Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6056

Ez meg mit keres itt az autómban?

Lehet, hogy olyan dolgok vannak a motorháztető alatt, amiről eddig nem is tudott. Pedig nem ártana, ha nem akar lerohadni. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Csak érdekesség képpen a mobile.de -n Euro 6- s passat németországban 2300 db van eladó mindegyik BlueTDI, vagyis adblues... szóval csak az tudja az euro 6 ot, a bluemotion technology (start stop-os és energia visszanyerős) csak Euro 5.

Előzmény: PassatOwner (6053)
Svajci6034 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6055

AdBlue-hoz szeretnék hozzászólni.

25000km után kérte a gép, hogy töltsem fel, mert 2000km múlva elfogy.

Felhívtam a helyi márkaszervizt, készségesen tájékoztattak, hogy hogy kb 10-15 liter kell bele ami egy 10-15ezer és kb. 5.500,- a betöltés díja.

No vettem a bárdinál egy kanna adblue-t (Multicore-s cucc, tehát nem gagyi) és itthon szépen betöltöttem (vigyázva, hogy ne cseppenjen le sehova, tiszta maradjon...

Így mindenestül 2.500,- Ft (!!!) volt a történet.

Lehet, hogy ment volna bele még 5-6 liter, majd szól a rendszer, ha kell neki.

Szóval ezért nem választani....

Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6054

Csak személyes véleményem, bocs hogy beleugatok :):

Passat után skodára én nem váltanék, mazda 6 ot néztük amikor az enyémet vettem, nem a legújabbat hanem az egyel előzőt (talán azok a 2012-esek) valahogy az a mazda se jött be.

Szerintem a passat mind tudásban, komfortban, stb többet nyújt.  a forma pedig izlés dolga...

Az adblueba én véletlenül futottam bele, ez tetszett meg árban és felszereltségben, az adblue pedig "grátisz" volt.

Agyaltam rajta hogy ez most jó e nekem vagy rossz, de igazából senki nem tudott mit mondani rá, csak annyit hogy az is egy plusz dolog ami tönkre tud menni, de ilyen alapon akkor járjon mindenki biciklivel... szóval nem érdekelt az adblue, megvettem.

Én úgy tudom, hogy a nagyobb márkáknak van ilyen (merci bmw) hasonlóan mint a passatban.

Ha nem jár érte kedvezmény (magyarországon semmi) akkor csak egy plusz dolog amire figyelni kell.

De ha találsz egy jó vételt akkor az adblue nem hátrány. kb.20-30 ezer km-ként kell tölteni és 2 ezer Ft 10 liter + szerviz

Előzmény: PassatOwner (6053)
PassatOwner Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6053

Egy ismerősöm nagyon érdeklődik az autóm iránt. Gondolkodom, hogy menjen-e. Most amelyek bejönnek a Skoda Superb 2011-től, s a Mazda 6 2012-től (mondjuk ez utóbbi még mindig rohadt drága).

Ez az adblue-s dolog most kezd érdekelni. Mennyire bonyolítja az életet? S mely gyártók alkalmazzák? Ma már adblue nélkül nem is lehet venni EUR6-os diesel motort?

Előzmény: Gabesz2.0 (6052)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6052

Megkérdeztem egy audis (győri audi gyárban dolgozó) szerelőt és kapásból mondta, hogy törölni kell. 

Holnap elvisszük hozzá, aztán megnézi.

Akinél tegnap voltam, nekik nincs nagy tapasztalatuk adblueban, mivel elég ritka.

Amúgy az adblue azért más mint az ablakmosó meg a tankolás. mivel én úgy tudom, hogy németországban, ezt nagyon komolyan veszik, mivel egy adblue-s kocsira kedvezmények (anyagi stb) járnak. ha simán menne anélkül is akkor lehetne vele csalni. gondolom ezért is van az hogy letilt ha nem töltöd fel.

Az lehet, hogy még a miénk fejletlenebb (ki kell törölni géppel a szintet, de ha feltöltöd akkor ideig óráig elhallgat) és ezért vacakol.

De amíg nem töltöttem fel magam addig sose vinnyogott feleslegesen hogy kevés az adblue.... ebből gondolom hogy valamit én csesztem el....

de csak okoskodom :) majd a napokban kiderül hogy mi az igazság :)

Előzmény: duend (6049)
kiss_atti Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6051

Olyan autot vettem,  amit van penzem fenntartani,  szakemberrel megjavittatni.

Bocsi ....

:-D

Előzmény: Gabeszhaver (6048)
PassatOwner Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6050

Háát... Inkább a családdal vagy pénzkereséssel töltöm az időmet, mint javítással. ;-)

Biztos nem fogok nekiállni DSG-ben olajat cserélni, meg lendkereket stb., még akkor sem, ha az olyan egyszerű. Leszarom!!!!! Ahogyan mások is. Azért vettem ilyet (meg gondolom mások is a fórumon) mert van erre még keret, hogy szervízbe járjon. Kivétel ha valaki autószerelő. Akkor, persze maga is tudja javítani. De ez csak erős kivétel az érveidre.

Vagy te hogy látod, veszel egy Bentley-t, s te szervizeled? Ha meghúzod, akkor lefujod a sárhányót - így láttad a jutubon? Nem igazán értem a logikát. Ha meg autoszerelő vagy, akkor meg főkénnt, hogy várod el, hogy egy orvos vagy egy ügyvéd neki álljon szerelni az autóját.

Gondolom most nincs igazam, ugye? Legközelebb nekem kell felszerelni a felnikre a gumikat is?

Biztos most előkerül most egy orvos ismerős is, aki hobiból olajat cserél a veterán Mecskában, csak hogy olcsóbban megússza.

Egyébként annyira azért nem öreg. Ahogy az előző valaki írta. Tőled inkább nem vennénk autót. ;-)

Előzmény: Gabeszhaver (6048)
duend Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6049

Alapesetben nem kell a hibät tölrölni geppel, ez tuti! Elvegre a tankoläsra vagy ablakmosora figyelmeztetö jelzes is eltud tünni, a 21. szäzadban ezt mär csak megtudjäk oldani. 

Mäs kerdes, hogy nem sikerült ez a dolog 100%-osan, elvegre a mi autoink voltak az elsö adblue adalekos VW szemelyautok, gondolom emiatt vannak ezek a problemäk... 

Előzmény: Gabesz2.0 (6046)
Gabeszhaver Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6048

Te meg hord szervizbe az öreg autódat sok pénzért!

Előzmény: kiss_atti (6047)
kiss_atti Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6047

Ez esetben ragadj csavarhúzót, és hajrá !!

:-)))

Előzmény: Gabeszhaver (6044)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6046

Szerintem ki kell venni a jelzest geppel

ma bevittem szerelohoz es raneztunk geppel:

SCR hiba torles, szint 70 % , range 910 km. 25 maradek motor inditas, probaltuk beallitani hogy telinek jelezze de nem engedte

megprobaljuk 100 % ra feltolteni de most nem volt nalam a lotty penteken megyek vissza

a szerelotol visszafele uton egyszer cssk megjavult, most per pill nem ir semmi, elotte meg sargan villogott a jel....

Fene se erti ezt

Szerintem a német nem szorakozik otthon, beviszi szervizbe es megcsinaljak neki, kap ra egy csomo kedvezmenyt, igy nekik megeri adbluezni, mi meg most szorakozzunk vele, ugy h. Alig ert valaki hozza

Előzmény: duend (6042)
SzaboJ7 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6045

Köszi a segítséget Benjoe81 és PassatOwner.

Előzmény: Benjoe81 (6034)
Gabeszhaver Creative Commons License 2015.04.07 -1 0 6044

Hideg motor,megeggyező hőmérsékletű olaj,különben oda minden.

Előzmény: kiss_atti (6041)
PassatOwner Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6043

Azért is kérdeztem, mert nem volt egyértelmű. Igen, a szervízben egyértelmű velejárója.

Előzmény: Gabeszhaver (6040)
duend Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6042

Dehogy, nem kell semmit ütni, jol is neznenk ki, ha a nemet 20 ezrenkent pluszban järna hibakod kiütesre adblue feltöltes miatt...

De sajnos a szintjelzö nälam is szarakodik! A nyäron minden oke volt, szolt, feltöltöttem, elkussolt, mindenki boldog... 

Aztän meg pär honap mulva vizsgän szoltak, hogy van hibakod, amire räkeresve azt jelentette, hogy üres az adblue tank... Nem, nem szolt. nem, nem ällt le, lehet pont akkor fogyott ki... Ha tudja, hogy üres, miert nem szolt? ez jo kerdes... 

Na azota feltöltöttem, szepen hasznälja is, 2-3 ezer km-enkent megnezem, es mindig hiänyzik belöle pär deci... Hogy hibakod van-e? Persze! A Porsche megtudta javitani? Nem...  Müködik rendesen? Igen! A toväbbiakban erdekel-e? Nem igazän. Odafigyelek, hogy ne fogyjon ki, es kesz. Tiszta X-aktäk, de müködik, igy nem basztatom... :) 

Előzmény: Gabesz2.0 (6038)
kiss_atti Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6041

És feliratozva volt, hogy hány fokos váltóolajjal kell feltölteni...

:-))

Előzmény: Gabeszhaver (6040)
Gabeszhaver Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6040

A gyengébbek kedvéért leírom,hogy szűrő is az olajcsere velejárója.Látom vannak itt egyketten akik még a csavarhúzót sem tudják megfogni.

Előzmény: PassatOwner (6039)
PassatOwner Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6039

És szűrőt is cseréltél? Arról is volt video? Vagy csak az olajról?

Előzmény: Gabeszhaver (6029)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6038

Jah... :D 

Én is megnéztem youtube-on, hogy az adblue-t milyen egyszerű feltölteni, fel is töltöttem, gondoltam olyan mintha tankolnál. beleöntöttem kb 8. litert, el is tűnt a figyelmeztetés, király..... go kirándulni hétvégén, oda vissza 600 km. hazafele meg egyszer csak elkezd visítani hogy adblue range 1000 km..... check engine......

Gondolom holnap vihetem kiüttetni az adblue jelzést....

@Duend: neked hogy volt? feltöltés után diagnosztikával is bele kell menni???

Előzmény: kiss_atti (6037)
kiss_atti Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6037

Nekem is váltó olajat kell cserélnem.Ezt megoldom magam.Néztem róla a youtub-on videót.Nem bonyolult.

--

Azért jó ilyeneket olvasni,

mert ilyenkor mindig megerősödök azon elhatározásomban, hogy Magyarországon használt autót még véletlenül se vegyek ezután se ...

:-)))

mica-r Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6036

Szét kell szedni, talán kuplung lesz a hibás

Előzmény: olajkalyha (6035)
olajkalyha Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6035

Köszönöm a segítséged! Találtam egy ilyen képet, így már értelek, viszont a hiba így rejtélyessé vált. 

Előzmény: mica-r (6033)
Benjoe81 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6034

Szia!

A pirosan világító kormánykerék sípoló hanggal, ismerős a helyzet. Nekem is így volt, többszöri próbálkozás után indult csak.

Nekem egy fél évig bírta aztán szervomotor csere. Kb egy év mulva megint csinálta akkor viszont a kormányreteszelés volt, nálam úgy jelentkezett a hiba hogy ha ráadtam a gyujtást a kormánykerék normál esetben megmozdul 1-2 mm-t és ez elmaradt.

Előzmény: SzaboJ7 (6027)
mica-r Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6033

Erősebben kell keresni.

Nincs benne olyan!

Előzmény: olajkalyha (6032)
olajkalyha Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6032

Sziasztok! Nem biztos, hogy jó helyen kopogtatok, de remélem, hogy Ti tudtok nekem segíteni. Volna egy 1,9 TDI Vento-m, ami 1-es sebességfokozatban kinyomott kuplunggal meg-meg rántja magát. Arra gyanakszom, hogy sebességváltó nyelestengelyének főtengely végében lévő támcsapágya haldoklik, vagy esett szét. Egy régi Audi 80 1,6D-m már produkált ilyen tüneteket és ott az volt a hiba. A problémám annyi lenne, hogy nem tudom a csapágy méretét. Próbáltam google-zni, de hiába, alkatrészboltok webshopjaiban is kerestem de semmi. Így, hozzátok fordulok csapágy méretének kiderítésének ügyében. A motorkód AHU.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6031

Akkor hasonló a helyzet, én is kb annyiért tudok. 

PassatOwner Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6030

Szerintem rábízhatod. Én sem márkaszervízne hordom. De,ahova hordom kb. ilyen kategóriájú autók járnak, meg általában jobbak. Gondolom te is szétnéztél már a műhelyben.

Előzmény: Gabesz2.0 (6025)
Gabeszhaver Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6029

Ugyan az a tünet mint neked.Hidegen,alapjáraton zörög.

180e.-km.van benn.A neten találtam.130000ft-ért van mindkettő.Nekem is váltó olajat kell cserélnem.Ezt megoldom magam.Néztem róla a youtub-on videót.Nem bonyolult.

Előzmény: Gabesz2.0 (6024)
PassatOwner Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6028

Ez utóbbi kormányreteszelés lehet, szerintem. Manapság már elég szép áron lehet orvosolni. Pár éve 60 ezer volt. De mármintha hallottamvolna 27 ezerért is. Nem semm azért. Újkorában fél misi voltalaphangon.

Előzmény: SzaboJ7 (6027)
SzaboJ7 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6027

Sziasztok !

Passat B6 2005.07 havi , 2.0 PD TDI .

PD csere szervízben , mind a 4 , 2-ős tömegű és vezérlés csere 249.000km-nél , most 271.000km van benne.A fennt említett tipusnál van 3 hibajelenség , ebben  kérném hozzáértők segítségét.

-Hidegben ( néha , nem mindig ), izzítás után , villog az izzítás ikon , így indítva , csak forgat.Ha mégegyszer izzítok , gond nélkül indul egyből. (Az aksim lassan cserére szorul , okozhatja ezt ? )

-Üzemmeleg motornál , ha indítok , akkor zakatol , rázkódik , van , hogy forgat vagy 6-8-at mire beindul nehézkesen , de ezt sem mindig , van hogy simán indul.

-Hibakód :0650 - Clutch Vacuum Vent Valve Switch -F36

Nem tudom , hogy összefüggésben van e az alábbi jelenséggel.Legtöbbször nyáron , nagy melegben jelentkezett.

Jelenség : Gyujtást ráadva , a kontroll lámpáknál kigyulladt a kormánykerék ikon lámpa pirosan , és a kijelzőjén  a " steering column lock defective   "  feliratot írta ki , mellette még sípolt is.Így indítózva nem is forgatta , letiltott.Kulcs kihúz , gyujtás ráad , izzítás után , simán indul.Még ha csak ez a kis kellemetlenség mellett indulna , nem volna probléma , de van hogy 5-10-szer meg kell ismételni , és gondolom egy hiba előzménye.Tavaly nyár óta 2-szer - , nyáron vagy 10-szer produkálta :(
Ahol kiolvastattam , ott nem értettek hozzá , mielőtt márkaszervízbe vinném , szeretnék képben lenni .Segítséget előre is köszi.

Üdv:SZ J

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!