Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Alexfux Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4172
MOndjuk én nem részletre vettem, de engem is agyonvágna egy lentebb említett problémasor. Mehetnék vissza ladásnak :-)!
Előzmény: iMre (4171)
iMre Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4171
Azt hiszem ez az autosok remalma, es az elektronikaval egyre jobban felszerelt kocsiknal ilyen elofordulhat. Aki valami reszletfizetesre vette a jarganyt egy hasonlo eset garancian kivul betette az ajtot ...
Előzmény: wartburger (4170)
wartburger Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4170
Szia Laja!

Mesélek egy történetet nektek:
Baumgartner Budaörsi úti szerviz. A cégemnél sok Renault van, Clio, Thalia, Megane, Laguna vegyesen, mind benzines. A főnökömnek Megane 1,4-16V van. Most kétéves az autó olyan 120ezer van benne. Kb. 80 ezer km-nél kigyulladt neki is a kis sárga szerviz lámpa. Annak rendje szerint elvitték a gépjárművesek a szervizbe, ahol szépen törölték a risztást, újra töltötték a komputert, hogy miért gyulladt ki nem keresték (javitás: 68eFt). A lámpa persze újra kigyulladt és most már néha rángatott is az autó (két-háromhengerrel ment) aztán megjavult. Az autót megint elvitték a szervizbe. Most azt mondták, hogy rosszak a gyújtótrafók, azt amúgy is szériában cserélik mert gyári hibásak! Kicserélték, komputert újrahúzták (javitás 132eFt). De az a mocsok lámpa megint kigyulladt, de most már a főnököm se foglalkozott vele. El is ment vele kb. 10000km-t gond nélkül, aztán együtt megyünk vidéken országúton, éppen egy kamiont előzünk és egyszercsak a motor megáll, a műszerek kialszanak. Óriási szerencsénkre senki nem jött szembe. A jelenség többször megismétlődött, a km számláló ilyenkor véletlenszerű értékre állt be (0-400000km). Autó irány a szerviz, tanakodnak, de nem tudják mi lehet. Akkor komputer csere stb. (javitás 220eFt). Egy hét múlva az autó ugyanezeket produkálta, irány a szerviz, kötelező 120ezres javitások, katalizátor csere (javitás 400eFt).
A javitás után az autó ugyanúgy rossz, balesetveszélyes, viszont a cég kiköltött 820ezer Ft-ot, a szerviz meg csak vonogatja a vállát.

Úgyhogy ne hagydd magad, igenis az a lámpa mutat valamit, ha nem találják miért világit adjanak egy nyilatkozatot, hogy nem kell vele foglalkozni! Ja és javaslom vidd másik szervizbe.

Előzmény: Laja73 (4159)
wiccy Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4169
Engem is érdekelne a dolog!

Riasztó ára
ablakfelhúzás (riasztóval központizárral)
kpzár van!

W

Előzmény: Gyap (4156)
topo Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4168

A gyári adatok szerint igaz. A gyakorlatban úgyis sofőr függő.
Előzmény: Laja73 (4164)
Alexfux Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4167
A kérdéseidre nem tudom a választ, remélem a Renault-nál tudják. De köszi, figyelni fogok az általad felvetettekre.
Előzmény: KorI (4155)
Nandi77 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4166
Ja és a fogyasztásom is felszaladt 11l főléAzóta normálisan fogyaszt 5,5l klímával a csúcsom 1.4 8szelepesen.
Előzmény: boszi70 (4160)
Nandi77 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4165
Szia Boszi 70! Ez a golnd nálam is előjött 13 hónapos korában én Vásárhelyen a Renault Fejesnél vettem ott is szervizeltetem megvagyok vele elégedve mivel nem Hmvhelyi vagyok ezért telefon a srácok kapásból megmondták hozzam be 10 perc és kész lesz! Így is volt. Mondjuk nálam először csak dieseles hangja lett majd egy-két nap múlva mert nem volt időm egyből átvinni a kicsikét szóval akkor már elindulni se nagyon akart csak kb minden 15-dik öninditózás járt sikerrel! Szóval átvittem s még garanciában kicseréltek valami motor fordulatszám ellenőrő kis izét azóta eltünt ez abaj s tényleg 10 perc volt a javítás 2 csavarki kábel lehúz újbe ennyi!
Laja73 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4164
sajnos már este újra el?jött. miközben állt! mikor leállítottam, még semmi, majd amikor pár óra múlva beültem, már gyújtás után is égett folyamatosan, el sem kellett indítani. most fel kéne hívnom a szervízt, de aszonták, ha megint el?jön, tovább kell bennhagynom a kocsit, ez vajon mit jelent, akár egy napot is? ilyenkor van cserekocsi? fontos volna ma (mikor nem?) ugyanis az autó...

olvasgatom az automotor.hu 2001-es cikkét, és azt írja a nyolcszelepesr?l: "fogyasztása pedig jócskái meghaladja az erosebb változatét"

ez igaz?

Előzmény: iMre (4162)
iMre Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4163
Hello boszi70.
Erdekel ez a dieseles hang, nehany kerdes:
- melyik benzinmotor van az autodban (75LE v. 98LE)
- mikor hallatszik a hang (reggel hideginditaskor rovid ideig vagy akkor (is?) amikor meleg?
- neha a kapcsoloszekreny zaja ijeszti meg az autotulajdonosokat, kinyomott kuplunggal is ugyanolyan a hang (ezzel el lehetne kuloniteni, hogy a gond -ha tenyleg az- a motobol van vagy a valtobol)?
- hany km.-t futott az auto, mikor volt olajcsere?
Miert erdekel a tema? Olvasd el az 1912-es hozzaszolasomat.
iMre Creative Commons License 2003.10.10 0 0 4162
Hatha tobbet nem jon elo ...
Azert felhaboritanak tartom, hogy a Renault servizben ne ismerjek, milyen fordulatszam, homerseklet ertekeknel mer a lambdaszonda (en nem vagyok autoszerelo, de tudtommal a lambdaszonda mindig mer, jeleket kuld a szamitogephez es az ennek megfeleloen keveri a benzint a levegovel).
Előzmény: Laja73 (4159)
wartburger Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4161
Hello
Nem a hangszorókkal van a baj! A gyári VDO gyártmányú rádió egy kalap sz.. Nekem is az volt benne, kvartyog dübörög, magasa egy csepp sincs. Ajánlom Panasonic CD-MP3 tunerjét (53ért láttam a Tescoban), meg fogsz döbbenni a különbségen! Nekem most az van.

üdv

Előzmény: Alexfux (4154)
boszi70 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4160
Sziasztok!

Segítsetek! Mitől lett a 8 hónapos kocsimnak dieseles a hangja (egyébként nem diesel). A szervízben azt modták, hogy teljesen normális a hangja, de nem ilyen volt (lehet, hogy nem tünt fel nekik, hogy nem diesel a kocsi?). A szomszéd új diesel Megane-ja halkabb.
Ja és a fogyasztása horror. 10 felett van.

Tud valaki valamit mi volt a gond a nyáron kigyulladt Thaliaval?

Szegedi, illetve környéki Thaliasok jelentkezzetek!

Laja73 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4159
Hi Kori,

Most jöttem vissza szervízből (láttam szegény felemelve:( ), azt mondják, egyelőre csak törölni tudták a kompjúter memóriájából a riasztást, valami ilyet írt ki, hogy a jobb hátsó kipufogó lambdaszondájának zónájában történt hibajelzés (bocs ha értelmetlen, ezekre a szavakra emlékszem).
Sajnos nem biztos, hogy ezzel meg van oldva, mert állítólag egy adott fordulatszámon és hőmérsékleten méri csak a kibocsátást, de azt ők sem tudják, mik ezek az értékek, hogy ellenőrizhessék.

Előzmény: KorI (4155)
R5TL Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4158
5 liter.
(4.9)
Előzmény: Eleven26 (4157)
Eleven26 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4157
Hali

Koszi Alexfux az infot.

Most akarom olajcserere vinni a jargany (1.4 16V), kerdesem az volna mennyi olaj kell bele?

Udv

Gyap Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4156
Üdv Mindenkinek!

Csak így reggel gyorsan....
Ahol szerelték az autómba a risztót, ott kérdeztem rá az ablak felhúzásra! Nekem meglepetés volt mikor említették, + 12.000 Ft környékén a riasztóhoz tartozik egy kis doboz ami elvégzi a műveletet a központ zár és a riasztó élesedése közti max 30 másodpercben! Az én paraszti elméletem szerint azért csak ennyi idő alatt mert utána, hogy ne legyen semmi gond az ablakemelő motor esetleges leéégésével, utána nem is kap áramot és a rövid idő alatt meg nem tud tönkre menni!!!!

Röviden ennyi!

Balesetmentes Thalicskázást mindenkinek!

Üdv: Gyapi

KorI Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4155
Hi ALexfux:

hol csinálják meg neked a távirányítós ablakkapcslót? Rh-ban?
és... mi biztosítja, hogy nem fog az ablakfelhuzás során bekapcsolva hagyva a felfele mozgató motor!? ti: ha kézzel nyomod a kapcsolót: az nem áll meg a próbálkozással (berreg vmi motor) amig nyomom ergo: nincs érzékelöje, hoigy most már be van csukva, ne forogjon a motor... vagy iolyet is beszerelnek vele?!?!?!

LAJA73!!!!
sikerült kideríteni az égő katalizátorlámpa okát?!??! a szervizkönyv szerint rögtön be kell vinni a szervizbe ilyenkor az autót!!!

üdv:

KORI

Alexfux Creative Commons License 2003.10.09 0 0 4154
"A gyujtas nelkul mukodo elablakrol van valami hir?"

Hát, úgy tűnik, hogy tényleg nem egyszerű. Azt mondta a haver, hogy ha direktbe bekötné, akkor sok más dolog is kapna áramot és az nem lenne egészséges. Ezért azt a megoldást választottam, hogy a távírányítóval fogom csukni az ablakot, de ez kb. 7000 HUF-ba fog fájni nekem. De utána viszont állat-király lesz! Megnyomom a távirányító gombját és az ablak felmegy és az ajtó bezár! Mint a nagyoknál!!
Beszerelték a gyári csipogókat előre. Valamivel jobban szól a rádió, de méginkább az az érzésem, hogy az egész hangszóró szettet el kellene dobni, venni valami rendeset és egy erőlködővel meghajtani. A 12 V-os csatlakozó nagyon király a csomagtérben, mindenkinek javaslom! Végre betehetem hátra az elektromos hűtőládát, nem csúfoskodik a hátsó ülésen egy-egy alkalommal. Kijavították a horpadást a hátsó ajtón, olyan mintha új lenne.

Előzmény: Eleven26 (4150)
pferco Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4153
ülés: hát nekem is volt egy vádli görcsöm mire hozzászoktam (bár első saját autó volt, úgyhogy magához a folyamatos vezetéshez is hozzá kellett szokni:))

fogyasztás: nekem sose volt 8 liter meg e fölötti, bejáratosan sem (na, jó, eccer, volt egy céges kirándulás egerben, hegyre le-föl és a cég fizette a benyát, hát nem sajnáltam, 8,4 körülit nyomott a picike), de nem tudom lenyomni 7 alá (eccer volt 6,9) általában 7,3-7,6 között változik, legtöbbször BP, plusz egy kis szeged-bp, tehát max 200km van országúton tankonként.
hogy lehet lejjebb vinni? lehet? (1.4 16v)

rubrika: nekem is szokatlan volt a gyors tankolásra figyelmeztető lámpa és eleinte mindig hamar tankoltam, kb 500km-nél, de utánaszámoltam (ha 8-at enne az is 625km) és most már mindig 600fölé engedem (1,4 16v). amikor folyamatos lesz a világítás (kb piros vonás teteje, akkor még jó 100km van benne.

üdv,
ferco

tefi Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4152
"Most olvastam az indexen, hogy minden harmadik Mo-n eladott Renault az Thalia."
Egész pontosan 9 hónap alatt 4.500 db-ot adtak el. A hétvégeket+ünnepeket is számolva 16,6 db minden nap !!! Hol vannak a többiek, miért nem irogatnak ide ? Lehet,hogy még örömködnek az gépnek és majd utána jönnek ?

Előzmény: Eleven26 (4150)
IOA Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4151
A magam részéről azt fontolgatom, hogy a gázpedál rugóját ki kellene cserélni egy erősebbre. Azt vettem észre magamon, hogy állandóan begörbítve tartom a talpamat a cipőben annak érdekében, hogy a pedált finoman tudjam kezelni.
Előzmény: lakivili (4148)
Eleven26 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4150
Hali

A gyujtas nelkul mukodo elablakrol van valami hir?

Most olvastam az indexen, hogy minden harmadik Mo-n eladott Renault az Thalia.

Udv

Laja73 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4149
tényleg, ez a lábtartás nekem is furcsa volt, de nem is tudatosult bennem, hogy mi az oka, csak azt éreztem, hogy a levegőben kell tartani

a párátlanítás nem belső keringetés szerintem

viszont folyamatosan ég a katalizátor-visszajelzőm

Előzmény: lakivili (4148)
lakivili Creative Commons License 2003.10.08 0 0 4148
Sziasztok!
Hétvégén belepakoltam az akkor 5 napos autóba 500 km-t, és én is folyamatosan figyeltem a benzintank állapotát (mármint a mutatót). Megnyugtattatok, hogy lejjebb fog menni, mert a 8 l/100 km kicsit tulzás lenne.
Amúgy az 1.0 Suzi után nagyon kafa ótó, végre ez ötösben is gyorsul.
Nekem egy gondom van összesen: nem elég hosszú az ülés, nem támasztja alá a jobb combomat, hétfőre szinte izom lázam volt, ui. tartanom kellet izomból az egész alsó-lábszáramat, mert különben 150-nel mentem volna, ha ráengedem a pedálra. Próbáltam hátratolni, emelni, süllyeszteni, stb. az ülést de még mindig nem OK (nagyon hozzászoktam a Suzukihoz?)Ja, a térdem sem OK teljesen(keresztszalag+porc sérülés... de gyönyörű gól volt!:)), januárban műtetem.
Tudtok valami jó tanácsot adni ezzel kapcsolatban.
A páraeltávolítást belső keringtetéssel kell a klímával, ugye?

Csőztök!

Előzmény: Laja73 (4147)
Laja73 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4147
nekem is 65-70 km egy rublika - kivéve az utolsót, ami vagy 200:)
az első 1000 km kb. 6,8 literre jött ki

"a könyv szerinti módszer nálam teljesen bevált. Igaz hogy én nem mentem 120 km/h fölé"

akkor ez nem a könyv szerinti módszer:)

a klímának meg nagy hasznát veszem, sőt, tán jobban, mint nyáron, azonnal eltünteti a párát, még a hátsó ablakokról is

Előzmény: JÉÉÉÉ (4146)
JÉÉÉÉ Creative Commons License 2003.10.07 0 0 4146
Sziasztok!
Nem szeretnék túl sokáig untatni senkit a fogyasztással, de a könyv szerinti módszer nálam teljesen bevált. Igaz hogy én nem mentem 120 km/h
fölé, és nem pörgettem tovább 3600-3700-nál.Igaz hogy még csak 2000-km van benne, de a ketdeti 8,5 literről már lement 7 literre. Igaz hogy nem nagyon kell már használni a klímát(sajnos), és főleg Érd és Biatorbágy közti 20 kilómétert teszem meg napjában többször. Én úgy vettem észre hogy egy rublika kb. 65-70 kilóméterre elég.
Na sziasztok jó Thalicskázást mindenkinek.
Előzmény: Laja73 (4136)
Laja73 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4145
Hát, sajnos a 3500 helyett most már 3700 volt kb 50 kilométeren át, mert erről nem tájékoztak külön, én meg úgy gondoltam, a 120 ötösben nem vészes (ha már a könyv is 130-at ír). Amúgy nagyon vigyázok, sosem mentem 3500 fölé ezen kívül.
Lehet, hogy ennek utánanézek Renault-nál, legalább más ne szívjon vele!
Előzmény: FIFTY (4143)
Laja73 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4144
Hi!

Ami azt illeti, dCi-nél külön leírták, mi a helyzet, ott egyébként még szigorúbb a dolog! A 16 szelepesnek meg szerintem ugyanaz az áttétje, mint a mi 8v-sünknek.

Előzmény: tefi (4142)
FIFTY Creative Commons License 2003.10.06 0 0 4143
Üdv!

Nem tudom a benzines kollégák miért hallgatnak; nekem (olajkályhás)nagyon a lelkemre kötötték, hogy a bejáratási időszak fordulatszám előírásait BE KELL TARTANI. A motor a km-ek előrehaladtával lett egyre hatékonyabb, erősebb.

TEHÁT CSAK TÜRELEM, MEGÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Laja73 (4140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!