Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Civilben a mai napig hadar egyébként orbán, és azért olyan furcsán túlhangsúlyozott, nyomatékosított minden egyes hivatalos beszédje, mert csak így tud ellenállni ennek a beszédhibának. De szerintem ő sem pszichopata, csak egy személyiségzavaros gátlástalan gazember.
De egyébként a mai napig vannak tűzközelben olyan fideszes ismerőseim, akikről nem mondanám, hogy buták vagy nem tudják, mit beszélnek. Mondjuk ők nem is adják elő nyilvánosan a KESMA összest. :)
Igazából nekem is a fidesz jó jelenleg, mert több forintot ér az euróm. Ugyanakkor -- bár ezt poénból néha megemlítem -- nem igazán tudok örülni annak, hogy szinte panganak a valaha rém forgalmas éttermek, ahova be szoktam ülni, mert ilyenkor mindig megfordul a fejemben, hogy nem ért-e már el oda a helyzet, hogy bezárjanak. És annak se tudok örülni, hogy másnak emiatt drágák a boltok és főleg az élelmiszerkereskedők kínálata.
"Nyilván Bélát nem sorolom oda, de a Fideszben is vannak felkészült szakemberek, akik egyrészről bedőlnek annak, hogy ha nem a fidesz nyer, az nemzethalált jelent, másrészről mert esetleg nekik tényleg megfelelnek a Fidesz-kormány intézkedései. És ezeknek az embereknek is joguk van a képviseletre."
Néz, én sosem mondtam, hogy a Fideszre szavazni egy indokolhatatlan jelenség.
Igen, sokan akadnak olyanok, akiknek a Fidesz rendszere előnyös volt. Előnyösebb, mint bármely más rendszer lenne!
Ők azok, akik nem a tehetségükkel jutottak oda, ahol most vannak, hanem leginkább a szervilitásukkal. (Ez lenne a színtiszta kontraszelekció, ugye...)
Szóval hogy ők a fidesz húséges szavazói, az tiszta sor. Ez az érdekük.
"Csakhogy ! .... az egyszavas propahantát értők/igénylők erről nem futtatnak eszmét .:-)"
Persze. Mondom: léteznek olyanok, akik a közvetlen életveszélyt leszámítva minden esetben a Fideszre fognak szavazni. De hát nem is róluk szól a történet...
Az különbözteti meg az embert az állattól, hogy uralkodni tud az ösztönein. S el tudja dönteni, mikor van szó szocializációs kérdésről, s mikor kell a túlélésért harcolnia.
Since the 2015 migration crisis, which saw a massive influx of migrants – 1.8 million arrivals in one year – arrivals of foreigners have been in the spotlight.
Last year saw some 380,000 people illegally crossing the EU’s borders, the highest number since 2016, reports the BBC.
In 2022, almost 3.7 million new residence permits were issued in European Union (EU) member states – not including the influx from Ukraine – compared to 2.9 million in 2021 and three million in 2019. Eurostat said there were 875,000 new asylum applications, still not counting Ukrainian applicants, up 52 per cent compared to 2021 and 38 per cent compared to 2019."
.....növekvő tendenciával is évente 4 milliót közelítő tartózkodási engedély révén lehet számolgatni mondjuk 10-20-50 évre előre és levonni a következményeket (azért 2 év alatt egy Mo-nyi ember letelepedése sztem nem kevés, különösen az elöregedő társadalmak 20-50 éves tendenciáit is figyelembe véve)
.......
mindehhez egy kis plusz körítés némi statisztikával megspékelve eléggé szép jövőképet fest
Béla nem szop be semmit. Ő nagyon jól tudja, mi az igazság. Csak éppen pont az a cél, hogy ez ne kapjon publicitást.
Béla nem hülye. Sőt, nagyon is észnél van. A baj azzal van, hogy az eszét nem jó célra használja.
De hát neki ez a meggyőződése. Tiszteletben tartom és elfogadom. Ettől én még azt gondolok, amit akarok. És azt képviselek amit akarok. Meggyőzni nem tud és valószínűleg én sem fogom meggyőzni őt.
Van azért, ami jár a magyaroknak (a gazdáknak folyósított föld alapú támogatás), de azt a mai napig fennakadás utalja az EU.
Minden másra viszont pályázni kell. Azokat a pénzeket nem küldik csak, amiknek a beadott magyar pályázatok nem felelnek meg. A pályázatoknak ugyanis van kiírása, beadási határideje és feltételei, ami alapján elnyerhető az összeg. És ebbe belefér, hogy a jogállamiság is feltétele legyen, mivel a pályázati pénzek elosztásáért felelős szervezet jogosult ezt is megkövetelni.
És Orbán Viktor hisztériázna a legjobban, ha tömegével íratnák a cikkeket a pályázaton vesztes cégek, hogy nem kapták meg a pénzt, ami "járt nekik".
Az ilyesmi dumákat csak a Bélákok veszik be, és ha az "orrukra húzod", hogy megint ostobaságot szopott be a fidesz MLM szemináriumon, akkor jön az, hogy mert "hazaáruló vagy, mint a pikszi".
Igencsak fura képet festene az ország, ha füttyszóra az összes olyan beruházás köddé válna, amit úniós forrásból finanszíroztak. De ez te ugyanolyan jól tudod, mint én.
A 100 leggazdagabb magyar listáján szereplő adatok is jelentős korrekcióra szorulnának. De ezt is nagyon jól tudod.
Csak azt nem tudom, miért ignorálod ezeket a tényeket. Azért nem értem, mert te sem gondolhatod komolyan, hogy a fórumon bárki megváltoztatja a meggyőződését, mert Béla ezt, meg azt írta. Itt azért eléggé okos (és ezt is tökéletesen tudod) emberek lődörögnek. Tudnak olvasni, adatokat keresni és azokat értelmezni. Szerénytelenül én is ezek közé sorolom magam. Valamint a bizalmat neked megelőlegezve, rólad is ezt gondolom. És akkor most förmed rám egy kérdés: vajon Béla más adatokból tájékozódik? Van egy balos, meg egy jobbos Google? :-)))