Bazel, Bern, Zürich, Luzern, St. Gallen ad otthont a 7. kézilabda EB-nek 2006 január 26-tól február 5.ig. A 16 csapat 4 csoportban kezd, majd a középdöntőbe minden csoportól 3-3 csapat érkezik. A magyar válogatott Dánia, Szerbia, és Izlanddal csatázik a csoportmeccseken.
Hány ilyet láttunk már más edzőtől is... A játékos, különösen az olyan rutinos, mint Pásztor belülről is érzi mit kellene csinálni és ezzel is segít az edzőjének. Nincs ebben semmi szerintem.
a megoldás például josepapa válasza lentebb mondial és a te kérdésedre...
egyébként meg egy olyan szövkap, aki időt kér és utána Pásztor mint csk mondja el a tennivalókat, majd Skaliczky erre azt reagálja: "igen, ezt akartam mondani" , arra vhogy a "legalkamasabb" jelzőt nem használnám... ott meglehetősen nagyot csalódtam benne...
Aki kritizál, az mondja meg, hogy kit tennének be helyettük (Lendvay, Józsa) jelen körülmények között? Mondjatok megoldásokat! Akkor lehet vitatkozni de így nem!
Azért, mert ír valaki egy cikket, hogy ő szívesen venné Skaliczky magyarázatát, ezért kellene magyarázkodni? Az a Skala magyarázzon egy/több szurkolónak, aki Komlóra jött, egy év után csinált egy bajnoki negyedik majd ötödik helyezett csapatot, közben idegenben négy fával megverte az előző évi BL döntőst (ez olyan, mintha a Tatabánya megverné a Ciudad Realt...)?!? Utána elment Szegedre, bajnok lett. Dunaújvárosban ugyanezt elérte, bajnokság, Magyar Kupa győzelem, KEK döntő. Aztán szövetségi kapitány lett és öt kvalifikációból négy sikerült (előtte háromból hármat buktunk), úgy, hogy közben lecserélte a teljes csapatot (Szathmári, Pásztor, Perez, Diaz, Mezei, Kertész) és gyakorlatilag megvan a 2008-as gárda. Erre mondhatjuk, hogy Ő ÉRT HOZZÁ. Nos neki aligha kell válaszolnia egy olyan ember kérdésére, aki olyan vicces cikket írt, mint amit volt szerencsénk olvasni. Tudom, hogy felesleges felhúznom magam ilyen hülyeségen, hiszen aki ismeri a dolgokat az tudja, hogy a legalkalmasabb ember ül a kapitányi székben (mindkét nemnél).
Komolyan gondoltam. Én nem tudom megítélni hogy a csapatba való vagy sem, s miután vannak akik megkérdőjelezték a beválogatását legegyszerűbben úgy kaphatnak magyarázatot, ha megkérdezik a legilletékesebbet.
Részemről a korábbi általad megkérdőjelezett kijelentés egy egyszerű javaslat volt, se pro, se kontra a válogatással kapcsolatban. Gondolom az okozhatott félreértést, hogy nem tettem valamilyen plusz jelet a mondat után. Nem kellene minden mondatban a rosszindulatot, vagy az ellenséges hozzáállást keresni!
Fazekas Nándor sérülése rendbe jött. Skaliczki László szövetségi kapitány elmondta, Fazekas bokáját kell még kezelni, de ezzel együtt ott lehet az Eb-n.
Skaliczki szerintem is jó kapitány, és Lendvayt nem ő találta fel a válogatottnak. Mivel eléggé érdekel a kézi, elégrégóta minden téttmeccset láttam, és Petit nagyon kevésszer láttam jól játszani. Igaz ami igaz, hogy most talán minden eddiginél jobban indokolt mégegy irányítót vinni, de Lendvaynál szerintem is létezik jobb megoldás. Már évek óta. Tényleg érdekelne, hogy miért erőltetjük...
"Meg kellene kérdezni Skaliczki-t miért éppen ezeket az embereket választotta ki."
Ne haragudj, Te ezt tényleg komolyan gondolod?!?
Nem kell megkérdezni. Szakemberek szerint is ő a legalkalmasabb kapitány, tökmindegy hol dolgozott, mindig kiugró eredményt ért el, bízzuk már rá, hogy miért tette be Lendvayt!
Mindig öröm, ha az ember nem tud valamit biztosan, de van aki megerősíti tényekkel alátámasztva, hogy nem mond butaságot! :))))) Köszönöm a segítséget!
A válogatottal kapcsolatban én személy szerint nem tudok nevet mondani, csak arra utalnék, hogy egy csapat esetén nem mindig a poszt aktuális legjobbját választják ki a szövetségi kapitányok. Ebben közrejátszhat az, hogy nem képes beilleszkedni a társaságba, rontja a hangulatot, ő akar a vezéregyéniség lenni, amikor már van ott egy másik és emiatt klikkesedés kezdődik a csapatban, nem tudják megvalósítani vele a kapitány által kitalált stratégiát stb. stb. sok oka lehet. Talán számunkra a legismertebb ilyen eset a fociban a mi aranycsapatunknál volt, az egyik topicban már volt is erről szó. Meg kellene kérdezni Skaliczki-t miért éppen ezeket az embereket választotta ki.
Én Lendvayt nagyon kevés alkalommal láttam játszani. Ezért bármilyen választ is adnék, a lényegen nem változtat: szerintem Skala szíve joga, hogy olyan embert is beválogasson, akinél esetleg az adott poszton per pillanat van jobbnak tűnő játékos, mert ebben a sportágban nem csak a pillantnyi forma dönt.
Más pl az úszás meg az atlétika: ott stopperrel mérhető a teljesítmény. És mivel azok egyéni sportágak (váltókat leszámítva), ki lehet jelenteni, hogy az megy, aki a leggyorsabb. Mert ez mérhető. Egy csapatsportnál viszont azért némileg más a helyzet.
azért az sem kellene elfelejteni, hogy van egy keret amit játékosokkal kell kitölteni:) így ha 14-es akkor 14 ember van benne. szóval ez a 14 aki a posztokon van a legjobb..! és azért nem más mert nincs nála jobb ott azon a helyen...
azóta és azelőtt láttál Lendvaytól válogatott szintű teljesítményt? Attól, hogy egy meccsen jól játszik, még nem indokolja válogatottbéli szereplését...
Lehet, hogy igazad van, nem szoktam Puticcsal találkozni.
Annál inkább ordító baklövés a cikkíró részéről - aki ezek szerint berken belüli is - hogy a magyar férfi kézilabdázás egyik legnagyobb ígéretéről még annyit sem bírt megjegyezni, hogy sérült így szóba sem jöhet a keretnél, mert egyébként én mint Puticsot ritkán látó személy úgy vettem észre, hogy a Veszprém igenis számít rá s ha jól láttam éppen egy korábban világklasszis teljesítmény nyújtó Carlos Perez nevű játékos helyén. Ott pedig megfelelni bárkinek feladja a leckét, s ha egy Veszprém szintű csapatban erre képesnek tartják, akkor nem gondolom, hogy az én szememmel és hozzáértésemmel van baj.
Pontosan már nem emlékszem a dologra, de nem lépett már pályára Putics a válogatott mezében is?
Kézilabda: megint kikapott a németektől a férfiválogatott
A pénteki, 33-32-es vereség után ezúttal négy góllal kapott ki magyar férfi kézilabda-válogatott Németországtól.
A jövő csütörtökön kezdődő svájci Európa-bajnokságra készülő magyar csapat utolsó felkészülési mérkőzésén 30-26 arányú vereséget szenvedett az Eb-címvédő, olimpiai ezüstérmes németektől Mannheimban.
Múlt vasárnap Skaliczki László együttese győzött 34-30-ra a Heiner Brand vezette németek ellen.
A házigazdáknál Oleg Velyky súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett, de még nem lehet tudni, ennek ellenére ott lehet-e az Eb nyitányán.
Ért hozzá??? Ezt több állítása miatt is megkérdőjelezném.
Meg a memóriájával is baj lehet. Pl Lendvay esetében emlékezhetne rá, hogy azon a bizonyos - nem is olyan távoli - VB-n, ahol a férfiválogatott igencsak felülmúlta az előzetes várakozásokat, pont a legfontosabb meccset nyerte meg a csapatnak. És - szvsz - pont az ilyen nüanszok dönthetnek valaki javára egy edző szemében.
Összességében gyengécske cikknek tartom.
Ja, meg az is elég érdekes felvetés, hogy esetleg több zseni is található egy csapatban. Igazi zseni - az én fogalmaim szerint legalábbis - talán ha minden évtizedben van egy. És nem csapatonként, hanem világviszonylatban.