Mármint a pirosak akarnak aludni? Azt olvastam hogy ilyenkor szeret virágozni, na és hogy trópusi és meleget igényel télen is. Kb 2 hete van bent a házban, de már előtte elkezdte hozni a bimbójait.
Ők ilyenkor már aludni szeretnének , várd meg a nyarat , meglátod sikerülni fog! Vagy szerezz egy ilyen munkást , hátha ügyesebb:)) És akkor lesznek ilyen terméseid.
Úgymond forráztam a mimózamagokat és elvetettem. :) Kíváncsi vagyok. Mennyi idő kell neki a kikeléshez? Vettem dithane-t és topsin-m et, na meg gyökereztető hormont lágy és fás szárúakhoz egyaránt.
:D Sejtettem hogy tetszeni fog a kérdésem...a lényeg az hogy az óriás virágú piros golgotám virágzott, és hiába poroztam be a saját virágporával, eddig leesett minden virága elnyílás után. Gondolom nem termékenyült meg, vagy a fene tudja. Azt olvastam hogy a sima kék golgotáéval is be lehet őket porozni, aztán gondoltam egy ilyen keresztezésre. De a kékek nálam nyáron nyitnak, a piros meg most, ezért kellene eltenni a virágport. :)
Lenne nekem egy érdekes kérdésem. :) A virágokon a virágpor vajon mennyi idő után veszíti el az örökítő képességét? Azaz a szavatossági ideje mennyi lehet? :D Kicsit hülyén hangzik, de ha eltartható lenne, akkor a golgotáimnál lehet hogy sok problémát meg tudnék oldani... :) Vettem 5 mangó gyümölcsöt. Megpróbálom a magjukat ismét kikeleszteni. :)
A tv-ben reklámozták?:))) Fagyi narancsból nincs és nem is volt. Mandarin volt, de már Sjohn-nál virít:)) Van akinek termett már itt a forumon, állítólag az ize is egész tűrhető.
Idősebb korában valoban gyorsabban nö,amikor már 2-3 méteres.Gran Canarién láttam,hogy a friss hajtások megvannak fél méteresek is(megismerni mert a friss hajtások fényesek),de Rappainál,ha véletlenül hajt akkor legalább 20-30 centit.
Kösz a segitséget.Ha tényleg nincs mit tenni,ültetek még néhányat.Valamelyik csak megmarad.Vagy felolvasom nekik amit a mangóról irnak."Gyorsan növö több méter magas fa,stb.Hátha lesz közöttük egy amelyik odafigyel.
Nos a töményben is oldódik csak órákig kell várni, higabb oldat hamarabb kikezdi. Az a sárgaság lehet hogy valami vas szennyezés, igazából szürkésnek kéne lenni benne fehéres sóképződéssel. Ha csak kissé higitod fel, annak ellenére, hogy abbahagyja az oldást, pár napra félretéve meg fogja enni az alu nagy részét. Ha rotyogással oldotta akkor az oldatban már lesz elég alu nyomelemnek. De a timsót is nyugodtan kipróbálhatod.
Fogtam egy literes lombikot tettem bele alufoliát,ráöntöttem 96-os kénsavat de nem történt semmi:((
Erre kevés vizet lönnyintettem bele,erre aztán jött a szokásos exoterm reakcio,büdös füstttel,melegedéssel,rotyogással.
Érdekes ha tovább higitottam leállt a pezsgés,de az alufolia sem tünt el,mintha mi sem történt volna vele,fél ora után sem.Most amit kaptam sárgás löttyöt ez most aluminium-szulfát vagy csak koszos kénsav??
Ez a pettyesedés lehet gomba, amit a hűvösebb idő hoz elő. Meg kellene szórni valami felszívódó általánosabb gombaölővel, meg beöntözni a gyökerek védelmében.
A mangóhoz hasonló a véleményem mint amit Cucurbia mondott. Az enyém ugyan 1 évben nagyon jól fejlődött, ezévben viszont egyik pillanatról a másikra sárgás ilyen pöttyöske leveleket hozott, ami aztán elkezdett száradni. Remélem jövőre urja rendesen hajt majd. Sajnos kissé ez is a licsi kategóriába tartozik:(
Nema akarok semmitmondo választ adni,de lehet az lesz belőle:Nem tudom miért csinálják ezt,de szerintem ez valami fajtatulajdonság lehet.Miböl gondolom.Azt tapasztaltam,ha nem ilyen zölden vett apro leértékelt mangot szereztem valahonnan,akkor az abbol kikelt magoncok,szépen,erőteljesen fejlödtek,első év végén már olyan cvastagok,hogy Gáborke be is tudta oltani öket.Nyáron nekem is a szabadban vannak,télen a verandaszerüen hüvös növényházban,és én már 3 éve nem ültettem át öket,tápot sem nagyon kapnak,mégis szépen nönek(ez azt jelenti,hogy évente ugy 2-3 x elkezd 3-4 levelet hajtani,kb ez a növekedési üteme a mangonak fiatalkorában sajnos)
Ha viszont ilyen néha olcson kaphato aprobb termésű mangot vetettem,akkor nekem is is ilyen kis vékonyszáru kis méretű magoncok lettek(ha egyáltalán kikelnek),és nem nagyon fejlödtek egy év alatt nekem sem.
Szoval mivel a mango eléggé igénytelen a talajra,nyáron szabadban is megvan,télen meg egy hüvösebb verandán,én szerintem inkább az lehet az ok,hogy kifogtál valami olyan tropusi szállitmányt amiben ezek a satnyább fajták vannak.Feltehetőleg ezért ilyen olcso.Magyarnak ez is jo:((Bécsben a gyümölcspiacon a normál mango mind sárga vagy piros,és kb.3 x akkora mint ami nálunk kaphato.