:-))))) de jó fejek vagytok!
végre beindult a fakopács topik is. csak nehogy úgy járjak, mint az üvegfestéssel, hogy annyi a beírás, hogy nem tudom követni...
egyébként én meg kedden megyek Pécsre, de a kreatív bolt meglátogatása valószínűleg nem fog beleférni. hol van? mert megyek azutáni héten is, aztán hátha. ámbátor anyagilag most nem vagyok eleresztve, de sebaj.
47-es, 49-es villanyost tudom, meg a piros metrót. És az Astoriától kell egy kicsit menni a Deák tér felé, és balra nézegetni, mert van kirakatuk, amin majd megakad a szemed. Lépések: bal-jobb stb. (-:)
Valaki keresett tegnap pici cserepeket (de nincs időm visszanézni). Arra viszont volt időm, hogy beugorjak a KREATÍV KINCS-TÁR-ba. Ismeritek? A címe Károly krt, 22., egy átjáróház udvara nem messze az Astoriától. Eredetileg gyöngyös-fonalas boltnak ismertem, de már bővebb a választékuk.
Pici cserepek voltak 70 és 90 Ft-ért, darabra kapható szalvéták 20 Ft-ért, van némi üvegfesték (leárazott készletek is), meg festhető üveg, papírok, könyvek, ragasztók és kenceficék, és ami a legfontosabb, kedves eladók, akiktől lehet kérdezgetni. Nézzétek meg!
persze rájöttem igazad van,mert az aeroplasttal rálogatom a levelet akár a keretszélére,de a legutobbi decoupált képemböl indultam ki és ahhoz jo lesz a +3D kence-fice...
ezentul aeroplast helyett közönséges gyurmával fogok dolgozni,gondolom lakkal kitudom keményiteni majd a belsö felszinét is.kivülröl tehát ami látszik ot merevebb a decolakktol.a formázás és a sniccerrel valo finom vágásokat nem nagyon türte a az aeroplast és annyi pénzért kicsi a grammja.,föleg miután a felét kidobtam a szemétbe,mert morzsálodik és ezen a vizcseppek sem változtattak..
semmit :-) kontúr az üvegfestéshez kell. tegnap ezügyben járt el .hun
reményeink szerint legközelebb pedig szalvéta ügyben fog pankrálni az összekötő emberrel :-)
aeroplastot vettem én is, de még nem próbáltam, de szerintem a két dolog ég és föld, mert teljesen más hatást kelt, bár nem akarom megcáfolni mert ezt még nem próbáltam, csak láttam.
na, idáig még csak egyet próbáltam ki, elmesélem hogy néz ki, képzeljétek el.
szóval: van egy akkora keret mint egy szalvéta, de a kozepe egy kb 10*10 cm kocka, a széle kidonborodik és repedezett a mintája ( 690 pénz volt a keret ), na ezt befestettem zöldre, majd volt olyan szalvétám amin kiskacsa volt virágokkal pillangóval miegymás, majd mindet kivagdostam, és a középső kockába ragasztottam a kiskacsát, a szélre, a keretre pedig a virágokat pillangók miegymás, majd ezeket a mintákat kentem be csillogó + 3 d lakkal. én is így láttam.
hogy az egész szalvit be lehet e kenni, nem tudom, de szerintem nem érdemes, mert túl sok menne rá, meg nem érvényesülne.
nekem ez így nagyon tetszik, a kiskacsa kiugrik a kép közepéről szinte, nagyon frankó!
ami az üzletbe volt egy ékszerdoboz, pici apró virágokkal ( türelem is kell ahhoz kivágni ) és azokat a virágokat kente be, de magát a dobozt természetesen nem, ez adja a látványt szerintem, hogy csak a motívumot kened be vele.
mindezeket a Hobby művészben vettem, 800-900 Ft-ért.
pedig szalvétáról még szó sem esett ! egyelőre csak kontúrokról, pontosabban több doboznyi kontúrról esett szó. az eladó fiú keményen képviselte az üzlet érdekeit, .hun pedig a miénket. micsoda összecsapás volt ! :-)
elborzadtam most. én a negyedes szalvétakiöntöt vettem 1700ért,de volt 2300ért is...
3D lakk meg lehet,hogy klasszabb lenne,mint az aeroplast és nem kell hozzá annyi macera...
amikor olvastam rola a katalogusban nagyon felizgatott,de azt hittem kis ékszerutánzatuakat fogok vele csak pöttyinteni...
a muzeummlal szembeniu kreativrol beszélsz ahol ennyire olcso??
Különben én csak nagyokat pislogok és nem nagyon értem amiről beszéltek:-(
Gipsz+önteni+képkeret:-))
Egyébként ez a 3D-s lakk nagyon jól hangzik.
Pesten vetted?
Majd mégegyszer elolvasom amit írtatok erről a képkeret dologról, mert egyébként nagyon izgi:-)