gyarapítva a hibalistát, nekem ma nem m?ködött a kp-i zár, amikor kiszálltam, hiába nyomkodtam. kulccsal sem tudtam lejjebb parancsolni a bal els? ajtó pöckét. de aztán sikerült.
Elszomorodva olvasom az egyre gyakrabban előforduló hibákat, de sajna a többi "kis" márkánál sincs ez másképp. Manapság a 2-3 millás kategóriáknál van a legtöbb bibi, köszönhetően a kényszerű árversenynek.
Más
Több mint 22 e km elteltével sem tapasztaltam semmi különös változást. A kocsi hidegen is szépen ketyerészik, jól húz és a fogyi is remek.
15 e km-nél olajcsere volt (elf turbo diesel 10-40)mert már egy kicsit "traktoros" volt a hangja.(8-10 e km elteltével érdemes megejteni a cserét) 20 e. km-nél wins üza rendszertsztító adalék bejátszott, érezhetően csendesebb lett a gép.
Ajánlom minden thalicskásnak a DAS (9 e HUF/év) jogbiztosítást (ez nem reklám:), ami az autóval, illetve utasaival kapcsolatos vitás ügyekre terjed ki. (ez szerintem kimondottan jó lehet a garis viták tisztázásánál is!)
Én mindenkinek mindent elhiszek a két 1.5-ös dCi motor közötti különbségről. Én az információkat a Renault Délpest és a sárvári Molnár és Molnár értékesítőitől szereztem be. A második hívásnál a Molnár és Molnár értékesítője (Molnár Sándor), miután rákérdeztem a intercoolerre és a változó geometriás turbóra (!) határozottan tagadta mindkettő jelenlétét a 80 Le-s motorban és szerinte csak a az elektronikában van különbség. Tehát most hogy is van ez?
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki, hogy a szervizmentes napjaim eddig tartottak. Bár még gurul a kocsi, de újra elkezdődött a ford.szám ingadozás. Ajánlottak egy független műszaki szakértőt, aki végig méri az autót, és írásban adja az eredményeket (holnap), és ezzel iráyn a szervíz. Érdekesség, hogy az előzetes mérések alapján ami egyértelmű, hogy a lambda szonda nem működik, ezt ő azonnal kiszúrta! Pedig nem tudta, hogy voltak vele gondok.
Más, de még mindig érdekes.
Tegnap elvittem a gumishoz a kocsit, mert reggel eléggé ütött a kocsi kereke, gondoltam, hogy egy centírozás ráférne. Mivel garis az autó azt mondták vigyem szakszervízbe, de szerintük nem ettől van a gond. Amit még tapasztalok, hogy amikor jobbra-balra mozdítom a kormányányt menet közben szaggatóssá vált a szervó, és mintha nehezebben tekeredne a kanyarban. Mi lehet ez? Csak nem egy újabb bi-bi?
Alexfux :szerintem a telszámot elirtad, vagy nem győriek, mivel Győrnek a korzet száma 96 ha jol emlékszem még a főiskolás éveimből.
Bocs hogy bele vauuuu
A Wrc2007 kft vezetője Faltusz Péter, van szerencsém személyesen ismerni.
Tudtommal a 65 és 80 lóerős dci motorok között az intercooler és a változó geometriás turbó a differencia.
A P-box motortuning kit egyik előnye, hogy beszerelése nem jár az autó elektronikájának semmiféle módosításával, széthúznak egy valag csatit, közé iktatják a p-boxot, kap 12 voltot, jumperelik a paramétereket és kész. Ha nem tetszik az egész manőver nyomtalanul eltüntethető és nem vész el a garancia. (Egy alkalommal megcsodálhattam egy ilyen kit beszerelését.)
jó dolog, ha az ember le tudja ellenőriztetni :)
ezért félnék használt autót venni most. hála a jó égnek és a banknak, hogy Dénes az enyém marad, és még ma sem hívtak vissza a szervízből... no comment...
én ezt a kollégát simán bemószerolnám, már csak önvédelemből is, hátha legközelebb az én kocsimra rendelnek szervizkönyvet...
egyébként szvsz ha hazsnált autót veszek valaha, akkor a szervizkönyv tartalmát leellenőriztetem egy márkakereskedő számítógépével, meg édesapám tudja ellenőrizni a motorszám valódiságot is:))))
ferco
és ha csak másolnának.
egy kolléga tud szerezni seat szervízből "előéletet" az autónak. Szervízkönyv, belepecsételni a "látogatásokat" és hoppá, nézzenek oda, hát nem egy szervízkönyves autó lett belőle...
Elkeserítő ezeket látni. És nem nagyon tudsz ellene mit tenni... :(
ne tudd meg hányan próbálnak színesben szervizkönyvet másolni (kopírozó cégnél dolgozok), mi elküldjük őket, de tudom, hogy sok konkurrencia megcsinálja...
Ez a történet is egy újabb érv amellett, hogy független szervízben kell a vásárlás előtt felméretni az autó állapotát... :(
Bár ez a veszély új autónál is fennáll: gondolom nem kell mesélnem arról, hogy Volkswagennél milyen csúnyaságok történnek... (a legenyhébb a km óra visszaállítása, majd az autó újként értékesítése)
hát az autóösszehegesztésről nekem is van véleményem...
az első cliósított tháliámat tök könnyen eladtam roncsként, pedig gazdasági totálkár lett.
én örömmel adtam el.
DE
tudom, hogy azóta ez a kocsi már gurul valahol a magyar (szegedi?) utakon. csak remélni tudom, hogy a szerelő (aki mindenféle törött autó vásárlásával foglalkozik) tájékoztatta a vevőt a kocsi előéletéről. biztos jól megy most, de azért nekem már nem kéne... (a hátsó futómű eléggé becsúszott előre...)
ferco
És hogy borzoljam a tuningolók kedvét, a Renaultházban azt mondták, hogy januártól lesz 1,5 dCi Clio 100 LE-s verzióban, ami 16 szelepes dízel már , ha jól tudom.
Saját tapasztalatból, meg utánanézésből, illetve mivel 80 lovas Cliom van, szóval van benne intercooler, és változó geometriájú a turbó is.
A felhúzást a turbónyomás növelésével teszik, viszont dCi esetén ez kockázatosabb dolog mint a hagyományos dTi-nél, mivel ezek elég kihegyezett motorok.
ilyen szempontból nem tudom, mi volt a helyzet. az is lehet, hogy volt már benne védelem, amikor megvették - amikor meg kiderült, hogy vissza az egész, legfeljebb a kocsibanalvás segíthetett volna (tekintettel az eladó módszereire)
Félreértés ne essék, az, hogy a kerekeimet ellopták, csak saját magamnak köszönhetem. Mikor arról volt szó, hogy szép kis alufelnijeim lesznek, szerepelt a terveimben a kierékőr, ami az alufelnivel együtt a feledés homályába veszett. Lehet trehányságnak, feledékenységnek definiálni, lényeg; az ÉN hibám. Tudom, ettől függetlenül +lovasíthatják, de legalább MOST mindent elkövetek, hogy ez ne következzen be.Ajánlom is mindenkinek, hogy hasonlóképp járjon el.
Na ! Ez az amit sosenem bírtam megérteni.
Ha valakinek gyárilag nem sok a pénze, akkor az éppen beszerzett javait vajh miért is nem védi le frissiben, amennyire csak lehet ?! Megvesz, villanyoshoz elvisz, kormányzár, miazmás felgyógyít. Erre MINDÍG kell legyen fedezet anyagilag és időben egyaránt. Vásárlásnál ez cca 100 000 -el több, szemben ( az esetünkben) 2 milla + néhány 100 000-el. Akkor most megéri, vagy nem éri meg?!
mégegy szomorú történet, apuka-anyuka, kisgyerek vesznek egy 6 hónapos thaliát, részletre (kb. 2 milla hitel)
els? szervíznél kiderül, az autó a B oszlopnál végig hegesztve, 2 másikból csináltak egyet
rend?rség, ügyvéd. eladóval megbeszélve, hogy másnap kocsi vissza, pénz vissza. reggelre kocsi ellopva.
sosem tudod meg, mennek ott a nagy okosságok
velem is aláirattak egy papírt, hogy miket vettem át, de túl sokáig nem olvasgathattam, azt azért kiszúrtam, hogy pld. egy CD-tárat mintha belecsempésztek volna...
Nekem is ez volt ez első, hogy kigyulladt a környezetvédelmi lámpa, és a szmg is rögzizette a lambda szonda hibát, de nem cseréltek, hanem javították. Egyébként érdekes, hogy a szegedi szervízben belenéztek a számítógépes nyilvántartásba, és ott csak az indexkar csere van beírva. Bár diplomatikusan hozzátették, hogy egyéb csere nincs regisztrálva, ami úgye lehet, hogy csak nem regisztrálták, akkor viszont hogy számolják el a garanciális cserét?
nekem más volt a baj, kigyulladt a környezetvédelmi-ellen?rz? lámpám, aztán 3 próbálkozás után kicserélték a ludast, a lambdaszondát - de úgy t?nik, megoldották
Szia Laja!
Ha már itt vagy személyesen megkérdezem, mert próbáltam megkeresni a korábbi hozzászólásaid között (nem sikerül!), hogy nálad mi volt a gond a kocsival. Talán neked is ezt az alkatrész cserélték? Hasonlóak voltak a tünetek? Reménykedhetek, hogy nem jön elő újra?
Egy női kérdés.
Most akkor az 1.4/8V milyen lóerővel létezik? Mert én úgy tudtam, hogy 75 LE, és 98 LE. Most nézem a szerviz papirt és azt irták rá, hogy 55 LE, pedig én úgy tudtam, hogy az enyém 75LE, és a katalógusban sem találtam 55LE típust.