Hi Mindenkinek!!!!
A felnivel kapcsolatban én tavaly bontott felnit vettem (saját kezüleg szedtem le rönyó 21-ről)3000 huf/db. 2db-ot tudtam leszedni az autórol(olyan sz"r a gyári kerékkulcs).Idén szintén 2db-ot vettem 4500huf/db Bazáros hirdetés alapján(kiegyensulyozó padon megforgatva,nem üt).
Az Opel, Wolksvagen felnik osztóköre tényleg jó, de a középső illesztő lyuk(ami a teherviselő,ezért van pereme)kissebb. Az esztergálást azért nem tartom jó ötletnek, mert ezt a peremet megszünteti!!!!!!A csavarok szerepe a rögzítés és nem a teherviselés!!!
Bocs ha hosszú voltam.
Üdv Nagya
Ha ez megnyugtat, akkor nekünk 1.4 16 V fele országút, de még így is (sok tizeddel) 8 l felett van az átlag az április óta eltelt 13000 km-en. Igaz, hogy Szerencs u.- Füzesabony relációban 39 percet tud a kicsike, és (erre büszkébb vagyok) megodotta azt a problémát is, amikor két fellépésem között 2,5 óra idő volt. 1/2 6-kor jöttem le Szentesen a színpadról, és 8-kor már sminkeltek Győrben:o))) (A feleségem is kellett hozzá, Ő vezetett)
Szóval megy mint a bolond, bár a gyári végsebességnél leszabályoz, meg szélben imbolyog. De azért nagyon szeretem.
Falken gumit ők hozzák be, minden TÜV teszten ajánlott minősítést kapott, én ilyet vettem, felnivel együtt. Akciósan bruttó 110 körül van a 4 darab, felnistül.
Pferco:Nekem egy Sony kazetta adapterem van,teljesen jól szól akár tizes fokozaton is.Viszont nekem nincs a discman-en vonalkimenet,csak fejhallgató kimenet.Lehet nálad ez a baj,hogy gyenge a vonalkimenet?(ha egyaltalán van)Nagy hangerőn egyébként nem az adapter,hanem a magnó fej előerősítője zajos,úgyhogy nem hinném hogy az adapter lenne a ludas.De ha bármi kérdésed lenne,e-mailben megadom a számom:)
látom Te is kazi adapterrel hallgatsz mp3 lejátszót. én is így szoktam, csak nekem nagyon fel kell hangosítani, hogy halljak is valamit (kb20-ason jön a normál hangerő) ekkor viszont ha visszakapcsolok a rádióra és nem figyelek a hallkításra akkor leviszi a fejemet a hangerő. ja és 20-ason már a kazetta adapter alapzaja is nagyon erős, szal' halk és zúg. Neked mi a tapasztalatod? milyen márkájú adaptert használsz?
nekem is volt hasonló zörejem az ablaknál, a bal első ablak kezdett el idegesítően fütyülni 140 :) felett, tenyérrel egy kicsit megnyomkodtam az ablakot csukott állapotban, felfele kifele (azé' nehogy kitörd) és ez elég volt neki, hogy beigazodjon a szigetelés és az ablak egymáshoz, azóta még 180-nál :))) sem kezdett fütyülni (vagy csak nem hallottam az egyéb menetzajtól? :)))
Igen, ugyanaz a tartalma, és ugyanolyan lassú az on-line használat. Az off-line verziót (~25 MB önkicsomagoló exe) javaslom leszedni a lengyel oldalról (letöltésvezéslővel a lassúság és a leszakadások miatt), utána elég jól használható.
Helló Laja73!
Szeptember csak 30 napos!:)
Tehát ma kéthetes (szülinapi torta, tüzijáték, ajcsik + jókivánságok az eddigi jó teljesítményért, persze csak gondolatban...)
Jó szin ez a sarkifény, ui. 10 m-ről egész tisztának látszik, 2 méterről látszik a por és a kosz, ajánlom mindenkinek!
Üdv!
Pont ezért találom soknak a 8 ezret a bontottért.
A snowfoxosokkal csak az a baj, hogy a gumit nem náluk venném - meg, hogy a pesti címükön nem vették fel a telefont :( de még nem adtam fel, köszi a tippet :)
Hali!
Hogy egy dCi-s adat is legyen: 1400 Km tettem meg, 14 Eft-t (66.5 l) tankoltam bele es meg maradt a tankban... Ez kb. 4.5-5 l/100km fogyasztasnak felelhet meg.
Hallott valaki Clio/Thalia szerviz CD-rol? Engem erdekelne az, hogy mit tartalmaz a CD.
Kissé késve, bár törve nem... Épp szunyálni készülök, így nemtom megmondani, hogy m+s avagy m&m's vagy mi :) de a matador mp12 feliratot viseli magán. Ez mond valamit ?
igen , a hozzászólás jogos, de gyordsan utánanéztem az excel táblázatomban, ahol a fogyiadatokat irom. ott (majdnem ) minden rendben.
MAJDNEM: mert az első telitankot is belekalkuláltam de valami iszonyat számítással . ezt korrigálva az eredmény:
6405 km megtétele során 508 liter fogyott ez
7,93 liternek felel meg.
(16 V .s kollegák 6.8 -ához képest ez 1.2 liter...)
Az én fogyasztásom mostanában 9-10 l körül van,90% város,rövid utak (1.4;8V).Most kb 2500 km van benne, két hónapos.Volt egy 400 km-es utam nemrég,200 km,végig klíma és 4 fő, vissza 200 km,klíma nélkül és 2 fő, 6.5 liter jött ki.Szerintem elmegy,fog ez még csökkeni:)Egyébként kicsit érződik,hogy a motor egyre erősebb.Szerintetek hány km kell ahhoz,hogy a motor leadja a max teljesítményét? Lentebb írta valaki,hogy 33000 km után is fogyasztáscsökkenést tapasztalt:)
Egyébként semmi gond a kocsival ,napról-napra jobban szeretem.Már összefutottam Xikla kollégával is egy kis eszmecsrére:)
Wartburger:én is igényesebb vagyok a hangminőségre,úgy mint te,de én nem mondanám rossznak a gyári VDO cuccost.Igaz nagyon tompa,de két magassugárzó csodákat művelt a hangminőséggel.Adapterkazettával szoktam egy Panasonic mp3-as discmant hallgatni,jobb nem is kell az autóba szerintem,még a renaultos szerelő haverom is beismerte,hogy kell bele a csipogó és tényleg szépen szól:)
Hi KorI !
"nem akarom sokáig ragozni a témát, de az összes km osztva az összes literrel a legpontosabb átlag"
Biztos,hogy így kell a fogyasztást számolni ?
Nem úgy,hogy az összes liter / az összes km * 100 ? Nem kötekedni akarok, csak nehogy a fenti számolással túlfogyasztásod legyen !!!
Hát, a gyári az 10 ezer körül van - azt csak végső esetben.
Eddig kapott ajánlatok: egy helyen van 4 db bontott 8 ezerért/db - de néhány másik helyen ahol most éppen nincs, ha lenne akkor 5-6 ezerért adnák.
Végső esetben marad a 8 ezres vagy felrakatom a téli szettet a mostani felnikre és tavaszig csak találok valahol bontottat. Persze akkor meg + költség a többszöri szerelés...nem egyszerű.
Megvolt az első mért tankolás: 42,6 liter ment be 685 km után (=6,23 l/100km), amivel megvagyok elégedve (1,4 8V, vegyeshasználat). Összesen még csak 750km-t mentem vele (holnap lesz kéthetes a kicsike...), de jónak tartom, csak a jobb térdem ne fájna..., valszeg "felsőcombvégfeltámasztókispárna" lesz a megoldás, eddig nem sikerült beállítanom az üléstávot és -magasságot, hogy kényelmes legyen. Lemértem: az üléshossz 2 cm-rel, a gázpedál és a kormány közti táv pedig 6 cm rövidebb a Suzukihoz képest.
Épp a haverommal beszéltük, hogy ez egy egészséges térdű embernél a folyamatos lábemelve tartás max. izomgörcsöt okoz, én meg mint egy félbéna teszem meg az első két lépést kiszállva az autóból.
Amúgy örölük a verdának, csak az bántotta a szememet, hogy most októbertől vmi 580 eFt-os kedvezmény van a Thaliara (de ez talán nem vonatkozik a limitált szériákra!?)
Alapigazság: ha vettél valamit, utána árakat ne nézz!
Jó időt mindenkinek!
Már a fene se emlékszik rá…. Akkor álltunk a nagy kérdés előtt,
hogy milyen márkát (azon belül típust) és kitől vegyünk.
Így telefonon végighívogattam vagy 30 kereskedőt, hogy mimnél több
infohoz jussak…. és minél jobban leszűkítsem a felkeresendő szalonok számát.
Az egyikük szerintem (finoman) le akarta rázni megunva a keresztkérdéseimet,
kínjában ajánlotta a fórumot.
Látom a téligumi fórumon már próbálkoztál. Azt nem írtad mennyi a drága. Ahol tavaly vettem (Snowfox Szeged) a magaméra, ott most a felni 8264Ft. Jövő héttől pedig lesz Dayton DW500 gumi 12800Ft (nekem és másnak is bevált). A többi telephelyen, így Pesten is állítólag ezek az árak vannak. http://www.snowfox.hu/telephely.html
Sziasztok!
Vett már valaki Pesten felnit a Thalicskájához? Ha igen, akkor hol?
Az általam ismert bontókban és autósboltokban eddig nem találtam. A téli gumikhoz kéne egy garnitúra, de a márkakereskedések (nekem) túl drágán mérik.
köszi
kukucs
Szia iMre! Azért megnyugtató amit írtál (mármint a többiek számára), hogy nem típushibáról van szó. Egyébként szerintem is inkább az lesz a probléma, amit Nandi77 írt. Remélem nekem is ilyen egyszerű lesz megoldani. A jövő héten el is viszem. Majd beszámolók az eredményről.
Nemcsak futyulni tudnak az elso szelvedo gumicsikjai hanem repulni is ... mert nincsenek odaragasztva. Valahol irja a forumban, hogy 130-as temponal elszallt az egyik.