Igen, ugyanaz a tartalma, és ugyanolyan lassú az on-line használat. Az off-line verziót (~25 MB önkicsomagoló exe) javaslom leszedni a lengyel oldalról (letöltésvezéslővel a lassúság és a leszakadások miatt), utána elég jól használható.
Helló Laja73!
Szeptember csak 30 napos!:)
Tehát ma kéthetes (szülinapi torta, tüzijáték, ajcsik + jókivánságok az eddigi jó teljesítményért, persze csak gondolatban...)
Jó szin ez a sarkifény, ui. 10 m-ről egész tisztának látszik, 2 méterről látszik a por és a kosz, ajánlom mindenkinek!
Üdv!
Pont ezért találom soknak a 8 ezret a bontottért.
A snowfoxosokkal csak az a baj, hogy a gumit nem náluk venném - meg, hogy a pesti címükön nem vették fel a telefont :( de még nem adtam fel, köszi a tippet :)
Hali!
Hogy egy dCi-s adat is legyen: 1400 Km tettem meg, 14 Eft-t (66.5 l) tankoltam bele es meg maradt a tankban... Ez kb. 4.5-5 l/100km fogyasztasnak felelhet meg.
Hallott valaki Clio/Thalia szerviz CD-rol? Engem erdekelne az, hogy mit tartalmaz a CD.
Kissé késve, bár törve nem... Épp szunyálni készülök, így nemtom megmondani, hogy m+s avagy m&m's vagy mi :) de a matador mp12 feliratot viseli magán. Ez mond valamit ?
igen , a hozzászólás jogos, de gyordsan utánanéztem az excel táblázatomban, ahol a fogyiadatokat irom. ott (majdnem ) minden rendben.
MAJDNEM: mert az első telitankot is belekalkuláltam de valami iszonyat számítással . ezt korrigálva az eredmény:
6405 km megtétele során 508 liter fogyott ez
7,93 liternek felel meg.
(16 V .s kollegák 6.8 -ához képest ez 1.2 liter...)
Az én fogyasztásom mostanában 9-10 l körül van,90% város,rövid utak (1.4;8V).Most kb 2500 km van benne, két hónapos.Volt egy 400 km-es utam nemrég,200 km,végig klíma és 4 fő, vissza 200 km,klíma nélkül és 2 fő, 6.5 liter jött ki.Szerintem elmegy,fog ez még csökkeni:)Egyébként kicsit érződik,hogy a motor egyre erősebb.Szerintetek hány km kell ahhoz,hogy a motor leadja a max teljesítményét? Lentebb írta valaki,hogy 33000 km után is fogyasztáscsökkenést tapasztalt:)
Egyébként semmi gond a kocsival ,napról-napra jobban szeretem.Már összefutottam Xikla kollégával is egy kis eszmecsrére:)
Wartburger:én is igényesebb vagyok a hangminőségre,úgy mint te,de én nem mondanám rossznak a gyári VDO cuccost.Igaz nagyon tompa,de két magassugárzó csodákat művelt a hangminőséggel.Adapterkazettával szoktam egy Panasonic mp3-as discmant hallgatni,jobb nem is kell az autóba szerintem,még a renaultos szerelő haverom is beismerte,hogy kell bele a csipogó és tényleg szépen szól:)
Hi KorI !
"nem akarom sokáig ragozni a témát, de az összes km osztva az összes literrel a legpontosabb átlag"
Biztos,hogy így kell a fogyasztást számolni ?
Nem úgy,hogy az összes liter / az összes km * 100 ? Nem kötekedni akarok, csak nehogy a fenti számolással túlfogyasztásod legyen !!!
Hát, a gyári az 10 ezer körül van - azt csak végső esetben.
Eddig kapott ajánlatok: egy helyen van 4 db bontott 8 ezerért/db - de néhány másik helyen ahol most éppen nincs, ha lenne akkor 5-6 ezerért adnák.
Végső esetben marad a 8 ezres vagy felrakatom a téli szettet a mostani felnikre és tavaszig csak találok valahol bontottat. Persze akkor meg + költség a többszöri szerelés...nem egyszerű.
Megvolt az első mért tankolás: 42,6 liter ment be 685 km után (=6,23 l/100km), amivel megvagyok elégedve (1,4 8V, vegyeshasználat). Összesen még csak 750km-t mentem vele (holnap lesz kéthetes a kicsike...), de jónak tartom, csak a jobb térdem ne fájna..., valszeg "felsőcombvégfeltámasztókispárna" lesz a megoldás, eddig nem sikerült beállítanom az üléstávot és -magasságot, hogy kényelmes legyen. Lemértem: az üléshossz 2 cm-rel, a gázpedál és a kormány közti táv pedig 6 cm rövidebb a Suzukihoz képest.
Épp a haverommal beszéltük, hogy ez egy egészséges térdű embernél a folyamatos lábemelve tartás max. izomgörcsöt okoz, én meg mint egy félbéna teszem meg az első két lépést kiszállva az autóból.
Amúgy örölük a verdának, csak az bántotta a szememet, hogy most októbertől vmi 580 eFt-os kedvezmény van a Thaliara (de ez talán nem vonatkozik a limitált szériákra!?)
Alapigazság: ha vettél valamit, utána árakat ne nézz!
Jó időt mindenkinek!
Már a fene se emlékszik rá…. Akkor álltunk a nagy kérdés előtt,
hogy milyen márkát (azon belül típust) és kitől vegyünk.
Így telefonon végighívogattam vagy 30 kereskedőt, hogy mimnél több
infohoz jussak…. és minél jobban leszűkítsem a felkeresendő szalonok számát.
Az egyikük szerintem (finoman) le akarta rázni megunva a keresztkérdéseimet,
kínjában ajánlotta a fórumot.
Látom a téligumi fórumon már próbálkoztál. Azt nem írtad mennyi a drága. Ahol tavaly vettem (Snowfox Szeged) a magaméra, ott most a felni 8264Ft. Jövő héttől pedig lesz Dayton DW500 gumi 12800Ft (nekem és másnak is bevált). A többi telephelyen, így Pesten is állítólag ezek az árak vannak. http://www.snowfox.hu/telephely.html
Sziasztok!
Vett már valaki Pesten felnit a Thalicskájához? Ha igen, akkor hol?
Az általam ismert bontókban és autósboltokban eddig nem találtam. A téli gumikhoz kéne egy garnitúra, de a márkakereskedések (nekem) túl drágán mérik.
köszi
kukucs
Szia iMre! Azért megnyugtató amit írtál (mármint a többiek számára), hogy nem típushibáról van szó. Egyébként szerintem is inkább az lesz a probléma, amit Nandi77 írt. Remélem nekem is ilyen egyszerű lesz megoldani. A jövő héten el is viszem. Majd beszámolók az eredményről.
Nemcsak futyulni tudnak az elso szelvedo gumicsikjai hanem repulni is ... mert nincsenek odaragasztva. Valahol irja a forumban, hogy 130-as temponal elszallt az egyik.
Hi RBag!
Nálam nem fordult elő, de én javaslom nézd meg az első szélvédő sarkát, ahol a két csík találkozik, ott úgy van összecsúsztatva, ha ott kiakad akkor tud fütyülni( mind a függőleges, mind a vizszintes csík csúsztatható), majd nézd végig a gumitömítéseket nincsenek-e berepedve!
Üdv Nagya!
Shellrol csak annyit, h a Lanosomnal hasonlo jelensegeim voltak. Mindig ugyanott (Shell) tankoltam 95-ost, s egy ido utan az altalad leirt problemak jelentkeztek. Assisstance ki, bacsi megnezte, majd elso kerdese az volt, h a Shellnel tankolok-e? Nem is azt kerdezte, h hol, hanem rogton igy. :) Igenlo valaszom utan tanacsolta, h hagyjam teljesen kiurulni a tankot, majd menjek valami mas szinpatikus benzinkuthoz, tankoljak meg, rakjak melle injektortisztitot, s eljek boldogan. E sorozat vegigvitele ota semmi hasonlo gond nem volt a jarmuvemmel.
Mas: Elmeletileg ma erkezik meg a Thaliam csaknem ket het csuszas utan. Vajh bizhatok? :)
Üdv,
másfél hónapos Thalia 1,4 16v tulajdonosaként csatlakozom a társasághoz.
A kocsi szuper, két probléma akadt, az egyikre egyelőre nincsen megoldás, és kíváncsi vagyok a véleményetekre, vagy bármi javaslatra. A megoldott probléma egy kis gumikütyü volt a jobb hátsó ajtóban.
A megoldatlan: 60-70 tempótól a jobb első ajtó felső sarkában elkezd fütyörészni a szél... onnantól már csak erősödik. Vásárlási helyre vissza, onnan elküldtek a XI. kerbe, hogy ez lakatosmeló, amit csak ott tudnak. Ott kulcselkérés, valami állítgatás (?), aztán kulcs vissza (5 percben).
A fütyülés egyelőre maradt, tehát még visszamegyek majd a XI. ker-be.
De addig is: valakinél jelentkezett-e hasonló gond, és mi volt a megoldás?
Nekem maga a kereskedő ajánlotta … ☺
Így tuti hogy nem csak mi, mezei tulajdonosok olvassuk a topikot.
Ehhez képest semmi belső infoval nem villog senki……… ;-(
Régóta olvasom a fórumot de most először ragadok billentyűzetet.
A fater dCi Thaliaját ez év augusztusában vettük és meg vagyunk vele
elégedve. A választásban nagyot dobot a latba eme fórum is…….
Nem beszélve a 3 milla alatti nagy csomagteres alacsony fogyasztású
(ezért lett dízel) új autó kedvező részletre nem sok van a piacon ;-)
Thaliát nemrég vittem vissza garis szervizbe mert a baloldali elektromos
ablakemelő nem működőt. (csak egy kábel lecsúszót a kapcsolóról)
-Kérdeztem a ha már úgy is hozzányúlnak az ablakhoz nem kötnék e át,
hogy gyújtás nélkül is működjön?
Azt a választ kaptam hogy bekötni betudják de nem ajánlják mert ha egy
csavarhúzóval kicsit kifeszítik az ajtót kívülről egy kemény dróttal benyúlva
simán leeresztik az ablakot …….. (ezért nem kértem)
-Így egy elektronika, ami X idő múlva leveszi a feszt. az lehet a megoldás…
-A pillanatnyi átlagfogyasztás mérő utólagos beépítésére azt a választ kaptam,
hogy nem lehetséges (vagy nem akartak velem bajlódni……)
Megoldások érdekelnének a pillanatnyi átlagfogyasztás mérésre, mert szerintem
ott lehetne rögtön lemérni, hogy melyik vezetési stílus mit eredményez.
Kérések:
-Tháliába passzoló csomagtér tálcát tud valaki olcsóbban mint a gyári ?!
-Tetőcsomagtartón a két gyári keresztszálat a fater kevesli és valami
„hagyományos” megoldású csomagtartót szeretne ehhez is a segítségeteket
kérném.