Látom, ezek a számok itt visszatérő problémák :-)
Egy kapcsolódó kvízkérdés: Vonnegut melyik művében használja a számok írásmódjának nem szokványos módját? (jaj de bonyolultan és pontatlanul fogalmaztam)
Örömmel látom, hogy kicsit feléledt kedvenc topicjaim egyike. Állítólag az én barátoi köröm is "művelt-olvasott" egyénekből áll-én ezek között szoktam rá (többek között) Vonnegut mesterre is. Tény és való egyébként, hogy a hazai olvasóközönség nem ismeri. De nem is sikk olvasni, mert még a végén elgondolkozol rajta...
Ja, és kedves, fiatal rajongótársunknak, bookworm-nak, üzenem: a jailbird (börtöntöltelék magyarul, ass'em) "kötelező" olvasmány....:)))
Tényleg, mit olvas manapság a "művelt-olvasott értelmiség"? Harry Pottert?
Az a Playboy interjú nekem is kimaradt, pedig engem is érdekelt volna. Sőt, emlékeim szerint még az első sorozatú magyar Playboy-ban is volt egy beszélgetés Joseph Hellerrel és Vonneguttal, mint 'a mai amerikai irodalom két legnagyobb élő alakjával'. Már csak Vonnegut maradt.
"Szerintem öreg hiba, hogy van gondolkodó és érző anyag. Rossz hallgatni, mikor panaszkodik. Persze ha jól meggondolom, sziklák, hegyek, holdak joggal vádolhatók azzal, hogy egy kissé túlságosan is flegmatikusak."
vagy:
"Semmi ok nincs rá, hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppen olyan gyakran, mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok, remélem úgy szervezkednek, mint a maffia."
Üzenem a "muvelt-olvasott értelmiségieknek", akik úgy tunik, nem velünk azonosak, hogy ez az ember biokémiában és antropológiában is (papírokkal bizonyítottan) jártas. Valószínuleg nem csak írni szokott, hanem olvasni is, talán többet, mint én, vagy a híres általad emlegetettek!
Egyébiránt pedig sokáig az volt az álmom, hogy (bár nem az én stílusom az amerikai iskolarendszer) egy eloadás sorozatát meghallgassam személyesen.
Örömkönnyekkel küszködtem , amikor megláttam ezt a fórumot ! Fiuk, lányok! Nagyon kis drágák vagytok, hogy még olvastok ilyesmit, én kapok érte eleget, az un. művelt-olvasott értelmiségtől! Majdnem az összeset sikerült megolvasgatni, de a Playboy-ban leadott hosszabb cikk kimaradt. Nincs az meg valakinek ?
Köszönöm szépen, kedves Orlandó, utánanézés folyamatban. De a Börleszket már olvastam, méghozzá az volt az első. Írtam is... De köszi szépen. Rákérdezek a bátyámnál, biztos megvannak itthon...
No, én viszonylag friss Vonnegut-rajongó volnék. Ha ezt mondhatom, a Börleszk, Hókusz-pókusz, Kékszakáll, Bajnokok Reggelije, Mesterlövész, meg néhány novella (DiPi, Isten hozott a Majomházban, meg még néhány másik, most nem jut eszembe)
Igazság szerint a Bátyám adta a kezembe.. de nekem tetszik :o))
Mindenesetre tessék nekem ajánlgatni! :o) (figyelembe véve zsenge koromat, merthogy még 15 se vaygok, csak majdem....)
Köszönöm szépem a helyreigazítást, ugy tanul az ember, ha segítik. Én még kezdő Vonnegut rajongó vagyok, csupán hat éve kaptam kezembe az első könyvét. De azóta pótolom. Most megint a "Bajnokok reggelije"-t olvasom, és egyszerűen nem tudom igazán beleképzelni Bruce Villist, mint Pontiac kereskedőt....