Hali Circum!
Az 1 év garancia alatt bármelyik Renault márkaszertvízbe viheted. A tapasztalatom, hogy bárhol készségesen fogadnak, függetlenűl attől, hogy nem ott vásároltad a kocsit, és ezt nem is firtatját. Néha a kényszer is úgy hozza, hogy máshova kell vinned, mert ha lerobban az ingyen szállítás csak a legközelebbi márkaszervízig van. Ebben a témában sajnos járatos vagyok.
Ezt már le sem mertem írni. Hogy ezek után miért adnak egy jobb kocsit, ez elgondolkodtató, és sajnos tényleg jobb. Eyébként azt gondoltam, hogy a Renault assistance Renault csereautót ad. A szolgáltatás egy kijelőlt autókölcsönzőn keresztül megy max. 4 napig 30e kaukció+benzinért cserébe.
Igaz, ez majd' még 1x annyi, mint a casco, de nem biztos, hogy nem éri meg...
Zsuga666: benzines, 1.4 16V motorom van. Mostanában egyébként nem csinálta ezt az indítós vacakolást, hátha megjavul magától... :)
Kérdés: az 1 éves garancia ideje alatt akármelyik márkaszervizbe vihetem ellenőrzésre/szervizre a kocsit, mindenhol ingyé' és boldogan megnézik/javítják? Ha igen, hova érdemes vinnem? Van egy olyan hátsó érzésem, hogy ha elviszem oda, ahol vettem, hogy néha nehezen indul, akkor ott fog pihenni az autó egy napot, majd érintetlenül visszakapom, hogy nem találták a hibát. :-(
Állítólag van most egy akció, hogy évi 99.000 Ft-ért meghosszabítható még 2 évre a garancia,de nem tudom, hogy ez ránk is vonatkozik. Egyébként nekem a Hmvhelyi szervízben azt mondták, hogy a motorra 50e km-ig van garancia.
Remélem hamarosan!
Hajtani lehet, csak a kérdés, hogy túléljük-e. Mert az utak minősége gyér...
OFF
A garancia fogalmáról annyit, hogy külföldön ezért már harakiri járna a szervizeseknek... Nagyon OFF példa, nem ide tartozik: Menyasszonyom kint van Angliában. A vendéglátó család nem tudott rendesen telefonálni, nem volt térerő. Telefon az Orange ügyélszolgálatára, sűrű bocsánatkérés, 3 napon belül kapott egy nem éppen alsó kategóriás telefont fájdalomdíjul. Térerő persze azóta sincs, de legalább nem néznek hülyének, mint itthon...
ON
Szóval lehet, hogy csak én vagyok ilyen peches, de ezzel a garancia dologgal mindig megszívom...
A hajtással nincs gond. A teljes menetközbeni motorleállás előtt 1/2 órával még én is 130-140-nel mentem az autóval, ilyen tempónál soha nem volt gond, inkább a városi forgalomban. Ezek az autók már a hajtásra vanak tevezve. A véleményem egyébként, hogy a magyar utakon egyébként sem tudjuk őket kihajtani. A szervízeseknek meg ha hajtod az a baj, ha nem hajtod az is baj. Nekem lagalább is állandóan ezt mondták, hogy nincs meghajtva az autó. Nyílván nem felételezik rólam, pedig neg szoktam -volt- hajtani. De mikor hajthatom újra?
A hajtással lesznek gondok, mivel Dénes 31-én lesz egy éves, ergo garanciának fehér zsebkendővel integethetek. Szóval ha innentől kezdve valami elromlik, akkor az mindenképpen az én zsebemet fogja megkönnyíteni... De amúgy sem lustálkodik az autó, gyakori a vidéki járat, és én is úgy vagyok az 50-es táblával, mint Daniel a Taxi c. filmben: az a gördeszkásokra vonatkozik...
Én is így kezdtem, ha elolvasod a korábbi hozzászólásaimat, mind azt tükrözte, hogy talán én vártam sokat az autótól, és a hibákat csak beképzelem. Mivel a szervízben sem találtak semmit, s itt a fórumon is csak jókat olvastam a kocsiról azt gondoltam, hogy ez így van. Amikor "rosszabb" volt elvittem a szervíbe, amikor ment a kocsi nem foglalkoztam vele, és kezdtem beletörődni, de csak egyre rosszabb lett. Sajnos a szervízben is azt mondták, hogy addig nem tudnak csinálni vele semmit amíg az a vmi ami ez csinálja teljesen el nem romlik. Csak az a gond nem-e olyan vmi jelezte a kezdeti hibát aminek a következménye már egy nagyobb hiba. De ha ez kell ahhoz, hogy megcsinálják akkor rajta. Csak attól tartok, hiába csinálják meg nem lesz már olyan , mint új korában. Nekem ehhez kellett vagy fél év, hogy teljesen megadja magát. Szerintem hajtsd az autót, hogy minél előbb elromoljon aminek kell. Nekem egyébként nem ezek a problémák ami nállad, bár kétlem, hogy a tieid kevésbé idegesítők.
A problémák az alábbiak:
- hidegen veszettül hangos a motor
- sokat fogyaszt
- régebben csinált olyat, hogy meleg motorral csak 2-3 próbálkozás után indult be. Ezt egy programcserével megoldották. Azóta lomha és még jobban eszik. A karosszéria nyikorgásáról és a rádió hibáiról nem is beszélve...
De a lényeg az, hogy ezek nem is problémák, az autó tökéletesen működik, én vagyok a hülye :) Ezt az információt a szervíztől kaptam, no nem szó szerint, de az is biztos, hogy oda hétfőn megy utoljára az autó... Aztán nem tudom mi lesz. Eladni nem tudom a hitel miatt... :(
Folytatás
Az autóm még mindig a szervízben szétszedve, de semmit nem mondtak. Szerintem holnapra sem lesz kész. Ez nem tudom, hogy azt jelenti, hogy a hibát javítják, vagy a hibát keresik. Assistancen keresztül holnapig kaptam egy Toyota Corolla csereautót, remélem találnak vmit!
Kedves diesel_uberalles sorstársam!
Neked mi a baj pontossan a kocsival?
Ezt ti még nem tudtátok? Hiszen az új Primera-t láttam már dCi felirattal a motorján, a Nissan forgalmazza a Kangoo-t saját márkajellel az orrán. Ez már régi. Sőt, ha jól tudom, a Micra és a Clio új verziója azonos padlólemezen csücsül.
Ma megszívatott egy Megane, de nagyon. A központi zár nem nyitotta a tanksapka fedőt, így szervízt kellett hivnom, mert alig volt benzinem. Vártam a szervízre háromnegyed órát, majd miután bejutottam a tankba, kiderült, hogy a kútnál éppen akkor romlott el a hitelkártya rendszer. Kicsit morózus hangulatban elindultam az általam ismert legközelebbi benzinkúthoz, amit tataroztak éppen. Olyan anyázást Zugló még nem hallott. Mindezt egy Veszprém, Győr körút elött.
Időközben hazaérkeztem Dénessel a szervízből.
Az eredmény: semmi.
A motordiagnosztika nem mutat semmit, ők normálisnak találják.
A fogyasztás ma 6.1L/100km (ebben az az érdekes, hogy a 7.1 literes fogyasztáson feldühödve a legutóbbi tankolás alatt kikopott a szőnyeg a gázpedál alatt... Úgy voltam vele, hogy ha már eszik, legalább élvezzem is...)
Hétfőre igérik az új programot a motorvezérlőbe, illetve a tücsköt cserélik újabbra.
Tücsök v2.0 :)
Annyit azért két siránkozás között leszögeznék, hogy abban igazuk van, hogy ha a tünetet ott nem produkálja, akkor nem tudják hol keresni...
Megneztem. Azert az teljesen nem igaz, hogy kivulrok tok ugyanaz, pl mas az eleje (motorhaz, lampak, hutomaszk). De felfedezheto nemi hasonlosag:-) Amugy megemlitik a dragasagunkat a totalcaron megint a megane-oc cikkben is.
Persze,hogy van együttműködés hiszen a Renault megvette a Nissan részvényeinek X? %-át.
Ha kiváncsi vagy a Nissan-i Thaliára, akkor látogass el ide:
http://www.nissan.com.mx/nissanplatina/index.html
A mi autónkat /Thalia/ Mexikóban gyártják Nissan Platina néven !!
Tök ugyanaz kívül-belül. Én is meglepődtem először.
Volt/(van?) együttműködés a Renault és a Nissan között.
Ennek ékes bizonyítéka, hogy a hivatalos Thalia katalógus utolsó oldalán az autó rajza nem hasonlít 100%-ig a Thalia-ra és Nissan jel van az orrán. Épp scannelem...
Hi mindenkinek!!!!
Olvassátok el a Nissan visszahívási akciót ott is azért hívnak vissza, mert a kocsi váratlanul leáll a fordulatszám érzékelő miatt!!!!!!!
Csak nem közös a cég?????
Üdv Nagya
"Az adagoló másik végén pedig a porlasztócsúcs - dízel tulajdonosok által az izzítógyertya után legismertebb alkatrész - található.% lassacskán már nyugdíjba vonul, csak a mechanikus adagolóval szerelt motorokon van jelen. Az újabb fejlesztésű - közös nyomócsöves, elektronikus adagolás-vezérlésű - motoroknál szelep vette át a helyét. Sőt hamarosan már mindenhol piezo lesz, ami a gyorsabb "kapunyitogatást" teszi lehetővé, így egy robbanási ütemhez többször lehet üzemanyagot adagolni."
Ebből következik, hogy nem kéne minden trutyit megvenni hiszen a mai motor felépítése talán éppen ezt nem igényli sőt lehet hogy éppen ettől ragad be a szelep?
2.
Mindenkinek:
Auchan Budaörs magassugárzó Tháliához(Clio 98>) 2790 Ft. beszerelési utasítással rajzzal. Nem nagy durranás de jobban szól vele a VDO. Az ára sem magas.
Remélem azért nem aggódtok, és a kisebb problémáknál ne gondoljatok arra, hogy Ti is így jártok. Remélem azért annyira nem rosszak a Thaliák! A miénk az a bizonyos meghibásodási százalék (sajnos!), nekem egyébként benzines, a sorstársamnak úgy tudom dizeles. Az első probléma úgy 2000 km-nél kezdődött azzal, hogy kigyulladt a környezetvédelmi lámpa a műszerfalon, majd a motor nem járt már olyan szépen, a hangja is egyre rosszabb lett, az alapjárat üzemi hőfokon 750-1500 között ugrált. Szerintem a többiről már írtam korábban, akit érdekelnek a részletek nézze meg.
Hétfőn és kedden ott volt, onnan hoztam el, mivel korábban is vki ajánlotta, ők sem találták a hibát, pedig amikor odaértem, bár enyhe verzióban, de csinálta a problémát. Szegedibe kényszerből került, mert ott robban le, és örültem, hogy addig is elment 3x-i megállással, assistance-s felvezetéssel. Szegediről tényleg nem mondtak semmi jót, bár korábban a férjem a Scenic-jét oda hordta, és ő nem panaszkodott.
Bármelyik márkaszervizbe viheted a gépet, ha esetleg még mindig nem javulna meg. Szerintem Hmvhelyen sokkal korrektebb a hozzáállás, mint Szegeden. Azért sok sikert!
Off:
Erdekelne, hogy mas hasonlo kategorias autok forumain milyen tapasztalatok vannak, ok is ennyi hibara panaszkodnak?
A szervizekrol volt egy film a tv ugyvedjeben, bar ott egy suzukit rontottak el direkt, asszem negy szervizt probaltak ki, 2 nem talalt hibat, a szamitogep sem regisztralt semmit, egy szervizben jo sok penzert ki akartak benne cserelni vmit (asszem vmi gyujtotekercseket, kozben csak az injektorok aramellatasat huztak le direkt, es kihagytak a hengerek), vegul az utso szerviz rajott a bibire. Azt nem ertettem, hogy egy olyan autora amin tisztan laccik, hogy nem mukodik, hogy lehet azt mondani, hogy semmi baja?
On:
A valtonal a kettes fokozatot nekem sem nagyon akarja venni hidegen, elegge meg kell eroltetni, hogy bevegye, sot neha ki is vagja, ilyenkor dupla kuplung segiteni szokott, csak ez idobe telik.
Amugy holnap megyek olajcserere, erdekelne, hogy arban kb mennyire szamithatok (olajszuro, meg munkadij (1.4 16V)), az olajat en viszem.
Én is rég írtam a fórumban..., de mindig olvaslak Titeket! Most már 5 hetes a Presztizs és az elmúlt héten 3x nem vette be a szekond giört (firsztből felkapcsolva)! Remélem csak én voltam nagyon finom (Suzukuhoz szokott módon csináltam) és nem az alant olvasható hibák kezdetéről van szó...
Na, Tschüss!
Gumifát és száraz-malaeg havat mindenkinek!
Köszönöm mindenkinek az együttérzést! Legalább ez tartja bennem a lelket. Jelenleg javítás alatt van a kocsi, most jöttem a szervízből-busszal!
Szép napot nektek!
Kitartas Boszi, hatha most rajonnek a hibara, megjavul az auto es hosszu evek soran semmi baja nem lesz.
Mindenesetre gyujtsed az iratokat, minden panaszodat vegyek fel iktatoszammal a szervizben es az ellenorzes/javitas eredmenyet irjak ra, meg akkor is ha jelentektelen vagy azt allapitottak, meg, hogy nincs semmi baja.
Ezek segitsegevel el lehet indulni ha a helyzet teljesen kilatastalan (a Fogyasztovedelmi hivatalhoz, a Renault Hungariahoz, Renault Franciaorszaghoz, az osszes autosujsag jogasz rovatahoz, a konkurenciahoz, ...), ha ok igy allank hozza akkor ezt erdemlik.
Nekem masfel eve a Dacia gyarral gyult meg a gondom (az is Renault erdekeltseg :), minden poapir meg volt, egy hetig gyujtottem e-mail cimeket es elkuldtem a panaszlevelet egy halom embernek ... masnap felhivott a gyar igazgatoja es aznap a problema megoldodott.
Most mondjak valamit az o vedelmukre is: ezekben az elektronikaval jol telerakott autokba megtortenhet, hogy nehezen tudjak lokalizalni a problemat ... viszont akkor kezdjenek el kicserelni mindent amig a baj elharul, ugy ahogy ezt nagyon szeretik csinalni garancia lejartaval (nemreg irta Meganos kollega itt a forumba, h. 800.000 forintra csereltek ki jo alkatreszeket).
Hi mindenkinek!!!!!
A gumiméret 175/65 R14!!! Javaslom, hogy téligumánál se térjetek el ettöl a mérettöl a régi beidegződés az, hogy keskenyebb gumi kell, mert így nő a futófelületre eső súly, ez igaz de a mai gumiknál minél nagyobb a futófelület annál több fürészfog kapaszkodik(kivéve a téli Rally szereplőit).Ha szélessebb gumit használtok az meg jobban igénybe veszi a futóművet.Fogas kérdés ez mindenki döntse el maga.
Az alap Qasimódóban hátra nem visznek madzagot a hangszórónak azt neked kell befűzni (nekem 7 métert mértek ki nem sok esett le belőle) 5000 Huf-ért garanciával bekötötték (3 ember 1 órai munkája).
Hajrá Boszi,Diesel Uberellas ne hagyjátok magatokat szurkolunk nektek.
Üdv Nagya
UI:Ha sikerül megjavulni a járgánynak ismertessétek velünk is a hibát had okuljunk!!!!
Szomorú vagyok, hogy ennyi probléma van a Thalicskákkal. Remélem tényleg csak peches emberek vagytok, akiknek az autóját azért nem csinálták meg rendesen, mert a müezzin éppen imára hívta az igazhitüeket. Bár ez nem magyarázat a szervízesek dilettantizmusára. Nem igérhetek semmit, de egyik orvosbarátom, akinek Scenic-je van, kezel egy Renault Hungáriás motormágust. Beszélek a haverral, hogy szóljon a mágusnak, hogy ha teheti olvasson bele ebbe a topicba, hátha van valami ötlete.
Egyébként reggelenként ebben a hidegben az én kis olajosom is kellemsen hangos. Múltkor meg el kellett gyorsulnom Budán a Margit hídnál a rakpart lehajtón és eltünt a pöffenetben fél Buda. Különben nem füstöl a kicsike.
Javítsatok ki, ha rosszul tudom!! Gumiméretnél a 165 a futófelület szélessége, a /65, a gumi magassága a felnitől mérve a szélesség százalékában, az R14 pedig a keréktárcsa sugara collban.