Minden este futok egy jot a Dunaparton.Az ut ugye a vasuti hidon vezet at ami nem valami szeles.
Sajnos egyre tobb kismotoros jar arra bosszantva mind a biciklizoket mind a "sportolokat".
Tudom hogy nincs ra megoldas, mert nekik is joguk van ott kozlekedni, de en nem zavarom oket, ok pedig folyamatosam nyomjak a benzingozt(amibol van mar eleg a varosban)
Az elmúlt napokban sokat kényszerültem az építkezés felé, és mit ne mondjak... Szóval embert alig látni, az a téglafalú bizba.. az meg ugye a szálloda lesz ? Hát az nagyon kezdő mééég ! Mintha nem is akarnának elkészülni vele időre !
Tilla !
Tűzijátékot ? Csak úgy poénból vagy hivatalosan ? :) Alig várom már a nyitást, megyek bénázni.
(Mentem másnap is az Auchanbaaa, hát nem szép nagy piros tűzoltóautók sorjáztak a bejárat előtt ?)
Én sajna nem tudok semmit, Újpesten csak nosztalgiázni szoktam. A magyar jégkorong topikban írtak valamit talán azt, hogy befedik. Ha kész lesz kipróbálom.
Nna, azése halunk ki !
Nem tudjátok mi volt tegnap délelőtt az Auchanban (tudom, az már Dunakeszi) ? Bombariadóra kérdeztem rá, de most rámhagyták vagy tényleg az volt ?
Mikor nyit a Jégcsarnok ?
Olvastam a minapi hozzászólásokban írt panaszáradatot. Én a Budapesti Nap nevű újságnál írok, a feladatom beszámolni a XIII. és a IV. kerületben történt eseményekről és a két kerületben felmerülő problémákról. Ha valaki tud ileyesmiket, amiken akár segíteni lehetne egy újságban való megjalantetéssel, az hívjon fel vagy küldjön emailt. Megadom mindkét elérhetőségemet:
tel: 06/30-552-62-27
Email:esaliga@bnap.hu
Nagyon sajnálom, hogy így néz ki a sziget.
A Nagynéném a hajóslaktanya gondnoka volt, nagyon sokszor nyaraltam /meg teleltem/ nála gyerekkoromban. De rég és de jó volt.
Huu hát ez nem semmi! Én is tegnap voltam épp a szigeten sétálni, de egy nagy szeméthalom lett a sziget :-(. És kivágták a fákat amik között lehetett szalonnátsütni !!!!!!!! Tök csupasz lett az egész. Pedig valamit tehetnének. Ha már így letarolták akkor legalább lehetne olyasmire megcsinálni mint a római partot. Szerintem nagy lenne rá a kereslet.Egy pár éve már olvastam egy olyan ujságcikket,írták hogy a mozdonyvezető mielőtt átmegy a hídon mond egy miatyánkot!Nem véletlenül van lezárva sajna a híd egyik oldala.
Valamiért semmit, de semmit nem találtam a képtáradban ! Nézz utána !
A Szúnyog-szigeten én is jártam a tavalyi árvízkor, meg pár héttel utána is, tényleg lehangoló volt. A homokzsákokat nem vitték el (tán még fertőtlenítés sem volt ?), orrfacsaró bűz kisért végig. Többet nem érzékeltem, mert kátrányfekete éjszaka volt. :)
A híd állapotán gyorsan kellene javítani, mert sok gyerkőc meg felnőtt is sétálgat meg bicajozik arra.
Mesélj légyszi, milyen jövőt szántak anno a szigetnek ?
(A lap.hu-t próbáld még egyszer, én is csak minden 10. transra kapok választ.)
Koratavaszi setam soran csinaltam par kepet ifjukorom Szunyogszigeten, (ma Palotai sziget)felajanlottam a kepeket az ujpest.lap.hu szerkesztojenek, azzal a keressel, hogy tegye be a "Termeszet es kornyezetvedelem" rovatba, de valaszt sem kaptam!
Velemenyem szerint ma ugy nez ki, mintha a sziget nem is a mi Ujpestunkhoz tartozna. Olvashatunk, hallhatunk ugyan idonkent nagy szavakat a sziget jovojerol, de a valosag lehangolo.
A lehangolo elmeny mar ott kezdodik, amikor a nezelodo rateszi a labat a vasuti hidra, mert a hid allapota mar nehany helyen az eletveszely hataran van.
A sziget nagydunai oldala, ugyan arterulet, azonban ez nem zarna ki, hogy evente 2-3 alkalommal megtortenjen a szemet elszallitasa.
Ha valaki mar jart ott, biztosan nagy oromet jelentett neki a homokos part, az evszazados arteri fak latvanya. Csak javasolni tudom, erdemes atsetalni(csak ovatosan!)a hidon, kicsit korulnezni, azert a szemeten kivul boven van mas latnivalo is!
Aha ! Én is úgy veszem észre, hogy egyre több a szemét. Újpest némely részeibe nemigen tenném a lábam, de még a tragacsomat is féltem az áthaladáskor. (Hozzá kell tennem, hogy a közelmúltban sokat kellett vidéken járnom, és ott sem jobb a helyzet)
Bár elég régen volt hozzászólás, azért próbálkozok...
Én a Nyár u.-ban lakom.
Mit szóltok ehhez a rakás szeméthez mindenhol? Gondolom nem csak nekem szúrja ki a szemem!