E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Aki nem ismeri fel Istent a dolgok mögött, A kárhozat útjára lép.
Vagy azt gondolod, óh ember, a ki megítéled azokat, a kik ilyeneket cselekeszenek, és te is azokat cselekszed, hogy te elkerülöd az Istennek ítéletét???? Róm. 2.3
varicókból lehet választani ugye, de az egyik a tetszetős a számodra, nem? :)
Mivel a te olvasatodban is az áll, hogy Pál féle gyülit először kleresztényeknek
Antióchiában nevezték el.
Az is terjedt el, hisz Jézus és apostolai sohasem voltak keresztények, el is tűntek szépen a süllyesztőben, pusztán a neveket tartották fennen és a titulust a pápai uralkodáshoz Péterre hivalkodva, a keresztény vallás Pálhoz igazították!
Péter gyülekezetében minden köz vala, ám Pál féle brancs már egáészen más alapokon állt, áll és állni fog!
Az értelmezések koronként is változó, hogy mit is jelent a keresztény, vagy a keresztyény szóalak, hisz az apcselben nem igyan azt jelenti, hogy Jézus követője, mégcsak taníványt sem jelentett, hanem a formuláűt, ahogyan igyekeztek úgymond " keresztelni "... Nem is szólva Pál szzinte úgy lépett színre, mint aki Jézus helyébe lépne...
Ma egyetlen tanítványa sincs a bibliai Jézusnak, mert teológiai felekezetek számtalan írásértelmezőinek követői
Azért szimplának nem mondanám... Természetesen te az előző írásaidban nem tettél ilyet, hanem óvatosan elkerülted a személyeskedésnek még a látszatát is. : )
De már meg sem lepődök az ilyen írásokon, hiszen, ha elfogynak az érvek, akkor előjön a mindent ütő kártyalap: a "hamis zászlós hadművelet". Valaki az utadban áll? Semmi gond, le kell járatni. Üsd magadat arcon egy nagy villáskulccsal, és mond azt, hogy ő tette. : )
A magvető.6 Más szemek köves talajra hullottak. Kikeltek, de aztán elszáradtak, mert nem kaptak elég nedvességet.
8A többi mag jó földbe hullott, kikelt és százszoros termést hozott.” Amikor befejezte, fölemelte a hangját: „Akinek van füle a hallásra, az hallja meg!”11 Ez a példabeszéd értelme: A mag az Isten szava.
A vihar lecsendesítése.22 Egyik nap bárkába szállt tanítványaival együtt. „Evezzünk át a tó túlsó partjára!” – mondta. Elindultak.
Az ördögtől megszállott.28Amikor meglátta Jézust, a földre vetette magát, s ilyeneket kiabált: „Mi bajod van velem, Jézus, a magasságbeli Istennek a Fia? Könyörgök, ne bánts!”32 A hegyoldalban ott turkált egy nagy sertéskonda. Megkérték, engedje meg, hogy a sertésekbe mehessenek. Megengedte nekik.36 A szemtanúk elbeszélték, hogyan gyógyult meg az ördögtől megszállott. Erre elfogta őket a félelem.37 Geraza vidékének lakossága ezért arra kérte, hogy menjen el, annyira féltek. Bárkába szállt hát, hogy visszatérjen.
Jairus leánya és a vérfolyásos asszony.40 Amikor Jézus visszaérkezett, tömeg fogadta. Mindenki várta.45 Jézus megkérdezte: „Ki érintett?” Mindenki tagadta. Péter azonban így szólt: „Mester, a tömeg szorongat és lökdös.”50 Ennek hallatára Jézus így szólt hozzá: „Ne félj, csak higgy! Megmenekül.”
Nekem nem fáj, ki miféle hipotézisbe ringatja magát.
Ám a hívők esetében érdekel, sőt le is nyűgöz, amikor képtelen és lehetetlen dolgok, vagy akár mesésé lényekben hisznek, mikor is szinte az összes tudományos ismeretet ignorálják, amit eddig elértünk.
Mondjuk, ott a Biblia első sora, ahol szellem lebeg a vizek felett.
A "szellem" léte erősen kérdéses, de a víz sem lehet helytálló Nap nélkül, mikor csak JÉG lehet abban az esetben, hiszen az űr az -273 0C hőmérsékletű.
Így már az első sor esetén érdekel, miként fogadható el a korunk emberének.
Nekem nem fáj, ha valaki ezt hiszi, de van egy fájó gondolatom, hogy nem képes magyarázatot adni rá.
Illetve azt generálja nálam, hinni bármit (is!) lehet, az ismereteink, a tudásunk, a tapasztalataink, és még a többi ember elképzelése ellenében, vagy akár azzal szemben is.
"Egyébként Krisztus követésével kapcsolatban csak annyit tudok veled közölni, hogy próbálkozok vele, de látom, hogy saját erőmből nem megy, ezért megkérem Istent, hogy segítsen."
Krisztus követésével kapcsolatban magam is csak azt tudom mondani, hogy próbálkozok vele, de látom, hogy saját erőmből nem megy, ezért megkérem Istent, hogy segítsen.
"Szerintem már csak belém akarsz kötni, mert a vitánk során kialakult hátrányodat így szeretnéd orvosolni."
Akar beléd kötni az, akinek két anyja van, és az egyik a Béla, a másik a Géza, de nem én, és a vitánk során kialakult esetleges hátrányomat nem szeretném se így, se máshogyan orvosolni.
Szerintem már csak belém akarsz kötni, mert a vitánk során kialakult hátrányodat így szeretnéd orvosolni. Tedd csak, keress fogást rajtam. Egyébként Krisztus követésével kapcsolatban csak annyit tudok veled közölni, hogy próbálkozok vele, de látom, hogy saját erőmből nem megy, ezért megkérem Istent, hogy segítsen.
A "Krisztust követő" nagyjából azt jelenti, hogy "Jézus követése"? Szerintem nem csak nagyjából. De az infód egész pontos. El kell hogy ismerjem ezirányú tájékozottságodat.