Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FIFTY Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4622
Üdv Methalia!

Még bírja -naná csak egyéveske a drága! Egyébként "azt írja az újság", hogy áramtalanítás (aksi csere) kapcsán a rádiót újra kell installálni - programozni.

Előzmény: Methália (4621)
Methália Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4621
Köszi Tefi, köszi DieselUberalles!
Régi talicskásoktól kérdezem, a gyári akksi bírja a strapát még? Egyáltalán, ha netalán lemerül, vagy cserélni kell, milyen elektromos kütyüt érint még amikor leveszi az ember gyereke a sarut?
nádithalicska Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4620
Szasztok Thalicskások!
Azt hallottam,hogy a OMV dizelolaja a legjobb.
A fórumon ugyan imitt-amott találtam rá utalást,de kiváncsi lennék a tapasztalataitokra.
Én is ültem már a saját thalicskámban,de állítólag még két hét az átadás ideje./üzembeh. ---stb./
Laja73 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4619
hopp, a nagy kép 430 mega! de desktopnak nem rossz
Előzmény: Laja73 (4618)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4618

kep_jobbra_vege Kisebb kozmetikai módosítások és egy új dízelmotor - így összegezhetők a 2004 januárjától kínált újabb változat újdonságai. A legfontosabb újdonság kétségkívül az 1,5 literes dCi motor újabb változata, amely már 101 lóerős, legnagyobb nyomatéka 200 Nm 1900-as percenkénti fordulatszámon, de a Clióban akár 4,3 liter gázolajjal is megelégszik 100 km-en. A motorpaletta bővítése mellett megújul a Clio lökhárítója is. A belső térben a műszerfal kialakítása változik, az új kialakítás még jobban emlékeztet a Mégane megoldására. Vélehtően ez az utolsó alkalom, hogy a Renault módosított a Clió második generációján, ugyanis hamarosan érkezik a Nissan Micra padlólemezére épülő utód.

én ma pont láttam egy új thaliát, aminek a hátulján más volt a lökhárító - lehet, hogy összefügg?

FIFTY Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4617
Hi !

Anno egy éve, a márkaszervízben 4db KLEBER téligumát felnistől 90 - 100 közötti áron raktak fel a Thalicsra. Ehhez képest nem túl jó a kissé "noname" márkának tűnő SAVA eszkimó ára!

Előzmény: pferco (4615)
zsuga666 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4616
Hát, ha Neked a Dayton nem jó 9200-ért?!
Igaz ez felni nélkül, de felnit 10 körül már kapsz
.
Előzmény: pferco (4615)
pferco Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4615
találtam egy jónak tűnő gumi ajánlatot a gumiportálon, szeretném megtudni a véleményeteket.
SAVA Eskimo S3, felnivel készreszerelten, szállítva, szerelve: 24200/db

ferco

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4614
Szia Fifty!

Ez az 5,6-os fogyasztás 400 km után volt, vidéki "turné" előtt rá kellett tankolni. De a 400 km nem hidegvérrel került megtételre, tehát akár még jót is jelenthet. Ettől függetlenül még van mit alkotnia a szervíznek :) De majd megnézem egy 7-800 km-es etap után :)

Előzmény: FIFTY (4612)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4613
Szia Methália!

Riasztó ügyben: Nekem anno 40e-be került egy riasztó, mágneskapcsolóval, rezgésérzékelővel, "piros lámpás támadás elleni védelemmel" (járó motornál ajtó kinyit, majd becsuk, élesedik, 45 mp után elzárja a gázolajat és visít kegyetlenül). Szóval jobb megoldásnak tűnik a gyári 50-60 ezer forintos riasztóhoz képest, ami csak az ajtónyitásra reagál, ha az alapverziót kéred.
(Név/telefonszám ha kell, szólj!). Ezen kívül még érdemes mechanikus védelem: váltózár, ha olcsóbban meg akarod úszni, akkor házilag is lehet. Valamikor régebben írtam a "kalodáról". Ha érdekel, leírom :)
Az autóhoz pozitív élménydús éveket és kilométereket kívánok :)

Előzmény: Methália (4609)
FIFTY Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4612
Üdv über..!

Mint korábban már írogattam erről az én dCi-m fogyija is 5,2 - 5,4 között alakul nagy átlagban; bár már volt két 5 litykó alatti mérés is.
Ami miatt most írok, a MÉRÉS módja.

A "telitank" tökéletesen azonosan nem reprodukálható akkor sem, ha Te tankolsz; a néhány decis eltérés annál inkább torzítja az "átlagot", minnél kisebb etapon számolod az átlagot. Jómagam az átvétel óta mindíg 700 - 750 km megtétele után tankolok telire, (36 - 40 liter közötti mennyiségeket) és ebbő számolom a fogyit. 100 - 200 km utáni rátankolásból nem érdemes számolgatni; mert nagyon torzíthat!

Előzmény: diesel_uberalles (4605)
zsuga666 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4611
Szívecske !
Ha figyelmesen olvastad a fórumot, találkozhattál több oldalnyi anyaggal, ahol a kül. bizt. kütyük előnyeit, hátrányait taglaltuk. Ezen túlmenően, miután régi motorosnak lácccol, Neked is tudnod kell, mitől döglik az autótolvaj. Nincs, vagy legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne típus spec. védelem. A többi kombinációját + hasznűáld bátran. A fórum elején olvasottaktól eltérően, mai napság nem nagyon hallani lopott Thalicskáról. De ott is inkább a könnyebben elköthetőek tűntek el. Az viszont még véletlenül sem tévesztendő szem elől, hogy csak LÁTSZÓLAG kidobott pénz az, az autód értékéhez mérten magasnak tűnő, esetenként akár 100 000 HUF-t is meghaladó összeg, amit a védelemre költesz, hiszen ezzel 2.5-3 millád marad +. Ha van is CASCO-d, akkor is bukhaccc fél millát. + utánjárás. Fgyeljünk az elektronyos és a mechanik véd. kombinálására is. Na ennyi agyosztás után megyek a tükörhöz.
tefi Creative Commons License 2003.11.09 0 0 4610
Maga az Assistance szolgáltatás ingyenes -kivéve ha valami fogyó alkatrész megy el pl. gyertya. Ezt a szolgáltatást a Magyar Autóklub "sárga angyalai " végzik, tehát Ők jönnek ki ha telefonálsz az ingyenes számon.
Ahhoz viszont,hogy igénybe tudd venni, évenként el kell vinni ellenőrzésre a gépet 1 szervízbe.
Mivel még nincs 1 éves a gépem nem tudom,hogy ott mennyit kell fizetni, de talán majd olvassa a kérdésed olyan, aki már volt.
A lopásról nincs infóm, nem azon a vidéken lakom.
Methália Creative Commons License 2003.11.08 0 0 4609
Halihó Mindenkinek!
Új autó nyerít az RH udvarán, nemsokáraz az én istállómban fog abrakolni :-)
Érdeklódnék, hogy az Assistance szolgáltatáshoz mennyit kell perkálnom? A kereskedő semmit nem mondott erről, igaz nem is kérdeztem, én kis tudatlan. A fórum edigi anyagát már majdnem elolvastam, és innen szereztem tudomást az assistance mivoltáról. (jobb későn, mint soha!)
Eddigi lovaim:
Dacia
Citroen GSA
Skoda 120
Skoda Favorit
és most Lady Methalia-t várom izgalommal

A fórum első részét olvasván elrettentem: ennyire lopnák a tháliákat? Mit lehet tudni a Pest-vidék kocsilopás arányokról?
Mindenesetre a központizártól független, más frekvencián működő risztón gondolkodom, véleményetekre kíváncsi volnék...

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.08 0 0 4608
Köszönöm az információt :)
Akkor tulajdonképpen nekem a Renault Házzal van gondom egyedül...
Előzmény: pferco (4607)
pferco Creative Commons License 2003.11.08 0 0 4607
szvsz a garanciád még él mert ha a hibajelenséget még a lejárat előtt bejelentetted akkor a gari arra a hibára vonatokozik amíg meg nem javítják,

ha meg úgy vitted ki azóta tőlük, hogy megjavították, akkor pedig a saját szerelésükre kell garanciát vállalniuk.

ferco

Előzmény: diesel_uberalles (4604)
boszi70 Creative Commons License 2003.11.08 0 0 4606
Köszönöm én is, hogy ennyire együttérzőek vagytok. Természetesen mindenféle fórumon való részvételemre számíthattok. Egyébként a levelet a Renault Hugáriának már megírtam, de meg akarom várni a hétfői szervízt, a hozzáállásuktól teszem függővé,hogy elküldöm-e, de ha megy vmi közös dolog, egyértelmű, hogy aláírom.
Egyébként a legbosszantóbb az egészben, hogy én is azt vettem észre, hogy nem igazán értenek a kocsikhoz a márkaszervízben. Csak a számítógépnek hisznek, a szemüknek nem. Engem azon kívül, hogy már nem érzem a kocsit biztonságosnak, mert állandóan attól rettegek, megint mikor áll le menet közben, ez akasztott ki legjobban. Sajnos én is azon gondolkozom, ha meg tudjuk oldani, minél előbb lecserélem - de nem Renault-ra! Pedig korábban már volt Scenic-ünk, és azt nagyon szerettem.
Előzmény: attila.huszar (4603)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.08 0 0 4605
Amúgy a helyzet javul: már 5,6-ra sikerült leszorítani a fogyasztást. (Mindig ugyanannál az ÖMV kútnál tankolok...)
Mindenesetre jó hétvégét mindenkinek, műszaki hibás traffipaxokat és száraz aszfaltot :)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4604
Szia Attila!

Maga az ötlet nem lenne rossz. Én benne vagyok, írjuk meg. Veszíteni nem lehet vele. Kiváncsi leszek arra, hogy mit reagálnak...
Mondjuk az én esetemben okt. 31. óta nem garanciális az autó... (Ergo ha máshova viszem, az súlyos összegeket jelent...) Most egyelőre várom a csodát. De ha egy héten belül érdemi változás nem történik (=nem javítják meg az autót és továbbra is hülyének néznek), akkor még az idén le akarom zavarni a cserét. Szeretem és tisztelem az autómat, de vallom, hogy az autó legyen alárendelve nekem és ne fordítva... :(

Előzmény: attila.huszar (4603)
attila.huszar Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4603
Ja és még valami Boszinak és Diesel_uberalles-nek.
Szerintem korai még azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne megszabadulni az eddig nagy becsben tartott új autótól. Én tíz évig voltam egy szórakoztató elektronikai szervíz vezetője. Számtalan esetben találkoztam teljesen elkeseredett ügyfelekkel, akiknek már a tizedik szervízt járta meg a készüléke és még mindíg ugyanaz volt a hibája. Miután nekünk sikerült megjavítani a cuccot utána évekig semmi probléma nem volt a készülékkel és a tulaj boldog volt, hogy megtalált minket. Azt akarom ezzel mondani,hogy csodák nincsenek, több ezer Thalia fut az utakon hibamentesen, ebben a fórumban is csak ti ketten "fogtátok ki". De mit is jelent ez tulajdonképpen? Az autó meghibásodott és az eddig Ladákat javító 22 éves pályakezdő, akit az alacsony jövedelemigénye miatt alkalmaznak nem tudja megjavítani a hibát. Tehát szerintem nem az autóból kellene "jól kiszállni" hanem meg kellene találni azt a szervízt és azt a szakembert, aki képes megjavítani a problémásabb hibákat is. Egy nagyon jól eltalált motor az 1.4 16V. Évekig jártam egy Megan-nal, amibe ilyen motor volt.
Szerintem ne adjátok fel! Keressétek meg a megfelelő szakembert!
attila.huszar Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4602
Sziasztok Márkatársak!

Nem nagyon van időm írni, de gyakran olvasom a fórumot. Többek között ez a fórum győzött meg arról, hogy érdemes Thaliat venni. Az enyém most 2 hónapos és mielőtt vettem, csupa jót írtatok itt az autóról. Azóta viszont Boszi történeteit úgy olvasom, mint ahogy más a Barátok közt sorozatot nézi, csak az a helyzet, hogy ebben a történetben idáig csak ritkán voltak jó részek. Az nem semmi, hogy a még garanciális autóról úgy kell gondolkodnod, hogy reméled kihúzza még egy darabig.
Ezt meg kell tudni oldanunk valahogyan. Én egyébként már írtam a Reanult Hun.-nak, mikor kigyulladt egy Thalia az út szélén. Kértem, hogy kommentálják a hírt. Akkor kaptam választ tőlük.
Továbbá engem felhívtak az eladást követő héten, hogy mennyire vagyok megelégedve a vásárlás körülményeivel, az autóval, tehát úgy gondolom, hogy törődnek a minőségbiztosítással, csak nem jut el hozzájuk az info az ilyen rémtörténetekről. Én azt javaslom, hogy írjunk a Renault ügyfélszolgálatra és hívjuk fel a figyelmüket a fórumunkra és Boszi valamint Diesel_uberalles történetére. Lehetne egy kis email-es aláírásgyűjtést szervezni, majd az egész anyagot elküldeni nekik és felhívni a figyelmüket, hogy nem csak addig kell tiszteletben tartani a vevőt, ameddig kifzeti az autót, hanem utána is, valamint nem ártana körmére nézni a márkaszervízeiknek. Szerintem erre kell hogy lépjenek valamit.

Vélemény?

boszi70 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4601
Hosszúság megbocsájtva, mivel a fórum leghosszabb leveleit szerintem én írom, nem tehetek róla nő vagyok (vagy van itt más nő is?).
Hát tényleg vevő orientáltak ezek a márkakereskedők, addig jó vagy amíg vevő vagy, ha már csak a márka használója akkor... lehetne mesélni. Látom a csere márkánál már döntöttél, én is ezen a véleményen vagyok, mit mondjak sírva adtam vissza a Corollát.
Előzmény: diesel_uberalles (4600)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4600
Szia Boszi!

Az autó itthon van, a nyugtatóimat nem fizeti a Renault :(
Eladással kapcsolatban semmi info. A bank tudna főleg segíteni, de ahhoz személyesen kell bemenni. (Nekem a Renault Credit olyan segítőkész volt, hogy inkább felkötném magam, mint hogy infot kérjek tőlük még egyszer.)

Közben felhívott a szervízvezető. Intézkednek.
Úgyhogy én elkezdem szemezgetni a Toyota Corolla és a Saab fórumot... Meg személyesen mehetek be a Renault Credithez... Tudom, pesszimista vagyok és negatívan állok a dologhoz, de legalább csak kellemes meglepetés érhet :)

OFF: bemegyek a kereskedésbe, ahol vettem. Az értékesítő meglát:
- Jó napot! Még egy Renault-t szeretne?
Na nekem ezen a ponton ledobta az agyam az ékszíjat... Csak annyit tudtam reagálni rá: semmiképpen...
(bocs, hosszú voltam)

Előzmény: boszi70 (4599)
boszi70 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4599
Szia!
Az autód még mindig a szervízben van? Ha eladásról tudsz vmit, én is szívesen venném az infót, bár én számoltam, ha most kiszállnék kb 0-án lennék, és akkor nem lenne tőke az új befizetéséhez, tehát a helyzet reménytelen. Nem is tudom, hogy egy lízinges autóból a lízing lejárta előtti eladásból ki lehet-e jönni jól. Ha igen, mikor érdemes?
Bár engem most ez a műszaki szakértő némiképp megnyugtatott, hogy leszámítva ezt a "kis" hibát az autó jó, remélem még kihúzza egy pár évig. Sajnos ilyen helyzetben el kell fogadni a ezt a kényszert.
Előzmény: diesel_uberalles (4596)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4598
Szia Zsuga!

Köszönöm, egyelőre megvárom, hogy a szervízvezető felhívjon. Talán hat rájuk, hogy közöltem az eladási terveimet. DAS ügyben: Megnéztem az áraikat, negyedévre 11e körül van (2 söfőr, 1 szgk, 1 tgk (3,5t)).
Szóval ennyiért akár még meg is érné.

Előzmény: zsuga666 (4597)
zsuga666 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4597
Boszi, Uberalles !
D.A.S. Rt. Infó vonal: 06 1 486-3600. info@das.hu
Hívjátok fel őket, hogy mit tanácsolnak és elvállalják-e a képviseleteteket. Boszi, Neked azt tanácsolom, hogy először szép kedvesen kérdezz rá, hogy hajlandóak e megtéríteni a szakértő költségét, ha nem lehet pert kilátásba helyezni. Ha ez sem műkszik, fizess, majd uszítsd rájuk a D.A.S.-t.De jó ötletnek tűnik rátelefonálni az AUTOKLUB jogsegély szolgálatára, ahol szívesen és ingyen adnak tanácsot, hogy miként járj el. Kérdés; a szagértő meg tudta e állapítani, hogy cserélték e a szondát ? Ha nem és tudták, hogy ez a hiba, az jó tárgyalási alapnak tűnik.
Előzmény: boszi70 (4594)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4596
Sziasztok!

Ma megyek a kereskedésbe és megkérdezem, hogy miként tudnék kiszállni az autóból némi nyereséggel. A szervíz a mai napig nem hívott vissza... :(

ESF Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4595
Látod, erröl fogalmam sincs!
De az én véleményem szerint igen!
Előzmény: boszi70 (4594)
boszi70 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4594
Meg van a független műszaki szakvélemény. Hát persze, hogy lamdba-szonda a hibás. Remélem hétfőn komolyan veszik, és ez irányban javítanak, bár mivel már volt vele gond remélem most már kicserélik végre. Ja, egyébként van-e reményem, hogy a műszaki véleményért kifizetett 10.500 ft-ot behajthatom-e a Renault-on?
Előzmény: ESF (4590)
TUZI Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4593
Üdv. 1 Méganos

Passz. Nekem a jobb első sárvédőn van.

Előzmény: aplad (4591)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!