Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

boszi70 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4742
Még vmi Diesel!
Ha a szerviz nem tud biztosítani csereautót az assistance szolgáltatását is igénybe veheted, ezt is a szerviznek kellene intézni. 2+2 napra jár maximum. Hívd fel öket(assistance), és mond el a problémád! Nekem is a 2.csereautót ők intézték - tudod Toyota.
boszi70 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4741
Hát ez tényleg szőrnyű!!! Nekem legalább az utolsó három alkalommal adtak csereautót. Bár a mostani is egy Twingo volt (a fiam választására). Bementem a szevizbe, és kedvesen kérezték "Thaliat, vagy Twingot kér a hölgy?".Ilyen is van. Egyébként a hozzáállásukkal tényleg semmi baj.
Ma reggel visszacsere. Thalika megy (szerviz tanácsára kedveskednem kell neki!). Majd próbálom. Diagnózis: szervóban vmi csere, mert folyt az olaj, tűzvédelmi rendszerbe vmi csere,hátha ez okozta a leállást,lambda-szonda nem csere, műszaki vélemény ellenére szerintük OK.
Vigyázzatok magatokra, és egymásra!

Vasárnap ki megy a találkozóra? Én mennék, ha lesz ott vki!

Előzmény: diesel_uberalles (4739)
LekiPapi Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4740
Sziasztok!

Most először használok ilyen rendszert, ezért előre is elnézést kérek, ha valamit rosszul csinálok.

Már régebb óta olvasgatom a hozzászólásokat, sok hasznos információt szereztem, amit a garancia lejárta előtti utolsó átvizsgáláson hasznosítottam (pl. azt hittem addig hogy a meleg motor nehéz indulása természetes, közben ugye csak valamit át kellett programoztatni, stb.).

Dci Thalicskám a múlt hónapban volt egy éves, 13 e km van benne. Bizony "irigykedve" olvastam néhány kolléga fogyasztását, mert nekem nyáron 5,5-5,7, télen 6,5-6,7 l/100 km, gyakran klímázva (télen is a pára miatt), szinte csak Pesten, bár keveset araszolva. Egyszer ment 5 l alá, amikor nyaralni mentünk, így a tank fele város, fele autópálya volt.

Az autó megbízhatónak mondható, bár néhány probléma már előfordult. Éppen 3 hónapos volt, amikor az egyik gázolaj vezeték, ami a motorba viszi az üzemanyagot, elkezdett ereszteni. A szervíz szerint járhattam vele a cserealkatrész megérkeztéig. Így tiszta mocsok lett a motor. "Természetesen" ezt nem takarították le, azt mondták, hogy majd a melegtől felolvad és leég. Érdekes, mert szerintem így tűzveszélyes volt, azonkívül úgy nézett ki mint egy 30 éves szoc. autó motorja. Persze otthon azért sikerült egy részét levakargatnom, de azért nem az igazi.

Másik probléma volt, hogy szivárgott a fékolaj a tartály tetejénél és elkezdett a küszöbről pattogni az alvázvédő bevonat. A szervíz vezetője szerint a szivárgás tipushiba (érdekes előtte Trabantom, majd Skodám volt, ott ezt nem tapasztaltam, pedig ott aztán minden más folyt), az alvázvédő pedig nem érdekes, mert nincs szerepe, és kölönben is - mondta mélyen a szemembe nézve - örüljek, hogy nekem eddig is le volt festve, mert ez nem mindegyik Thalicskánál van így. Mivel festés nélküli kocsival még találkoztam, úgy döntötem, hogy ideje szervízt változtatni.

Az új szervízben megszüntették a szivárgást (néhány filléres szigetelést kellet cserélni).
Miközben a lepattogzást intéztem (valóban nincs szerepe a fekete festéknek, de a pattogzott festék elég topisan néz ki egy egyébként gondozott autón), megrepedt a festék a "C" oszlop és a tető közötti gitten. Ezt már egy kicsit nehezebben sikerült gariban elintéztetnem, de végül is győzött az igazság: a Renault H. engedélyezte mindkét festési probléma megoldodását, ami korrekten sikerült - bár ahogyan már mástól is olvastam, az ecsetnyomok bizonyos szögből nálam is látszanak.

Néhány hete - a gari lejárta után - pedig önszorgalomból csináltattam egy olajcserét. Állítólag Mobil 5W-50W olaj került bele, szürővel együtt 15 eFt volt. A márkaszervíz 20-22 eFt-ot mondott.

Hát most itt tartok, holnap pedig viszem a visszahívási akcióra, szerencsére Tőletek már tudom, hogy mit fognak nézegetni.

Üdv:

LekiPapi

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4739
A Renault Ház szervize szokás szerint hozza a formáját:
csereautó? hívjam őket csütörtökön... rendben, hívom ma őket, a választ tudom előre: nincs.
Meglepetésemre közlik, hogy van egy Renault Master (tgk), de azt csak teherautó helyett adhatják ki. Kérdezem, hogy semmiképpen nem lehet kiadni az autót? Visszakérdez az úr, hogy milyen javítás lesz: előadom a problémát, amire ők is azt mondták, hogy nem 5 perc lesz, a tücsök-csere is alsó hangon 2 óra. Nem tudják kiadni.
Ezek szerint totálkárosra kéne törnöm az autómat, hogy csereautót adjanak? Az őket baromira nem hatja meg, hogy ha nincs autóm, nem hogy ingyen dolgozom, de ha bérelnem kell, az napi 1-2 ezer forint minusz. Lehet, hogy le kéne üvöltenem a hajukat, hogy mit képzelnek, de ennél civilizáltabban intézném az ügyet. Nem adnak rá esélyt... Ennyire aljas egy cég nem lehet. És mégis az. Nem tud valaki egy finn nyelvtanárt? Elhagynám az országot lehetőség szerint... :((((((
wartburger Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4738
Én is warbiból ültem át, de azért ilyet állítani! A wartburg zörgött nyekergett, pufogott!
Előzmény: atesz99 (4724)
lakivili Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4737
Köszi ATom! Már is hívom a rönyósokat!

Lakivili

Előzmény: atompyka (4734)
nagya2 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4736
Hi Pferco!!
Nekem is hasonló a hang de én úgy jellemezném mint amikor két müanyagot összedörzsölsz, de csak kb 0.01mm hosszon olyan nyüszögős.
Még mindig javaslom a szelektív hallást.
Üdv Nagya!!
UI:A Thalálka Pest-Budán nekem OK!!!
A főnökömnek 8300km után 1,3éves 1.4/8v se Tücsök se Nyüszögés lehet rá irigykedni én is azt csinálom!!!!!!!!!
Előzmény: pferco (4731)
FecoGTT Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4735
Udv!
Csak azert szolnek (meg mielott engem szolna le vki.:)) hogy gyertek Ti is renyostalira, mert sztem jo dolog latni/megismerni markatarsakat...es egyaltalan nem zartkoru a tarsasag, sot mindent szeretunk ami a renaultval kapcsolatos.

A "sajnos"t meg azert tettem hozza, mert nagyon szerettem volna a sajat autommal menni, de nem jott ossze, ezert kolcsonautoval megyek-de igy talan epp itt az alkalom, hogy megismerjek par verbeli thaliast is..))

udv Feco

Előzmény: Laja73 (4723)
atompyka Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4734
Sziasztok!

Lakivili!
"Van még egy egyéni cocproblémám: az előző ótómat (a suzit) az ótókupecnak, aki a rönyótó' elvitte, még nem sikerált eladnia ... (+ a régi autó b10 kfb-sos, természetesen ezt is fizeteni kell, a talicska meg a0-s addig, amig meg van a régi, nem?!)"
Nem feltétlenül, mikor én ilyen beszámítóst csináltam, kaptam valami bizományosos papírt a márkakupectól, és azzal le tudtam mondani a kötelezőt és így átiratni a bónuszt.

ATom

Előzmény: lakivili (4703)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4733
Bp-ről B-A-Z megyébe való költözéssel és a biztosítás átírásával havi szinten ezreket megspórolhatsz. szóval ez most nagy buli, aki megteheti, átiratja...
Előzmény: pferco (4732)
pferco Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4732
látom sokan élnek Pesten, vidékre bejelentve, csak nem olcsóbb a biztosítás?
Előzmény: lakivili (4726)
pferco Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4731
olyan hangot ad mint mikor két ragasztóval bekent felület között a ragacs már nem ragad eléggé és azokat széthúzod és lassan ecccercsak szétpattannak, na ez van de másodpercenként 2 szer:((
Előzmény: nagya2 (4715)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4730
Szia Boszi!

Én is megkérdeztem, hogy mire számíthatok: egy év után a bank felé 2.350.000 forintot kellene befizetnem. (2.850.000 volt, 20% kezdő (570e))
Tehát osztva szorozva: max. 2-300e KP marad. Abból meg nem lehet megváltani a világot. Úgyhogy maradok Thalia-s.

Nem tud valaki egy olyan Thalia(v. Clio) gurut, mint mondjuk a Saab esetében Popovics László? :) Valahogy pénteken akarok utoljára márkaszervízben járni...

Előzmény: boszi70 (4725)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4729
Szia Zsuga!

Nálam is ez a gond, amióta visszaköltöztem a panelba, az autót sokkal nehezebben tudom karbantartani. Nekem nem megy, hogy egy 1,5 literes üveg vízből lemosom az egész autót :)))

Amúgy legutóbb a zörgéssel eleve nem foglalkoztak... :/ Továbbra is péntek.

Előzmény: zsuga666 (4712)
harrypoti Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4728
Tényleg sikerült magam elvarázsolni, de hál'stennek megtaláltam az ellenszert! :))
Szerintem Visegrád már nem jó 5let ebben az évben, majd tavasszal.
Viszont Pesten rendezhetnénk egy Thalálkát, mondjuk egy Mikulás Thalálkát! ??????
Lenne mit megvitatni.....
Előzmény: v__tibor (4720)
iMre Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4727
A napokban osszegyult a kerek szam, 15.000km, ma voltam szemlen az autoval (1,4/8V). A muveletnek a 80%-a az olajcsere volt, mast csak ellenoriztek. Castrol GTX5 10W-40 API SL, es Purolator olajszuro kerult be. Az olajszuro Megane 1,6-tol van, hosszabb mint az elozo ami volt, 1-2 deci olajjal tobb ment igy be, de nagyobb a szuresi felulet es ha netan a szuro szelepe egy kicsit visszaereszt magasabb a valoszinusege, hogy a nagyobb szuroben meg marad olaj mint a kicsiben.
Onszorgalombol kicsereltettem a benzin szurot is, azon az alapon, hogy olcsobb ezt cserelni mint injektorokat (ezeknek meg a tisztitasuk is draga). A levegoszurot kicserelem en otthon a napokban, pillanatnyilag nem volt raktaron a Meteor-nal.
A szervizben lemertek a hutofolyadek fagyallasat es biza csak -20 fokig jo, igy kiszivtak egy literrel es utanatoltottek koncentratumot. A hutorendszer erintetlen volt, tehat a gyarban kevertek ilyen gyengere, lehet azert mert a torokok nem ismernek ennel hidegebbet.
lakivili Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4726
Szasztok!

Nekem is megjött az Assistance kártyám (09.30-i vásárlás), csak aztat nem értem, homy mér' kell megadni a levelezési címemet, ha úgy is az állandóra küldenek mindent (ami kb. 200 km)!
Szép időt mindenkinek!

boszi70 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4725
Hello Diesel, és Mindenki!
Eladás ügyben a következő infóim vannak: Toyotáéknál 1,9 M-ért számítanák be egy Yarisra 2.1M egy Corolla ( a Thalia 2003.02.hói, 6500 km, 2,85M vételár), a bank számítása szerint kb.1M buknék rajta. Elég nagy a bukás!
Szervíz:
Most beszéltem velük, mivel azt ígérték, hogy mindent átnéznek rajta, egy újabb hibát találtak amiről eddig nem tudtam, de vmit éreztem, hogy a vezetési "élmény" az utóbbi időben nem a régi. Remélem nem találnak újabb, és újabb rejtett hibákat! Szerintük a lambda-szonda OK. De még nem kapom vissza a kocsit. Folyt.köv.
Thalálkára hol kell jelentkezni? Pontos hely?
atesz99 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4724
Kedves Krike,

Én Wartburg 353 -ból ültem Tháliába. Alapjában véve elégedett vagyok a Rönyóval de pl. a Watrburg-ban nem zörgött semmi, még macskakövön sem, még a Bp. Thököly úton sem....

Üdv.: Atesz99

Előzmény: krike (4697)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4723
no én csak ezért kérdeztem, kiemelés t?lem:

06, Feco - GTT helyett(sajna) ThaliaII 1.4 16v

:O)

v__tibor Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4722
:-)
Előzmény: R5TL (4721)
R5TL Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4721
"Az R5-ösök találkoznak nov. 16-án ... "

...meg az R4, R19, Clio-osok. :)))

Előzmény: v__tibor (4720)
v__tibor Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4720
Az R5-ösök találkoznak nov. 16-án ...
Te aztán jól elvarázsoltad magad a júniusi thalálka óta. Visegrádi ötlet kútba esett?
Előzmény: harrypoti (4717)
harrypoti Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4719
N2:Megkaptam én is "a" behívót....
Előzmény: harrypoti (4718)
harrypoti Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4718
Megkaptam én is behívót....
Vmikor nyáron volt egy kiégett Thalicska a hírekben, az benzines v. olajos volt?
Előzmény: v__tibor (4716)
harrypoti Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4717
Persze, mehetünk! Szerintem örülnének!:)
Mikor is lesz?
Előzmény: Laja73 (4708)
v__tibor Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4716
Tegnap kaptam meg a levelet. Ma reggel telefon Szegedre, ott még nem kaptak tájékoztatást a dologról, állítólag hamarabb küldték ki a leveleket, mint ahogy őket értesítették volna. Ebbe lehet valami, mert aztán Hmvhelyen is valami hasonlót mondtak, de ott már tudták miről van szó: az üzemanyag ellátó rendszer csővezetékeinek CSERE NÉLKÜLI ELLENŐRZÉSE (kb. fél óra). A hölgy nagyon kedves volt, azt mondta, mihelyt készek a fogadásra, folyamatosan értesítik telefonon(?) az érintetteket - gondolom csak a dízelek (???).
Előzmény: FIFTY (4700)
nagya2 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4715
Hi Pferco!
A zörgés nekem is van a bal fülemnél ez az oszlopot takaró müanyag elem hallatja. Két dolog lehetséges:1(nekem ez van)szelektív hallás már meg se hallom
:2leszed megvizuál megbirizgál visszarak reményked, hogy jobb lesz.
Ha mégis ez utobbit csinálod és sikerrel légyszives ozd meg szegény halandó márkatársaiddal is!!!!
Üdv Nagya!
Előzmény: pferco (4710)
zsuga666 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 4714
A CD tár piacon jelenleg elég nagy a pangás. Egyébkéntileg.
Előzmény: FIFTY (4713)
FIFTY Creative Commons License 2003.11.11 0 0 4713
HI !

Miként korábban írtam nem a szervíz küldte a behívó papírt;hanem egyenest párizsból postázták. A szervíznél már én kopogtattam időpontot kérni!!

Más: A téligumi nem úri passzió; akinek menni kell "hétköznapokon" is, az ne CD-lejátszót vegyen, hanem téligumát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: diesel_uberalles (4709)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!