Én úgy tapasztaltam, hogy voltak azok is darabban, én vettem is, de a "darabos polcon" már tényleg nincs belőlük. Lehet, hogy csak szólni kellene és kibontanának egy csomagot.
Nem tudom mennyire egy cég:-)
Szerintem, ha többen megpróbálnánk, lehet, hogy sikerülne.
De lehet, hogy .Hun kapcsolatát kellene bevetni;-)
Ő jóban van azzal a fiatal fiúval és már kontúrt is tudott intézni:-)
A Liánban is vannak szép szalvéták, csak drágább 50,- Ft.
És itt beszéltetek egy Móricz Zs. téri boltról, állítólag ott is szépek vannak. Oda sajna még nem jutottam el.:-(
szerintem a legjobb festék dekopácsra a Nerchau cég által gyártott, amit itthon sajnos - tudomásom szerint - nem lehet kapni külön, csak egy kezdőcsomag formájában, amiben van 3 szín / piros, fehér, sárga / repesztőlakk, fedőlakk, ecset, 2 szalvéta, és egy cserép. A Scontoban lehet ezt kapni 3000,- Ft.
Én ezzel dolgoztam először és nagyon jó a festékek minősége. Jól fed, szép. Sokáig elég, de sajna már elfogyott,mert a festékek csak 15 ml-ek voltak.
A Deka család, ha lehet színeket kapni a Margit körúton 390,- Ft, 25 ml. És ez is elég jó lenne, de most nagyon kifogytak színileg.
Repesztőt is ebből vettem, az is jó.
A Margit körúton lehet kapni darabra is szalvétát.
Sziasztok! Nekem úgy néz ki, hogy cserépre alapnak bevált a temperával színezett diszperzit, csak matt a felület (és bizti, hogy nem vízálló), tehát a végén lakkozom. De festettem úgyis, hogy csak alapozásra használtam cserépnél a diszperzitet és ráfestettem akryllal, úgy még kicsit fényesebb is lett (és tán vízállóbb is), szóval jó. Hétvégén a konyhámban szinte minden szabad felületet beborítottam. Milyen jó, hogy az ember gyereke immár 10 éve gyűjti a szalvétát, eddig nem is néztem olyan szemmel, hogy micsoda kincsek vannak köztük. A szalvéták közt van olyan, ami kb. 50 éves, persze nem ez az anyag amit használunk, hanem egyrétegű, kicsit selymesebb, kipróbáltam. Gyönyörű lett, lila ibolyák voltak rajt, fodros szélű cserépre kerültek. Ma már az 1. osztály polcait díszíti az iskolában. Karácsonyra veszek a lányomnak egy digi fényképezőgépet (hu de csúnya vagyok :-(), akkor talán én is tudok fotózni.
Titkos elöször a képeidet fel kell tenni egy képtárba.itt a lap tetején van a tár.hu cim ott magyar és kényelmes,de külföldre nem látszik.
külföldi láthatoságra jo a webshots.
ha kész akkor folytatom szivesen a linkelések formáit neked))))
Mit szólnátok talira csütörtök délután,este felé,mondjuk 18.h-tól?
Helyet nem tudok mondani mert nem pesti vagyok,de Kispesttől Nyugati-ig jó bárhol.
Csináljunk már egy talit!
Ez mondjuk egyáltalán nem drága,csak elég sok a kis barkácsolónak szinenként 80ml-t megvenni.Bár aki kicsit "nagyobba" csinálja annak jó.
És melyik üzletből van?
Sziasztok
Én eddig összesen egyféle festéket használtam a kopácsoláshoz, de az nagyon szépen fed: Creall Acryl van ráírva, a papír tanúsága szerint holland gyártmány. Igaz, meglehetősen drága volt a fenti árakhoz képest, mert kb. 700 Ft-ra emlékszem/80 ml-es kiszerelésben. Ja, és nagyon sok, meseszép színben volt.
Akrilokról a következőket tudnám mondani(jelenleg mindenfélt kipróbáltam):
-Margit krt.-i:Művészellátós akril 20ml-290-már ha van belőle,mert nekem úgy tünik kifutó árú lesz,mert alig van szín,pink,fekete!fedése megfelelő,2-3 réteg után elmegy.
-Kreatív hobby:-számomra is meglepetésként üvegen ez takar a legjobban,30ml-229-,kicsit gyenge színskála,alapszinek főleg,de 2 rétegben takar,bár a fehéret 3x kentem át de még nem adnék rá Oscart.Talán minél sötétebb annál jobban takar.
-Lián:60ml-590-de nekem ez nagyon nem jött be.Olyan mint a tempera.Vastagon kell kenni,és ha rámész a következő réteggel felszedi ami alatta van,pedig állítólag annak már vízhatlannak kellene lennie és nem oldható.Nagyon sajnálom,hogy ilyen,mert gyönyörű szinei vannak.Igazi pasztell gyönyörök.Talán gipszre jó.Azt most fogom kipróbálni.Majd referálok.
Más is írhatna ilyen összefoglaló véleményt,hátha megtaláljuk a legjobb akrilt.
Ja:a repesztőből nekem a művészellátós,azt hiszem Deka lakk bejött.Minnél többet szárad a lakk annál szebb repedések lesznek rajta.
Hát egyenlőre ennyi.
Nemsokára lesznek mutogatni valóim.
Mit szóltok a Margit krt.-i szalvétacsomagokhoz?500-körül van egy pakli és nem lehet szétszedni.Mi lenne ha közösen vennénk ilyet és szétdobnánk egymást közt?
Bár nem tudom miért nem éri meg nekik szétdobni,már többre jönne ki.
Tényleg!Szalvétacserés tali mikor lesz már?
Lassan nem férek a sok szalvétától.Már a párom is rezignáltan belenyugodott hogy bárhol járunk én beszerzek pár új "rakományt".
Ti milyen festéket használtok?
Én Deka nevű ált. mattot, de sikerült már véletlenül lakkot is beszereznem.
Én azzal szoktam alapozni, a mattok jól fednek, de a lakk nem:-(
L&B-t próbáltatok már?
Én abból is vettem már egy sárgát, mert a Margit körúti Hobby Művészben nincsenek Dekából színek.
De az nem fed olyan jól:-(
Sziasztok,
Olvaslak titieket egy ideje és szertném megmutatni, én miket csinálok, csak nem tudom, hogyan kell belinkelni a képeket. Tud valaki segíteni? Jöhet az itt megadott mail-re is. Köszi,
Titkos
Próbáld meg szivacsra felvinni a festéket, és azokra a részekre rátapogatni, ahol szükség van rá. Esetleg egy kis aranypor is mehet rá, és máris nem lesz olyan feltűnő. Különbenis, kopottas hatás rulez :-)
Sziasztok! :)
Az üvegfestőben nagyon győzködnek, hogy découpage-olnom is kellene...úgyhogy lehet, hogy hamarosan belevágok. Azt hiszem fadobozokkal kezdeném, majd olvasgatom a topicot egyelőre, aztán ha aktuális, akkor kérdezek, ok?
Az a baj, hogy csak egy részén van szalvéta, ott nem érdekes, csak a nagy része kilátszik, és kissé más árnyalatú a festékes agyag, mint a szalvéta.
Szakirodalomban, és azt hiszem itt a topikban is láttam olyan cserepeket, amik szép fehérek voltak, én is olyat szerettem volna :-)
BNV-n az F pavilonban dekupázslakk 150ml 580.-Ft, akril festékkészlet 5x15 ml, 2 db szalvétatartóval 1100.-Ft, szóval szerintem egész jó árak. Plusz az egyik standon olyan állat szalvéták voltak, hogy sosem láttam még olyan szépeket, de csak egybe adták huszasával öket...
Sziasztok! Töredelmesen be kell vallanom, hogy ideje titokban figyellek és csodállak benneteket. Megnéztem, amiket alkottatok és májusig visszaolvastam a hozzászólásaitokat. Én csak kb. egy hónapja szerelmesedtem bele a decoupage-ba. Előtte üvegfestés, babavarrás, papírtechnikák... A domború dekopázshoz is itt, tőletek kaptam az ötletet. Nem tudtam, hogy 2 mintából készül, még nem próbáltam ki, de a hétvégén szeretném. A cserepekhez én temperával színezett diszperzitet használok. Nagyon jól fed és rendkívül gyorsan szárad. Eddig ez vált be rá a legjobban. Persze még elég frissek az alkotások, nem tudom később nem derül-e ki, hogy mégse azzal kellett volna. Van tapasztalatotok ilyen téren? Most pedig "kiolvaslak benneteket" májustól a kezdetekig.
Múltkor dícsértem a Liánt,de most kicsit el vagyok keseredve a festéke miatt.
Pedig úgy örültem neki,az ára is elfogadható,a szinei gyönyörűek,de már negyedszerre kenem be az üvegem de nem takar csak felszedi az alsó rétegeket és túrószerűen kenődik össze-vissza.Neketek is ilyen volt,vagy vannak jobb tapasztalatok is?
A művészellátós akril elsőre jobban fed.
Mi lehet a baj?
a decacolor nem. a funfancyt nem probáltam.
a krekelle medium kis üvegtégelyben servietten technik névvel illetve marabu termék .az müködik elég rendesen ))))
most derült ki számomra ,hogy akisvasut festö festékböl is van átlátszo és fedö...figyeljen aki ki probálja majd a fémdobozon.én most vesztettem,mert ez az uj kék nem fedö mázas hanem olyan,mint egy sima üvegfesték.