Köszi a bíztatást!
Az az igazság hogy még várólistán vagyok,v.mikor novemberben jön meg a thali.Akárcsak te,én is a diesel mellett tettem le a voksomat,azt követően hogy kipróbálhattam az 1.4/16 -ost,illetve az1.5 dci-t is. Sok városi forg.,rövid távok,no és nem utolsó sorban az ár!
Ok, ennyiből már asszem mást is kezdhetnék :))
Köszi azért :)
A negatív hozzászólásokkal kapcsolatban:
szerintem nem döntöttél rosszul, élvezd az autót. Mindig előfordul egy-két darab, ami nem 100%-os, de ezt a keretet remélem egy időre kitöltöttük most :) Szóval nem kell megijedni :)
Helló Diesel_uberalles!
Hát elég bizar az ötlet! Az intercooler ára+új túrbó nem az olcsó megoldások közé tartoznak!
Ja és ezt még megfejelheted egy csiptuningal,ami maga~130 rugó!
Tuning ügyben:
erős sci-fi elem lenne egy utólagos intercooler beépítés? (ld. 80LE 1.5 dCi Clio)
(Bocs az őrültségekért, de amióta lejárt a garancia, kicsit elengedtem a fantáziámat...)
Szevasztok!
Üdvözlöm a thalicskásokat!
Elnézést kérek Töletek,hogy betolakszom a fórumba!
Új információgyűjtő vagyok.Több napi nekifutással olvastam végig a hozzászólásokat.Sok érdekes tapasztalatot memorizáltam,hátha szükségem lesz rá!Érdekes volt olvasni ,ahogy az új autóra várakozók lázas izgalma miképp változik az idők folyamán,és hogy alakul át az "Öreg thalicskások" bölcsességébe.(Már amennyire az 1-2 év tapasztalata "öreggé" teszi az embert!)Sokszor felvillanyozott hogy talán jó döntés volt a választás,de..és főleg az utóbbi idők negatív hozzászólásai kétkedéssel töltöttek el,....talán még sem a legjobb döntést hoztam amikor a thalicska felé kacsingattam!?
Az "A.C." az üzemanyag pumpa v. szivattyú rövidítése általában, úgyhogy könnyen lehet az ő reléje a baj forrása (nem jut el az üzemanyag a motorba->nem megy a guriga) - bízom benne, hogy nem csak próbálkoztak, hanem biztosra mentek a szerelők!
Végül is az egy alap kiindulási pont az autójavításban, hogy azt kell vizsgálni: van-e szikra, ill. hogy van-e üzemanyag az égéstérben? Ha mindkettő megvan, akkor már csak az időzítés lehet a ludas :)
Hello Mindenkinek!
Most jövök a szervizből, a saját kocsimmal! Eddig még működik, vmi a.c relét cseréltek benne. kb. 1x1 cm-es alkatrész, remélem tényleg ez csinálta a galibát. Szerintetek valóban lehet köze ennek az alkatrésznek a korábbi bajokhoz, vagy csak egyszerűen egy újabb rossz alkatrészt fedeztek fel?
1,5 dCi:
12 tankolás átlaga 2003.07.24-től máig 9122 km-re 483,45 liter ami 4,95. Ebben volt város, autópálya, Horvátország Makarska (dugóival együtt), klíma meg mindenféle tehát teljesen átlagnak mondható.
Azért ennek örülök, kicsit engem is aggasztott, amikor először beírtad. Úgy képzelem el, hogy ezek igazán biztonságosak, és akkor csalódtam, hogy mégsem, ráadásul nálad kiderült, de mi van, ha nem lehet észrevenni, csak ha már megvan a baj.
Szóval, minden rendben:)
Szerintem beeshet oda könnyen ilyesmi, végülis süllyesztve van.
Most jöttem a szervízből -nem lehetett a jobb hátsó biztonsági övet bedugni a helyére, mert nem akadt + az ülőlapon lévő csatlakozóba /nem tudom mi a hiv. neve /
A szervizbe 3 perc alatt megoldódott a probléma -el sem fogjátok hinni - 1 db gombostű beleesett abba a marha pici lyukba, ahova belenyomjuk az övet !! Az akadályozta +,hogy teljesen be lehessen nyomni az övet. 1 matematikus megmondhatná mekkora esélye van ennek,hogy pont úgy essen a gombostű.
Kicsi gyerek nincs és nem is ült ott, így a szándékosság kizárt. Itthon azért átvizsgáltam az ülőlapot és a teljes hátsó részt - nem találtam további gombostűt. Mivel 6 hónapig jó volt a gyárban sem kerülhetett bele.
Ha vki. így jár keresse a gombostűt.!!!
Az én 1.4-em első útján (fele országút, fele város) alig fogyasztott többet, mint 6,7!
Aztán volt egy dugós-városos 8,5
Következő szintén város, dugók - de volt egy SzFehérvár is (kb 130 km), 130-as tempóval, a vége 8,13 l/km.
Legutóbb megintcsak város, egyetlen vidék az utolsó 50 km volt (ma), Párkányban tankoltam a Slovnaftnál (43 litert kb. 8800,- forintért), 7,8-ra jött ki.
A hozzászólásokat meg érdemes elolvasni az elejétől, én most járok kétezernél:)
Blade & diesel_uberalles:
Köszi az infokat, asszem mégis végig fogom olvasni akkor ezt sacc 4500 hozzászólást, mert eddig nem igazán akartam mert lusta dög vagyok s inkább felraktam a kérdést egyből.
Blade:
Kicsit megnyugtattál a 1.4 fogyasztásával mert a gyári adatok szerint kicsit többet fogyaszt mint amennyit te irtál,
• Fogyasztás városban: 9,7 l/100km
• Fogyasztás országúton: 5,7 l/100km
• Fogyasztás vegyes használat esetén: 7,1 l/100km
S a városi fogyasztás eléggé elrettentő szerintem.
Mig ugye egy Clionak egy ilyen motorral kisebb fogyasztás van megadva, S elvileg ez is Clio, csak puttonyos verzióban :)
A diesel nagyjából ugyanilyen fogyasztást add meg mint diesel_uberalles adott meg :)
Nekem speciel az 1.5 dCi vegyesen, sok várossal, anno 5.2-t fogyasztott.
De ha visszanézed a régebbi hozzászólásokat, a fogyasztás gyakori téma :) Ott is lehet adatokat találni.
Mivel érdeklődő vagyok, ezért azt kérdezném tőletek, hogy GYAKORLATBAN /mert a gyári adattól elég soxor eltérő szokott lenni/ mennyit fogyasztanak a Thaliak a kovetkező két verzióban:
1.5dci ill az 1.4es benzines? Érdekel mind vegyes,városi ill országúti fogyasztása.
Előre is Köszi: Herczi.
En ugy csinaltam, hogy meghataroztam mennyiert akarom eladni, mint rendesen (nem hiteles auto eseteben), jott a vevo, hozta a kp-t, elmentunk a bankba, kifizette a fennmarado hitelreszt, lezartak futamidot kiadtak torzskonyvet majd tavoztunk. Kint pedig a vetelar tobbi reszet kaptam meg. Az egesz attol fugg, mennyi a hiteled a kocsin, nekem kb 4-500k huf volt. 1.7-ert adtam el. A maradekkal ujabb reszletre tudtam csak vasarolni, de tobbet tudtam beletenni mint elsobe.
Hát bizony a 2 + 2 év gari igencsak több, mint az 1 év !
A "szalonkák" szemlélete sajnos nem renyó specialitás; ez inkább MAGYAR kereskedői-szolgáltatói mentalitás. Csak a mai potenciális vevőért nyomúlnak, a holnaputánit meg az azutánit el se tudják képzelni!!!!
OK.Toyota OFF
Más! Szereztem egy szórólapot az új, + 2 év garanciáról, sajnos valóban az autó 6 hónapos koráig kell előre megvenni, és + 2 év vagy 100e km. Ami azt jelenti, hogy amelyiket eléred hamarabb.Azért az akcióval megvárták, hogy az utolsó 1 éves garanciások kifussanak. Úgyanis, ha én is 1 héttel később veszem az autót, már 2 év lett volna a garancia, ezt a szalonban "elfelejtették" mondani.
Remélem hamarosan mindketten (Über and Boszi)végelges gyógyulásról számoltok be. A Ti kínjaitok is motiválhattak; amikor ma vagy 3 órán keresztül dédelgettem a Thalicsot (teljes beltéri takarítás + motortér árgus nézése). Azért próbálok a kedvébe járni; mert négy nap múlva lejár a gari; s nem akarom hogy rakoncátlankodni kezdjen!!
A házilagos barkácsolás nemigen fog menni. Ma megpróbáltam a mototakaró műanyag akármit levenni, alánézés céljából; de feszegetés nélkül nem jött, erőszakoskodni meg nem mertem vele Tudja valaki a titkos mozdulatot;ami segít??
A Corolláról már nem merek jót mondani, mert száműznek a Toyotás fórumra :))
Én teszteltem előtte egy Clio furgont (ugyanaz az dCi motor van benne). Akkor nekem a Suzuki után megváltás volt. 15e km-ig nem is volt baj. Télen is úgy kerregett, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Aztán az idő múlásával romlott a helyzet. Most 36e van benne, ami különösen jót fog tenni az eladási árának... :(
Szia!
A szervízbe járásról annyit, hogy ha hétfőn gurulóképes lesz már lebeszéltem a régi szervízzel, ahol vettem, hogy átviszem. 1 hétig ott lesz, csereautót kapok (újabb autó, 1 hét alatt a 3.). A szervízvezető nagyon rendes volt, mert azt mondta, hogy most már nagyon érdekli az eset. Biztató! Bár azt mondtam, hogy a szegedi lesz az utolsó. Lassan már a kocsi miatt többet lógok a munkahelyemről, mint a gyerek betegsége miatt.
Corolla tapasztalat:
Tényleg igazad van a gyorsulással kapcsolatban, talán a mi autónk fürgébb, viszont a Corolla motor hangja, hát...zene a Thalihoz képest, és vhogy összeségében az az érzésem amikor vezetem, hogy össze van rendesen rakva. Tudom nem egy kategória ezért felesleges hasonlítgatni. Megmondom őszintén az én elképzelésem a Thaliaról közelebb állt a Corollahoz, sajnos azt a hibát elkövettem, hogy ki sem próbáltam a megvétel előtt. Nagy hiba!
Az árával kapcsolatban teljes mértékben igazad van, ez az egyetlen gyengesége. Viszont meg is tartja az értékét! A másik szempont: rengeteg olyan "extra" van benne alapfelszereltségként, amiért máshol majdnem ennyit költesz...
De ettől függetlenül tényleg sokba kerül. Nem számoltam utána, de meg merem kockáztatni, hogy megtérül használat közben...
(Amennyiben hülyeséget mondtam, azonnal lemondok. :)