Persze,hogy van együttműködés hiszen a Renault megvette a Nissan részvényeinek X? %-át.
Ha kiváncsi vagy a Nissan-i Thaliára, akkor látogass el ide:
http://www.nissan.com.mx/nissanplatina/index.html
A mi autónkat /Thalia/ Mexikóban gyártják Nissan Platina néven !!
Tök ugyanaz kívül-belül. Én is meglepődtem először.
Volt/(van?) együttműködés a Renault és a Nissan között.
Ennek ékes bizonyítéka, hogy a hivatalos Thalia katalógus utolsó oldalán az autó rajza nem hasonlít 100%-ig a Thalia-ra és Nissan jel van az orrán. Épp scannelem...
Hi mindenkinek!!!!
Olvassátok el a Nissan visszahívási akciót ott is azért hívnak vissza, mert a kocsi váratlanul leáll a fordulatszám érzékelő miatt!!!!!!!
Csak nem közös a cég?????
Üdv Nagya
"Az adagoló másik végén pedig a porlasztócsúcs - dízel tulajdonosok által az izzítógyertya után legismertebb alkatrész - található.% lassacskán már nyugdíjba vonul, csak a mechanikus adagolóval szerelt motorokon van jelen. Az újabb fejlesztésű - közös nyomócsöves, elektronikus adagolás-vezérlésű - motoroknál szelep vette át a helyét. Sőt hamarosan már mindenhol piezo lesz, ami a gyorsabb "kapunyitogatást" teszi lehetővé, így egy robbanási ütemhez többször lehet üzemanyagot adagolni."
Ebből következik, hogy nem kéne minden trutyit megvenni hiszen a mai motor felépítése talán éppen ezt nem igényli sőt lehet hogy éppen ettől ragad be a szelep?
2.
Mindenkinek:
Auchan Budaörs magassugárzó Tháliához(Clio 98>) 2790 Ft. beszerelési utasítással rajzzal. Nem nagy durranás de jobban szól vele a VDO. Az ára sem magas.
Remélem azért nem aggódtok, és a kisebb problémáknál ne gondoljatok arra, hogy Ti is így jártok. Remélem azért annyira nem rosszak a Thaliák! A miénk az a bizonyos meghibásodási százalék (sajnos!), nekem egyébként benzines, a sorstársamnak úgy tudom dizeles. Az első probléma úgy 2000 km-nél kezdődött azzal, hogy kigyulladt a környezetvédelmi lámpa a műszerfalon, majd a motor nem járt már olyan szépen, a hangja is egyre rosszabb lett, az alapjárat üzemi hőfokon 750-1500 között ugrált. Szerintem a többiről már írtam korábban, akit érdekelnek a részletek nézze meg.
Hétfőn és kedden ott volt, onnan hoztam el, mivel korábban is vki ajánlotta, ők sem találták a hibát, pedig amikor odaértem, bár enyhe verzióban, de csinálta a problémát. Szegedibe kényszerből került, mert ott robban le, és örültem, hogy addig is elment 3x-i megállással, assistance-s felvezetéssel. Szegediről tényleg nem mondtak semmi jót, bár korábban a férjem a Scenic-jét oda hordta, és ő nem panaszkodott.
Bármelyik márkaszervizbe viheted a gépet, ha esetleg még mindig nem javulna meg. Szerintem Hmvhelyen sokkal korrektebb a hozzáállás, mint Szegeden. Azért sok sikert!
Off:
Erdekelne, hogy mas hasonlo kategorias autok forumain milyen tapasztalatok vannak, ok is ennyi hibara panaszkodnak?
A szervizekrol volt egy film a tv ugyvedjeben, bar ott egy suzukit rontottak el direkt, asszem negy szervizt probaltak ki, 2 nem talalt hibat, a szamitogep sem regisztralt semmit, egy szervizben jo sok penzert ki akartak benne cserelni vmit (asszem vmi gyujtotekercseket, kozben csak az injektorok aramellatasat huztak le direkt, es kihagytak a hengerek), vegul az utso szerviz rajott a bibire. Azt nem ertettem, hogy egy olyan autora amin tisztan laccik, hogy nem mukodik, hogy lehet azt mondani, hogy semmi baja?
On:
A valtonal a kettes fokozatot nekem sem nagyon akarja venni hidegen, elegge meg kell eroltetni, hogy bevegye, sot neha ki is vagja, ilyenkor dupla kuplung segiteni szokott, csak ez idobe telik.
Amugy holnap megyek olajcserere, erdekelne, hogy arban kb mennyire szamithatok (olajszuro, meg munkadij (1.4 16V)), az olajat en viszem.
Én is rég írtam a fórumban..., de mindig olvaslak Titeket! Most már 5 hetes a Presztizs és az elmúlt héten 3x nem vette be a szekond giört (firsztből felkapcsolva)! Remélem csak én voltam nagyon finom (Suzukuhoz szokott módon csináltam) és nem az alant olvasható hibák kezdetéről van szó...
Na, Tschüss!
Gumifát és száraz-malaeg havat mindenkinek!
Köszönöm mindenkinek az együttérzést! Legalább ez tartja bennem a lelket. Jelenleg javítás alatt van a kocsi, most jöttem a szervízből-busszal!
Szép napot nektek!
Kitartas Boszi, hatha most rajonnek a hibara, megjavul az auto es hosszu evek soran semmi baja nem lesz.
Mindenesetre gyujtsed az iratokat, minden panaszodat vegyek fel iktatoszammal a szervizben es az ellenorzes/javitas eredmenyet irjak ra, meg akkor is ha jelentektelen vagy azt allapitottak, meg, hogy nincs semmi baja.
Ezek segitsegevel el lehet indulni ha a helyzet teljesen kilatastalan (a Fogyasztovedelmi hivatalhoz, a Renault Hungariahoz, Renault Franciaorszaghoz, az osszes autosujsag jogasz rovatahoz, a konkurenciahoz, ...), ha ok igy allank hozza akkor ezt erdemlik.
Nekem masfel eve a Dacia gyarral gyult meg a gondom (az is Renault erdekeltseg :), minden poapir meg volt, egy hetig gyujtottem e-mail cimeket es elkuldtem a panaszlevelet egy halom embernek ... masnap felhivott a gyar igazgatoja es aznap a problema megoldodott.
Most mondjak valamit az o vedelmukre is: ezekben az elektronikaval jol telerakott autokba megtortenhet, hogy nehezen tudjak lokalizalni a problemat ... viszont akkor kezdjenek el kicserelni mindent amig a baj elharul, ugy ahogy ezt nagyon szeretik csinalni garancia lejartaval (nemreg irta Meganos kollega itt a forumba, h. 800.000 forintra csereltek ki jo alkatreszeket).
Hi mindenkinek!!!!!
A gumiméret 175/65 R14!!! Javaslom, hogy téligumánál se térjetek el ettöl a mérettöl a régi beidegződés az, hogy keskenyebb gumi kell, mert így nő a futófelületre eső súly, ez igaz de a mai gumiknál minél nagyobb a futófelület annál több fürészfog kapaszkodik(kivéve a téli Rally szereplőit).Ha szélessebb gumit használtok az meg jobban igénybe veszi a futóművet.Fogas kérdés ez mindenki döntse el maga.
Az alap Qasimódóban hátra nem visznek madzagot a hangszórónak azt neked kell befűzni (nekem 7 métert mértek ki nem sok esett le belőle) 5000 Huf-ért garanciával bekötötték (3 ember 1 órai munkája).
Hajrá Boszi,Diesel Uberellas ne hagyjátok magatokat szurkolunk nektek.
Üdv Nagya
UI:Ha sikerül megjavulni a járgánynak ismertessétek velünk is a hibát had okuljunk!!!!
Szomorú vagyok, hogy ennyi probléma van a Thalicskákkal. Remélem tényleg csak peches emberek vagytok, akiknek az autóját azért nem csinálták meg rendesen, mert a müezzin éppen imára hívta az igazhitüeket. Bár ez nem magyarázat a szervízesek dilettantizmusára. Nem igérhetek semmit, de egyik orvosbarátom, akinek Scenic-je van, kezel egy Renault Hungáriás motormágust. Beszélek a haverral, hogy szóljon a mágusnak, hogy ha teheti olvasson bele ebbe a topicba, hátha van valami ötlete.
Egyébként reggelenként ebben a hidegben az én kis olajosom is kellemsen hangos. Múltkor meg el kellett gyorsulnom Budán a Margit hídnál a rakpart lehajtón és eltünt a pöffenetben fél Buda. Különben nem füstöl a kicsike.
Javítsatok ki, ha rosszul tudom!! Gumiméretnél a 165 a futófelület szélessége, a /65, a gumi magassága a felnitől mérve a szélesség százalékában, az R14 pedig a keréktárcsa sugara collban.
Szörnyű és kellemetlen olvasni a problémákat, és főleg, hogy senki sem töri magát a megoldáson!!!!
OFF: Lassan szerintem a tv-sek új műsort nyithatnak a FÓRUM ÜGYVÉDJE címmel!!!
Sajnos a garancia és szavatosság fogalmával már nem vagyok annyira tisztában mint úgy 6-8 évvel ezelőtt, de pld a nagy háztartási gépeknél /tv, mosógép,hűtő stb../ ha 5 meghibásodás történt 1/2 év alatt és abból 3 fő alkatrész cserével járt akkor az illetőnek ki kellett cserélni a készülékét!!! Jó tudom most kocsikról beszélgetünk de nem létezik, hogy erre nincs valami törvényes megoldás!!!
ON: A dízel reggelente nekem is kicsit hangosan indul,de én betudom annak, hogy dízel, és az első pár méteren ha lassan felengedett kuplungal " gurulok" egy 10-15 métert ráng is 1-et a kocsi de én nem tulajdonítottam neki eddig semmit! Lehet nálatok is így kezdődött???
Sziasztok!
Előre jelzem, akinek elege van a panaszkodásaimból ne olvassa tovább, bár a történet érdekes.
Tegnap reménykedve vittem egy újabb szervízbe a kocsit ott hátha tudnak vmit csinálni végre vele. A kocsi a megérkezéskor produkálta a problémát (fordulatszám ugrál le-föl, a szervízes megnyugtatgat, hogy ők megcsinálják, hisz a probléma adott. Itt végre adnak csere autót :), reménykedés hatalmas. Ma reggel hívnak, hogy az autó kész, de nem találták a problémát, és a szmgép sem regisztrált semmit, vissza Szegedre, az autó megy, megállapítom, hogy tényleg jobb a Thalia, mint a csere Twingo. Du.indulás haza, gyerek hátul, semmi jel a problémára, és egyszercsak menet közben a MOTOR LEÁLL! Még szerencse, hogy nem értünk ki a kamionokkal teli főútra, és, hogy nem előzésben voltam. Bele sem merek gondolni. Telefon az assistance-nak,mivel nem indul újra a kocsi, jó 40 perc múlva ott vannak, gyerekkel szétfagyunk, assistance-s (Autóklub!?) írásban igazolja, hogy a probléma fenn áll valóban. Jelenleg bent áll a szegedi Renault szervíz udvarán, és talán holnap újra reménykedhetek. Félek, hogy ez továbbra is remény, de mostmár kijelentem, a kocsi életveszélyes! Bocs, nagyon mérges vagyok!!! Ennyi
A benzinkutas huncutsággal kapcsolatban továbbra is érvényes az, hogy messze el kell kergetni a személyzetet. "Köszönöm, megoldom." Ez a kulcsmondat.
Volt már, hogy naivitásból engedtem, hogy a kezelő tankoljon. Hiba. Naaagy hiba.
Úgy teletankolta, hogy egy porszem nem fért a tankba...
Szóval érdemes egyénileg. Nálam a kocsiban van egy pár "melóskesztyű", mivel rendszeresen folyik a gázolaj töltőpisztoly. Így legalább öltönyben is tankolhatok, nem leszek gázolajszagú :)
Dénes nevében is köszönöm :)
A munkafelvevőt nem rázta meg a probléma különösebben. Kicsit úgy éreztem, hogy hülyének vagyok nézve. Tehát a helyzet a következő:
- holnapra talán lesz valami
- csereautó nincs (bérelhetek egyet = ingyen dolgozom)
- mivel pesszimista vagyok, szerintem az lesz, hogy megy vissza a banknak. Talán egy év elteltével vmi pénzt adnak vissza. Csak annyit, hogy egy Toyotát kihozzak. Ha véletlen megmaradna az autó, akkor azt hiszem már sejtem, hogy kihez fogom hordani. Kis szalon, nem csilli-villi, ahogy észrevettem nem ezen múlik...
- nem élveztem a BKV-t... :)
Boszinak sok sikert kívánok a benzines Thalia-hoz, remélem az Ő gondjai megoldódnak hamarosan.
Néhány dízeles ismerős szerint ez a LÉTYÓ segít a porlasztócsúcsok minőségmegőrzésében, őrzi a fogyasztást...stb. Főleg azok esküsznek rá akik gyakran tankolnak kis (nagyon kis)kutacskákon.
BOSZI fedőnevű márkatársnőnk benzinessel kínlódik;Te a dCi-vel.Az benne van a pakliban, hogy valami elromlik; de hogy ne legyenek képesek megcsinálni?? Ez elképesztő, és IDEGESÍTŐ!
Nem létezik, hogy a rönyónak megérje "bóvliasítani" a tipust. Nem kizárt, hogy a szervíz (szerelő) a csótány, vagy teljesen dilettáns!
Off: Tegnap egy bezinkútnál alaposan bepaliztak! Fáradt aggyal leokéztam, hogy csúcstisztító adalék is kerüljön a tankba, és kipengettem érte 2 rongyot.Gyanakvó emberke lévén elkértem az üres göngyöleget; de csak otthon néztem bele. Csontszáraz volt az edényke belülről.............
hát elég sötét volt, annyit tudtam csak megállapítani, hogy közvetlenül a hangszóró doboza mellett vissza is megy a kalaptartó kárpitja és a lemez közé, majd oldalt egyesül a lámpakábelekkel
elöl semmit sem látam, talán holnap
Pontosan Laja, nem találom a kábeleket.Egyébként nagyon megvagyok elégedve az autóval,fogyasztás kiváló és minden egyéb(1.4,8V),igaz még csak 1800 km-ter van benne és a lábamat is még pehelysulyban tartom.