Néhány napja kiürült egy instant teás műanyag doboz, sárga tetővel. Megcsináltam ma egy zöldségeket - saláta, uborka, paradicsom - ábrázoló szalvétával, nagyon szép lett. Az aljára is jutott a szalvétából. MEg vagyok elégedve az eredménnyel:-) A tető kicsit rendetlenkedik a szalvétarétegtől, de majd rávesszük az együttműködésre:D
Ó, erről hosszasan tudnék mesélni!:) Nálunk a páromnak szerintem fogalma sincs, mennyi pénzt verek el ilyesmikre, de jól is van ez így:-) Egyébként nagyon helyes az egész család, folyton bíztatnak, dícsérnek - de hát ez is pont így van jól!:)
Ja és akartam mondani, hogy már próbáltam a kreatív hobbyban kapható kőhatású pasztát is a gipsz képkeretre.Tök jó.És az benne a szuper, hogy olyanra szinezi az ember amilyenre akarja...
Mzs, nekem sincs kocsim most egy ideig, én tömegközlekedve nem tudtam jobbat kitalálni, mint azt, hogy leszálltam a 3as villanyosról a Mázsa téren és besétáltam. Elég kellemes kis túra de ki lehet bírni...ne magassarkúban menjél...:-))
Biztos meg lehet közelíteni a gyógyszergyár/vasúti átjáró irányából is de szerintem onnan sincs közelebb.Ha megkapod a térképet biztos jobban képben leszel...
Lányok, lehet, hogy már vki írta, de nincs kedvem végigolvasni... A Pannoncolor ragasztólakk elnevezésű termékét nagyon ajánlom erre a célra, minden felületre, a textilt leszámítva, mert ott nem túl tartós... Alapozni pedig ugyan ennek a márkának az akril festékeit. Tubusban, tégelyben lehet kapni. Ami nagyon lényeges mindkettőnél, hogy VÍZZEL HIGÍTHATÓ, nem oldószeres, gyerekek is használhatják... Én pl. gyakran készítek kaspókat egyszerű, mezei, olcsó, terrakotta virágcserepekből. Húsvétra is csináltam...
Szal' jó munkát...:o)
A Barabás utca tulajdonképpen a Pongrácz út folytatása a Kőbányai út másik oldalán, vagyis párhuzamos a vasúti sínekkel. (A sínek túloldalán van a Vaspálya utca) Ha hétfőig ráér, akkor elküldöm a térképüket egy szórólapról.
hehe :-)
csak édes párom idegbajt kap tőlem már az elvesztegetett forintok miatt :-)
a héten 5e-t hagytam a kreatív hobbiban, pedig nem vettem csak pár üveg festéket...
Nem, nem ugyanaz volt a szín, a működőképes kék volt, a befuccsolt meg barna. Ráadásul milyen ronda barna!:DDDDDDD Na mindegy, valahogy rendbe pofoztam a dobozt, távolról sem olyan lett, mint amit elképzeltem, de elmagyaráztam a lányomnak, hogy pontosan ilyet szeretett volna:DDDDDDDDDDD
Szerintem mindannyian örülnénk, ha nem lennének ilyen drágák a festékek, de hát a hobbi költséges mulatság:-) Pláne, ha az ember fia-lánya többféle ágban is tevékenykedik. Nekem arra kell a legjobban odafigyelnem, hogy a nagy művészi felindulásban lehetőleg ne keverjem össze az akrilfestéket az üvegfestékkel, mint ahogy azt ma reggel majdnem megcselekedtem:)))
Én a Nagymező utcai boltban vásárolom az akrilfestéket, de ahogy olvasgatom itt a topicocat, holnap lesz a napja, hogy elhaladok a Pannoncolor boltba.
Én nagyon jó minősségű akril festéket vettem a Nagymező utcai hobbibolt _melletti_ művészellátóban. Már vagy egy éve volt, így nem emlékszem az árra, de viszonylag drága volt (200 ml 6-700 Ft kb.), de nagyon jó vele dolgozni és olyan szinválaszték van, hogy zavarbajöttem tőle:), csak sárgából volt vagy 12 árnyalat...
ja és hogy milyet...( jól el vagyok itt magamban) :-)
Hát van a tempera azt nem kell magyarázni,bár ezek jobb minőségűek, mint amit iskolai használatra lehet kapni...
Vehetsz akrilt is ami hasonló,de abban különbözik a temperától, hogy száradás után már nem oldódik vízzel, ecsetet rögtön ki kell mosni használat után.Valamivel teltebb színt ad és lényeges, hogy fed.Tehát ha valami kéket át akarsz mázolni sárgára megteheted, nem fog átütni.
hol veszitek a festékeket? mert a hobbik nekem sem tetszenek igazán, de fogalmam sincs, milyet vegyek, és hol. na és persze nem lenne rossz, ha nem ilyen drága lenne...
Barkorka,sajnos nekem nagyon macerás bármit feltennem a netre, de idővel lesz majd fent a dekupázs munkáimból is majd szólok.
Hát igazad van,ezek a lakótelepi szekrények tényleg rászorulnak, hogy valamit csináljon velül az ember...
Én most a fürdőszobámat csempemozaikozom és ott fogok egy egy darabra csigát ragasztani.
A ragasztó amiről írta a Marabu porcelán médium.
cicó
Aquila, azért írtam hogy telibe, mert nem motívumokat kell vagdosni az üvegre hanem teljesen be kell borítani a szalvétával.Célszerű valami olyat választani ami aprómintás.Ha megvan akkor kívülről is le kell kenni a lakkal és száradás után sütőben fixálni.
A repesztőlakk minden buktatóját leírtad...ha egy új lakk sz...tt meg akkor már csak az lehet az oka, hogy nem szereti a festéket amit használsz.Én nem szeretem ezeket az un.hobbifestékeket főleg a gagyi színválaszték miatt...csak a (szintén)Pannoncolor tubusos temperáit és akriljait használom.Naszóval volt olyan, hogy csak temperával festettem és nem jött a repedés (pedig vizesbázisú az is) kell mindig akrilt kevernem hozzá, hogy jó legyen.
cicó
jujjj de jó, hogy megtaláltalak titeket végre! :-)))
én is mostanság bekreatívosodtam. az egyik a dekupázs, amit művleke, igaz még nem valami nagy fokon. pl nekem még sosem lett ránctalan...
taliban nagyon benne lennék, szeretnék sok szalvétát begyűjteni, mert bár van vagy 100, az nem elég semmire. mert ha az ember montázsolni akar... szóval mikor???? mit szólnátok a választások utáni hétvégéhez?
repesztés: pont ma próbáltam ki, a hobbi boltos lakkal, béna is vagyok, meg minden, de elsőre sikerült! ja, és csak vizes bázisú festékkel működik!
majd megpróbálok képet feltenni.
csináltunk még virágcserepeket, amiket lefestettünk előtte. karácsonykor ikejás képkeretet garmadával, fémdoboztot, bár azt nem tudom, mivel lehetne előtte jól lefesteni, a hobbifesték lepattogzott róla. ötlet???
most hirtelen ennyi :-)
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek, elslattyogok a hobbiboltba és beszerzem az anyagokat. Virágcserepeket akarok felújítani antikolással. (Höhö, ez így tökjól hangzik :-) )
Én dekorfestéket használok, ami vízzel oldódó. Most töröm a fejem, hogy fán kívül használtam-e máson is, de úgy emlékszem, nem. De papíron is kell, hogy működjön.
dalia, én ezzel a márkával szívtam meg:-/ Reggel fél 8-kor felkentem a lakkot, hagytam száradni, majd mikor este 7 magasságában felvittem a második színt, semmi se történt:-(((
Nekem csak az üvegfesték repesztéssel vannak tapasztalataim, de gondolom ez is hasonló elven működik.
Megfigyeltem, hogy az első réteg kb. 15 perces száradása után lesz a legszebb, ha később kenem fel a repesztőt, kisebb repedések alakulnak ki, ha korábban, akkor elkeni az alatta levő a festéket is.
Repesztés. Tök jó dolog, de vannak buktatói. (illusztráció: www.picturetrail.com/kanbeka - decoupage - lovasdoboz) Az alapanyagot le kell alapozni egy színnel, ez a szín fog majd a repedéseken átlátszani. Amikor ez megszáradt, fel kell vinni a repesztőlakkot. Nekem az Baross u. 15-ben vásárolt kis üveges antik lakk névre hallgató cucc mindig bevált. Most vettem a Nagymezőben egy olaszt, ami jó nagy üveg, tehát árban jobban jövök ki, de hát olvastátok, hogy jártam vele:-/ A repesztőlakkot nem szabad sajnálni, mert ha keveset hordtok fel, nem olyan jó. A száradási ideje min. 1 óra, de minél többet vártok a lakk száradásával, annál nagyobbak lesznek a repedések. Vigyázat, ha a felhordás után 24 órával nem viszitek fel a második színt, a lakk hatása elszáll. Nos tehát, megszáradt a lakk. Ezután következik a második szín felvitele. Itt is vigyázni kell, mert egyrészt ugyanolyan irányban kell kenni ezt a festéket, mint a lakkot, másrészt nem szabad az ecsettel visszatérni a már befestett részre, mert elfedi a repedéseket, és azok ott sose többet nem jönnek elő. Valamint ne legyen túl vizes a festék, mert ebben az esetben sem jönnek elő a repedések. Szóval elég macerás, de megéri vele küszködni:-)