UPC tényleg jön? Mert T-HOME helyett lehet őket választanám, ha már egyszer a kábelek bent vannak a falban... gondolom azokat használnák, ha telephant beengedte őket saját halózatára!
Beszéltem ma a KK-vel. UPC megállapodott a telephanttal, a digi nem, viszont a szerződés a kk-nél van. Adódtak problémák a szerződéskötés során, azért húzódott. (nem mindenben értettek egyet). Szóval a digi, ha sikerül(t) megállapodni minden részletben, elvileg jön. Kérdés, hogy mikor, mert saját hálózatot épít. UPC heteken/napokon belül meghirdeti, hogy lehet szerződni.
Ha utánaolvasol más fórumokon, a DIGI van, hogy meghírdetéstől számítva csak egy év után szolgáltat. És mivel a T-Home -os üzletkötő azt mondta hogy szinte az egész ház aláírt egy év hűséget, ezért addig nincs értelme bejönnie amíg nem tud rá senki váltani.
...biztató tervei vannak az önkormányzatnak, csak egyelőre nincs elegendő forrás ezek megvalósitására...egyébként igy is folyamatos fejlesztéseket tapasztalok...2 új irodaházat adtak át (Soroksári-Haller sarkon és a Boráros téren), továbbá cserélik a burkolatokat a Tompa utcánál)...viszont a Bakáts téri mélygarázs és a környékre tervezett 3 új szálloda megépitése a válság utánra tolódik, szerintem...
Mi a most elérhető legnagyobb sávszélesség, 10 Mbit? HD adás sugárzásához/vételéhez szükséges optikai kábel szolgáltatás jelenleg nem elérhető a házban. Azt támogatnám én is, hogy húzzák ki a házig az optikai kábelt. Szívesen előfizetnék az Optinetnek szolgáltatásra. Itt olvashattok róla bővebben: http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok_uj_elofizetoknek/optinet/optinet_super
Aki nem elégszik meg a jelenlegi leggyorsabb internettel a házban a T-Hometól, kérem jelezze Somoskői Helgánál igényét, hogy minél hamarabb lehessen gyorsabb internet a házban.
Nem értek hozzá, de nekem úgy tűnt elég jó állapotban vannak a falak. Én télen költöztem be, semmi párásodást nem észleltem csukott ablaknál sem. (ha nem is mindig, mindenhol tárt ablakokkal, de napi szellőztetés mellett). Mivel tavaly augusztusban vakoltak, volt ideje a falaknak kiszáradni, nem?
Mindannyian a "szavannán" élünk, ahol bizony a "növényevők" mellett "ragadozók, hiénák, keselyük, ..." is élnek. Nézőpont kérdése melyik jobb; az ha tudsz róluk és már eleve számítasz rájuk, vagy ha a felbukkanásuk óvatlanul, felkészületlenül ér.
Persze tudom, jobb lenne ha nem így lenne, de a nagyobb biztonságra való törekvés (kényszer) a "saját hiénáinkkal" szemben is nagyobb védelmet nyújt, mert mint tudjuk (de gyakran nem látjuk), köztünk is vannak. :-(
Amikor én átvettem a lakást, volt velem egy műszaki ellenőr ismerősöm. Ő javasolta, hogy az első évben minden nap reggel és este, időjárástól függetlenül minimum 15 percre ki kell tárni minden ablakot, ajtót (persze, a bejáratit kivéve :) ) és szellőztetni kell!
Ezzel meg lehet előzni a penészedést! Ami az új építésű lakásoknál ugye probléma szokott lenni.
Viszont, azt is javasolta, hogy érdemes majd hőképet csináltatni a házról! Általában az szokott lenni, hogy amikor megjelennek az első penészfoltok a lakás falán, bejelented a kivitelezőnek/garanciavállalónak, kijönnek és azt mondják azért van, mert nem szellőztettél, így nem is garanciális... Ami, természetesen, ha szellőztettél, nem igaz! A hőkép megmutatja, hogy mely falai a lakásnak hőhidasak. Ezt viszont már javítaniuk kell.
A ház mozgása miatt 1-2 évig úgysem festünk, érdemes még előtte megcsináltatni (ha ne adj' lenne ilyen), ne utána okozzon bosszúságot. Erre majd érdemes visszatérnünk valamikor, amikor kint már hűvösebb van és fűtünk!
Nem kell aggódni, ők el vannak egymással, és tényleg csak jó időben bandáznak az utcán, ha esik az eső, vagy hideg van, alig látni őket. Én gyalog járok vagy a Balázs Bélán, vagy a Lenhossékon, eddig semmi incidens nem törtét, max 1-2 beszólás, de szóra sem érdemes. Az önkormányzatnak van kész terve, de a válság miatt gondolom csúszik. Pl. a két saroképület felújításra vár, a családsegítő épületét lerombolják.
A kerti kijáratok mindig nyitva vannak, vagy csak nekem volt nyitott ajtóhoz szerencsém?
Én még nem költöztem be, néhány napja jártam a lakásomban az asztalossal a konyhabútorhoz a méreteket felmérni. Ahányszor be/kijöttem a házba/ból a C-D-E vaskapu mindig nyitva volt. Este a pizzafutár éppen akkor jött, természetesen nyitva hagyva maga után az ajtót. Aki pizzát rendel, lejöhetne érte hogy ellenőrizze ki jön be szabadon az épületbe!
Én egyébként is eléggé el vagyok keseredve, vidéki lévén csak most szembesültem azzal hogy milyen társaság ácsorog esténként a Thaly K, Balázs B, Lenhossék, Gát utcák sarkain. Amikor a vásárlás előtt körbesétáltam, akkor tél volt, nem volt szembeötlő az hogy hol is vettem én lakást!
Mi a tapasztalatotok, milyen itt a közbiztonság? Van-e valamilyen bíztató terve az önkormányzatnak a jövőre?
Elköltöztem a lakótelepről, mert utáltam azt a hozzáállást ami a panelban van. És láss csodát itt ugyanaz alakult ki, csak sokkal drágábban. Miért gondolja néhány lakótárs, hogy egyedül van, és bármikor zajonghat, reggeli üvöltözhet a teraszon, vagy este tízkor kell felfúrni valamit.
Közös terasz az E lph 5. emeletén található. A 170 lakás tulajdonosa közül csak egynek van hozzá kulcsa. Ha a vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, akkor legyen szíves a kulccsal rendelkező tulajdonostársunk az E lph-ból az ajtót nyitva hagyni!
Sziasztok!
1.
El vagyok képedve magunkon!
Lehet, hogy én vagyok naív, de azt gondolnám, hogy az ember a saját környezetében lakókkal képes normális, kellemes viszonyt létesíteni! De hát úgy látszik, ez is ránk, magyarokra jellemző vonás...
Hogy ennyire ne legyenek egyesek arra képesek, hogy lakótársainkra odafigyeljenek!
- hogy képes vagyok normálisan beállni egy parkolóba,
- hogy nem úgy lépek ki a bejárati ajtón, mikor viszem a kutyámat sétálni, hogy nem húzom be magam után az ajtót, amelyről tudom, hogy nem csukódik be (tanúja voltam, azért írom)
- hogy úgy rakjam le a szemetem, hogy más is képes legyen a háztartási hulladékát kidobni
- hogy behúzom magam után az ajtót
- hogy amikor elhangzott az, hogy a kazánházak tetejére TILOS felmenni (még aug.20-án is!!!), akkor tényleg nem megyek fel
és még sorolhatnám...
Szomorúnak tartom, de remélem, hogy a kivételekkel mielőbb megtaláljuk egymást!
2.
Szintén elszomorít az, hogy a társasház és a tulajdoni hányad fogalmával mennyire nincsenek tisztában egyes lakók! Hogy a társasházban a tulajdoni hányaddal nem csak a saját lakásom ajtajának bejárati ajtaján belüli, hanem azon kívüli közös tulajdonú részek is "hozzám tartozó tulajdonrészt képeznek", azaz, azért ugyan úgy felelek, mint saját lakásom belső rendjéért és tisztaságáért!
Ha máskép nem lehet felfogni, akkor próbáljuk meg így: Az ugyan úgy növeli vagy csökkenti lakásom piaci értékét, mint az ajtón belüli részek!
Sajnos, amíg lesznek olyan emberek a házban, akik ezekkel nincsenek tisztában és nem hajlandóak ennek megfelelően viselkedni, lesznek bosszús perceink!
Más:
1.
A takarítás kapcsán örülök, hogy a takarítást végzők maguk jelentkeztek a fórumon!
Ugyanakkor, nem kétségbe vonva az Önök által írtakat, azt azért szeretném megjegyezni, hogy egy koraeste magam csuktam be az A-B lph. ajtókat, mert a szellőztetés után nyitva felejtették!
Persze, az is meglepett, hogy kb. 4 órán keresztül ezt egy lakótárs sem tette meg!
2.
Ha felügyelet nélkül lát nyitva valaki ajtót azonnal zárja be és ne menjen tovább azzal, hogy biztos van itt valaki! Köszi!
3.
Szemét:
Ahogy P.G. Úr is elmondta, a közös szeméttároló NEM a költözési, hanem a háztartási hulladékok lerakására való. Nyilván, ha egy-egy dobozról van szó, nem probléma, de tényleg röhejes, amikor az IKEA-s nappali, hálószoba és előszoba bútorok, valamint konyhai kisgépek szemetei egyszerre jelennek meg a szeméttárolóban!!!
Javaslat: Ha valaki mégsem akarja külön elszállítani / elszállíttatni a szemetét, akkor legyen kedves kisebb darabokban, a szemét szállítási időpontok előtti este, a "maradék helyre" tenni és addig a tárolóban tárolni!
Köszönöm!