Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FIFTY Creative Commons License 2003.11.11 0 0 4690
Boszi, Über..!!

Az alábbiak ha vigaszul nem is; de magyarázatul szolgálhatnak!

http://www.a5.hu/cgi-bin/a5/page.cgi?db=news&page=cikk¶m=7&table=hirek&ID=5592

Előzmény: diesel_uberalles (4658)
Methália Creative Commons License 2003.11.11 0 0 4689
Szép, jóreggelt mindenkinek!
Este elment mellettem egy Thalicska. Halkan suhant, és úgy gyorsult, mint az álom... Nekem pedig folyt a nyálam.
Rájöttem, ha a hátsórendszámtábla nem a lökhárítóban lenne, hanem azon a nagy csupaszfelületű segedelmén, sokkal jobban nézne ki.
zsuga666 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 4688
Kötelezővel hogy vagytok??
kgfb.ebizt.hu
zsuga666 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 4687
No görcs Circum!

Mész, mikor tucc.

Előzmény: circum (4685)
zsuga666 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 4686
...sza+!! Mos' + nyikkanik. Valahol az utastérben. Gyanúm és súlyom alapján a saját ülésemre tippelek.
Előzmény: circum (4685)
circum Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4685
Sziasztok!

Az utastéri zörgésről: nekem zörgött már az anyósülési napellenző is, de most vmi a műszerfalnál zörög, csak nem tudom pontosan, hol, mert nagyrészt egyedül ültem a kocsiban mostanában... Merre lehet? Nem, nem a kazetták zörögnek a kesztyűtartóban... :-)))

boszi70 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4684
Szia!
Hát igen, így jár aki nem veszi az összes infót. Sajnos az ajánlott fórumora nem tudtam felmenni, ezért csak találgattam. Azt hiszem tudom melyik történet, és a gyorshajtásnak egy szőrnyű következménye. Annak idején engem is rettenetesen megviselt a hír, hisz akkor volt 2 éves az én gyermekem is. Nem kívánom senkinek, hogy a gyorshajtásának ilyen kóvetkezménye legyen, de azt hiszem amit küldtél mindenkinek elgondolkodtató aki nyomja a gázpedált.
Előzmény: Laja73 (4664)
krike Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4683
Most már újra megvan, rendeződtek a körülmények, meg beruháztam egyí második autóba, egy stiftbe, mivel a renyó a páromé.

Most próbálok pénzt szerezni, hogy kifizessem a suzukit, és eladjam, vagy beszámíttassam, és vegyek helyette egy 1,5 dCi Clio-t a faceliftelt verzióból, amiben a 100 LE-s dízel szív dobog.

Előzmény: v__tibor (4680)
aplad Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4682
Hello mindenki!
Olvasom én is lakivili hozzászólását,az én autómba is van egy érdekes "klattyogás"alapjáraton, én is meghallgattam nyitott motorháztetönél,inkább az ékszijfeszitöre gyanakszom a generátornál (???).Csak alapjáraton jelentkezik,menet közben semmi rendellenes hang nincs.Az én autóm Augusztus végi kb.2300 km van benne.A ventillátor hangját még én sem hallottam pedig má'kiváncsi vagyok reája.
aplad Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4681
Hello mindenki!
Olvasom én is lakivili hozzászólását,az én autómba is van egy érdekes "klattyogás"alapjáraton, én is meghallgattam nyitott motorháztetönél,inkább az ékszijfeszitöre gyanakszom a generátornál (???).Csak alapjáraton jelentkezik,menet közben semmi rendellenes hang nincs.Az én autóm Augusztus végi kb.2300 km van benne.
v__tibor Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4680
Meg van még (egyszer megváltál tőle)? Vagy ez már másik?
Előzmény: krike (4679)
krike Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4679
Nekem már kapcsolt be kiadós autópálya menet, majd 2-3 km be a városba, aztán leállás után ment még a ventillátor.

Melegíteni a klíma sem tudna hideg motorral szvsz, de nekünk nem túl nagy probléma, mert 3 km után tűrhetően bemelegszik.

Igaz, ez egy Clio, meg van benne ülésfűtés id :))

Előzmény: v__tibor (4677)
IOA Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4678
Lehet, hogy pont a kedvező termikus hatásfok miatt lenne télen szerencsés, ha a klímában a körfolyamatot meg lehetne fordítani, azaz hűtő-fűtő klíma lenne beépítve az autóba. Így télen nem kellene megvárni, amíg a motor melegíti be az utasteret, elvégezné a klíma.
Apropó, szereltetett be valamelyikőtök állófűtést a thaliába?
Előzmény: v__tibor (4677)
v__tibor Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4677
Sziasztok!

A ventillátorról jut eszembe: a múltkoriban nézelődtem a motortérben, és eszembe jutott megnézem forog-e még a ventillátor, ezért kézzel egy kicsit megforgattam, mert nekem ugyan még egyszer sem kapcsolt be a 15 hónap alatt (1,5 dCi). Dízelesek! Valakinek üzemszerűen bekapcsolt már? Tavaly beszéltünk már róla, hogy igen jó a dCi termikus hatásfoka, ami télen nem feltétlen előny (a fűtés miatt), többek közt ezért sem töltöttem utána a hűtővíznek (azért még a határértékeken belül van, de közelebb a minimunhoz), hátha így melegebb lesz odabent, vagy legalábbis bemagyarázhatom magamnak.

Előzmény: kukucs33 (4674)
lakivili Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4676
Kösz kukucs, megteszem!

Amúgy egy hete én is feltetettem a téli abroncsokat. Lehet hogy unértelmesnek fogtok nézni, de a Barum Polaris mellett döntöttem, pedig 11 eFt/db-ért Nokiant is vehettem volna (a gumisnagyker ad 50% -os kedvezményt a dógozóknak, oszt a testvírbátyám a főraktáros, oszt nekije nem kő a télióvszer, mermég nincs ótója). Ja, előző hétvégén voltak azok a 15-18 °C fokok, már féltem, hogy a nem megfelelő abroncs használat miatt lesz crash-om :)!
Szasztok!

A várakozási idő két hozzászólás között 5 perc? Mindig skeetlövöldözőst játszok, amig a forumkommentátor engedi a hozzászólás küldését!

kukucs33 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4675
Még egy dolog jutott az eszembe: Korábban jártam úgy, hogy a fűtésem radiátorába belehullottak a falevelek, ott meglapultak és mikor beindítottam a ventillátort, elég érdekes hangokat adtak - Mielőtt lebontod a verda elejét, kukkants rá, hátha valamit bevitt a szél a hűtőradiátorodba és azt pofozgatja a ventillátor....
kukucs33 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4674
Akkor érdemes kicsit megbökdösni ott a hűtő környékén a dolgokat (SZIGORÚAN HIDEG MOTORNÁL! Nem elég leállítani és kivenni a kulcsot, mert a ventillátor akkor is bekapcsolhat!), remélhetőleg csak meg kell húzni egy-két csavart, vagy visszapattintani valamit a helyére, hogy csend legyen ismét. A hazai utak állapota mellett nem csoda, ha valami lelazul... :((
Előzmény: lakivili (4672)
lakivili Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4673
Háj, Laja73!

Írtam én, akkor a legtöbbet, amikó' még meg sem volt az ótó..:), de má' köbö két hete csak sajtószemlézlek Titeket!

Csávesz!

Előzmény: Laja73 (4671)
lakivili Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4672
Helló kukucs!

Lehet, de eddig ilyen hangot nem adott ki, alapjáraton ment és tényleg meleg volt (csak a vezetékekhez mertem nyúlni), de fémes hangú rezonancia volt, az tuti, leginkább arra hasonlított, mintha egy alufoliát fújna a szél... (elég béna hasonlat, de kb. ez volt.. :)
Holnap beszámolok a szityuésönről.
Csá!

P.S. Jól felpörögtetek 10 óra után! Nekem 10-12 volt órám, s utána alig győztem elolvasni a sok szöveget! Ez így kafa!!!

Előzmény: kukucs33 (4670)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4671
nem írtál-e? no de hát én emlékszem rád!:)

nekem valami a rádió/szellőző környékéről zörgött erősen macskakőn

Előzmény: lakivili (4669)
kukucs33 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4670
Nem lehet, hogy csak egyszerűen bekapcsolt a hűtőventillátor és annak a zúgását hallottad?
Előzmény: lakivili (4669)
lakivili Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4669
Szasztok!

Olvaslak Titeket, de mivel eddig semmi komolyabb baj nem volt a talicskával, ezért nem írtam a fórumba, amúgy részvéttel és örömmel olvastam boszi és diesel canossajárását és a probléma-megoldódását.
Oszt szóval: tennap először lemostam az ótót (szept 30-i üzembehelyezés: jó ótvar vót mán...), óvatosan, bár nem szivaccsal, de jól sikerült, szebb volt, mint amikor Ali-Csorbadzsi keze alól kiekrült...
Hazajöttünk az anyósjelöltéktől (kb 30 km), oszt mielőtt a garázsba álltam vóna be (a működő motor mellett nyitottam ki a garageajtót) hallám, hogy alapjáraton valami diszkréten berezonál a hűtő környékén. Röktön felnyitom a gépháztetőt (: eredmény:hangosabban hallottam a rezonanciát:)), megmozgattam egy két kábelt (ennyire futja a szakértelmemből) de a zaj nem múlt el. Megnyomtam a gázpedált, akkor már nem hallottam a zajt, visszaállt alapra, újból diszkréten előjött. Oszt hagytam úgy..., ma mindjárt megyek vele egy kört, remélem az idő meggyógyítja, s remélem nem az ótómosás okozott irreverzibilis rongálódást nekije.
Kívánom, hogy mindenkinek ilyen jellegű legyen a legnagyobb porblémája! :)
Csőztök!

Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4668
belépés csak téligumival (bár ezzel lehet, hogy magamat zárom ki:))

Legutóbbi fogyi 4.5l/100km

Brühühűűűű:((

:O)

Előzmény: diesel_uberalles (4667)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4667
A Théli Thalálka ötlete nem rossz :)
Tegye fel a kezét, aki benne van :))
Előzmény: boszi70 (4662)
nagya2 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4666
Hi mindenkinek!!!!
Ne keseredj el diesel_uberalles nekem még mindig nagyon szépen muzsikál(1.2 év 1 főtengely szimmering és egy motortartó bak csere után).A télen is pöccre indult, ha nagyon hideg volt akkor akku kímélése érdekében 2*3* izzítottam.Legutóbbi fogyi 4.5l/100km
Hajrá Boszi és Diesel_Uberalles ne hagyjátok magatokat.Thalálkában benne vagyok!!!
Nagya
Előzmény: diesel_uberalles (4658)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4665
valami röntgenes vizsgálat szerintem sem ártana, már amenniyben ez kivitelezhető...de pld. a határon biztos megoldható!
Előzmény: Methália (4661)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4664
NEM NEM! Nem az enyémek (voltak). A topicnyitóban olvashatsz róluk.
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4663
Hát igen, Őmiattuk érdemes vigyázni magunkra!
Klassz skácok, gratula!
Előzmény: Laja73 (4659)
boszi70 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4662
Szia Laja!
Csak nem a kiscsaládod képei és jómagad? Mindenesetre nagyon klassz srácok! Gratulálok!
Apropó!
Ha már van aki személyesen is megjelenik a net-en, lesz-e vmikor thalálka, még mielőtt a 40 cm hó ezt megakadályozná?
Előzmény: Laja73 (4659)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4661
Rá fogok kérdezni átvételkor.
Itt, ebben a topicban olvastam valahol, hogy létezik egy úgynevezett 3. szervízkulcs, ami akkor valahol a sebváltó környékén volt elrejtve.
Oltári! Erről nem kap tájékoztatást a kedves vásárló??
Előzmény: boszi70 (4660)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!