanásától, min. 100 km. Persze, kinek, hol villog. Azt viszont forrón ajánlgatták, hogy a kályhából még véletlenül se fogyjon ki az olaj!!
zsuga666 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 4107
hali
norbos Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4106
Mit jelent nálad a négyévszakos jelző? Mert ha az M+S vagy M&S jelzésre gondolsz az azt jelenti hogy Mud+Snow tehát Sár+Hó és egyaránt megtalálható a téli illetve a négyévszakosnak mondott gumikon is.Sajnos igazi négyévszakos gumi nem létezik mert vagy inkább téli és mivel puhább keverékből van nyáron nagyon kenődik az aszfalton,ami labilissá teszi az autót,vagy inkább nyári és a kéményebb keverék miatt télen alacsony hőmérsékleten rideggé válik és száraz úton is képes csúszós meglepetésekre,a hórol már nem is beszélve.A téli gumik között sem a mintázat az igazán döntő tényező mivel a legtöbb gyár képes az úgynevezett lamella technológia profi alkalmazására,hanem a gumikeverék összetétele teszi a jó gumi azzá ami. Kb két-három hét múlva már érdemes feltenni a téligumikat mert valószinüleg akkor már +7C' alatt lesz a hőmérséklet ami a nyári gumikkal már olyan jó dolog.
Előzmény: RiCS (4104)
Laja73 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4105
Üdv!

Megjött, íme!

A kilométeróra 37-nél állt, amikor átéltem vele életem első igazoltatását:) Pedig akartak szondáztatni is, de úgy meglepődtek, hogy egyből elengedtek, még a biztosítási papírokat sem nézték meg (amúgy kötelező 39e/év, casco lopásnál 10% illetve törés esetén min. 200ezer önrésznél 115e/év, első évben értékcsökkenés nélkül).
Sajnos sok dolgom volt, úgyhogy az autóvásárlás tulajdonképpen futtában történt, 2 cég között, így nem is volt még időm próbálgatni, gyönyörködni benne, de 2 kérdésem már van is, feltenném:

- ha kigyullad a benzinkút-ikon, akkor hány liter van még benne? állítólag 8, de a mutatót nézve, nekem az soknak tűnik
- nagyon behallatszik jobb oldalon elöl a motorzaj, ez mi lehet? mintha lukas lenne, de csak a jobboldal

Köszi

RiCS Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4104
Osztom a véleményed, bár én négyévszakos gumikkal járok, tavaly ősszel csak két gumira futotta és előre kellett tennem őket. :) Az első hó leeste után az autó érdekes módon kezdett viselkedni; a legtöbb kanyar és ív megtétele után kisebb ellenkormányzásokkal kellett irányban tartani, mert a fara csúszott.

Szóval a matador nem szerencsés ? :) Akkor miféle négyévszakost ajánlasz helyette ?

RiCS

Előzmény: norbos (4103)
norbos Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4103
Bocs,hogy csak most reagálok a témára de nem voltam gép közelben. Elöször is előre bocsátom,hogy kilenc éve űzöm a gumiabroncsokkal kapcsolatos ipart. Nos téligumit mindenképpen négyet vegyetek mert ha a hátsó tengelyen nyári van az elsőn téli az rosszabb mintha négy nyári lenne rajta,mert ha egyszer megindul a kicsike fara akkor hiába a vezetői tudás,pöröghetsz mint a ringlispil.(Tapasztalatból mondom.)A viszonylag olcsóbb téligumi is jó választás lehet főleg ha valaki viszonylag keveset szaladgál télen.Én a másik autómon az ötödik telet fogom megkezdeni egy garnitúra gumival.(nokian NRW régebben NOKIA-nak hivták most sem drága márka,nokian WR 18-20000Ft/db)Szerintem 25000.-Ft egy GoodYear téli gumiért kicsit tulzás főleg annak fényében hogy ez a nyári amit gyárilag a Thalicsokra tesznek egy kalap sz...Ha találtok a lakóhelyetekhez közel olyan gumist aki foglalkozik Dunlop-al akkor esetleg meg tudjátok akciósan szerezni a Wintersport M3-ast 16000.Ft-ért.(Vagy el tudom küldeni 16000.-plusz postaköltségért utánvéttel.(Ez itt a reklám helye volt))Egyetlen márka van amit nem szeretek az a Matador,és nem a kepességei miatt mert az első télen még jól megy viszont rengeteg vele a garanciális probléma.Mára ennyi.(Folyt.köv.)Jó Thalicsozást!Csákány.
Előzmény: KorI (4033)
ATóth Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4102
Hát a gyúútás nélküli ablakozást.
Előzmény: Alexfux (4098)
Alexfux Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4101
Nekem most van az autóm szervízben, ott kértem meg az autóvillamosságis havert, hogy kösse be a villanyablakot az általad említett módon. Nem tiltakozott az ötlet ellen, tehát remélem, hogy meg lehet csinálni. Lehetetlen nincs, csak tehetetlen szokta mondani az öcsém. Nem értek az autóvillamossághoz, de szerintem csak el.ablak motorjának kell a pozitívját átkötni egy olyan helyre, ahol gyújtás nélkül is van áram. Pl. a rádió is megy gyújtás nékül (ha bekapcsolom.)
Előzmény: Eleven26 (4100)
Eleven26 Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4100
Udv Mindenkinek

Egy kis info az elejere, a fogyasztas most, hogy igy elment ez a nagy meleg 6,3-6,4l/100km, szerintem ez eleg jo (1.4 16V).
Ellenben valaki irta, hogy megcsinaltatta az elablakot ugy, hogy gyujtas nelkul is menjen, ez erdekelne, hogy hol es mennyiert tette?
Mert nekem anno meg azt kozoltek, hogy ez lehetetlen:-)

Kellemes kocsikazast

lakivili Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4099
Sziasztok!

Tegnap hazahoztam az új thalicskámat... így már cuzammen 80 km van benne. Persze az első benzinkútnál telenyomattam naftával, elkezdődik a fogyasztás méricskélése...
Kicsit más a Suzi GL után.
Nos egyszóval (kicsit ferdítve a Toldit): köztetek vagyok aranyos vitézek, most már én is thalicskát vezetek..:)
Az nayós jelöltéknek is nagyon tetszett, kényelmi okokból WagonR-t akartak venni, de most lehet, hogy beleszerelmesedtek a Tháliába, Ja rögtön belenyomattam egy zsák hagymát is, most már van buké a csomagtartóban (éjjelre kivettem belőle...)
Audi A4-es haverom is rögtön kipróbálta, s azt mondta: "jobb, mint gondoltam". Erre majdnem megütöttem, ui. nem lehet ennyire prekonzervatív előítéletekkel rendelkező németautós (amúgy jósrác).
Mindenkinek jó thalicskázást (most már magamnak is:))!

Alexfux Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4098
Pontosan mit is?
Előzmény: ATóth (4097)
ATóth Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4097
Rossz autót vettél.
Az enyém ezt gyáriasan tudja.
:-)
Előzmény: Alexfux (4082)
nagya2 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4096
No adjisten!
Mint már emlitettem volt az elöző autómon(Skodáltáltos Favorit GLX)külön külön lehetett felkapcsolni,MERT AZ MÉG NEM A KÖLTSÉGORIENTÁLT KAPITALIZMUSBAN készült.Gondoljatok bele mennyibe kerül még+1 kapcsoló,+ munkaidő, noés most x meg több 10000 autóval, ugyanez érvényes a feszülő, és ezáltal eltörő csomagtartó központi zár vezetékre is!!!
PROFIT PROFIT PROFIT STB
Üdv Nagya
Előzmény: kukucs33 (4094)
Laja73 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4095
Mivel 1 kapcsolóval kapcsolódik mind a 2, nem lett volna logikusabb

mivel 1 kapcsolóval kapcsolódik, nincs helye logikának:)
de valóban, szerencsésebb lett volna, ha különválasztják. mennyire bontható, egyáltalán hol van? bizonyos dolgokat lehet, hogy érdemes megbuherálni, akár műszerfal alatt, hogy ne legyen összegányolt hatása

Előzmény: tefi (4093)
kukucs33 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4094
Másik oldal: megyek Kispesten, vagy hol, az Ady Endre út folytatásán éjjel és felnyomom az elsőt, hogy jobban lássam a gödröket, akkor meg felesleges a hátsó...
szvsz mindegy, a jó megoldás a külön kapcsolhatóság lenne
Előzmény: tefi (4093)
tefi Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4093
Még 1 észrevétel a ködlámpánkkal kapcsolatban. Mivel 1 kapcsolóval kapcsolódik mind a 2, nem lett volna logikusabb, ha először a hátsó és utána az első kapcsolódik fel ? pl. autópályán mész nagyobb esőben, az elsőre nincs szükséged, de mégis fel kell kapcsolnod a hátsó miatt.
Alexfux Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4092
Engem nem zavar az egy ködlámpa hátul. Ezt is jól lehet látni és aki motorosnak néz az IQ bajnok. Mondjuk a kettő akkor jobb, ha az egyik éppen kiég, akkor ott van a tartalék. De hátrány, ha arra a sok idiótára gondolok, aki éjjel-nappal égeti a ködzárófény(eke)t az időjárási és látási viszonyoktól teljesen függetlenül. Az ilyenek azt az egyet sem érdemlik meg!
RiCS Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4091
Hi.

Nekem a 19-esben is csak bal oldalon van, de a jobb oldalon is van egy teljes értékű hely, ahová az izzót foglalatával együtt be lehet csavarni.

Egyszer láttam egy elmés 19-es tulajdonost aki két izzószálas izzókat szerelt a ködzárófények helyére és amolyan amerikai autó stílusban párhuzamosan kötötte (valszeg) a fék/hátsó helyzetjelzővel őket.

Előzmény: rhapsody (4074)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!