A tér megújulásának lépései. Tervek, elképzelések, és azok megvalósulása. Ha marad a nemzeti kormány, akkor jó esély mutatkozik, hogy a tervek nemcsak tervek maradnak, hanem lesz is belőle valami.
Nem a bunkó a mérvadó, aki a tiltás ellenére eszik a tömegközlekedési eszközön. Ha egy papírzacskóból eszel valamilyen sütit, fornettifélét, akármit, üvegből iszol a nagy melegben az nem okoz nagy bajt. Nem igazán esznek pizzát, sültkolbászt járművön. Az utcai szagokkal meg nem tudsz semmit kezdeni.A baj az, hogy eldobálja a szemetét. Ez viszont oldalfüggetlen.
Nem mondta senki, hogy lacikonyhává süllyesszék, csak az agyhalott vízióiban szerepel.
Persze, van egy másik megoldás is. Úgy hívják, takarítás. Köztudott, hogy a pici szemét vonzza a többit.:)Korábban írtam, hogy ott elférne egy takarító, 7/24 ben, a közteresek rendőrök mellett. Karbantartó is kellene folyamatosan.
Olvasd vissza, én nem nyilatkoztam a lángosról meg ilyesmiről (kivéve azt az egy viccet, hogy majd téged költöztetünk oda). Mindettől függetlenül tudom, hogy lesznek megint ilyesmik a téren, és veled ellentétben azt is tudom, hogy az ilyenre szükség van. Meg még azt is tudom, hogy az új Moszkva Kálmánnak nem az az egyedüli szerepe, hogy átrohanjanak rajta két villamos között, hanem van ott némi ülőhely, találkahely, stadion, miegymás, és magától értetődően tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen helynek a pékség, a fagylaltos, a lángosos, a kávézó és hasonló természetes és nyilvánvaló eleme.
Sőt, mi több, ezt te is pontosan tudod, csak most valamiért úgy döntöttél, felveszed azt a hülyeséget, és most ezen rajcsúrozol. De elég unalmas vagy vele, szó se róla.
Magam sem vagyok annak a híve, hogy közlekedés, átszállás közben állandóan átható kajaszag vegyen körül. Ha valaki nagyon éhes, a teret körülölelő utcaszakaszokon úgyis talál valami harapnivalót, legfeljebb arrébb megy érte 50-100 métert. Az ilyesmi mindig eldobált papírokkal, műanyag poharakkal is jár sajnos, bár a jelen levők mindig kivételek, akik sosem szemetelnek az utcán. De sokan mások sajnos megteszik, ahogy látjuk néhány közlekedési csomópontban. Felesleges lenne lacikonyhává zülleszteni ezt a teret is.
Miért hülyeség, most vívtátok ki a szabadságjogot, hogy lehessen a buszon kólát szürcsölgetni. Akkor lángost miért ne lehessen enni? Csak egy falatot? Azzal még leönteni sem tudod a többieket.
Az agyhalott nem tudja elképzelni, hogy valaki megéhezik a nagy városnézésben, és nincs elég pénze csicsás étterembe menni, hanem menet közben enne valamit. Ő még soha nem volt pld: gyerek, vagy gyerekes. Miért nem tiltják be a fagyizást, utcai kajálást? Jobbos agyhalott nem eszik utcai kaját, mert ő igazmagor.:) Ugye, hogy nem a valóságban él, hanem valami kő alatt?
Ha látványterv, akkor pláne illett volna ott a volt buszvégállomás parkolójánál kezdeni valamit. Biztos, hogy tömegek nem mennek arra, de ha valami volt, azt esetleg hiányolják a gyalogosok, mert viszonylag biztonságos, lámpás zebra volt.
Mivel nem járnak arra tömegek, ezért írtam, hogy a "vendéglátó-szolgáltató" épület kissé kiesik:)
A dizájnt nem bizottságok tervezik. Vagy ha igen, az olyan is lesz. Különösképpen, ha balliberális is beszáll a bizottságba. Akkor aztán lesz ott sok beton, lángossütő, "meleg" vécé, multinacionális kirendeltség.
Nem a Városmajori oldalra értem, hanem a volt Postapalota oldalára . Ha a Várfok utcai járdán lejössz végig, a Krisztina sarokra, jobbra, onnan tovább a Szilágyi felé. Ott ahol egy halvány zebra van a városmajori oldalra. (azt már nem festették újra:) ) Igazán nem látom így, hogy a Krisztináról hol tudsz bemenni a Széll Kálmánra, a Várfok utca megmászása helyett.
Helyes. Már úgy értem, tartalmilag is helyes. Attól, hogy Orbán kiszemelte magának állandó szlogennek, attól még természetesen nem vesztette értelmét. Csak hát lesz, aki másképp érti a hajrát, mint ő és követői. Ettől szép és érdekes az élet.
Ez valami tervezési kép lehet, számítógéppel csinálták, satöbbi. Nyilván nincsenek még meg a fasorok, általában nehézségekbe ütközik rögtön tízéves fákat ültetni a földbe.