Itt mindenki csak a Thaliájáról kommunikál!?
Hát mi van a katonasággal, a csajokkal, stb.??? :))
Apropó: van hölgy Thaliásunk a fórumon?
Jelentem: semmi bajom a kocsival, már 1050 km van benne.
Most beszéltem a bátyámmal (Marso abroncsnagykeres), oszt megdöbbentett, hogy egy új felni 10 rongy, de asszondta, hogy ezzel nem érdemes takarékoskodni, mert a bontottakban lehet akár egy hajszál repedés is, oszt akko' annyi...
Na szasztok!
"A csavarok szerepe a rögzítés és nem a teherviselés!!!" Azért ez nem ennyire egyszerű, de abban maximálisan egyetértek, hogy a felnivel való barkácsolást én sem tartom jó ötletnek. Amit ezen esetleg spórol az ember azt adott esetben nagyon sokkal súlyosbítva veszítheti el.
HA VALAKI ILYEN "NAGYA'N" FONTOS INFÓT TESZ KÖZZÉ nem lehet szükszavú.
Egy 150 - 180 Km/h körül guruló szekér futóművén a berhelés ÉLETVESZÉLYES lehet!!!!!!!!!!!!!
Nálam az egyéb azt jelenti, hogy téli-nyári cserénél nam kell feleslegesen masszírozni a gumikat, hanem a komplett kereket cserélem. Nem fizetek a gumisnak minden cserekor. Egyenletesebben és szebben fut, mint bármilyen préselt lemez.
Alufelnit marattam ki, nem lemezt. A középső lyuk szerintem arra való, hogy a kerékcsapágy kiférjen, ha terhet viselne nem tudnád levenni egyszerűen, csak lehúzóval. Az alu egyébként legalább 1.5 cm vastag volt és kisebb ráhagyással marattam ki, mint a gyári.
Felniügyben nézegessétek a stop oldalán az aprónetet én is onnan vettem tavaly.
Megvételkor ha átnézed a felnit és nincs megnyomva, megütve akkor nem valószínű, hogy ne lehetne centrírozni. ( Ez azért mégsem lada felni :-) ).
Persze minden megtörténhet, de kicsi a valószínűsége.
Ha kell priviben tudok telszámot is küldeni.
Én is kérdeznék tőletek.
Lassan közeledek a 30 ezres szervízhez.
Van-e tapasztalatotok arról, hogy ha én viszem az olajat, olajszűrőt, légszűrőt, akkor mennyire kelletlenkednek a "szakszervízekben" ?
Természetesen jó minőségű olajra és gyári szűrőkre gondoltam nem gagyira.
Igy könnyebben el tudom számolni számlára, mert nem az én nevemen van az autó.
Köszi !
Szia,
Szerintem nézz be egy közönséges autóvillanyászhoz... A régi szakik még értenek a szereléshez, a szaxervizesek csak találgatnak és cserélnek mint gép - mi meg fizetjük a kísérleteiket. :(
(Nagybátyámat ajánlanám, ha Hódmezővásárhelyi lennél esetleg...)
Sziasztok. Tudna valaki segiteni index temaban??
Ket eves a joszag /1.4 v8 RT/ eddig semmi hiba nem jelentkezett,szolgalt becsülettel,de most az
index szorakozik. Gyujtas nelkul, ha kulcsot elso
kattanasig forditom az index jelfogo allandoan gyorsan kattog, de kint a lampak nem villognak.
Ha gyujtast adok akkor is kattog, de ha az index
karral indexelek vagy veszvillogozok tokeletesen mukodik!!! A szakszervizben /renaultbudapest/ csillagaszati javitasi koltseggel riogattak. pl:
kormanykapcsolo csere,idexjelfogo csere, szamitogep ujraprogramozasa???. A relet meg csak ertem de tobbit nem nagyon. Egyebkent ojan 60 HUF
ezret akarnak kerni. Ha valaki tudna valamit tanacsolni megkosszonnem.
Hi Mindenkinek!!!!
A felnivel kapcsolatban én tavaly bontott felnit vettem (saját kezüleg szedtem le rönyó 21-ről)3000 huf/db. 2db-ot tudtam leszedni az autórol(olyan sz"r a gyári kerékkulcs).Idén szintén 2db-ot vettem 4500huf/db Bazáros hirdetés alapján(kiegyensulyozó padon megforgatva,nem üt).
Az Opel, Wolksvagen felnik osztóköre tényleg jó, de a középső illesztő lyuk(ami a teherviselő,ezért van pereme)kissebb. Az esztergálást azért nem tartom jó ötletnek, mert ezt a peremet megszünteti!!!!!!A csavarok szerepe a rögzítés és nem a teherviselés!!!
Bocs ha hosszú voltam.
Üdv Nagya
Ha ez megnyugtat, akkor nekünk 1.4 16 V fele országút, de még így is (sok tizeddel) 8 l felett van az átlag az április óta eltelt 13000 km-en. Igaz, hogy Szerencs u.- Füzesabony relációban 39 percet tud a kicsike, és (erre büszkébb vagyok) megodotta azt a problémát is, amikor két fellépésem között 2,5 óra idő volt. 1/2 6-kor jöttem le Szentesen a színpadról, és 8-kor már sminkeltek Győrben:o))) (A feleségem is kellett hozzá, Ő vezetett)
Szóval megy mint a bolond, bár a gyári végsebességnél leszabályoz, meg szélben imbolyog. De azért nagyon szeretem.
Falken gumit ők hozzák be, minden TÜV teszten ajánlott minősítést kapott, én ilyet vettem, felnivel együtt. Akciósan bruttó 110 körül van a 4 darab, felnistül.
Pferco:Nekem egy Sony kazetta adapterem van,teljesen jól szól akár tizes fokozaton is.Viszont nekem nincs a discman-en vonalkimenet,csak fejhallgató kimenet.Lehet nálad ez a baj,hogy gyenge a vonalkimenet?(ha egyaltalán van)Nagy hangerőn egyébként nem az adapter,hanem a magnó fej előerősítője zajos,úgyhogy nem hinném hogy az adapter lenne a ludas.De ha bármi kérdésed lenne,e-mailben megadom a számom:)
látom Te is kazi adapterrel hallgatsz mp3 lejátszót. én is így szoktam, csak nekem nagyon fel kell hangosítani, hogy halljak is valamit (kb20-ason jön a normál hangerő) ekkor viszont ha visszakapcsolok a rádióra és nem figyelek a hallkításra akkor leviszi a fejemet a hangerő. ja és 20-ason már a kazetta adapter alapzaja is nagyon erős, szal' halk és zúg. Neked mi a tapasztalatod? milyen márkájú adaptert használsz?
nekem is volt hasonló zörejem az ablaknál, a bal első ablak kezdett el idegesítően fütyülni 140 :) felett, tenyérrel egy kicsit megnyomkodtam az ablakot csukott állapotban, felfele kifele (azé' nehogy kitörd) és ez elég volt neki, hogy beigazodjon a szigetelés és az ablak egymáshoz, azóta még 180-nál :))) sem kezdett fütyülni (vagy csak nem hallottam az egyéb menetzajtól? :)))
Igen, ugyanaz a tartalma, és ugyanolyan lassú az on-line használat. Az off-line verziót (~25 MB önkicsomagoló exe) javaslom leszedni a lengyel oldalról (letöltésvezéslővel a lassúság és a leszakadások miatt), utána elég jól használható.
Helló Laja73!
Szeptember csak 30 napos!:)
Tehát ma kéthetes (szülinapi torta, tüzijáték, ajcsik + jókivánságok az eddigi jó teljesítményért, persze csak gondolatban...)
Jó szin ez a sarkifény, ui. 10 m-ről egész tisztának látszik, 2 méterről látszik a por és a kosz, ajánlom mindenkinek!
Üdv!
Pont ezért találom soknak a 8 ezret a bontottért.
A snowfoxosokkal csak az a baj, hogy a gumit nem náluk venném - meg, hogy a pesti címükön nem vették fel a telefont :( de még nem adtam fel, köszi a tippet :)