?
mondjuk én csak csendes olvasója vagyok a topiknak, mármint a másiknak, de nem vettem észre, hogy nem állnának szóba a másikkal.
én mindenesetre elgondolkodtam egy gördeszka beszerzésén
,mert mindenki lelkesen épitkezik-csak azért...biztosan.
engem a gördeszka viszont kiváncsivá tett...ahhoz is meg kell buktatni a butort...két hete kicipeltem a Pihefiammal a mosogépet a fürdöszobábol és ahhoz hogy kijööjjön a konyhát is szét kellett szedni helyenként-bizosan akkor jol jött volna...
Szia Anci, van erre is egy külön topik, Lakásból otthont - a lakberendezésről címmel, ott is tedd fel ezt a kérdést, ott hozzáértő emberkék megválaszolják Neked, hogy mivel és hogyan csináld :)
Képeid nincsenek véletlenül ezekről a kis fura hólyagos cserepekről? :)))
Azért kérdeztem, mert megcsináltam indulásból 3-at és hát azokban ugye volt már virág. Aztán meg kellett őket öntözni is. És másnapra a cserép teljesen felhólyagosodott brrrr mintha leprás lenne... egyébként szép, csak furi. Nem mindegyik lett egyformán erősen hólyagos, csak majd mi lesz, ha megint meg kell locsolnom... :)))
Arra gondoltam, lehet, azért, mert temperát használtam??
Még egy kérdés, ezermesterek: PONT lakásfelújitásban vagyok és van egy fa-pozdorja szekrénysorom, amit át szeretnék festeni más szinűre...azt lehet??? Picit "öregbiteni" akarom+más szinűt. Úgy mégis csak másképp mutatna. Ilyeneket lehet csinálni??
A.
Nem merem rögtön a hobby boltost megkérdezni, mert lehet, hogy beajánlja nekem azt, amit talán olcsóbban is meg tudnék csinálni.
milyenjo is ha nem kell a szalvéta alá kinlodni az alapot.-föleg amikor nem szeretném az egészdarab szinét megváltoztatni-de sajna a szalvéta annyira vékony...
Képzeljétek van új szerzeményem:)
a bécsi ikeában vadásztam (tudom nem igazán esik utba, de azért hátha mégis valakinek), fél euró volt, sima fehér kaspó (nem lukas az alja), és nagyon nagyon jól lehet dekopácsolni:)
egy egész kupacot vettem, nagyon élvezkedem:)
jo,hogy mondod,én müanyagcserépre illetve mázascserépre dolgoztam.ha kivülröl lelakkozzuk a viztöl valo védelem érdekében vajh hogy veszi majd be a festéket...utána...ami a decop alaphoz szükségeltetik...
linkeléshez gratulálok)))
moes, ja hát persze, úgy értettem, hogy valamiféle fedőréteg (lakk) mindenképpen kell, csak nem tudom, a vízfestéknek elég-e ennyi ahhoz, hogy rendesen ott maradjon.
(ügyesen linkelsz :)))
ja, igen. így aztán a következő kísérletem: temperával festem le, de belülről majd kap egy kis akrilan (ha így kell írni) lakkot. ha elmegyek végre venni :-)
Szia Anci, hát nem tudom, én sem vagyok túl régi motoros, de szerintem a vízfesték nem valami tartós megoldás (bár ha a végén lelakkozod...?!). Szerintem hobbyfestékkel próbáld meg, olcsóbb, mint az akril és állítólag ugyanolyan jó.
Aztán lássuk majd a munkáidat! :))
Szia!
giny
Kezdő emberke vagyok és arra lennék kiváncsi, mit gondoltok, akril festékkel kell feltétlenül - vagyis attól szebb, vagy lehet vizfestékkel is csinálni?
Egyébként a Lián a kolléganőim szerint elég drága. Én is 1200.- Ft ért vettem ragit + repesztőt, máshol 800.- Ft.-ért is van.
Mzs, ha az Oktogontól elindulsz a Blaha felé a Madách Színház oldalán, ott van valahol, legalábbis úgy rémlik, még sosem voltam bent, csak a villamosról láttam :)) (Én ugyanis nehezen állok ellen mindenféle kísértésnek :))))
Ma betévedtem a Lián nevű kincsesbányába!
Hát!!!!!!!!!!
Csak 2000-ft tudtam otthagyni.
Na azt is csak nagy harcok árán!
-Hogy ne költsek többet.:o)
Kicsit bosszús voltam és épp azon gondolkodtam mi vigasztalhatna meg,gondoltam csokira,fagyira,na de ezek "bűnös" dolgok.És akkor elém csöppent ez a boltocska.
Ja és nálam volt a nyaralásra való pénz-gondolhatjátok azt a kísértést,na meg mi lett volna ha elköltöm mindet!
Már értem az ámuldozást.
Hát itt tényleg olyan és annyi dolog van,hogy csak na!
Más:Hétfőtől másfél hétig nem leszek "forgalomba",megvártok a csere-berével?
Nagyon szeretnék ott lenne az ELSŐN!
Légyszi!
Majd nézek kint is szép szalvétát hátha lesz!
Sziasztok!
Egy angol lakasfelujjitos musorban bevett szokas, hogy regi kacatokat ugy tesznek erdekesse, hogy lefestik valami szinnel, azutan feherrel, erre jon valami minta, jelmondat, ornament...speciel szalvetat meg nem lattam ,de miert ne...es ha mindez megszaradt akkor csiszologeppel nekiesnek, az eredmeny egy utott-kopott antik darab, ami mellesleg lehet, hogy egy vadi uj faslada. Innen az otlet.
Ma nekem is meg kell csinálnom egy cserepet, mert szegény vízben gyökerező növények már nem bírják ag gyűrődést:-) Az kék cserép lesz, valami vitorlással asszem. Én is szoktam a színeket keverni, de én a nedves szivacs technikáját kedvelem legjobban, úgy olyan antikolt hatású lesz.
Jaa, én szinte mindig úgy csinálom, hogy előbb lealapozom, aztán előszedem a szalvettkákat és kiválasztom azt, ami az alapszínhez és a formához a legmegfelelőbb :))