Mi az, hogy kivonta magát a forgalomból? Én egy mindenkiért aggódós típus vagyok, úgyhogy ne célozgass homályosan (nem biztos, hogy van közöm hozzá, de hát szóbahoztad)...na.
1. szervíz! nem te vagy az első, ha a többieknek sem rémlik, majd rákeresek, hol is volt erről szó
2. nekem a 8V bebetonozódott 8 literre, dugó ide vagy oda, szóval a 10 nem normális (megjegyzem a 8 sem, de ezt régóta mondom, bár hivatalosan 9,9(?) a városi fogyasztás, úgyhogy nagyon nem is reklamálhatunk)
3. 4500 forintot mondtak nekem, de már nem vagyok benne biztos, hogy ez a 15000 km-es (lehet, hogy az egy éves) - mindenképpen érdemes betartani ezeket, mert ebbe kötnek bele először, ha egyszer reklamálsz valamiért
4. passz, sajna nincs téligumim:( (pedig megfogadtam, de képtelen vagyok beruházni, annyi minden másra is kell)
Kedves Talicsosok!
A férjem, akivel együtt választottuk családi kedvencünket, 1 hónapja kivonta magát a forgalomból. Talicsom azóta lázadozik. Ha tudtok, segítsetek néhány jótanáccsal!
1. heti 1-2 alkalommal nem csukódik le a csomagtartó-fedél, percekig játszadozom a kulcscsal ill. az alsó pöcökkel, mire le tudom csukni. Teendő?
2. városi használat mellett (nem agyonhajtva) 10 lit.-t fogyaszt 100 km-en (8 hónapos, 16 V-s, 15.000 km van benne). Ez normális, vagy kapjak a szívemhez?
3. mennyibe kerül a 15.000 km-s assistance szervíz és érdemes-e megcsináltatni?
4. mióta feltettük rá a téli gumikat, halk surlódó alapzaj hallható menet közben. Ez normális, vagy rohannjak a szervízbe?
Előre is köszi!
még a nyáron történt: csak egy nagy zuhéban voltunk (és nem ködben) az autópályán.
120-130kmh, Ausztria.
eccer csak látom, hogy:
" jéé ott van egy kocsi elöttem ugy 1 km-re , de csak az egyik helyzetjelzője ég"
nos az igazság a következő volt
A "fél helyzetjelzős" kocsinak a ködzárófényét láttam. ÉS MÍG BEÉRTEM AZT A KOCSIT 3, AZAZ HÁROM MÁSIK ÉGŐ HEJZETJELZŐJŰ KOCSIT HAGYTAM LE!!!:
ezeket 1km. ről nem lehetett látni!
a normál helyzetjelző a felvert vizen nem látszik át csk kb 5000 m-re, ami kevés!
Iszonyat, milyen szómenés van mostanában a fórumon! Két nap alatt két oldal...
Na szóval, csak lassan a pénzgyűjtögetéssel: a weblapot én szívesen, és ingyé' hostolom a jó ügy érdekében (saját szerver, 100Mbps az Interware-nél). Persze, ha a RH-val megegyezésre jutunk, akkor nem tiltakozom, ha valamennyit szponzorál a költségből... :-)) Diesel_uberalles, a költöztetés, frissítés, DNS regisztráció stb. technikai részleteit mail-ben megbeszélhetjük!
A megspórolt tagdíjból meg lehet sörözni az alakuló gyűlésen. :)
A társegyesület-dolog a Megane-osokkal szerintem nagyon jó 5let, egy lelkes szervező egyén ezt elintézhetné. Több ember -> nagyobb befolyás, több kedvezmény...
Egy jó hete sötétben, tejködben autóztam vagy 150 km-t.Tapasztalatok:
1)Az újabb autóknál mindíg csak egyoldali ködlámpa világlott hátul; méghozzá feltűnően nagyobb vattszámmal; mint a normál hátsó világítás.
2) Az egy ködlámpás kocsik is jól láthatóak és feltűnőek voltak; a fékezési szándékot pedig egyértelműbben jelezte a "másik" oldali felvillanó + erős fény; mint a régi kétködlámpás (pl. Wartbi 1,3)kocsik esetében!
3)A tervzők nem feltétlenül hülyék és spórolók; én tuti, hogy nem duplázom meg a ködzárófényt!!
1)A hét végén lesz időm regisztrálni; tehát jövök.
2)Az ezer pénzes indúló tőkével egyetértek; ha lesz számlaszám -utalom!
3)Eger környékiek esetében digifotózást tudok vállalni.
Hi Laja73!
Az igaz, hogy a mostani csekken magassabb összeg szerepel, de én azt hittem, hogy az árfolyammozgás produkálja(múlt hónap 256/eur mostani259,8/eur)
Üdv Nagya
Hi mindenkinek!
Székesfehérvár és környékén én is vállalom a fényképezést, bár a netre felrakni majd valami jobban képzett Thalicskás tásat kérek fel(céges a net, nem merem vállalni)
Üdv Nagya
Tényleg jó ötlet a Renault Hungáriát beszervezni szponzornak. Sőt! rátehetnénk az összes Renault szerviz cimét, telefonszámát is legördithetően a honlapra, ha szponzori pénz üti a markunkat. Ha viszont a Renault nem partner ebben, akkor más autógyárat is meg lehet kérdezni...
A Renault Hungaria-ra (RH) gondoltam, mint szponzor. Volt kapcsolatom veluk, nagyon korrektek voltak. A lenyeg, hogy ha bevallalnak, akkor a felmerulo szamlakat mar a RH-nak (web, matrica) lehetne kiallitani. Hogy mi ebben az uzlet neki? Errol csak annyit, hogy nem kis szerepe volt ennek a forumnak abban, hogy a thaliat valasztottam. Egy probat meger...
Ha gondoljatok kapcsolatba lephetek veluk, de kesobbiekben szerencsesebb lenne egy pesti thalicskas.