Keresés

Részletes keresés

Nőgyógyász Creative Commons License 2003.03.05 0 0 194
Nekem automatikusan küldték a számlát, igaz, hetekkel a befizetés után.
Előzmény: tgabika11 (193)
tgabika11 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 193
É is kértem az eddigi befizetéásről számlát.
A szokásos: "majd visszahívjuk".
Ez volt 2 hete!!!!
UTÁLOM EZT A MONDATOT!
Előzmény: kreko (192)
kreko Creative Commons License 2003.03.05 0 0 192
ja jo kiraly mert az ugyintezo csajszi akivel beszeltem az azt HAZUDTA hogy toluk ilyet meeg nem kert senki. A bankos nocitol meg megkerdeztem hogy jo-e az AFAs szamla masolata amit nekunk is kuldtek, aszonta eleg az is. Most ott tartok hogy kipreseljem beloluk az AFAs szamlat a januar eleji befizetesem utan mert azt meeg mindig nem kaptam meg.
Előzmény: szucsati (191)

szucsati Creative Commons License 2003.03.05 0 0 191
A Central Park írt egy igazolást a befizetett önrészről.
Előzmény: kreko (190)
kreko Creative Commons License 2003.03.05 0 0 190
Hitelszerzodeshez milyen igazolast viszel az eddig befizetett Onreszrol? AFAs szamlat?
Előzmény: szucsati (189)
szucsati Creative Commons License 2003.03.05 0 0 189
11-én mehetnék MKB hitelszerződést aláírni, de nem leszek Budapesten, úgyhogy úgy néz ki, hogy 12-én aláírjuk.
A darus képekkel még adós vagyok, de mára sem tudom ígérni. Bocsi.
tgabika11 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 188
54 % jó ha van. És mellé nagy fizud, mert az MKB azt is nézi, hogy tudjad törleszteni a hitelt!
Előzmény: tkelemen (186)
kreko Creative Commons License 2003.03.05 0 0 187
tapasztalatom szerint erosen fugg attol hogy mennyi ingatlanvagyonod van fedezetkent.

Ha van egy halom ingatlanfedezeted akkor nem kell toke.

Előzmény: tkelemen (186)
tkelemen Creative Commons License 2003.03.04 0 0 186
Ok, köszi megnézem.
Tapasztalatod szerint mekkora tőkének kell meglennie, hogy hitelből meg lehessen oldani akár ezt is?
Előzmény: Nőgyógyász (185)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.03.04 0 0 185
Javaslom az Új Otthon Centrum oldalának nézegetését, abból kiderül, hogy az E-A-2-2 még eladó, 61+5 m2, 3 szoba, és 16.081.962 Ft.
Előzmény: tkelemen (184)
tkelemen Creative Commons License 2003.03.04 0 0 184
Szia,
na haragudj, hogy csak így, de úgy látom, hogy amit te vettél, az hasonló (másik cikkely), mint az E-A-2-2. Az érdekelne igazából, hogy mennyi az annyi, mennyibe kerül egy ilyen? Úgy látom, hogy ez még szabad...
Üdv
Tom
Előzmény: szucsati (3)
tgabika11 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 183
Arról nincs valakinek infőja, hogy a módosítások, illetve burkolatok kiválasztása mikor kezdődik?
Előzmény: Nőgyógyász (182)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.03.03 0 0 182
Szóljál, intézkedem :) Most beszéltem a CP-vel, még mindig nem érkezett meg az önkormányzattól a módosított építési engedély, bár már dec. végén elfogadták. Amint megjön, azonnal hívnak szerződést kötni.

Azt az infőt kaptam, hogy az alapozást és a szerkezetépítést két külön cég végzi ... hát, elég furcsa lenne, ha csak az alapozás miatt építettek volna fel egy ilyen magas darut. Elvileg viszont megoldható az, hogy kihagyják a helyét, és elbontás után tüntetik el a lyukat. Meglátjuk :)

Előzmény: Passenger (180)
tgabika11 Creative Commons License 2003.03.03 0 0 181
Velem is így volt. MIndenkivel így van. Folyamatosan "visszahívnak".
Tényleg idegesítő!
Előzmény: Passenger (180)
Passenger Creative Commons License 2003.03.03 0 0 180
Én még mindig a végleges szerződés aláírására
várok. Ha keresem a kontaktot, akkor meg majd visszahívnak... Azóta is... Kezd idegesíteni ez a dolog. :(
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.03.03 0 0 179
Ez az, szoktassuk őket az ellenőrzés gondolatához ... engem is nézegettek rendesen, de nem kérdeztek semmit :)
Előzmény: kreko (176)
kreko Creative Commons License 2003.03.03 0 0 178
eloszor is barcsak mar ott tartananak :)

amugy szerintem majd ha felhuztak az epuletet akkor a darut ugyis le kell bontani es azutan befedik a lukat. Hmmm? :))

Előzmény: szucsati (177)
szucsati Creative Commons License 2003.03.03 0 0 177
Filozófiai kérdés:
A darut a két épület közé építették a parkoló helyére a -1 -re. Akkor hogyan lesz kész a parkoló és főleg hogyan fogják befedni és ráépíteni a földszintet? -- A sötétben nem mindent lehetett jól kivenni.
kreko Creative Commons License 2003.03.03 0 0 176
Szombat delelott en is voltam kinn. Lefotoztam a daruepitest. Na az jo hir hogy vasarnap estere mar allt a daru. Az egyik daruepito pasi meg is kerdezte hogy hova lesznek a fenykepek. Nem mondtam neki hogy dokumentalom hogy mit hagynak ki az epitkezesbol. :)

Képek szokás szerint mennek szucsatinak.

szucsati Creative Commons License 2003.03.03 0 0 175
A daru vasárnap este készen állt.
Előzmény: Nőgyógyász (174)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.03.02 0 0 174
Ma délután is javában szerelték még azt a darut, amely az elsőként lebetonozott területre került, a két épület közé. A második betonfolt még mindig fóliával letakarva vár sorsára. Ja, és haladtak előre az E épület vasalásával is, meg az alapgödör Csata utcai oldalának betonfala is elkészült, lekerült róla a védőfólia.

Az ősi tapasztalat velem is azt mondatja, hogy darut dísznek nem építenek, csak ha dolgozni is kezdenek vele azon nyomban, szóval reménykedjünk :)

Képek szokás szerint mennek szucsatinak.

Előzmény: tgabika11 (173)
tgabika11 Creative Commons License 2003.03.02 0 0 173
Szombaton jártam arra.
Egyik daru már félig kész volt. Szerintem végre nekiállnak komolyan dolgozni.
"Ahol daru van, ott már nagy baj nem lehet"
Szóval szerintem a munka látványos része most következik!
szucsati Creative Commons License 2003.02.28 0 0 172
Bescanneltem a CP Építészeti fejezet Ajánlati tervdokumentáció c. 23 oldalas doksit. Megpróbáltam OCR-ezni, de nem lett jó, ezért 23 darab szürkeárnyalatos jpg készült. Összesen 1,5 MB, amely 2 zip-be lett csomagolva. Akinek kell az írjon egy e-mail-t -- lehetőleg arról a címről, ahová kéri. Legkorábban hétfőn küldöm annak, aki ír.
szucsati
kreko Creative Commons License 2003.02.25 0 0 171
Tobb ponton santit, amit mondasz csak egy kijelentesedre szeretnek reagalni a tobbire most nem forditanek energiat:

"... A vállalati hitelezésben szinte mindig valamilyen irányadó kamatlábhoz kötik a hitel kamatlábát (prime rate + x%). Ez lehet a jegybanki alapkabat, ... És ezek vállalati (!) ügyfelek."

A mi esetunkben allamilag tamogatott lakashitelezes , lakossagi ugyfelek (!) szinten valamilyen iranyado kamatlabhoz kotottek a tamogatott lakashitelek kamatat. Meeghozza ez a valamilyen iranyado kamatlab az allampapirok eves hozama. Az allampapirok eves hozama pedig erosen fugg a jegybanki alapkamattol.

Tobbit szemelyesen ha akarod :)

Előzmény: Passenger (170)
Passenger Creative Commons License 2003.02.25 0 0 170
Jó reggelt mindenkinek!
Az eurozóna ügyeibe én nem folynék bele, de szeretném hangsúlyozni, hogy amit lentebb írtam, az a lakossági (!) hitelkamatokra vonatkozott és nem úgy "általában" a kamatlábakra (,hogy tudjuk miről beszélünk, mert ilyen "általában vett" kontextusban az egész probléma nem is értelmezhető). A vállalati hitelezésben szinte mindig valamilyen irányadó kamatlábhoz kötik a hitel kamatlábát (prime rate + x%). Ez lehet a jegybanki alapkabat, vagy akár az adott bank saját irányadó kamatlába. Az eurozónában a jegybanki alapkamat jelenleg 2.75%, nálunk 6.5%. Erre jön rá az igénylő kockázati besorolása szerinti kockázati felár. És ezek vállalati (!) ügyfelek. Szerintem olyan ország a világon nincs, ahol a támogatások nélküli lakossági hitelkamatok alacsonyabbak lennének a vállalati hitelkamatoknál.
(Ha valakit érdekel a jelenlegi lakossági hitelezés az eurozónában:
www.ecb.int, és keressen rá a "retail interest rate statistics" szövegre. Elég megyőző grafikonok vannak a lakáshitelezésre vonatkozólag is... )
A kamatperiódus valószínűleg megváltoztatható, de csak akkor éri meg változtatni, ha arra számítasz, hogy a kamatok csökkenni fognak. Ennek nyilván ára van. Az például elég szembetűnő, hogy az egy éves kamatperiódus ilduló kamatlába alapból magasabb az 5 évesnél. (A banknak nyilvánvalóan többet ér (biztonságosabb), ha hosszabb időre kötelezed el magad, így a kamatlábad alacsonyabb.)
Elnézést, ha hosszú voltam. :)
kreko Creative Commons License 2003.02.25 0 0 169
kamatperioust lehet modositani menet kozben? Mert ha nem akkor azt is figyelembe kell venni hogy 10 vagy 20 evre irod ala a szerzodest.

Valamenyi dijert cserebe biztos lehet nem?

Előzmény: tgabika11 (168)
tgabika11 Creative Commons License 2003.02.25 0 0 168
Az még azért odébb van, lássuk be.
2008-ra tippelnek...és még akkor sem biztos!
Előzmény: kreko (167)
kreko Creative Commons License 2003.02.25 0 0 167
ha nem fognak csokkeni akkor soha nem lepunk be az eurozonaba.
Előzmény: tgabika11 (166)
tgabika11 Creative Commons License 2003.02.25 0 0 166
NEm hinném, hogy csökkennének.
Innen már hova?
Ingyen nem adnak kölcsön!
Én is az 5 évesre szavazok!
Előzmény: Törölt nick (164)
szucsati Creative Commons License 2003.02.24 0 0 165
Új fényképek a honlapomon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!