Keresés

Részletes keresés

tonegenerator02 Creative Commons License 2017.11.23 0 1 18976

Sziasztok,

bocsánat, kicsit eltérnék a témától, ha szabad:

szombaton jelenik meg új lemezünk, "Organic Impressions" címmel, ami gyakorlatilag egy big band-re és Hammond orgonára íródott három tételes darab. Fekete-Kovács Kornél vezényelt, Ávéd János vendégeskedett tenoron, az Organism pedig a ritmusszekció szerepét vállalta :)

Mától meghallgatható a JazzMa oldalon található linken keresztül:

http://www.jazzma.hu/hirek/2017/11/23/haromteteles-zenemuvet-alkotott-az-organism

Szombaton pedig "lemezmegmutató" koncerten bemutatjuk a Hammond trióra átírt verzióját az iF-ben:

https://www.facebook.com/events/1358014554326316/

A szokásos A100+145 összeállításom hallható a lemezen és majd az iF-ben is; ha ráértek, nézzetek be! :)

tehtube Creative Commons License 2017.11.23 0 0 18975

A Nordnak kemény a billentyűzete mert Fatar wf. Az A33 is Fatar, csak más típus. Roland, de Made in Italy van a dögcéduláján. C1. Akkor kell egy másik nápolyi is, mert a C1 nem tud mást, csak orgonát. A midin csakis a 64-es velocityt küldi, tehát nem billentésérzékeny. Két kezünk van, minek 3 manuál ha számít a méret és súly? Netán a hely. Meg hová is kerüljön az a 3. billentyűzet, szinti? Alá? Béna. Fölé? Kényelmetlen zongorázni vagy ha nem, kényelmetlen alul 808-on kísérni. Deréxögben? Kisebb helyen nincs akkora terület. Öt oktávon főleg szűk a zongorázós tér.

Kipróbáltam a sok csodát, gondolkoztam a Legenden is, de a valóság visszarángatott a saját megoldásomhoz. Az A33 Esi-ben az a jó, egyik presetre lépek, szól a Hammond lezlin át. Másik preset, tisztán vonalból zongora/szinti. (akár együtt így a kettő layerezve) Fellépéseknél faék egyszerű. Dinamikában az Esi verhetetlen. 

Előzmény: djuice (18974)
djuice Creative Commons License 2017.11.23 0 0 18974

Na igen! Volt valami szeánsz múltkor klónok összevetésével... Annak végülis mi lett az eredménye?

Az ESI4000/VK7 témakörben úgy látom meg nincs új a nap alatt ami versenyképesebb lenne náluk, esetleg a Nord. Bár a kolléga igényeit akkor inkább egy C1 dupla manualos kivitel bírná kiszolgálni e fronton. Vagy meg kell hallgatni az új Roland VR730-at, abban kifejezetten egy új, rockra fejlesztett szimuláció került.

Előzmény: tehtube (18970)
yami60 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 18973

Szia!

Egy kicsit bővebben és az árakat küld el légyszíves priviben.

Előzmény: kehasl (18971)
yami60 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 18972

Köszönöm gyors válaszotokat.Ezekben én még nem gondolkodtam,de utána fogok nézni,olvasni.A VK egyértelmű amit írtál,de a Viscont Legend sem lehetne egy otthoni és egy koncert megoldás?A szombat sajnos nem jó,mert az új zenekar első próba lesz.Szívesen elmennék a legközelebbi koncertetekre ha hasonló lesz valahol elérhető helyen.

/Somogyban lakom/   

kehasl Creative Commons License 2017.11.22 0 0 18971

Yami60, ........Roland A-33, ESI 4000 Tehtube programokkal, RT-20 Boss eladó

tehtube Creative Commons License 2017.11.22 0 0 18970

Szia. Nem azért nem szólt úgy a VK, mert nem bogarásztad eleget. Én sokat bogarásztam, mégsem voltam elégedett. Amikor megjött az első igazi, M3, az meg bogarászás nélkül is úgy szólt.

Még próbálgattam más típusokat, most novemberben is. Maradok a saját megfejtésemnél.

EMU Esi sampler saját Hammond B3 és zongoramintákkal, A33 és SL161 midibillentyűzetekkel.

Lezlinek Motion Sound KBR-3d, de megteszi a Lester-K effekt is.

Tambi bácsinál épp láttam felesleges A30-at és Esi samplert.

Olvass vissza, nemrég írtam miért is jobb az a billentyűzet, mint az eredetinek kinéző!

Szombaton pont Mobil-HBB műsort adok, adunk Győrben, én Pestről megyek. Ha érdekel, ráérsz, fizikailag errefelé vagy, tarts velem. Emailcímem a nevem mögött, de ugyanez a youtube, fészbúk is. Üdv, Zsolt tehtube.

Előzmény: yami60 (18969)
yami60 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 18969

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon és a véleményeteket szeretném kérni.Több mint 40 éve muzsikálok.8 év klasszikus zongora alap, aztán Esze Jenő,Garai Attila okítottak.Főleg vendéglátóztam,de a rock zenében szinpadon is kipróbáltam magam.Itt jönne a kérdésem.Visszahívnak egy régi zenekaromba billentyűzni.Főleg Mobil,P.Box,Deák Bill és hasonló zenék.Venni kéne valami normális orgonát amit vinni tudok.Jelenlegi hangszer Tyros 2.Volt már VK7-esem,de valahogy nem úgy szólt ahogy én szerettem volna.Lehet,hogy többet kellett volna  a beállításokkal foglalkozni vagy valami kiegészítő,de végül eladtam.Akkor a rock zenének is vége lett.Mostanában/bizony az a fránya kor!/újra kedvem lett egy kicsit a régi jó jazz sztenderdeket játszani,de hát a Tyros nem az igazi kétmanuális lább. orgona,amin annak idején tanultam.Igaz az nem Hammond csak Yamaha volt.Nézegetem a most kapható orgonákat és hát valami jó kis clónt szeretnék.A Viscont Legend  vagy Líve tetszik a legjobban.Szerintetek egy ilyen hangszerrel a rock zenekarban is tudnék dolgozni vagy oda inkább egy VK kéne újra több törődéssel.Nem szívesen vennék most két hangszert. 

tehtube Creative Commons License 2017.11.20 0 0 18968

Volt Jimmy Smith előtt is élet! Wild Bill Davis 1953-ban a Hammond triójával. 

Valószínűleg B2-C2 31H lacival. https://www.youtube.com/watch?v=pzz-7L6d7gw

tehtube Creative Commons License 2017.11.18 0 0 18967

Ez ugyanaz lenne?! :-O Hát, nálad van egyszerre mindkettő, nekem csak az emlékeimben, tévedhetek.

Előzmény: cpthubb (18966)
cpthubb Creative Commons License 2017.11.18 0 0 18966

Szia! nem akarok vitatkozni, de amiket képet feltettél az a VR-09B vagy más néven V combo.

Ugyan arról a hangszerről beszélünk és az 5. oktáv végén csak fél billentyü az eltérés.

Üdv. Gyuri

Előzmény: tehtube (18965)
tehtube Creative Commons License 2017.11.18 0 0 18965

Szia. Ha a bal képen nem a hézaghoz, hanem a bal széléhez igazítod, akkor a jobszélen pont egy billentyűvel rövidebb az öt oktáv. Ez a legrosszabb. pont úgy néz ki mint egy normális billentyűzet. Csak később, játék során jön elő, hogy "valahogy" koszosan, hibásabban megy rajta a játék mint egy normál méretű billentyűzeten. Számomra érthetetlen ennek a röidítésnek az oka. Valószínűleg valamely ország jogszabályában keresendő. (hanxer-játék)

Viszont igazából nem a VR 09-ről írtam, hanem V-Combo-ról. Első látásra fel sem tűnik a kis billentyűzete, mert arányos. Ellenben az öt oktáv NÉGY oktáv hosszú ebben az esetben!!! (Mondjuk ha ennyire spórolnak a helyjel, akkor nem értem minek olyan terjengős a mérete a joystick körül?) Szóval ez egy helyett 12 billentyűvel rövidebb. Az egyébként is kényelmetlenül keskeny fekete Roland U20 billentyűk itt szinte pengeélesek :-)

Azonban kisbillentyűn is elég jól lehet játszani, ezt megtapasztalhattuk Lonniebá' múltheti koncertján a négyemeletes csoda Korg mikrobillentyűzet-építménye által. Mint a Microstationom, ha már keskeny a fekete, legalább nem magas :-)

Előzmény: cpthubb (18963)
Zafipapa Creative Commons License 2017.11.17 0 0 18964

Kíváncsiságból elmennék meghallgani egy egy Hammondos csapatot élőben. Ja, csak 2000 km. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=yN1aBOjNcJI

cpthubb Creative Commons License 2017.11.17 0 0 18963

Szervusztok!

A Roland VR-09B,az előző véleményben " kisbillentyüs" jelzőt kapott, ezért csak pontosításkén, tény, hogy a billentyük egy árnyalattal keskenyebbek a Fatar billentyüknél, de ez mindössze 5 oktávnyi billentyüzetnél kb. összesen egy fél billentyű szélesség. A billentyük hossza viszont a befoglalástó 10 mm-el rövidebb.

Két kép, összehasonlítva a Nord Piano 2 billentyüzetével.

Üdv.

Előzmény: tehtube (18929)
bazookabill2 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 18962

Köszi a válaszokat!

djuice Creative Commons License 2017.11.15 0 1 18961

SYSTEM menu / 9. pont: Fatar, Ernie Ball, Yamaha, Roland az ajánlott!

Lásd: http://www.proaudiostar.com/media/catalog/product/n/o/nor-electro73_5.jpg

tehtube Creative Commons License 2017.11.14 0 1 18960

Olcsóbb a Proel expression pedál. Ez is egész jó. 

A nagyobbak drágábbak, jobbak. Yamaha, Roland, Korg.

Előzmény: bazookabill2 (18959)
bazookabill2 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 18959

Sziasztok!

Ha egy Nord Electro 3-ashoz szeretnék swell pedált az orgonájához, akkor ugye nem hangerő pedált kell szereznem? Tudnátok javasolni eszközt erre a célra, ami a használt piacon beszerezhető itthon?

djuice Creative Commons License 2017.11.13 0 0 18958

Semmit nem tudok róla, egyszer csak kidobta a gugli, de a sráccal biztos valahogy felvehető a kapcsolat. A konzulensén át mindenképp szerintem.

Még nem olvastam el, de a MatLabos tölcsér modellezési számításokon a lezlis hangkeltést illetően nekem is egyből megakadt a szemem.

Sajnos amúgy a konklúzióban leírja hogy a szoftveres viszonyítási alaphoz mérten füllel hallhatóan hasonlók az eredmények, vagyis ez alapján nem valószínű hogy eredeti analóg Hammonddal stb. kísérletezett mint etalon, de azért derekas munka így is szerintem is.

tehtube Creative Commons License 2017.11.13 0 0 18957

Gratulálok! Ez tudtommal a második hammondos szakdolgozat!

Előzmény: djuice (18955)
Zafipapa Creative Commons License 2017.11.13 0 0 18956

Ez Igen ! Nagy gratula a szakdoli írójának !

Ezzel kapcsolatosan van hanganyag ?

Előzmény: djuice (18955)
djuice Creative Commons License 2017.11.13 0 0 18955
kgeroczi Creative Commons License 2017.11.13 0 0 18954

Végül csak kipróbálok egy Nord-ot mielőtt elkezdek pedálokat és lacikat venni :)

Így jelenleg eladó egy Roland VK-7 szép állapotban és hozzá egy tok ami nem méret pontos de a célnak megfelel. (Emellett egy Korg Triton Extreme 88-is, hátha van akit ez is érdekelne)

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.11.12 0 0 18953

djuice, tehtube, köszi a választ, természetesen nem azért érdekelnek a szabályok, hogy azokat szolgaian betartsam, hanem hogy legyen egy alap (amit aztán jól áthágok) :-)

Másik kérdés: ha jól látom, az orgonán van egy chorale/off/tremolo kapcsoló, ez gondolom a slow/off/fast, ugyanakkor van egy pedál, amivel a lezli sebességét állítja a zenész kolléga, ezek hogy viszonyulnak egymáshoz? Az utóbbit azért kérdem, mert hangerőpedálból forrasztottam egy expression pedált az említett effekthez, de úgy tűnik, hogy ha azt bedugom, akkor gyakorlatilag a "fast" potmétert tudom pedállal állítani, a slow/chorale állás ilyenkor nem elérhető. (Erről van szó egyébként)

Köszönöm a választ és a türelmet a nagyon alap kérdések megválaszolásához ... 

tehtube Creative Commons License 2017.11.12 0 1 18952

A gitár más téma. Klasszikus alap George Harrison.

https://www.youtube.com/watch?v=mgIbPzGNhIM

Cream a bridge-ben:

https://www.youtube.com/watch?v=gSpW6MePb10

Orgonában a tremolót inkább élesebb hangszíneknél, és refréneknél használják, de nincsenek szabályok.

https://www.youtube.com/watch?v=Mb3iPP-tHdA

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (18949)
djuice Creative Commons License 2017.11.11 0 1 18951

Szerintem nincs erre különösebb szabály, érezni kell. De nagy általánosságba elmondható, hogy chorale, brake a nyugis részekhez, tremolo a fokozáshoz, (esetleg műfajtól függően még kísérni) megfelelő szvsz.

Persze ezek orgonista szempontok, a gitárnál is lehet így vagy akár teljesen másképp. :) Extravagancia és önmegvalósítás kérdése. Mondhatni az a szabály hogy nincs szabály.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (18949)
LittleBig4 Creative Commons License 2017.11.10 0 1 18950

Néhány hangulatkép a szerdai Lonnie Smith koncert előtti beállásról! A koncert előtt egy órával elkezdett recsegni-ropogni a Leslie, ezért el kellett rohanni egy másikért. A mai alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy a kb. 40 éve odaforrasztott, merev hangszórókábel éppen a szerda délutánt választotta, hogy eltörjön, ezzel igen meleg perceket okozva nekem.

Előzmény: tehtube (18943)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.11.10 0 0 18949

Sziasztok, 

én gitáros lennék, de vettem egy Nux Roctary Leslie pedált (nem egy Lex Strymon, de az EHX Lester szintjét tudja fél-harmad áron), és abban kérném a segítségeteket, hogy van-e valami tanulságos oktatóanyag, hogy hogyan "kell" használni egy lezlit :) Van pár dolog, ami már megy, de tervezek egy exp pedált hozzátenni, amivel a sebességet tudom állítani, és ez a része érdekelne, mikor brakelem, mikor pörgetem lassan, stb. Előre is köszi! 

tehtube Creative Commons License 2017.11.10 0 0 18948

Csak javasolni tudom. :-) 10éve ezzel lépek föl és még nem találtam alternatívát.

Azért ez csinos darab:

Előzmény: kehasl (18947)
kehasl Creative Commons License 2017.11.09 0 1 18947

Kicsit off, de hátha segítünk egymáson...Roland A 33 (tokkal ) exp. pedállal, EMU ESI 4000 ( kemény tokkal + Tehtube programokkal), Boss RT-20, minden eladó. Keresek Hammond C-3 at.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!