Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lakivili Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4352
Helló Alizé!
Kösz a gyors választ!
Azt esetleg meg tudnád "mondani", hogy melyek ezek a VDO típusok (pl. a Tiéd)?

Előre is kösz!

Előzmény: Alizé (4351)
Alizé Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4351
Lehet, de csak a VDO bizonyos típusait. A rádió hátulján van egy csatlakozó, amibe csak be kell dugni a cd váltó dugóját és már éled is, más beállítást nem igényel. A kormánytávvezérlőről is lehet működtetni, mint a rádiót. Nekem már egy éve gond nélkül működik.
Előzmény: lakivili (4350)
lakivili Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4350

Üdv evribádi
Tudom a CD-váltó már régi téma, de biztosra szeretnék menni: most 3 hetes a Thalia Prestige-m, s az abba beépített rádiós magnóhoz lehet-e CD váltót illeszteni és a kormány melleti távirányítóról működtetni?

A gumifás jókívánságokról jut mindig eszembe:
Mit jelent, ha egy férfi alkoholmentes sört iszik?!

= Első lépés a guminő felé.....:)
Sziasztok!

boszi70 Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4349
Én is voltam tücsök írtáson, mert egyébként is kellett szervízbe vinnem, és ott a szervízes, mert mellette álltam vagy 2,5 órát (tehát láttam) megnézte, és azt tanácsolta, hogy ne kenegesse be, mert állítólag ami ciripel az a légzságkoz vezető elektromos kábelt betakaró celofánszerű anyag, és félő, hogy kárt tesz benne az olajozással. Én meg elhittem neki. Ha van valami megoldás akkor szívesen venném az ötletet.

Egyébként a kormányt borító műanyag fedélt 2 v. 4 csavarral le kell szerdni és rögtön lehet látni a "tücsköt" középen

Előzmény: iMre (4347)
fatfighter Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4348
Volt egy zuk-om még a régmultban,abba a sebváltó mellett mászott be egy macsek és amíg a kocsi egész télen állt addig a macsek ott pihizett benne...Aztán elvontattuk javítani így szegényke el kellett költözzön:( Egy kiló macskaszőrt porszívóztam ki belőle...
Előzmény: iMre (4347)
iMre Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4347
Amikor meg hagyomanyos Daciank volt tortent egyszer a garazsban, hogy az asszony beul az autoba, indit, ektelenul csunya hangok, ... motorhazteto fel ... a patkanyt felszeletelte a hutoventilator (a regi Daciaknak ekszijjas attetelu fem ventilatora volt).

Akik bemennek tucsokirtasra a szervizbe hatha el tudjak lesni, hogy lehet megjavitani. Ha jol ertettem nehany percbe telik az egesz es garancia utan nem mennek be ezert.

Előzmény: wiccy (4346)
wiccy Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4346
Ahojtye MIndenkinek!

Az egérről jutott eszembe:
Ha valakinek kint alszik a kicsikéje, akkor nem ritkán beköltözhet a menyét meg hasonló, a gépkocsi motorterén kívül igen aranyos lényecske!
Ők előszeretettel csócsálják a kábeleket, ami igen gyakran "indíthatatlanságot" okoz!
Ez ellen egy német ismerősöm súgta meg a gyógyírt:
(Teljesen szeg és zajtalan megoldás, nekem is ez van benne, sőt eddig a család összes autójában ez volt! (favorit, felicia, clio, fabia és thalia))
WC illatosítót (nem ezeket a folyékony sz*rokat, hanem a szilárd "belógatható" változatot kell betenni a motortérbe!
Garantáltan hatásos!
A havernak a kocsiján elrágták a kábeleket, aztán berakta az illatosítót és azóta egyik autójával sem volt gond!

Wic.

Előzmény: FIFTY (4345)
FIFTY Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4345
Hizsuga 66!

1) dCi - 22000 km >> a kesztyűtartó "madzagja" elszakadt, más baj nem vala
2) két hét múlva lejár a gari - aggódás, remélem nem most kezd el "zörögni"
3) garázsban egér volt >> macskát beenged >> macska comagtartón aluszik >> lecsúszás ellen négy lábbal és körömmel fékez!!!
4) macska marad garázsban, de hőszigetelt, párnázott fekvőhely telepítve számára
5) HA SENKI NEM VÁSÁROLNA BONTÓBÓL >>> NEM LOPNÁK A KEREKEINKET. >> ÚJ FELNI A TÉLIGUMÁHOZ; NEM "HASZNÁLT"

Előzmény: zsuga666 (4344)
zsuga666 Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4344

Sajnos Boszi, csak együttérezni tudok Veled. A mi kis olajkályhánk megy, mint a disznó, viszont nem eszik és azonkívül, hogy a kormányszóvivő (tücsök) beköltözött az orrom elé, nincs semmi bajunk. 12 000 km-nél tartunk, azb izzók izzanak, az zárak záródnak, nem zörög, nem likas a mosó tartálya... Ja, jövő héten kinyíjuk a tücsköt is.
Na ezzel szemben, mint köztudott;elvert a jég, lelopták a kerekeket és valami karmo-körmös állatka helyre szteppet lejtett a csomagtartón. Úgy érzem, mágnesként vozza szegénykém a bosszúságot.
Előzmény: boszi70 (4324)
Tothlaci Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4343
Sziasztok! Lemezfelnit keresek téligumihoz ha valaki tud címet, telszámot irja meg. Köszi!
circum Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4342
Wartburger írta, hogy melegen nem akart elindulni a kocsi. Mostanában nekem is van olyan, hogy langyosan többször (2-3x 4-5 mp-ig) kell indítózni, hogy elinduljon. Másoknak is jelentkezett ez a hiba? Mi lett vele?

Még 2 hónap van a gariból, előtte még elmegyek a szervizbe ezzel, meg még 1x kivetetem a tücsköt a kormányból... :-))

zsuga666 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4341
Lemaradt? 175/65 R14 De jó a Te méreted is.
Előzmény: JÉÉÉÉ (4313)
zsuga666 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4340

Köszi JÉÉÉÉ !

Szimpatikus a dolog. Már én is szemeztem ezzel a gumával. Esetleg címed is van ?

Előzmény: JÉÉÉÉ (4313)
FIFTY Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4339
Üdv Boszi!

Szeretném a figyelmedet felhívni egy bölcs autószerelő barátom tézisére!

"Nyugati kocsiból keletibe; új autóból öregbe; nagy autóból kicsibe sohase ülj vissza - mert egyszerre mindent sz****nak fogsz érezni!"

Biztos Te is ismered azt a kísérletet a hideg, a meleg, meg a langyos vízzel!!

Előzmény: boszi70 (4325)
pferco Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4338
biztonsági berendezést (pl öv) csak cserélni lehet, javítást nem ajánlom, pláne nem házilag.

más...
a kazetta hangerőre "csak" két választ kaptam, egy +, egy -. ha megnéznétek...? :))

szvsz a vezetési stílustól, nem csak a fogyasztás fühgg hanem a meghibásodások száma is. Az autót tudni kell kezelni, könnyen el lehet rontani!

ferco

Előzmény: tefi (4336)
norbos Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4337
Szia JÉÉÉÉ!
A 195/50*15 még jobban néz ki.:-) A viccet félretéve a keskenyebb gumi tényleg jobb választás télre, meg kell csak nézni a WRC-ket, hogy mennek Svédorszában kétszázzal a havon a virsli kerekekkel.(na persze az a gumi még szöges is):-)
Előzmény: JÉÉÉÉ (4335)
tefi Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4336
HELP !
A mai nap észleltem,hogy a jobb hátsó biztonsági övet nem lehet bedugni a helyére. Pontosabban nem akad + a helyén. Kipróbáltam az összes övet ebbe a "lyukba", de egyik sem akad + benne - így használhatatlan. A piros kiakasztó műanyagot le lehet nyomni, az valszeg jó lehet. Szerintetek ez házilag javítható v. szerviz ? A gép még csak 6 hónapos ez az öv alig lett használva.
JÉÉÉÉ Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4335
Szia norbos
Köszönöm a tanácsot, megnéztem a gumit és a méretet, csak elirtam. Az igazi:165/70*14. Ettől függetlenül sokat gondolkodtam a szélesebben mert abban a méretben szerintem sokkal jobban néz ki a gumi.:-)
Előzmény: norbos (4314)
fatfighter Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4334
Hát tudjátok nekem régebben csak szoci autóim voltak viszont 2évig hajtottam egy igazi autót amit a főnököm pénzelt és szinte non-stop mentem vele...Egy 740-es 2.4-es 5 hengeres td volvo volt a kicsike és 14-16éves kora között volt a kezeim között...Most kapaszkodjatok meg:az autó egyszer robbant le!EGYSZER!A kuplung bowden szakadt el és a váltó 3-asban maradt de így is haza értem vele bp-re debrecenből,aztán másnap 20perc alatt megcsinálták 15ezerből a néhai spirál szervízben a Dózsa Gy úton...Én ehhez viszonyítva álltam a thalia-hoz de nem a volvohoz hanem a régi wartburgjaimhoz és 105-ös skodáimhoz hasonlított.Csak azok nem újak hanem 10-15 évesek voltak és nem 2.6millióba kerültek:(((
Hello
Black11 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4333
Hali Zsuga !

Mail ment felniügyben !

Blacky

Előzmény: zsuga666 (4278)
Black11 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4332
Ja még annyi, hogy nekem havi 10e Ft a Casco az Alianz Hungáriánál. ( 50e önrész Authentiq Plus )

Blacky

Előzmény: wiccy (4316)
iMre Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4331
A Thaliat a szegeny, de fejlodo orszagoknak talaltak ki, ezek utjaira lett alakitva (magas epites). Keleteuropaban ertekesitik foleg, de talan Braziliaban is van.
Ugy gondoltak, hogy ezekben az orszagokban a csalados/gyerekes autosoknak nem lesz penzuk nagy csaladi autora, de azert megis el kell vinni a sokk cuccot, meg valoszinu sokkal tobbet fog majd godros uton jarni mint autopalyan.
Előzmény: boszi70 (4328)
Black11 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4330
Hali !

Én mondtam az ablaktörlőlapát méretet a múltkor.
Azóta már én is vettem.
A Soroksári úton van egy Renault bontó ott volt gyári Valeo 2650 Ft-ért.
Nekem eddig is ez volt gyárilag rajta és nem volt vele gondom, igaz ritkán mentem 130-140 et, pláne esőben. :-))))))))
Az érdekes az, hogy gyárilag 510/460 mm-es van rajta ( lemértem ) a gyári típuslistás dobozon és benne is 530 / 450 mm hosszú lakik.
Felpróbáltam és jó ez is.
Ezek után lehet válogatni. :-)
Más...
Úgy látszik nagyon ki kell fogni a gépet, hogy milyet kapsz, mert eddig ( kopp-kopp ) nekem nem nagyon volt vele bajom ( 2002.06. 30e km ) szerencsére.
Gari lejárat elött elvittem a servicébe mert nekem is volt egy kis lerakódás a vízpumpa alatt, szó nélkül ki is cserélték, azóta nem jelentkezett.
A csomagtartózár meg kapott kívülről zárolajozót, belülrűl meg szilikont így hidegben sem szorul a műanyag alkatrész.
Különösebben nem is zörög sehol.
Lehet, hogy szerencsésnek érezhetem magam? :-)
Meghibásodási rémtörténeteket minden típusról lehet mesélni, a nem mindegy az előfordulás gyakorisága és anyagi vonzata. :-(
De minden részvétem a rosszul járt tulajoké, engem is megütne a guta, ha egy új autóra ki kellene fizetnem tíz vagy száz ezreket.
Kiváncsi lennék a hét mely napján gyártották ezeket az autókat...

Blacky

Előzmény: wiccy (4316)
kukucs33 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4329
OFF
Az ISO minősítés nem azt jelenti, hogy amit csinálnak az jó, hanem azt, hogy mindig egyformán csinálják és minden folyamat jól le van adminisztrálva (legalábbis elméletben). Ha meg valamit elrontanak akkor arról meg plusz papírokat kell kitölteni (ami kb annyi időt vesz igénybe, hogy az alatt a hibát is nyugodtan ki lehetne javítani). Szóval ilyen szempontból az egész egy nagy átverés. Thalicskától és törököktől függetlenül.
ON
Előzmény: ESF (4327)
boszi70 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4328
Gondolom a helyi viszonyokhoz képest jók. Egyébként feltünt, hogy Olaszországban nincsenek Thaliak. Ott nem forgalmazzák?
ESF Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4327
Vannak problémák más autómárkákkal is ez igaz, voltam Mercedes szervizben is, hát tudnék mesélni "megbízhatóságról"...

Csak azt nem értem, hogy a Thalia kiadásakor, a törökországi gyár megkapta a legjobb
ISO-minösítést! Akkor mire fel?

Előzmény: BlackBird (4326)
BlackBird Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4326
Nos, a megibásodásokra reagálva: amit oly sokan szoktak emlegetni, az a német ADAC felmérés, ahol a hibalistákat (sajnos) majd minden kategóriában a Renault vezeti. Ebben azonban a Thalia nincs benne, csak a clio. Azt is tudni kell erről a "felmérésről", hogy azt mutatja, hogy hányszor hívtak segélyautót az adott típushoz - ergo a hibák nagy része (ez is benne volt a jelentésben) jelentéktelen, pillanatok alatt orvosolható hiba volt.

Más: hibák természetesen előfordulnak, nekem is van gondom a géppel. Újabban zörög a tetőkárpit, meg valami a bal szellőzőrostélynál. Ennyi. Egyébként a motor jobb erőben van, mint valaha, a futómű szuper, a fékek kiválóak, és 1000%-ig biztos vagyok abban, hogy eljutok oda, ahová szeretnék.

(ja, most voltam 15000-es szervízen, minden a legnagyobb rendben volt, a futóművön állítottak egy cseppet, de ez valószínűleg a pesti utak + vezetési stílus számlájára írandó.)

Történetet én is tudok: ismerős Volvója (!) szarakodik az átvétel óta, még sohasem volt 100%-os...ilyen is van.

boszi70 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4325
Ui.: az előzőhőz, hogy természetesen ezzel nem azt feltételeztem, hogy bárki igénytelenebb lenne aki Thaliat választott, hiszen én is azt választottam, bízva a márkában, hisz 3 évig Scenicet hajtottam, és ha lehetőségem lesz valószínűleg néhány év múlva is Renault márkára lesz a csere. Csak egy kicsit csalódtam, hogy ez van! Mert a Scenic-kel 200.000 km-ig alig volt baj.
boszi70 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4324
Szóval akkor Nektek is előfordulnak problémák? Egyébként egy ismerősőm azt mondta, hogy olvasott egy statisztikát, hogy a Thalia a meghibásodások terén vezeti a listát (1000/37?).
ESF Creative Commons License 2003.10.21 0 0 4323
A véleményem az autóhoz való hozzáállás, illetve az autó megbízhatóságával kapcsolatban, hogy ezért a pénzért egy átlagos magyar család jobb autót nem igazán kap!
Komprommisszum persze van benne, de ezzel együtt kell élni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!