ja jo kiraly mert az ugyintezo csajszi akivel beszeltem az azt HAZUDTA hogy toluk ilyet meeg nem kert senki. A bankos nocitol meg megkerdeztem hogy jo-e az AFAs szamla masolata amit nekunk is kuldtek, aszonta eleg az is. Most ott tartok hogy kipreseljem beloluk az AFAs szamlat a januar eleji befizetesem utan mert azt meeg mindig nem kaptam meg.
11-én mehetnék MKB hitelszerződést aláírni, de nem leszek Budapesten, úgyhogy úgy néz ki, hogy 12-én aláírjuk.
A darus képekkel még adós vagyok, de mára sem tudom ígérni. Bocsi.
Szia,
na haragudj, hogy csak így, de úgy látom, hogy amit te vettél, az hasonló (másik cikkely), mint az E-A-2-2. Az érdekelne igazából, hogy mennyi az annyi, mennyibe kerül egy ilyen? Úgy látom, hogy ez még szabad...
Üdv
Tom
Szóljál, intézkedem :) Most beszéltem a CP-vel, még mindig nem érkezett meg az önkormányzattól a módosított építési engedély, bár már dec. végén elfogadták. Amint megjön, azonnal hívnak szerződést kötni.
Azt az infőt kaptam, hogy az alapozást és a szerkezetépítést két külön cég végzi ... hát, elég furcsa lenne, ha csak az alapozás miatt építettek volna fel egy ilyen magas darut. Elvileg viszont megoldható az, hogy kihagyják a helyét, és elbontás után tüntetik el a lyukat. Meglátjuk :)
Én még mindig a végleges szerződés aláírására
várok. Ha keresem a kontaktot, akkor meg majd visszahívnak... Azóta is... Kezd idegesíteni ez a dolog. :(
Filozófiai kérdés:
A darut a két épület közé építették a parkoló helyére a -1 -re. Akkor hogyan lesz kész a parkoló és főleg hogyan fogják befedni és ráépíteni a földszintet? -- A sötétben nem mindent lehetett jól kivenni.
Szombat delelott en is voltam kinn. Lefotoztam a daruepitest. Na az jo hir hogy vasarnap estere mar allt a daru. Az egyik daruepito pasi meg is kerdezte hogy hova lesznek a fenykepek. Nem mondtam neki hogy dokumentalom hogy mit hagynak ki az epitkezesbol. :)
Ma délután is javában szerelték még azt a darut, amely az elsőként lebetonozott területre került, a két épület közé. A második betonfolt még mindig fóliával letakarva vár sorsára. Ja, és haladtak előre az E épület vasalásával is, meg az alapgödör Csata utcai oldalának betonfala is elkészült, lekerült róla a védőfólia.
Az ősi tapasztalat velem is azt mondatja, hogy darut dísznek nem építenek, csak ha dolgozni is kezdenek vele azon nyomban, szóval reménykedjünk :)
Szombaton jártam arra.
Egyik daru már félig kész volt. Szerintem végre nekiállnak komolyan dolgozni.
"Ahol daru van, ott már nagy baj nem lehet"
Szóval szerintem a munka látványos része most következik!
Bescanneltem a CP Építészeti fejezet Ajánlati tervdokumentáció c. 23 oldalas doksit. Megpróbáltam OCR-ezni, de nem lett jó, ezért 23 darab szürkeárnyalatos jpg készült. Összesen 1,5 MB, amely 2 zip-be lett csomagolva. Akinek kell az írjon egy e-mail-t -- lehetőleg arról a címről, ahová kéri. Legkorábban hétfőn küldöm annak, aki ír.
szucsati
Tobb ponton santit, amit mondasz csak egy kijelentesedre szeretnek reagalni a tobbire most nem forditanek energiat:
"... A vállalati hitelezésben szinte mindig valamilyen irányadó kamatlábhoz kötik a hitel kamatlábát (prime rate + x%). Ez lehet a jegybanki alapkabat, ... És ezek vállalati (!) ügyfelek."
A mi esetunkben allamilag tamogatott lakashitelezes , lakossagi ugyfelek (!) szinten valamilyen iranyado kamatlabhoz kotottek a tamogatott lakashitelek kamatat. Meeghozza ez a valamilyen iranyado kamatlab az allampapirok eves hozama. Az allampapirok eves hozama pedig erosen fugg a jegybanki alapkamattol.
Jó reggelt mindenkinek!
Az eurozóna ügyeibe én nem folynék bele, de szeretném hangsúlyozni, hogy amit lentebb írtam, az a lakossági (!) hitelkamatokra vonatkozott és nem úgy "általában" a kamatlábakra (,hogy tudjuk miről beszélünk, mert ilyen "általában vett" kontextusban az egész probléma nem is értelmezhető). A vállalati hitelezésben szinte mindig valamilyen irányadó kamatlábhoz kötik a hitel kamatlábát (prime rate + x%). Ez lehet a jegybanki alapkabat, vagy akár az adott bank saját irányadó kamatlába. Az eurozónában a jegybanki alapkamat jelenleg 2.75%, nálunk 6.5%. Erre jön rá az igénylő kockázati besorolása szerinti kockázati felár. És ezek vállalati (!) ügyfelek. Szerintem olyan ország a világon nincs, ahol a támogatások nélküli lakossági hitelkamatok alacsonyabbak lennének a vállalati hitelkamatoknál.
(Ha valakit érdekel a jelenlegi lakossági hitelezés az eurozónában:
www.ecb.int, és keressen rá a "retail interest rate statistics" szövegre. Elég megyőző grafikonok vannak a lakáshitelezésre vonatkozólag is... )
A kamatperiódus valószínűleg megváltoztatható, de csak akkor éri meg változtatni, ha arra számítasz, hogy a kamatok csökkenni fognak. Ennek nyilván ára van. Az például elég szembetűnő, hogy az egy éves kamatperiódus ilduló kamatlába alapból magasabb az 5 évesnél. (A banknak nyilvánvalóan többet ér (biztonságosabb), ha hosszabb időre kötelezed el magad, így a kamatlábad alacsonyabb.)
Elnézést, ha hosszú voltam. :)