az én olvasatomban ezt az eljárást hivják márványozásnak.
kiváncsian várom az eredményt...
a doboz tetejét azota berepesztöztem az üvegrepesztövel egyre klasszabb.teljesen beleszerettem.))
Találtam a garázsban két kerek fadobozt, amikben eredetileg csokoládé volt. Szépen lealapoztam, az egyikre egy kerekes kút került, tele virággal, a másikra egy régi bicikli, ami az előző kép párja, tele virágos kosarakkal. Nagyon kedves minták:) Úgy vágtam ki a szalvétából egy kőrt, hogy kisebb legyen a doboz méreténél, hogy a körülötte lévő területet szinesre festhessem. Szép zölddel bemaszatoltam. Nekem nagyon tetszik, mikor szivaccsal tocsogok a festékkel végig…biztosan van valami neve is ennek az eljárásnak:)
Nem is lehet vele kapkodni, nagyon sok szín van, mindet külön keverem-kavarom, és már a saját káromon megtanultam, hogy ha sietek, összefolynak a színek. De szerintem vasárnapra kész leszek, és akkor elkattan a digitgép, és elétek tárom a Művet!:DDDD Ez a legnehezebb, amit eddig csináltam.
Nekunk, drukkereknek, semmi ketsegunk se volt ,hogy szep lesz. Nem kell kapkodni - mondom en aki mindig kapakod! - csak szep kenyelmesen, mi kivarjuk amig elkeszulsz... =O)
Sigue:))))) Minden szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy már félig készen is nagyon büszke vagyok rá. Alig várom, hogy elkészüljön, és feltehessem. Bár a neheze még hátra van a jobboldali narancs beütésű házakkal....
dalia kedves, az oldalamon fent lévő Velencés kép az eredeti, erről készül az enyém. Ha kész lesz, megmutatom. Gyönyörű, ez tény, de az enyém se lesz kutya!:)))
képzeljétek, úgy néz ki a jövő héten kölcsönkapok egy digikamerát a munkahelyemről, és akkor le tudom fényképezni kevés számú alkotásomat. azért büszke vagyok ám rájuk!
és ha minden jól megy, hétvégén alkothatok is kicsit. már fakopálnék örömest.
Pihe, ha a mágnes ráragad, akkor valószínűleg fémből van, hacsak nem bűvölted meg más módon...:)
Lehet, hogy az új hűttöszekrények már műanyag bevonatosak? Nem tudom...az enyém inkább olyan, mintha zománcfesték lenne rajta.
Kb. egy percig vasalgattam.
*feledékeny*
...és csináltam egy mappát is, amibe az újságokból kivágott recepteket gyűjtöm: vmi céges, fehér, vastag, kapcsos mappa volt. Lefestettem az eleje közepén egy négyszögletű részt olyan tojáshéj/vanília/bézs színűre, hogy eltakarja a csúf piros feliratot (cégnevet). Az oldalán is volt ilyen, úgyhogy azt is lefestettem egy sávban. Kerestem egy olajbogyós-olajágas szalvétát, aminek a közepén egy mediterrán táj van, és ráragasztottam a mappa elejére. Az oldalára pedig egy csík olajbogyó került. Ráírtam, hogy recepteskönyv, és nagyon elégedett vagyok vele.:)
Sziasztok.:) De rég voltam erre...jó sok új hozzászólás.:) Ugye, egy topicgazdanak többet kellene törődnie a "gyerekkel"...? *szégyelli magát*:)
Viszont jövő héten bepótolom: egy csomó mindent csináltam, le is fotóztam,a papírképek készen is vannak, szkennert is szereztem, de még nincs otthon net. Szóval azért lassan összejönnek a dolgok.:)
Singue, szerintem a jó taktika valóban az, hogy vegyél meg mindent, ami a keretbe belefér. Legalábbis nálam ez működik, s amikor alkotni akarok vmit, előszedem a tömérdek szalvétát (komolyan, egy fél szekrény tele van vele:)), meg a dekorálandó dolgokat, és jó erősen elgondolkodom, hogy mit is csináljak.:) Néha ez a bőség zavara esetbe torkollik, de azért boldogulok.:)
Szóval az új alkotások: egy napraforgós sorozat: agyag cserépalátétből kenyértartó, hozzá való két nagy, keskeny cserép, egyikbe a szalvéta, másikba az evőeszköz a grillezéshez, meg egy kép. Ez utóbbi csak azért, mert nem tudtam megállni.:)
Majd még írok, és a taliban nagyon benne lennék: akár nálunk is lehet, ha ki tudtok evickélni Veresegyházra.:)
cecameca az én hütöm is fémbol van??fehér bevonattal???ja persze a mágnes rajta marad.)))
de a müanyag bevonat miatt aggodom...mennyi ideig vasaltad???
Sigue, a bagoly reggelre fog ideérni, mert itthon elég bizonytalan a kapcsolatom (fránya telefonvonal) és majd a munkahelyemen töltöm csak le a leveleimet…
Előre is löszönöm a csomagot, de igazán nincs miért.
Asszem’ az a”baj:)” veled, hogy „abszolút maximalista” vagy, nehéz mindig a tökéletesre rátalálni, de megéri várni is rá…
ha tényleg csak ki akarod prószálni a technikát, hát fogd a cipősdobozt, az otthoni egyszínű szalvétát (esetleg valamilyen maradék csomagolópapírt), a tapétaragasztót meg az ecsetet, és ess neki. ha tökre bizonytalan vagy, télleg nem érdemes méregdrága cuccba beruházni. de a cipősdoboz nem ázik, tehát tök jó rá a tapétaragasztó. nosza, próbálkozz. ha jó lesz, akkor lehet a többin gondolkodni.
Sigue kedves, remélem nem haragszol meg a fenti kirohanásomért, csak rá akartalak venni, hogy inkább próbálkozz, minthogy előre félj az eredménytől... én is tökbéna vagyok minden kézügyességet igénylő "sportban", de a dekupálás speciel megy, sőt, szerintem, egész jól.