Többek között a kb. 19 ezer hozzászólást tartalmazó azonos című topikunkat is érinti az RTL Fórumának megszűnése. Itt folytatjuk, ha onnan végleg kidobnak minket...
Szívesen beszállnék ebbe az írkálódiba, de vagy nagyon hülye vagyok vagy nem tudom, de nem értem hogy csak írjam ide azokat a rendszámokat amit látok és újak nagyon? :)
az ajtóoszlopon van a tábla, hogy 2,5-2,5 (elöl-hátul) kell normál esetben. ha nagy súly cipelek, akkor már 2,5-3,0 (elöl-hátul) az ajánlott. végülis a nyári már 5 éves, a téli viszont új. tehát az újnak nagyobb a kerülete. akkor viszont szerintem, az újnál, vagyis a télinél kéne mérnie a nagyobb távolságot. hacsak nem tévedek.
Légnyomás ügyben egy tanács. Csakis a gyárilag előírtat kellene alkalmazni. Téliben esetleg max. 2 tizeddel többet.
Más sebességindexű abroncs miatt nem csalhat a km. óra. Nores esetében olyan kicsi az eltérés, hogy valószínűleg a kétféle garnitúra eltérő kopottságából adódik az különbség. Természetesen azonos méretet feltételezve. Ha egy új és egy teljesen elkopott abroncsot veszünk, lehet az eltérés akár sokkal nagyobb is. Átmérőben akár több, mint 10 mm. És ez a vázoltnál nagyobb km. óra csalást is tud produkálni.
Szóval ez természetes.
Más. Egy kicsit én is rendszám-mániás vagyok. Azért is lesem ezt a topicot :-)) Volt egy cikk a Totalcar-on az új rendszámokról régebben. Talán 1-2 éve. Akkor beharangoztak egy másik cikket a régiekről, de szvsz nem jelent meg. Vagy csak én néztem el? Van olyan honlap, ami a magyar rendszámokkal foglalkozik?
Akkor még egy darabig ellesztek ezzel a KKM-el:) Ilyenkor szokták azt csinálni, hogy csak egy fél kombót adnak oda egy okmányirodának...
Huhh, Te az a 2.5 rohadt sok! Hát még a 3!!! Én most 2.5-re fújtam fel a rönó gumiait, mert a sok állásban leeresztettek 1.5-re, de majdnem rá is ba****am, kishíján elszáltam egy kanyarban. Le is engedtem 2.2-re, az már nagyjából ok. A 307-esnél 2.0 írnak előre-hátra, Golfomnál is annyi volt, szintén ilyen méretnél, sztem 2.2-nél többre nem kéne... Te tudod... A csalás meg simán lehet a koptságból adodó kerület különbség miatt. Bár ha azt nézzük 30000 km-nél az már egy egész Kaposvár-BP távolságot elcsal!:)
Kár, hogy nem jársz Győr felé...:( Vajon postán elküldenek nekem 2 l nitro-metánt?! Végülis alig mérgező:)))
apám kb. másfél hónapja vette át az autóját KKM-079-cel. azóta már egész 6-700-ig feltoránsztuk magunkat :) úgy tűnik, Kaposvár kisváros ilyen szempontból... ja és KKM előtt még KFP volt.
esetleg a sebességindex más. de gondolom, ez nem jelent semmit. vagy talán a légnyomás különbözött. a nyárit 2,5-re tettük, a télibe meg lehet, hogy 3-at is beleraktak.