Lehet az öreg már a Korg Gadgettel nyomul, az nagyon finom! Engem már ezért nem is érdekel egyetlen Korg szinti sem! És Hammond is van benne, a samplerről nem is beszélve...
A kollégának pont vr09-e volt amitől szabadult. :)
Eredeti Hammond szerintem mindenképp otthonra való. (Egy ismerősömet idézve: "Onnan tudod hogy megöregedtél hogy veszel egy orgonát!") :)
Vagy olyan road csapat kell hozzá, amit meg tud fizetni az ember...
Fellépéshez, állandó cuccoláshoz a legautentikusabb még mindig az eredeti sampling alapú hangok, ha a piroskákat és más klónokat unjátok szerintem. Vagy építeni kell egy kis lesliet otthon. Az is több mint Tube is mondja, megannyi laci pedáltól. A youtubeon tucatjával látni ilyen házi építéseket és itt is voktak tagok akik már sikerre vitték önerőből az ügyet.
A kis spinetek is gyakorlatilag ugyanolyan nehezek mint a B3. Kettévágva sem sokkal könnyebb, csak kisebb helyet foglal szállításkor. Továbbá nem árt foldbackelni, zengetőt rárakni, lezlivezérlést. És elég orrhangú. Kevésbé különbözik egy klóntól mint a B3-as.
Közben már annyi mindenről néztem videót, számolgattam meg egyebek... hogy végül belegondolva lehet, hogy egy rendes hammod (esetleg portable-re átalakítva) + leslie lenne a legjobb megoldás...
Gyakorolni úgy is jó akár az NI B4 II... és csak koncertre kell vinni a másikat, haza nem nagyon.
Így csak kíváncsiságból, szerintetek egy L/M100 vagy ilyesmit mennyiből lehetne kihozni kb? :)
A Roland kisbillentyűs. 7 bill. hosszú nála a 8 bill. Miért?
A Fatar Waterfall nem smooth edge waterfall és nagyon kemény. A Viscount könnyű, lábakkal is. A lezlikapcsoló zseniális csatlakozású. Inkább szárazon tetszett.
Az XK5 3 érintkezője egész autentikus, de az meg túl könnyű, vagy inkább fura mozgású. A magasát letekertem, akkor egész jó és szárazon.
Lezlieffekttől nem szabad csodákat várni. Így szerintem a VK fedélzetije ugyanúgy megteszi. Kissé erős intenzitású. Monóban érdekes mód gyengébb mint pl a Lester. De azért még kár bonyolítani.
Érdekes módon egy igazi kimikrofonozva, kontrollba visszaküldve is "élethűbb" :-)
Köszi! Az Art-ot azért tettem be kérdőjelesen, mert valahol olvastam, vagy mondták..már nem tudom, hogy a VK7 és az erőlködő közé tegyek be egy ilyen csöves előfokot, az vastagítja a hangját, dinamikusabbá teszi. Hülyeség?