Keresés

Részletes keresés

moes Creative Commons License 2002.05.30 0 0 389
na és akkor a múltkor kaptam ajándék, és a csomagolás volt a legtutibb, mert egy sima barna zacsira volt szerintem egy szalvéta rájafakopácsolva. pont ami a jelem volt az oviban, szóval nagyon begyere.

moes, aki estére meggárgyult

moes Creative Commons License 2002.05.30 0 0 388
én is jönnék szalvétacserélni. bár nincs sok cserélnivalóm, de majd összeszedem (magam :-)

én meg egy lusta dög vagyok mostanság, legutóbb 1 hete dekupáltam a kézmosótartót csigákkal és kagylókkal. az mondjuk jó lett. a műanyagot fogja valami festék? jobb is lehetett volna, ha lefestem előtte valamivel.

talán most hétvégén...

mzsperx Creative Commons License 2002.05.30 0 0 387
Elan: befőttesüvegből készült ceruzatartó kopácsolással, tapétaragasztó segítségével. Már hónapok óta rajta van... :-) igaz nem áztatgatom...

Vadcic: online írok, nem tudom megnézni a szalvétáidat, de nekem bizti kell belőle :-)

Amúgy, mint már az üvegfestősben is írtam, tegnap voltam a barabás uccában, ott is vannak szépséges szalvietkák, 35 forinté. A néni meg aszonta, hogy a marabu hobbifestéke fogja a fémet és tökéletesen fed. Még nem próbáltam ki, de majd beszámolok. Lassan azt hiszitek, a pannoncolor fizetett ügynöke vagyok :-) hehe

Pénteki tali nekem is oké, de nem mindegy melyik péntek...

Cecameca: én keszedtem a ragasztót az üvegről fültisztítóval, míg meg nem dermedt, így nem olyan vészes.

Aquila: a közös munkálkodás remek ötlet, sokkal vidámab bés kreatívabb ilyenkor az ember. Mi moessel szoktunk „alkotni”...

Egyetértek leanderrel, hogy üveget is festhetnénk!

Hópihe: mutatást én is kérek!

Leander Creative Commons License 2002.05.30 0 0 386
Köszönöm a beavatást, meg a képet is, elég jól látszik rajta a szóban forgás.
Ha lehetek egy kicsit telhetetlen: milyen ragasztó alkalmas erre? Azt se bánnám, ha konkrét márkát mondanátok, hogy tudjam keresni.
Meg a múltkor írt valaki bizonyos akril?lakkról. Az mire jó?

Mekkora felületet kell egyszerre ragasztózni? 1 szalvétányit vagy mondjuk egy egész csíkot? Milyen meleg legyen a vasaló (mondjuk egy 6 fokozatú skálán)?

Köszi

cecameca Creative Commons License 2002.05.30 0 0 385
Köszönöm:)
Előzmény: 4Hópihe (384)
4Hópihe Creative Commons License 2002.05.30 0 0 384
már meg is kaptad)
Előzmény: cecameca (383)
cecameca Creative Commons License 2002.05.30 0 0 383
Én is láthatnám azt a mutatást?:)
Előzmény: 4Hópihe (381)
aquila Creative Commons License 2002.05.30 0 0 382
köszi:)
Előzmény: 4Hópihe (381)
4Hópihe Creative Commons License 2002.05.30 0 0 381
jogos.)
neked is küldtem mélben egy mutatást.)))
Előzmény: aquila (380)
aquila Creative Commons License 2002.05.30 0 0 380
attól függ, mekkora felületet akar Leander kopácsolni. Mert ha nagyot, akkor egyszerűbb lefesteni az egész felületet előtte világosra.
Előzmény: 4Hópihe (379)
4Hópihe Creative Commons License 2002.05.30 0 0 379
KIEGÉSZTIENÉM
mivel én sötét alapra is dekopáltam már.
ahová a szalvéta kerül vagy pont akkorát vagy elmosodottab hatást keltve egy felhöszerü foltot
világos hobbymüvésszfestékkel fel kell kenni,-és a folytatás aquilánál van tovább.megprobálok egy foto késziteni az enyémröl.
Előzmény: aquila (378)
aquila Creative Commons License 2002.05.30 0 0 378
Nos, veszem magamnak a bátorságot, hogy beavassalak.
Először is fontos, hogy a szekrényajtó ne legyen sötét színű, mert akkor nem lesz látható rajta a szalvéta. Szóval tételezzük fel, hogy az ajtó világos/fehér színű. Bekened egy kisebb területen ragasztóval. Ha rám hallgatsz, megvárod, míg megszárad, majd a kiválasztott szalvéta motívumot meleg vasalóval felvasalod a megszáradt ragasztóra. A vasaló talpa és a szalvéta közé tegyél egy réteg zsírpapírt. Gyönyörű gyűrődésmentes felületet fogsz kapni. Egy titka van a dolognak: gyorsnak kell lenni, vagyis a zsírpapírt óvatosan, de gyorsan kell eltávolítanod, mert ha nem, az is odaragad. Én még nem jártam így, de a pakliban benne van:-)
Előzmény: Leander (377)
Leander Creative Commons License 2002.05.30 0 0 377
Hát itt vagyok!
Légyszi valaki mondja el nekem töviről hegyire a kopácsolás menetét, hogy valóban úgy van-e, ahogy én gondolom. (Tudjátok, segítségkérés előtt nem praktikus a közönséget befolyásolni :)

Merthogy az egyik gyerekszekrény ajtaja megérett a felújításra, és találtam pontosan odavaló szalvétát. Csak ez még titok :)
Előre is köszi

aquila Creative Commons License 2002.05.30 0 0 376
Feltúrtam a pénztárcámat, mert oda tettem az üzlet névjegyét, de sehol nem találom. Szóval a Teréz körúton, azon az oldalon, ahol a Nyugati van, az Oktogonon van egy házasságkötő terem. Mellette két házzal van ez a Lián nevű üzlet. Gyönyörű dolgokat lehet ott kapni, és szalvéta-hegyek vannak.
Előzmény: vadcicfbi (375)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.05.29 0 0 375
Sziók!

Na akkor mikor is lesz ez a tali?
De ha alkotóst akartok akkor valami nagy és trutymákolható hely kell.
Ez pedig nem lehet valami vendéglő.
Jól is adná ki magát:-Kérünk két kólát meg egy kis tálat a ragasztómnak!Ja és hozna egy ollót,hogy körbe vágjam a mintáimat?
-De édes ez a pohár!Felhasználhatnám?Írja a számlámhoz!
Szóval ez meredek,de nem rossz ötlet.
De most akko mikor is lesz a tali?

Hol van ez a Teréz krt-i szalvétásbolt?Én nem ismerem.

Ha az üvegen kimész a mintából,sniccerrel próbáld meg körbevágni a lelógó részt.Hátha.

cecameca Creative Commons License 2002.05.29 0 0 374
Szépek, Aqila. Különösen a lovas tetszik.
Előzmény: aquila (373)
aquila Creative Commons License 2002.05.29 0 0 373
ugye bizony!:)))))))))))))))))) Jaj, most is nevetnem kell, ha eszembe jut:)))

Szerintem jöhet bárki, akit érdekelnek a kézművességek.
Egyébként a www.picturetrail.com/kanbeka oldalon dekupázshoz feltettem két új dobozt.

Előzmény: Leander (372)
Leander Creative Commons License 2002.05.29 0 0 372
Na meg az sem baj, ha az ember szembesül a nick tulajdonosával. Ugye, Aquila?
Ez nagyon szigorúan szalvétás tali lesz, vagy kósza üvegfestők is odabátorkodhatnak?
Előzmény: aquila (371)
aquila Creative Commons License 2002.05.29 0 0 371
Szerintem pedig nem csak azért kéne összejönnünk, hogy szalvétát csere-beréljünk, hanem tapasztalatot is, akár közös munkára is gondolok...
cecameca Creative Commons License 2002.05.29 0 0 370
Moes, kedves, nekem nem jön össze ez a találkozó, mert messze lakom Budapesttől.
Előzmény: moes (367)
moes Creative Commons License 2002.05.29 0 0 369
ja, viszont nekem nem tetszet az üvegre fakopácsolás, úgyhogy le is áztattam a művet, és összefestettem. szép kis mécsestartó lett így.
Előzmény: cecameca (363)
aquila Creative Commons License 2002.05.29 0 0 368
moes, van egy hihetetlen jó üzlet a Teréz körúton, az Oktogonon lévő házasságkötő terem mellett, ott annyi salvétát találsz, amennyit akarsz. Egyik szebb, mint a másik.
Előzmény: moes (367)
moes Creative Commons License 2002.05.29 0 0 367
ha valamikor összejön egy cserebere, én szívesen átveszek belőle párat. nekem nincs sok cserélnivalóm, így akár fizetek is érte, mert nem szeretném, ha rosszul járnál.
moes Creative Commons License 2002.05.29 0 0 366
azt hiszem, hogy nem lett fényes. de erre nem mernék megesküdni :-)))
Előzmény: sakkmatt (362)
cecameca Creative Commons License 2002.05.29 0 0 365
Úgy szeretném megmutatni nektek őket...:)
Előzmény: aquila (364)
aquila Creative Commons License 2002.05.29 0 0 364
nincs mit!:-) Szerintem a szalvéták vásárlásával mindannyian pont így vagyunk, mint Te:DDDD
cecameca Creative Commons License 2002.05.29 0 0 363
Köszönöm, Aqila:)

Tegnap érkeztek új szalvéták a szomszéd üzletbe...hát...ma reggel nem kellett volna bemennem, sőt egyáltalán nem kéne átjárnom oda. Olyan gyönyörűségek jöttek, hogy mindből kell vennem. Még azt sem tudom hová..mire....de csak gyűlik otthon a sok szalvéta, nem tudom otthagyni őket, ez borzasztó.

Próbáltam üvegre kopácsolni, de a minta mellett is összekentem ragasztóval, ami sajnos meglátszik. Még nem lakkoztam le, talán az majd segít rajta.

Előzmény: aquila (354)
sakkmatt Creative Commons License 2002.05.29 0 0 362
Szia !

A tapétaragasztó használatakor is képződik egy fényes, lakk-szerű bevonat a felületen ? Vagy utána érdemes lakkozni a művet ?

Előzmény: moes (359)
Elan Creative Commons License 2002.05.29 0 0 361
Köszi! Akkor azt hiszem nekimegyek 1-2 üvegnek, amihez nincs üvegfestős ötletem...
Jelentem, a Kreativ Hobby ragasztó is jó dekupázsolásra. Mondjuk eddig csak műanyagra próbáltam, nem tudom, hogyan viselkedne fán vagy üvegen. 120 ml-es kiszerelés 449 forintba kerül.
Előzmény: moes (359)
Elan Creative Commons License 2002.05.29 0 0 360
Ezek a képek fantasztikusak. Ha én ilyet tudnék... :)
Előzmény: vadcicfbi (357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!